Όπως όλοι μάλλον ξέρετε, ο κατά τον χριστιανισμό Θεός, έφτιαξε τον άνθρωπο τελευταίο και ως εκ τούτου τον έκανε να σκέφτεται πιο περίπλοκα από όλα τα υπόλοιπα πλάσματα της πλάσης. Έτσι συνηθέστατα ενα απλό σχόλιο/απάντηση δεν φτάνει σε κάποιον για να αποδεχθεί μια θέση, αλλά επιζητά μανιωδώς και απολύτως δικαιολογημένα και την τεκμηρίωση, καθώς ο άνθρωπος - σε αντίθεση με τα ζώα-σκέφτεται αιτιοκρατικά, του τέστιν δεν τον νοιάζει μόνο το τί συμβαίνει, αλλά και το γιατί συμβαίνει. Αντιλαμβάνεται το αιτιατό αλλά θέλει να γνωρίζει και το αίτιο…
Σε “αυτό εδώ το φόρουμ”, το “τόσο κακό και καταπιεστικό” έχουν κατά καιρούς συμβεί διάφορα τραγελαφικά, τα οποία καλό θα ήταν όλοι μας, mods και μη, να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερο χιούμορ. Όταν κάποιος είναι mod (σαν του λόγου μου, ή του καταπιεστή kourou, ή του λαφκα-cozy) έχει μια δύναμη στα χέρια του αλλά συνάμα και μια μεγάλη ευθύνη : από την μια πρέπει να περιφρουρεί την τάξη αλλά από την άλλη πρέπει να σέβεται και αυτούς που γράφουν. Κατά αναλογία, κάνει και αυτός το επάγγελμα του “διατητή” : αν σφυρίζει πολύ χαλάει το παιχνίδι.
Δύο είναι λοιπόν τα τεινά : σβήνουμε κάποια ποστ (έστω και αν αυτά είναι εξόφθαλμα προσβλητικά ή αναφέρονται σε τσόντες ή είναι εντελώς άσχετα και προκλητικά offtopic) ? αρχίζουν οι γκρίνιες για την “ελευθερία του λόγου” και την χειραγώγιση/φύμωση κάποιων αιρετικών ιδεών. η αλήθεια είναι ότι όσοι εδω μέσα έχουν χάσει ποστ κατά καιρούς έχουν ψιλογκρινιάξει γι’αυτό, όσο άνετοι και να είναι.
Απ’την άλλη αν ακουλουθήσουμε μια πιο χαλαρή τακτική (που κατά την γνώμη μου αυτό κάνουμε), υπάρχουν σχόλια σαν το παραπάνω που ουσιαστικά μας εγκαλούν και μας παρακαλούν να κάνουμε τον παιδονόμο : ποιος σε πείραξε παιδάκι μου ? Αυτός ο κακός ? Θα του σβήσω όλα τα ποστ να μάθει. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες ψυχές από κάποιους άλλους, αλλά αν γκρινιάζετε και για τέτοια θέματα τι να πουν και οι οπαδοί (και δη οι γυναίκες και νεαρότατες) των him και των Νιrvana που έχουν ακούσει τα εξ’αμάξης ??
Απ’την άλλη καλό είναι όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαφορές γεννούν τις γόνιμες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αν δεν φιλοξενούσαμε στο σάιτ μας τις διαφορετικές απόψεις, δεν θα ήμασταν ένα γενικό ροκ σάιτ, αλλά ένα φαν-κλάμπ των σκορπς ή των γκανς, όπου μόνο τα καλά λόγια θα περνούσαν και τα υπόλοιπα θα εξαφανίζοταν στον χωροχρόνο (μην παρεξηγηθείτε οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες. τα παραδείγματα είναι τυχαία).
Τώρα αναφορικά με τα “προσβλητικά” σχόλια : αν έπρεπε να σβήνω κάθε ποστ που περιείχε μια γνωστότατη λέξη με τρια “α”,(την άμαξα πχ), το φόρουμ μας θα είχε μόνο τις ανακοινώσεις του κούρου και άντε και ένα-δύο ποστ του κόζυ όπου θα έγραφε ότι ο μαυροπερισσότερος είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει στην γη μετά τον Γιώργο Ανατολάκη. Και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι κανένας μας δεν θα ήθελε.
Είτε κάποιοι το βλέπετε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ανεκτικοί γίνεται. Οι παλιότεροι (σίγουρα )και οι νεότεροι (το ελπίζω) στο σάιτ νομίζω ότι πλέον ξέρετε την τακτική μας και γι’αυτό συνεχίζετε να γράφετε εδώ. Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, καλό θα ήταν να ερχόσασταν σε απευθείας επαφή μαζί μας για να το συζητήσουμε και να το λύσουμε. Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να είμαστε ευγενικοί και διακριτικοί σε οποιοδήποτε σχόλιό σας, αλλά καλό ΄θα ήταν και εσείς να μην τεστάρετε τα όρια της αντοχής μας, γιατί θα μεταμορφωθεί ο κούρου σε γκαργκόιλ πάλι και ποιός τον πιάνει…
Αυτά τα ολίγα. περιμένω ουσιαστικές απαντήσεις/ενστάσεις.
ΥΓ : αν ήταν στο χέρι μου θα έσβηνα όλα τα ποστ με λάθος/κακά ελληνικά και μετά να δω τι θα άκουγα για την “ελευθερία του λόγου”. έλεος με την ορθογραφία !!!