Forbbidden - Twisted Into Form:):!:
Το Dactylis Glomerata και το From The 13th Sun ειναι οι 2 πιο αδυναμοι δισκοι των Candlemass, ειδικα το δευτερο. Διαβασες τι ειχα γραψει για αυτα. Τα εχω ακουσει εδω και χρονια, αλλα καθε φορα που θα παω να δω μια μπαντα λιωνω ξανα την δισκογραφια της για να κανω και μια προσωπικη επανεκτιμηση και να θυμηθω πιο ξεχασμενα κομματια κτλ… Και πολλες φορες μπορει να αλλαξω γνωμη για καποιον δισκο ειτε προς το καλυτερο, ειτε προς το χειροτερο. Με αυτους δεν αλλαξα γνωμη. Το Dactylis Glomerata εχει 3 κομματαρες, αλλα τα υπολοιπα ειναι αδιαφορα και με χαλαει η μιξη στα φωνητικα. Το From The 13th Sun εχει φοβερα riff και πολυ ατμοσφαιρα, αλλα δεν εχει συνθεσεις. Ωραια riff, πολυ τζαμαρισμα, ανουσια σημεια και μετρια φωνη ειδικα συγκριτικα με τους υπολοιπους που εχουν περασει απο την μπαντα. Το Chapter VI ειναι διαφορετικο απο οσα προηγηθηκαν, αλλα ειναι φοβερος δισκος και ο Thomas Vikstrοm πολυ καλος τραγουδιστης. Τωρα οσο αφορα τον πιο σκοτεινο δισκο, μου φαινεται οτι ειναι το King Of The Grey Islands, το From The 13th Sun ειναι πιο βαρυ αλλα οχι πιο σκοτεινο.
Ο Leif ειναι ταλενταρα και μεσα στους αγαπημενους μου μουσικους. Αλλα αυτο δεν εχει να λεει οσο και να “σου κανει” ενας μουσικος, δεν μπορουν να σου αρεσουν ολα επειδη “πρεπει”… Το Krux ειναι πολυ καλο, το Abstrakt Algebra προσωπικα δεν μου αρεσει. Οταν δεν ξεφευγει πολυ απο το στυλ του με πειραματισμους ομως βγαζει διαμαντια…
Τωρα ακουω το Candlemass - Death Magic Doom
το οποιο δεν μπορω να το χαρακτηρισω ως κατι λιγοτερο απο [B][SIZE=“3”]ΔΙΑΜΑΝΤΙ[/SIZE][/B]… Τεραστια δισκαρα, 3η σερι για την μπαντα. Σε αυτο ο Robert Lowe ηταν κανονικα μελος οταν γραφοντουσαν τα κομματια και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι ταιριαζουν στην φωνη του, γραφτηκαν για αυτην. 8 κομματια που ειναι ενα και ενα, διαφορετικα μεταξυ τους, εισαγουν και νεα στοιχεια στον ηχο τους, αλλα διατηρωντας την Candlemass αισθηση και αισθητικη. Οτι εκαναν και στους 3 δισκους που βγηκαν στα 00’s δηλαδη. Παντα δυσκολευομουν να πω ποιος απο τους 3 δισκους μου αρεσει πιο πολυ, αλλα μαλλον ειναι αυτος γιατι μου αρεσουν πολυ ολα ανεξαιρετως τα τραγουδια. Οποτε στην προσωπικη μου λιστα παει 5ο καλυτερο μετα τα 4 πρωτα. Ακομα και ο τιτλος και το εξωφυλλο ειναι φανταστικα.
Απλό catchy straightforward rock. Αγάπη. :hippy:
spirits of the dead - the great god pan
ομορφιές
Kαλα.ενταξει δισκαρα μεγαλη για το ειδος!!!
Λοιπον ακουω τωρα τον παρακατω δισκο
κι εχω να (ξανα)πω τα εξης:
1)Προκειται για εναν απο τους καλυτερους δισκους των τελευταιων ετων τουλαχιστον
2)Προσωπικα ξετρελλαθηκα.
3)Το θεωρω το ‘‘Images And Words’’ της τελευταιας δεκαετιας,αλλα για να μην παρεξηγηθω,οχι απο αποψη επιρροης,αλλα απο αποψη ποιοτητας.
4)Θεωρω οτι σε καμμια δεκαρια-δεκαπενταρια χρονια θα μιλανε γι αυτον το δισκο ,οπως μιλαμε εμεις σημερα για το ‘‘Images And Words’’,το ‘‘Α Pleasant Shade Of Grey’’,το '‘Promised Land’'κ.λ.π.
Nobody can say I didn’t try…
Τεσπα.
Εγώ κλασσικά το
best of απο εξόριστους.!!
μπράβο ρε martian… ειμαι έτοιμος να πάρω τα σπαθιά και βγω στους δρόμους.
[B]Negative Plane - Stained Glass Revelations[/B]
Μέσα στα 5 καλύτερα doom/stoner album των 00’s.
[B]Yyrkoon - Dying Sun[/B]