Αγορά Κιθάρας

Μαζέψαμε λεφτάκια και είναι ώρα για καλύτερο όργανο 8). Κυρίως παίζω μέτσαλο αλλά και ροκ .

Είμαι ανάμεσα σε :

1.http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_vbk.htm
2.http://www.thomann.de/gr/gibson_lespaul_studio99.htm

Είχα αποφασίσει να πάρω την Ltd αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με ικανοποιεί σε ροκ ύφος … Για αυτό έψαξα και για Gibson και βρήκα την αποπάνω . Έχει παίξει κάποιος με αυτές ; Έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση ; Δίνω γύρω στα 1300 ευρόπουλα .

Ναι

Αυτές —> http://www.youtube.com/watch?v=T2kxdbgYHc4

Και σου μένουν και τα μισά λεφτά στην άκρη… :wink:

Mε 1300? μην πάρεις Epiphone είναι κρίμα ρε. :lol:

Οι LTD Deluxe προσωπικα μου αρέσουν τρελά. Αρκεί να γουστάρεις, και να αξίζει να έχεις active μαγνήτες (δηλαδη να’χεις λαμπάτο ενισχυτή). Η Εclipse συγκεκριμένα μου άρεσε πααααρα πολύ.

Στα 1300 εγώ θα έτρεχα να πάρω Gibson, ESP, οτιδήποτε από σοβαρή εταιρεία στα high-end μοντέλα.

Πες λίγο παραπάνω infos όμως: Θες floyd, συγκεκριμένα ξύλα, τι μουσική παίζεις, τι ήχο θες να βγάλεις μπλου μπλι μπλα :slight_smile:

'Ηθελα να πάρω την Eclipse την Esp αλλά τώρα άλλα 500 δεν παίζουν …

Παίζω κυρίως μέτσαλ κομμάτια αλλά λόγω αγάπης σε Pink Floyd και σε στονεριές φάση δεν ξέρω άμα μου κάνει η ESP στον ήχο…

Δεν θέλω floyd , δεν το χρειάζομαι …

Για ενισχυτή τώρα που σκέφτομαι να αλλάξω … Έχεις κανείς καμία πρόταση ? (για λαμπάτο ) :slight_smile:

Αυτή την στιγμή έχω εναν Line 6 IV 75 w

Ευχαριστώ αλλά με τις Epiphone δεν έχω και την καλύτερη γνώμη … :stuck_out_tongue:

Κοιτα μία καλή κιθάρα δεν είναι για ένα είδος. Πάρε μια ESP των 1000 και παίζεις και fusion αμα θες, έχει να κάνει με τον ενισχυτή, το παίξιμό σου, τα πάντα.

Για ενισχυτή είναι άλλη κουβέντα. Θες με το ίδιο budget (1300) να πάρεις κιθάρα + ενισχυτή ή να δώσεις όλα τα λεφτά σε ένα από τα δύο?

θα πάρω την Ltd από ότι φένεται … Από εκεί και πέρα θα μαζέψω λεφτά για κάποιον ενισχυτή ή κάποιο build αλλά σε αυτά τα μονοπάτια είμαι λίγο άσχετος … :stuck_out_tongue:
Μου μένουν 400 ευρά + κανά 400άρι ή 600άρι ακόμα … Σύνολο κανα χιλιάρικο . Αλλά μιλάμε για μήνες μετά . Απλά να έχω μια ιδέα :slight_smile:

Δεν ξέρω αν εχεις πρόσβαση σε άλλους ενισχυτές (σε κανα studio για πρόβες πχ), αλλά εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα έναν ενισχυτή.

Γιατί και Gibson SG που να την έχει φτιάξει ο Γκίμπσον ο ίδιος να’χεις, πάνω στον Line6 θα ακούγεται σκατά.

Θα ακούσεις διαφορά, αλλά να ξέρεις ότι ο Line6 κρύβει πολύ τις δυνατότητες που έχει μια καλη κιθάρα. Για να μην ξενερώσεις στο λέω, ό,τι κιθάρα και να πάρεις με 1000? θα είναι όργανο ποιότητας, εγγυημένο αυτό.

Το θέμα είναι ότι η άλλη κιθάρα δεν παίζεται πια οπότε αναγκαστηκά και παίρνω καινούρια … Έχεις να προτίνεις κάτι για ενισχυτή?

ΟΚ :slight_smile:
Λεπόν. Η LTD έχει active μαγνήτες. Που σημαίνει με λίγα λόγια ότι για να την αξιοποιήσεις θες λαμπάτο ενισχυτή. Και αν κατάλαβα καλά είσαι περίπου στα 800-1000? και για αυτόν. Πάλι, έχεις πολλές επιλογές για γαμάτο ήχο.

Τσέκαρε με τι ενισχυτές παίζουν οι αγαπημένες σου μπάντες, ή όποιος θεωρείς ότι έχει καλό ήχο στα live που’χεις πάει.

Eγώ θα καταντήσω κουραστικός και θα προτείνω ENGL.

Α και κάτι άλλο. Θες combo ή κεφαλή+καμπίνα? Για προοπτικές live και τα δύο βολεύουν, και 50watt λάμπα είναι υπεραρκετά για οτιδήποτε θες να κάνεις.

ENGL είχα σκεφτεί και εγώ ! Μετά μου σκεφτόμουν για Mesa !

Προτιμώ ωστόσο ένα build κεφαλή+καμπίνα αλλά δεν γνωρίζω τι παίζει με χαρακτηριστικά και τιμές …

για πες δυο λογια παραπάνω εδώ.

Aυτό το τερατάκι μου άρεσε :

αλλά κάνει κάμποσα … Μάλλον θα πρέπει να μαζέψω και άλλα λεφτά για να πάρω μια καλή κεφαλή ! αλλά από κεφαλή θέλω βοήθεια … Έχεις καμία να προτίνεις γώρα στα 500-600 ?

Οταν έψαχνα να αγοράσω κιθάρα το είχα ψάξει το θέμα και υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις. Κάπου διάβαζα ότι οι active σχεδιάστηκαν για να παίζουν με τρανζίστορ ενισχυτές κιόλας (δεν ξέρω αν ισχύει).

Δοκιμάζοντας τους EMG 81 σε διάφορους λαμπάτους και σε τρανζίστορ, έχω καταλήξει ότι μόνο οι λαμπάτοι ενισχυτές μπορούν να “αντέξουν” το δυνατό σήμα των EMG. Δεν ξέρω πως να στο περιγράψω, αλλά οι active σε τρανζίστορ ακούγονται πολύ ξεροί, flat και σάπιοι. Σε λαμπάτο είναι που φαίνεται ο όγκος τους, και η δύναμή τους.

Αυτό είναι καμπίνα δεν παίζει χωρίς κεφαλή ε!

Παίζει (ή θα παίξει στο μέλλον) μπάντα/live ή τον θες για σπίτι τον ενισχυτή?

Να σου πω το δικό μου σκεπτικό: Κεφαλή + καμπίνα σου δίνουν περισσότερες επιλογές για τον ήχο σου. Εγώ πήρα κεφαλή ENGL με το σκεπτικό να την κουβαλάω στο studio που έχει ήδη καμπίνες και στα μαγαζιά για live. Με έχει βολέψει στο studio πολύ (τα combo είναι πολύ βαριά, ειδικά τα λαμπάτα), αλλά ορισμένα μαγαζιά δεν έχουν καν καμπίνες και βολεύει περισσότερο να φέρνεις το combo σου 2x12", ένα μικροφωνάκι μπροστά και είσαι άρχοντας.

Αν πας με ENGL, καλό είναι να πάρεις καμπίνα που να μπορεί να βγάλει τα πολλά κιλά μπασίλας των ενισχυτών της ENGL. Εμενα οι Marshall καμπίνες ας πούμε δε μου ταιριάζουν με τον Thunder μου.

Μπάντα και live θα παίξει ! Ήδη βασικά ψήνεται :stuck_out_tongue:

Άρα πάω για καλή κεφαλή … Ωραία εδώ παίζει ρόλο τι κεφαλή θα πάρω όσο αναφορά τον ήχο ?:-k Στην ουσία ο ήχος που ψάχνω θέλω να είναι καθαρός .

Ε ναι η κεφαλή είναι ο ενισχυτής σου.

Κυρίως αυτο μετράει για τον ήχο σου. Η καμπίνα είναι το “ηχείο”. Μετράει και η καμπίνα, αλλά κυρίως θα κοιτάξεις τον ενισχυτή. Ακου σε youtube clips ότι μπορείς να βρεις στο budget σου. Το καλύτερο θα είναι να βρεις να δοκιμάσεις ενισχυτή και να κρίνεις εσύ τι θες.

Έψαξα και βρήκα αυτόν

http://www.thomann.de/gr/engl_fireball_e625_gitarrentopteil.htm (ακριβούτσικος)

και αυτόν

Χρειάζομαι και καμπίνα μαζί έτσι;

Εγω θα προτεινα να μαθεις 5 πραγματα γυρω απο το αθλημα πριν προχωρησεις σε τοσο ακριβες αγορες.
Επισης σημασια δεν εχει να βγαζεις ηχο σαν την ταδε ή τη δεινα μπαντα… ειναι παγιδα που ολοι εχουμε πεσει κατα το παρελθον, να προσπαθουμε να ακουστουμε σαν τους αγαπημενους μας μουσικους. Αντε και το καταφερες, τι καταλαβες;
Σημασια εχει η ουσια, το τι παιζεις δηλαδη.

Ισχύει, ψάξτο λίγο, ρώτα και σε κανα forum τύπου ultimate-guitar. Και κυρίως δοκίμασε όσους ενισχυτές μπορείς να βρεις.

Ο gigmaster δεν είναι φουλ λαμπάτος να ξέρεις, έχει κάτι μπλιμπλίκια που τον κάνουν hybrid.

Γενικά combo = ενισχυτής και ηχείο μαζί.
Κεφαλή= ενισχυτής
καμπίνα = ηχείο(ή ηχεία).

Οκ το έπιασα ! Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σου :slight_smile: