Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο

http://www.eap.gr/index.php

ξέρετε τι παίζει με αυτό? απ’ότι έχω μάθει από εδώ κ από εκεί, παίζουν λίγα δίδακτρα ανά ειδικότητα, παρακολουθήσεις δεν έχει, μόνο εργασίες κ συναντήσεις με το τμήμα κ τον καθηγητή 1-2 φορές τον μήνα.

ξέρετε κάτι ? έχει πάει κανείς ? υπάρχει αναγνώριση των πτυχίων του στην αγορά?

Σε ενδιαφέρει για μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών? Το ΕΑΠ είναι πλήρως αναγνωρισμένο, βασικά είναι ισότιμο με οποιοδήποτε άλλο ΑΕΙ. Από την εμπειρία που έχω (από τα ιδιαιτερα και φροντιστήρια που έχω κάνει σε καμμιά 100αριά κ παραπάνω ίσως φοιτητές του ΕΑΠ), τα προπτυχιακά τμήματα είναι αρκετά εύκολη υπόθεση. Συνήθως όλοι οι φοιτητές εκεί δουλεύουν, και είναι άνω των 30-35 ετών, και τουλάχιστον από όσο ξέρω, πρόκειται για απόφοιτους λυκείου (για το προπτυχιακό μιλάω τώρα). Και για τον λόγο αυτόν, δίνουν βάση σε 2 με 3 θεματικές ενότητες το έτος. Και πολλές ίσως λέω. Δεν ξέρω αν γίνεσαι δεκτός αν έχεις τελειώσει κάποια άλλη σχολή (ΑΕΙ ή ΤΕΙ). Για αυτόν τον λόγο, ολες οι ειδικότητες ξεκινάνε με τα πολύ βασικά πράγματα του σχολείου (πχ μαθηματικά τους κάνουν ακόμα και το τί λέμε συνάρτηση ή τι είναι το τριώνυμο πχ). Οι περισσότεροι μάλιστα ούτε τις εργασίες δεν στρώνονται να κάνουν, τις στέλνουν σε κάποιο φροντιστήριο και τις παίρνουν έτοιμες.

*Από όσο ξέρω, τα δίδακτρα πάνε με την θεματική ενότητα: κάθε μία που παίρνεις, πληρώνεις και το αντίτιμο.

MBA σκέφτομαι, μεταπτυχιακό. αυτό που με προβληματίζει είναι το τι αντίκτυπο έχει στην αγορά εργασίας. ότι αναγνωρίζεται από το κράτος, το γράφει κ στο σάητ του. το θέμα είναι αν το χαρτί του έχει κάποια αντιστοιχία ή πχ θα χάσω το χρόνο μου.

κ για να προλάβω τον οποιοδήποτε, ξέρω ότι η ΑΣΟΕΕ κ το alba έχουν καλά ΜΒΑ αλλά θεωρώ εκτός πραγματικότητας τα λεφτά που δίνεις για την αύξηση/θέση που (δεν) θα πάρεις στο μέλλον

To EAΠ προσφέρει δικό του ΜΒΑ που δεν είναι σε συνεργασία με ΑΣΟΕΕ ή κάποιο άλλο οικονομικό πανεπιστήμιο; :-s

Αυτό ισχύει, στο site λέει και αναλυτικά πόσο πάει κάθε ενότητα του μεταπτυχιακού.
Δυστυχώς το ανοιχτό πανεπιστήμιο έχει και όριο ηλικίας για να σε επιλέξουν στην κλήρωση…οπότε είχα φάει άκυρο όταν είχα κάνει αίτηση :stuck_out_tongue: too young for them.

Ειναι η συζηγος μου στο ελευθερο πανεπιστημιο.Για τα διδακτρα που λετε,ειναι 700 η θεματικη ενοτητα αν και απο του χρονου ειπωθηκε οτι θα πεσει στα 650.Σε περιπτωση που δεν περασεις την θεματικη,ξανδινεις το 1/3 του ποσου.Αν δεν τα καταφερεις ουτε με την δευτερη,ξανα ΟΛΟ το αρχικο ποσο.