Ξερετε οτι

σημερα σε ενα ενα απο τα Ξερετε οτι… διαβασα αυτο

"Η εισαγωγή στην κιθάρα του “Stairway To Heaven” των Led Zeppelin είναι δανεισμένη από το κομμάτι “Taurus”, το οποίο συνέθεσε το 1967, σε ηλικία 16 ετών, ο κιθαρίστας Randy California. "

το οποιο ειναι μεγαλη ανακριβεια.
η αρμονια του κοματιου ειναι μια κλασσικη πτωση που υπαρχει σε πολλα jazz κοματια.

επειδη μπορει να το κλειδωσουνε,να προλαβω…δεν ειναι και ιδιαιτερα ανακριβες…κλεψιμο απ’οπου μπορουσε ο πεητζ,απο στιχους αυτουσιους εως και μουσικη τις περισσοτερες φορες απο φτωχους μαυρους μουσικους που πως να τα βαλουν μαζι του δικαστικα χωρις φραγκα,απλα τους πληρωνε για να τα αποσιωπουν…τα αποθεωσε τα κομματια βεβαια γιατι ειχε εμπνευσαρες στο παιξιμο του,και οι ζεπελιν ειναι ζεπελιν πως να το κανουμε…λατρεια απλα!..αλλα δειτε κ αυτα που τα εξηγει κ πιο αναλυτικα και σοκαριστειτε λιγο,δεν πειραζει πλεον,περασαν τα γεγονοτα

απλα ολα τα “χιτ” τους ειναι μεσα!!!

Και για να θυμίσω και μια παλιότερη δήλωση του Robert Plant (2005) για τους Led Zeppelin και την προτίμηση του στο να περιοδεύει με τους Strange Sensation (τότε) αντί να επανενωθεί με τους Led:

“We were a boy band and I’m not a boy any more. I prefer my career to have a bit of dignity now.”

και πολυ καλα τα ειπε

Dignity που δεν έχει, ας πούμε, ο Waters?

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα τωρα αλλα μετα τους θιατερ δεν κανω αλλο φλειμ. το σιγουρο ειναι οτι αν γινοταν ριγιουνιον ζεπελιν μονο για φτυσιμο θα ταν.

Να προβοκάρω ήθελα απλά. :smiley:

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα τωρα αλλα μετα τους θιατερ δεν κανω αλλο φλειμ. το σιγουρο ειναι οτι αν γινοταν ριγιουνιον ζεπελιν μονο για φτυσιμο θα ταν.

Φταίω?