Καινούριος στην κιάρα κ δεν ξέρω τι μ γίνεται!

Γειά σας,

καταρχάς θα ήθελα να μ πείτε την γνώμη σας για ποιό είδος κιθάρας να ξεκινήσω?να πώ ότι είμαι 19 αν παίζει ρόλο κ ότι η μουσική που ακούω είναι ηλεκτρονική(prodigy,massive attack) αλλά παράλληλα ακούω λίγο mogwai,λίγο tool λόγω αδερφού κ λίγο απο τα άλλα συγκροτήματα.εκτός απο αυτά όμως μ αρέσει πολύ τελευταία η μουσική του james morisson που παίζει στύλ pop-soul.

να μπώ στο θέμα,τι είναι καλύτερο να αρχίσω κλασική(αν κ πιστεύω ότι είμαι λίγο μεγάλος κ θα την παρατήσω κ τα είδη μουσικής μ ξεφεύγουν λίγο)?απο την άλλη σκέφτομαι σε ακουστική κ αφού την μάθω να πάω σε ηλεκτρική πού θα είναι εύκολη πιστεύω η κ το αντίθετο.

εκτός απο τα παραπάνω να ρωτήσω κ κάτι,έχω δεί πολλά βίντεο του μουσικού που ανέφερα james morisson κ αν μάθω να παίζω ακουστική θα ήθελα να δοκιμάσω δίαφορα τραγούδια του.τι ακριβώς είναι η κιθάρα του(μοντέλο ξέρω κ όλα αυτά δλδ έχει συνήθως την gibson κ την avalon) αλλά είναι ακουστική η ηλεκτροακουστική?

τέλος καλύτερο είναι να παίζω με πένα η χωρίς πένα?ο συγκεκριμένος τραγουδιστής παίζει χωρίς πένα αν κ κάποιες φορές νομίζω ότι είχε.εγώ με ποιόν τρόπο να μάθω κ ο σωστός ποιός είναι?

παρακάτω τσεκάρετε κάποια βίντεο που ίσως πάρετε μία ιδέα απο τα παραπάνω… :smiley:



χωρίς πένα εδώ??


εδώ με πένα…?

φιλε εγω μαθαινω κλασσικη και παιζω με δαχτυλα και εντος ολιγου θα παρω την ηλεκτρικη μου.καλυτερα να παρεις μια ακουστικη για να εχεις ενα μεγαλυτερο ευρος στα τραγουδια που μπορεις να μαθεις.εγω θα πηγαινα κατευθειαν για ηλεκτρικη…αναλογα το budget σου

φιλέ εγώ ξεκίνησα ηλεκτρική χωρίς να παίζω πρώτα κλασσική η ακουστική. αυτή η κιθάρα που έχει στα βίντεο πρέπει να είναι ηλεκτροακουστική γιατί έχει συνδεμένο καλώδιο πάνω αλλά στο ένα βίντεο έχει το μικρόφωνο μπροστά στην κιθάρα λες και ήταν ακουστική. πάντως και με την ηλεκτρική άμα βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις θα ακούγετε σχεδόν σαν ακουστική. τώρα για το αν θα παίζεις με τα δάχτυλα ή με πένα είναι δικό σου θέμα και τα δυο είναι σωστά απλώς κάποια πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα με τα δάχτυλα όπως να παίξεις πολύ γρήγορα μια χορδή . πάντως για να μάθεις με δάχτυλα πρέπει να σου δείξει καθηγητής γιατί μόνος δεν θα το κάνεις σωστά όπως και με την πένα μόνο που με την πένα είναι ποιο εύκολο και ποιο απλό

Υ.Γ.Αν είσαι ανάμεσα σε ακουστική και ηλεκτροακουστική να πάρεις ηλεκτροακουστική
γιατί είναι σαν την ακουστική μόνο που μπορείς να την σύνδεσης και σε ενισχυτή και είναι συνήθως ποιο ακριβές