Βινυλιο στη Θεσσαλονίκη

Θέλω να πάρω πικαπ. Το πρόβλημα μου είναι που θα βρω βινυλια στη Θεσσαλονίκη καινούρια η μεταχειρισμένα. Εντάξει το ξέρω το eBay και το amazon αλλα ήθελα να ξέρω τι παιζει στην πόλη. Το Μοναστηράκι πάντως κάτω έχει πολυ πράμα. Περιμένω Θεσσαλονικείς η όσοι ξέρουν να ενημερώσουν. :slight_smile:

Βασικά βινύλια έχει κ το Alone αλλά κ ο Τζο στο μιούζικλαντ…αλλά δεν τους λες κ φθηνούς.Εγώ πιο πολύ παίρνω από ελληνικά labels οπως Nuclear Winter κ Floga records.Τώρα για μεταχειρισμένα θα ήθελα κ εγώ να μάθω.

Στη ναυαρίνου κοντά στην τσιμισκή σίγουρα,είναι ο ζαχαρίας, ακριβώς από δίπλα του έχει κι’άλλο, αλλά και απέναντι από αυτόν έχει και το πάρε-δώσε που μπορεί να έχει τίποτα, cd έπαιρνα εγώ από κει.
Βέβαια και πιο πάνω ανεβαίνοντας,αν στρίψεις εκείνη την σουηδική τη μαλακία με τα μπέργκερ (δεν είμαι σίγουρος άμα είναι αυτό το στενό, τα μπερδεύω.) δεξιά έχει ένα, “Vinyl κάτι”. Πήρα από κει πρόσφατα το Atom Heart Mother.

Αυτά ξέρω

μεταχειρισμενα βινυλια εχει στα φαναρια ναυαρινου με τσιμισκη.είναι 3 μαγαζια εκει τιγκα στα βινυλια.μετα καινουρια εχω δει σε μετροπολις κ παμπλικ αλλα τσιμπανε αρκετα.

Απεναντι απο το alone, το underground το οποιο εγινε wax records αμα δεν κανω λαθος. Μουσικη για ολα τα γουστα, οχι μονο rock/metal.

τα 3 στη Ναυαρίνου είναι το πάρε-δώσε, ο ζαχαρίας και το alternative. Και τα 3 έχουν πράγματα, αλλά οι τιμές δεν είναι και ευκαιρίες (ούτε βέβαια και ληστεία. Μέση κατάσταση)… Πιο πάνω είναι το Vinyl Mania, που για μένα είναι αρκετά τσιμπημένες οι τιμές του.

Επίσης, πάνω απο τη Ροτόντα, στην Αρμενοπούλου υπάρχει ένα δισκάδικο που έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία, με καινούργια lp και όχι μεταχειρισμένα.

Τέλος, κάτω από το Συντριβάνι (στο σττενο απέναντι από την ΕΥΑΘ) υπάρχει κ ένα ακόμα με μεταχειρισμένα σε πολύ πολύ μεγάλη ποκιλία. Μου διαφεύγει το όνομα του…

Ευχαριστώ πολύ μάγκες.

Λοιπόν πέρα απο Ζαχαρία,Πάρε-Δώσε(Ο Παναγιώτης-αμετανόητος progster- είναι πολύ φίλος μου και σε διαβεβαιώνω ότι ψοφάει για συζητήσεις γύρω από τη μουσική κτλ) και Alternative,υπάρχει και το On Stage(αυτό στο στενάκι απέναντι απ την EYAΘ) που έχει πολύ πράγμα γενικά,αλλά είναι ελαφρώς μπάχαλο στο να ψάξεις με το πάσο σου.Παλιά υπήρχε το underground απέναντι απ το Alone που ήταν επίσης πολύ ενημερωμένο,τώρα έγινε πάλι δισκάδικο,απλά έχω την εντύπωση ότι πήρε το stock του Νότη,οπότε μπορείς να ρίξεις κανα βλέφαρο.

Από τιμές να αναμένεις απ τις κλασικές εξωπραγματικές(στα καινούρια και στα παλιά φετίχ overpriced κλαϊν μαϊν κτλ) μέχρι νορμαλ και φτηνές σε προσφορές κτλ.

Βινύλια έχουν και Metropolis και Public,αρκετά κιόλας,αλλά έχω αλλεργία στις τιμές τους και φεύγω τρέχοντας.

παιδια κανω ενα bump γιατι θελω να κανω μια βολτα στη πολη να ψαξω μερικα βινυλιακια.

ανοιξε τιποτα καινουργιο; τα παλια εχουν μεινει ως εχει;
αν θελει κανεις ας κανει ενα ρεζουμε να τα χουμε ολα.

θενκς

Πέρα από το Metropolis που έκλεισε, τα υπόλοιπα είναι τα ίδια σχεδόν.
Για καινούργια, Public (με τις γνωστές τιμές), Musicland στην Μητροπόλεως, το Συννεφούλα στην Αετορράχης, (κοντά στην Πίτσα Σάκης :stuck_out_tongue: ), το Alone, ένα στην Αρμενοπούλου στο ύψος της Ροτόντας που μου διαφεύγει το όνομα του κ κάποια ακόμα.
Για μεταχειρισμένα, ανεβαίνοντας τη Ναυαρίνου από Τσιμισκή θα συναντήσεις το Πάρε-δώσε, το Ζαχαρία, το Alternative, πιό ψηλά το Vinyl Mania και τέλος πριν το Συντριβάνι απέναντι από την ΕΥΑΘ ένα ακόμα με μεταχειρισμένα.

Τα περισσότερα είναι σε μία ακτίνα 1 χιλιομέτρου :slight_smile:

Mε καινούρια και μεταχειρισμένα είναι και το www.lotus.gr
Bέβαια δεν έχει metal παρόλο που έφερε πριν λίγο καιρό το damnation των opeth…

Το damnation δεν είναι metal.

Σωστο κι αυτο :slight_smile:

Επίσης, ανεβαίνοντας την Γούναρη (Ναυαρίνου) στο αριστερό χέρι (μετά από Ζαχαρία, alternative κλπ), δίπλα στο Bolivar έχει ένα μαγαζί με δίσκους, tshirt κλπ (αν δεν κάνω λάθος το έχει το παιδί που είναι και στο Bolivar), αλλά δεν έχω αγοράσει κάτι από εκεί και δεν ξέρω τί παίζει.

Αυτο στην Αρμενοπουλου θυμαμαι το ειχα ψαξει αλλα επεσα σε ενα που στη βιτρινα ειχε Καζατζιδη. Υπαρχει οντως; :slight_smile:

Ένα ψιλοbump για μια “σχετική” ερώτηση. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω προστατευτικά καλύμματα nylon για τους δίσκους? Κάτι είχα διαβάσει για ένα μαγαζί στη Φράγκων αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμα ανοιχτό γιατί τα ποστς ήταν κάτι χρόνια πριν. Αν κάποιος ξέρει οτιδήποτε νεότερο ας μ’ ενημερώσει. Ευχαριστώ

πάρε από http://shop.ikarosmusic.gr/online/

αλλά όχι τα PVC.Αυτά έπαιρνα εγώ αλλά μετά από ψάξιμο που έκανα,παρόλο που είναι πιο ακριβά,ίσως προκαλούν φθορές.Μάλλον στα εξώφυλλα από ότι έχω καταλάβει.
Εγώ θα πετάξω τα νάυλον που έχω πάρει και θα πάρω τα ΡΕ.Άν κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος ας πεί.
Άξελ ελπίζω να βοήθησα.Άν δεν σε μπέρδεψα δλδ:lol:

Α, κατάλαβα. Πάλι καλά που το είπες για να πάρω τέτοια αν είναι. Το είχα βρει το σάητ απλά σκεφτόμουν μήπως έβρισκα επιτόπου. Θενξ πάντως, εφόσον έχουν και μικρότερη τιμή μάλλον θα τσιμπήσω αυτά που πρότεινες!

τι προτείνεται για inner sleeves?Έχω πάρει αυτάhttp://shop.ikarosmusic.gr/online/product_info.php?cPath=21_27&products_id=156&osCsid=2d86fb5cc20f9262c5e4cf0b48ed28ec αλλά μου φαίνονται ακριβά και βρήκα http://shop.ikarosmusic.gr/online/product_info.php?products_id=479&osCsid=2d86fb5cc20f9262c5e4cf0b48ed28ec και http://www.ebay.com/itm/100-Vinyl-Record-Thick0-05mm-LP-Inner-Sleeves-12-Round-Bottom-Made-in-Japan/151105500945?_trksid=p2050601.c100103.m2451&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20140211150826%26meid%3Dfdc178f72c3f4c819f55dd33246f3823%26pid%3D100103%26prg%3D20140211150826%26rkt%3D4%26clkid%3D1825438243851464890&_qi=RTM1793571

κανείς?