Μεγάλες μπάντες που ποτέ δεν ψάξαμε αρκετά

Αναφέρομαι σε μπάντες που έχουν γράψει ιστορία στην ροκ και μεταλ μουσική και παρόλο που ανήκουν σε ιδιώματα που γουστάρουμε ποτέ δεν ψάξαμε αρκετά ενώ θα θέλαμε.

Για να δώσω ένα παράδειγμα ενώ γουστάρω thrash είτε πιο τεχνικό είτε πιο straight πιο black η πιο core αλλά ποτέ δεν έκατσα να ακούω ολόκληρο άλμπουμ από τους Voivod (ναι ξέρω ντροπή μου). Δεν ξέρω γιατί, απλά δεν έτυχε ρε παιδί μου πάντα έπεφτε αλλού η προσοχή μου και πάντα έμεναν πίσω. Και ενώ πάντα λέω θα κάτσω να ασχοληθώ με την δισκογραφία του κάποια στιγμή ε δεν το κάνω ποτέ.

Περισσότερο θέλω να αναφερθείτε σε ιστορικές μπάντες που έχετε ακούσει έστω ένα μικρό δείγμα από την μουσική τους, να ανήκουν σε ιδίωμα που γουστάρετε αλλά να μην έχετε ψάξει και τόσο την μουσική τους.

Δεν έχω ακούσει ποτέ ολόκληρο δίσκο των Motorhead :roll:

Θελω να ακουσω και δεν εχω ακουσει ακομα Led Zeppelin και Queen. Ειδικα τους πρωτους.

Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Beatles, Rolling Stone επισης δεν εχω ακουσει αρκετα αλλα δεν θελω κιολας.

Με τι ξεκίνησες να ακούς μουσική εσύ?

scorpions, green day, bon jovi μετα μονο system μετα radiohead, muse, nirvana, red hot chili peppers, μετα mars volta, jack white, porcupine tree, tool και μετα pain of salvation και νεες κυκλοφοριες κυριως

Μιλάμε είσαι λόγος για να ξεκινήσει καινούργιο topic :stuck_out_tongue: Καλό θα είναι πάντως να πέσουν και μερικές γνώμες για το τι είναι προτιμότερο για κάποιον που ξεκινάει τώρα να ακούσει ροκ και μεταλ. Να πέσει με τα μούτρα στις νέες κυκλοφορίες η να κάνει πρώτα μια μικρή διατριβή στα παλιά και μετά συνεχίζει; :-k

Από την μια δεν το βρίσκω και τόσο καλό να πέσεις με τα μούτρα στα παλιά και να χάσεις τις εξελίξεις σήμερα από την άλλη χρειάζονται κάποια “εφόδια” για να ανακαλύψεις τις πιο σημαντικές και ξεχωριστές μπάντες (ή όχι; ). Προσωπικά έπεσα με τα μούτρα για αρκετό καιρό στα παλιά με οδηγό όπως οι περισσότεροι τότε αφιερώματα του hammer και άργησα αρκετά να ψάχνω νέες κυκλοφορίες.

Προφανως να ξεκινησει με τα παλια ρε, ωστε να εχει ακουσει τις βασεις, πριν προχωρησει σε νεα πραγματα.

Pink Floyd

:-s

Pink Floyd κι εγω.

Χμμ, διαφωνώ λίγο… Νομίζω κάπως έτσι έχει καθιερωθεί η “δεινοσαυρολαγνεία”. Βγαίνουν τόσες μπαντάρες κάθε μήνα/χρόνο, και τις ανακαλύπτουμε εδώ κατόπιν εορτής. Παλιές μπάντες όλο και κάπου θα βρεις να ακούσεις (όχι όλες φυσικά), αλλά δε χρειάζεται να αρχίσει κάποιος και με όλα τα μεγαθήρια των '80s.

EE ναι ας ξεκινήσει από τα μεγαθήρια των 70ς :stuck_out_tongue:

Πάντως μου φαίνεται παράξενο κάποιος πχ να έχει ακούσει ένα σωρό σύγχρονες μπάντες και να μην έχει ασχοληθεί με Led Zeppelin,Pink Floyd,Deep Purple και άλλα μεγαθήρια .
Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι κάποιος να ξεκινήσει από τα παλιά και σιγά σιγά να ανακαλύπτει και νέα πράγματα από τη σύγχρονη εποχή .

Τοτε ομως θα εχεις φαινομενα του εξης στυλ σε κουβεντες νεων ακροατων :

‘’ πω μαλακα, ακουσα το powerslave των iron maiden ! Ιδιοι οι enforcer ειναι ‘’

‘’ φιλε ακου το painkiller ! πιο cage δεν γινεται ‘’

:roll:

Ναι στην περίπτωση που δεν ξέρουν πότε βγήκε κάθε άλμπουμ . :stuck_out_tongue:

pink floyd,zeppelin,sabbath

να πατε ολοι να λιωσετε pink floyd.

μεγαλη μπαντα,μεγαλη μπαντα…χμμ
θα ελεγα pantera.
α και priest.ολοκληρα εχω ακουσει ελαχιστα αλμπουμ(κακως)

Δεν έχω ακούσει ποτέ άλμπουμ των Stones. Έχω δυο συλλογές τους βέβαια, αλλά άλμπουμ ολόκληρο δε θα με ενδιέφερε να ακούσω.

Εξάλλου δεν έχω ασχοληθεί όσο θα ήθελα με Bowie, Chicago, Kiss, Alice Cooper, Uriah Heep, Thin Lizzy, Wishbone Ash.

Έχει σημασία με τι θα ξεκινήσει όμως στην τελική?

8O8O8O8O ΑΑΑΑΑΑΤΡΕΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

δεν θα μιλησω για μεγαλες/διασημες μπαντες που “ντρεπομαι” που δεν εχω ακουσει αλλα για μπαντες που ντρεπομαι και [B]θα θελα[/B] κιολας να εχω λιωσει:

[B]Βlack Sabbath[/B] εχω χτυπηθει τοοοοσο μικρος με το paranoid μα ποτε δεν προχωρησα

[B]Helloween [/B] εχω ακουσει αρκετα τους τραγουδια και 2 αλμπουμ αλλα θα θελα να εχω ακουσει πολλα περισσοτερα.

απο κει και περα προς μελλοντικες ακροασεις εχω τις εξης μπαντες που απο καιρο ελεγα οτι θα τις ακουσω αλλα ολο το καθυστερουσα ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ το θεμα εχει δρομολογηθει και πανε επιτελους για επομενα ακουσματα:

[B]Bling Guardian[/B] εχω ακουσει κατι λιγα στο περελθον και γουσταρα πολυ με αρκετα απο αυτα (ειδικα με κατι time is time, majesty κλπ). μιλαμε για 5 χρονια πριν.και σε λιγες μερες επιτελους θα τους ξεκινησω!

[B]Immortal[/B] ανεκαθεν ηθελα να ακουσω αυτη τη μπαντα ως θρυλικη για το μπλακ μεταλ, [B]Iced Earth[/B] κατι ψιλα που ειχα ακουσει παλια τα γουσταρα πολυ αλλα και για αυτους πλησιαζει η ωρα, [B]Candlemass[/B] δεν νομιζω ποτε να γινω πολυ του ντουμ αλλα νιωθω ντροπη που δεν εχω κατσει καν να τους προσπαθησω ακομα…

Οι [B]Gipsy Kings [/B]ακόμα παραμένουν στα αζήτητα…:-s