Το Αλληλέγγυον

Το κλωθογύριζα καιρό τώρα στο κεφάλι μου και με αφορμή κανα δυο ποστ που έγιναν στις ειδήσεις, σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να μαζεύονται κάπου συγκεντρωτικά πληροφορίες για συλλογικότητες, δίκτυα ανταλλαγής προϊόντων/υπηρεσιών, ανταλλακτικά παζάρια, κέντρα ευπαθών ομάδων κτλ. από οποιαδήποτε περιοχή.

Οτιδήποτε σχετίζεται με εναλλακτικό, αλληλέγγυο εμπόριο και κοινωνική οικονομία φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες (όχι τους καταναλωτές) και όχι μόνο.
Οτιδήποτε μπορεί να κάνει τη ζωή τη δική μας και των διπλανών μας ευκολότερη.

Ενδεικτικά, από τα πιο απλά:

18 διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε online δωρεάν ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Όταν η λέξη «δωρεάν» συνοδεύεται από τη λέξη «ταινίες», οι περισσότεροι περιμένουμε κάπου εκεί τριγύρω να υπάρχει και η λέξη «πειρατεία». Παρόλα αυτά, υπάρχουν μέρη στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να δει ταινίες και ντοκιμαντέρ εντελώς δωρεάν, όσο και νόμιμα.

http://www.freeweird.com/2010/07/10-online-1.html

μέχρι το παζάρι του Σκόρου

Το παζάρι μας δεν είναι φιλανθρωπικό. Δε χρειάζεται να είστε φτωχός, άτομο με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Η επαναχρησιμοποίηση και η μεταποίηση δεν είναι ούτε μειονέκτημα ούτε μιζέρια. Είναι αντίσταση και μάλιστα δημιουργική σ? έναν πολιτισμό που δίνει αξία στο περιτύλιγμα αλλά χάνει την ουσία. Η πρότασή μας, μάς αφορά όλους.

http://skoros.espiv.net/about

ή ακόμα και τοπικές ενέργειες δημιουργίας οικοκοινοτήτων όπως η παρακάτω

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στο Πήλιο, και κυρίως στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, όλων των ηλικιών, και αρκετοί ακόμα στην περιοχή του Διμηνίου αποφάσισαν να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια οικοκοινότητα. Μια κοινότητα δηλαδή στην οποία θα ζουν όλοι μαζί, θα παράγουν, θα συνεργάζονται, θα πουλάνε και θα ανταλλάσουν και θα έχουν πλήρη αυτάρκεια!
[…]
Ο Αλέξης μαζί με μερικούς άλλους ασχολούνται με τη συνεργατική καλλιέργεια ντομάτας και παραγωγής σάλτσα ντομάτας. «Όλα είναι συνεργατικά. Δηλαδή όταν είναι η εποχή που μαζεύουμε ελιές υπάρχουν κάποιοι που πάνε και δουλεύουν είτε στα δέντρα που έχουμε εμείς είτε και σε άλλα κτήματα και είτε πληρώνονται με κάποια χρήματα είτε τους δίνουν λάδι που μετά μαζί με το δικό μας το πουλάμε στην λαϊκή που κάνουμε κάθε Πέμπτη στην πλατεία Πανεπιστημίου».
Η δουλειά τους δεν είναι? της πλάκας. Συσκευάζουν τα προϊόντα, τοποθετούν ταμπέλες και φυσικά τα ανταλλάσουν με προϊόντα άλλων παραγωγών από άλλα μέρη της Ελλάδας. «Έχουμε ένα φίλο που μας στέλνει ζυμαρικά που φτιάχνει μόνος του στην Εύβοια και εμείς του στέλνουμε λάδι και ελιές. Ότι έχει ο τόπος του καθενός», αναφέρει ο Αλέξης.

http://oikodiktyo.espivblogs.net/

Προτείνετε, κουβεντιάστε, αγκαλιαστείτε.

To τελευταίο link ήταν πολύ ενδιαφέρον πραγματικά. Δείχνει ότι όταν ο άνθρωπος θέλει υπάρχουν ‘εναλλακτικά’ πράγματα για αυτόν

πολυ καλη ιδεα…κανα-δυο που μου’ρθαν:
http://www.iliosporoi.net/
http://www.antirrisies.gr/

Όπως το λες, το Αλληλέγγυον

Το Αλληλέγγυον είναι μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών για τα διατροφικά προβλήματα των Ελλήνων, κυρίως μετά την ένταξη της χώρας στο καθεστώς επιστασίας της χώρας μας από το ΔΝΤ. Στόχος μας να φέρουμε σε κατ’ ευθείαν επαφή τον απλό Έλληνα αγρότη, με τον καταναλωτή των αστικών κέντρων, χωρίς μεσάζοντες και με τιμές χωραφιού.

βρίσκεται κοντά στο σταθμό λαρίσσης.
για περισσότερες πληροφορίες γιατί είναι φρέσκο
http://www.allilegion.gr/

http://www.black-tracker.gr/index.php

Ο διαδικτυακός τόπος www.black-tracker.gr δημιουργήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση και το διαμοιρασμό οπτικοακουστικού υλικού του οποίου το περιεχόμενο ή/και ο τρόπος δημιουργίας αντιστρατεύονται στον κυρίαρχο λόγο και αμφισβητούν το υπάρχον από μια ριζοσπαστική πιά.

Στόχος της δημιουργίας του είναι να αποτελέσει ένα συμμετοχικό κόμβο διανομής υλικού που συμπυκνώνει ή προβάλει την εμπειρία των κοινωνικών αγώνων, την ελεύθερη έκφραση και τη συλλογική δημιουργία.

@wretch, ωραία. Πρέπει να 'ναι και στην περιοχή σου αν δεν κάνω λάθος, οπότε αν παίζει και καμιά προσωπική γνωμή/εκτίμηση, παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Σε κάτι πιο χαρντκορ,
από το ιντυμήντια και τους σχολιαστές χωρίς σύνορα μια συγκεντρωτική λίστα με καταφύγια αστέγων ανα την Ελλάδα που λειτουργούν μόνιμα ή εκτάκτως λόγω κακοκαιρίας.

[I]http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/02/10/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3/[/I]
[I]http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1376060[/I]

Απόσπασμα της λίστας:

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως αποφάσισε να διαθέσει (από 8.02 και για όσο χρειαστεί), δυο χώρους φιλοξενίας, την αίθουσα Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης). Για περισσότερα σχετικά με την υποστήριξη των συμπολιτών μας http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG1746

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Α? Διαμέρισμα, Σερφιώτου και Ηρακλειδών, Τηλ.: 210.41.94.541
Β? Διαμέρισμα, Ελευθερίου Βενιζέλου και Κουντουριώτου
Γ? Διαμέρισμα, Φαληρέως 5, Τηλ.: 210.41.94.544
Δ? Διαμέρισμα, Χίου 6-8 Καμίνια, Τηλ.: 210.41.94.447
Ε? Διαμέρισμα, Καλλέργη 14, Τηλ.: 210.41.94.589
Παράλληλα ο δήμος έχει εξασφαλίσει τον ισόγειο χώρο του πύργου στον Πειραιά τον οποίο έχει εξοπλίσει με θέρμανση και πτυσσόμενα κρεβάτια, ενώ στους άστεγους διατίθενται κλινοσκεπάσματα, ζεστά ροφήματα και τροφή. Ο χώρος θα είναι ανοικτός όλο το εικοσιτετράωρο και θα παραμείνει σε λειτουργία για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία. Ενώ σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου έχει εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο. Τέλος σε κάθε διαμέρισμα ένα ΚΑΠΗ θα παραμένει ανοιχτό. Τα ΚΑΠΗ Α2 Β2 Γ1 Δ1 Ε1 θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε? ΚΑΠΗ στην οδό Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από 08:00 έως 21:00.
13ο Γυμνάσιο στην οδό Εθν. Αμύνης 26, από 21:30 έως 08:00.
Β?Α ΚΑΠΗ, οδός Λαγκαδά 35, από 08:00 έως 21:00.

Επίσης, μιας που κάποιοι ενδιαφέρονταν για δωρεές σε είδη ένδυσης, το Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων σε ανακοίνωσή του γράφει:

Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην διεύθυνση Πειραιώς 35. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr, website: http://www.kyada.gr/

[SPOILER]Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το σαητ του kyada, καλό είναι να γνωρίζουν ότι στην αρχική εμφανίζεται η μουτσούνα του Καμίνη. Προσπεράστε.
[/SPOILER]

Για δωρεές σε φάρμακα (ακόμα και μεταχειρισμένα) και ιατρικά αναλώσιμα υπάρχει το Praxis με φαρμακεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες
[I]http://www.praksis.gr/default.asp?pid=15&la=1[/I]

Τέλος, για να μη θεωρηθεί ότι μεροληπτώ και γιατί [I]η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράμα[/I]:

[SPOILER]Δια του ιστοχώρου ?Παντοκράτωρ? προσφέρουμε δωρεάν πέραν των 5000 αρχείων ψυχοφελών ομιλιών Ορθοδόξου Χριστιανικής θεματολογίας σε εύχρηστη ακουστική μορφή (mp3) τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα κατευθείαν στον υπολογιστή σας. :!:

http://www.pantokrator.info/gr/[/SPOILER]

Ίσως οφφ-τοπικ αλλά έψαχνα που να τ’ αφήσω και το αφήνω εδώ

[B]Το κοινωνικό ωδείο ξεκινάει τη λειτουργία του
[/B]

στηρίχτε.

δεν ήξερα που να το βάλω και είπα να το ρωτήσω εδώ.
που μπορούμε να αφήσουμε ρούχα για χρήση από άστεγους κλπ?

http://www.votanikoskipos.blogspot.com/

το μπλογκ του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης. Μεταξύ των άλλων πολιτιστικών, λειτουργούν και σεμιναριακά τμήματα γλωσσών, θεατρικές και κινηματογραφικές ομάδες, τμήματα πληροφορικής, καλλιτεχνικές τάξεις για παιδιά και ενήλικες…και πιο εναλλακτικά μαθήματα (αγγειοπλαστική, παρασκευή σαπουνιού, καλλιέργειες).

(Παρόλο που, μεταξύ μας, νιώθω λίγο ένοχη να ποστάρω πολιτιστικά δίπλα σε λινκς για συσσίτια αστέγων-)

Θα με ενδιέφερε και μένα αυτό, αν γνωρίζει ας πει κάποιος. Είναι ουκ ολίγα τα ρούχα που παλιώνουν και δε χρειαζόμαστε…

Ωραίο θρεντ, μπράβο altered course.

edit. Και ναι, τώρα πρόσεξα πως αναφέρεις κάτι σχετικό σε ποστ σου πριν!

Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην διεύθυνση Πειραιώς 35. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr, website: http://www.kyada.gr/

ναι, ισχύει. μόνο απ’ έξω έχω περάσει βέβαια, πρόσφατα (πρέπει να) άνοιξε. όποιος θέλει κάποια πληροφορία βέβαια που δε μπορεί να μάθει από το site ας μου ρίξει ένα pm και θα περάσω να ρωτήσω από 'κει κλπ.

πέρα από τη σακούλα έξω από το σπίτι σου, που αν μένεις σε περίεργη περιοχή, πιάνει, υπάρχει και η εκκλησία.
πιο ειδικά, για παιδιά, ξέρω την κιβωτό που δέχεται ρούχα (για 100% επιβεβαίωση, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο)

http://www.kivotostoukosmou.org/kivotos/

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

έχουνε πάρα πολλά μαζεμένα οι σχολιαστές χωρίς σύνορα

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/01/20/ένας-άλλος-κόσμος-είναι-υπαρκτός-sites-αυτ/

[SPOILER]

[B]Τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, τράπεζες χρόνου και δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών[/B][SPOILER]
Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του Πελίτι,www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm
Τράπεζα χρόνου πλατείας Συντάγματος, www.time-exchange.gr
Τράπεζας Χρόνου & Αλληλεγγύης Μοσχάτου, www.mesopotamia.gr/trapeza_xronou.htm
Σύστημα Μονάδων Κοινωνικών Ανταλλαγών Λυκόβρυσης-Πεύκης, pelykoia.wordpress.com
LETS NET (Ηράκλειο), www.lets.net.gr
Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, www.diktyoantallagonxanion.gr
Ομάδα Τσουκνίδα (Ρέθυμνο), http://tsouknidarethymno.gr
Καερέτι ? Εναλλακτική οικονομία Ιεράπετρας, www.kaereti.gr
Συριανό Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, sanosyros.wordpress.com
Τράπεζα Ελεύθερου Χρόνου ? Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών δήμου Λαμιέων, www.lamia-city.gr/netexchange.php
Ανταλλακτικό Δίκτυο Βέροιας, antalaktikoveria.blogspot.com
Δίκτυο Ανταλλαγών του Ν. Πιερίας, noe.motherearth.gr/index.php?location=el&screen=welcome
Οβολός (Πάτρα), www.ovolos.gr
Μπουτσούνι ανταλλακτικό δίκτυο Κέρκυρας, boutsouni.blogspot.com
Εναλλακτική Μονάδα Ροδόπης (ΕΜΡΟ), www.emro.gr
Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης της Μαγνησίας (ΤΕΜ), www.tem-magnisia.gr
ΤΕΜ- Φθιώτιδας, www.tem-fthiotidas.gr
Δίκτυο Ανταλλαγής Εργασίας και Προϊόντων (ΔΑΕΠ) Κέρκυρας, http://diktyodaep.wordpress.com
Σανό Σύρος, http://sanosyros.wordpress.com
Λόγω τιμής, www.logo-timis.gr
?Ανταλλακτική Οικονομία?, www.antallaktiki.gr
Συνεταιριστική Παράκαμψη Μεσαζόντων, ΣΠΑΜΕ, http://synparmes.gr, http://spame.tumblr.com
Δίκτυο Αγροτών ? Καταναλωτών Αγροναύτες, http://agronaftes.blogspot.com
Ομοτράπεζοι, http://omotrapezoi.blogspot.com[/SPOILER]
[B]Χαριστικά παζάρια[/B][SPOILER]
Μην το πετάς, χάρισε το, www.xariseto.gr
δίκτυο Freecycle, freecycle.wikispaces.com/freecycle_gr[/SPOILER]
[B]Αλληλέγγυο εμπόριο[/B]

[SPOILER]Ο Σπόρος, www.sporos.org
Εμείς και ο Κόσμος, www.nuestromundo.gr
Terra Verde Χανιά, http://terraverdexania.blogspot.com,
La Candona, www.lacandona.gr[/SPOILER]
[B]Εργασιακές κολεκτίβες[/B]

[SPOILER]Το παγκάκι, www.pagkaki.org
Κολεκτίβα Ζερμινάλ, www.kolektivagerminal.blogspot.com
Belleville sin patron, www.belleville-sin-patron.blogspot.com
Collective courier, www.collectivecourier.gr
Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας ?Συν-Αλλοις?, http://synallois.org[/SPOILER]
[B]Συνεταιριστικοί- αυτοογρανωμένοι πολυχώροι[/B]

[SPOILER]Το κουκούτσι, http://koukoutsi.enallaktika.gr
Συνεταιριστικό καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνα, www.european-village.org
Nosotros, www.nosotros.gr
Μικρόπολις, http://micropolis-socialspace.blogspot.com[/SPOILER]
[B]Οικοκοινότητες[/B]

[SPOILER]Τοπικοποίηση, http://topikopoiisi.blogspot.com
Το δέντρο, http://todendro.blogspot.com
Οικοκοινότητα Κύτταρο Νέας Γης, http://kyttaronewearth.webs.com
Κίνησης για τη Δημιουργία Οικοκοινότητας, www.oikokoinotita.gr
Telaithrion free and real, http://telaithrion.freeandreal.org/
Οικολογικά χωριά, http://oikokoinotita.blogspot.com
Δρόμοι σύνθεσης, http://dromoisynthesis.wordpress.com[/SPOILER]
[B]Φυσικές καλλιέργειες, σπορεία, αστικοί αγροί[/B]

[SPOILER]Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, www.votanikoskipos.blogspot.com
Αγρός, http://eleftherosagros.blogspot.com
Πάρκο Ναυαρίνου, www.parkingparko.blogspot.com
Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού, http://agroselliniko.blogspot.com
Αστικός αγρός Χαλανδρίου, www.astikosagrosx.blogspot.com
Ομάδα Αστικών & Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.), http://perka.oneirografos.net
Δίκτυο Οικοκοινότητα, http://oikodiktyo.espivblogs.net
Σκαλιστήρι, http://skalistiri.wordpress.com
Καγκουρό, www.kangouro.gr[/SPOILER]
[B]Τράπεζες και ανταλλακτήρια σπόρων[/B]

[SPOILER]Το Πελίτι, www.peliti.gr
Σπόρι Λίμνου, www.sporilimnou.blogspot.com
Αρχιπέλαγος (τράπεζα σπόρων),www.archipelago.gr
Ηλέσιον, www.helession.gr[/SPOILER]
[B]Φυσική δόμηση[/B]

[SPOILER]Φυσική δόμηση cob, www.cob.gr
Free and Real, www.freeandreal.org[/SPOILER]
[B]Αυτοδιαχείριση[/B]

[SPOILER]Νέα Γουινέα, neaguinea.org
Φτιάχνω μόνος μου, www.ftiaxno.gr
Μηχανή, http://mhxanh.org/reyma[/SPOILER]
[B]Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών[/B]

[SPOILER]Κίνηση 136 (νερό), www.136.gr
Ο Ημιόροφος (υγεία), http://imiorofos.org
Συνέλευση για την υγεία, http://syneleyshgiathnygeia.blogspot.com
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, http://mki-ellinikou.blogspot.com
Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, http://www.ethiatreio.com
Δίκτυο κοινωνικής υπεράσπισης του σιδηροδρόμου, http://traino-sos.blogspot.com
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων,http://prosynat.blogspot.com
Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων, http://diapor.blogspot.com[/SPOILER]
[B]Συλλογικότητες[/B]

[SPOILER]Ηλιόσποροι, www.iliosporoi.net
State of nature, www.state-of-nature.gr
Λοκροί στο δάσος, http://lokroi-dasos.blogspot.com
Από Κοινού ? Κίνηση Αποανάπτυξης Τρικαλινών Πολιτών, http://apokoinou.com
ΛόκαλAthens, http://localathens.blogspot.com[/SPOILER]
[B]Συλλογικές κουζίνες[/B]

[SPOILER]Xanadu, http://xanadu.espivblogs.net
Συλλογική Κουζίνα Στεκιού Μεταναστών ELCHEf,www.elchef.gr
Συλλογική Κουζίνα Αυτόνομου Στεκιού,http://autonomosteki.espivblogs.net
Συλλογική Κουζίνα κατάληψης Σκαραμαγκά, http://pat61.squat.gr[/SPOILER]
[B]Ελεύθερη παιδεία[/B]

[SPOILER]Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας, http://sxoleio12.wordpress.com
Αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση, http://ekpaideysi.espivblogs.net
Στο νησί της αλφαβήτου, http://alphabet-island.blogspot.com
Σεντέφι, http://sentefi.wordpress.com
Ελευθεριακά σχολεία, http://democraticschoolsgr.blogspot.com
Παιδικό στέκι «φτου ξελεφτερία», http://pikpa.squat.gr[/SPOILER]
[B]Ελεύθερο λογισμικό και ανοιχτός κώδικας[/B]

[SPOILER]Hackerspace.gr [HSGR], http://hackerspace.gr
Underground Free University, www.ufu.gr[/SPOILER]
[B]Αυτοδιαχειριζόμενη τέχνη, πολιτιστικός ακτιβισμός[/B]

[SPOILER]Κενό δίκτυο, http://voidnetwork.blogspot.com
Ορίζοντας γεγονότων, http://orizontasgegonotwn.blogspot.com
Another world is here- the Caravan project, www.anotherworldishere.com
Ecoart, www.ecoart.gr
Cheap art, www.cheapart.gr
Τράπεζα τέχνης, http://trapezatehnis.blogspot.com
Κίνηση Μαβίλη, http://kinisimavili.blogspot.com
Κοοπερατίβα ?Μετέχνιο?, http://metexnio.blogspot.com
Συντεχνίαπλην, http://www.disobey.net/syntexniaplhn/
Mapet-stencils, http://mapetstencils.wordpress.com
Political Zoo, http://politicalzoostencils.blogspot.com
Εναλλακτικό πολιτιστικό εργαστήρι, http://enalaktikoergastiri.wordpress.com
Ταξίδι χωρίς χάρτη, http://taxidixwrisxarti.blogspot.com
Χίμαιρες, http://chimeres.info[/SPOILER]
[B]Οικογιορτές[/B]

[SPOILER]Πανελλαδική Οικογιορτή, http://oikogiorti.gr
Οικογιορτή Βόλος, http://oikogiortivolos.blogspot.com
Οικογιορτή Θεσσαλονίκης, http://oikogiorti2011.gr
Οικογιορτή Ηρακλείου Κρήτης, εν οίκω, http://en-oiko.blogspot.com
Οικογιορτή Μαραθώνα, http://marathonecofestival.wordpress.com
Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, http://www.oikologikigiorti.gr[/SPOILER]
[B]Πρωτοβουλία δικτύωσης[/B]

[SPOILER]Ένας άλλος κόσμος, www.enasalloskosmos-community.net[/SPOILER]
[B]Άμεση δημοκρατία[/B]

[SPOILER]Τριήμερο άμεση δημοκρατία Θεσσαλονίκη, http://amesidimokratiafest.org
Τριήμερο άμεσης δημοκρατίας Αθήνα, http://ad161718.is-by.us/
Real democracy, http://real-democracy.gr
Real democracy ? multimedia team, http://realdemocracygr.wordpress.com
Άλλη δημοκρατία, http://anotherdemocracy.gr
Περιεκτική δημοκρατία, www.inclusivedemocracy.org
Κίνηση για τον ελευθεριακό δημοτισμό, http://dimotismos.gr
Ευτοπία, http://www.eutopia.gr[/SPOILER]
[B]Λαϊκές συνελεύσεις[/B]
[B]Λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και περιοχών της Αττικής[/B]

[SPOILER]Πετράλωνα, Κουκάκι, Θησείο, http://laikisineleusipetralona.espivblogs.net
Καλλιθέα, http://syneleysikallitheas.blogspot.com
Παλλήνη, http://aganaktismenoipallinis.blogspot.com
Ζωγράφου, http://aganaktismenoizografou.wordpress.com
Χαλάνδρι, http://laikisyneleysihalandri.wordpress.com
Πειραιάς, http://aganaktismenoipirea.blogspot.com
Βύρωνας, http://laikisinelefsivirona.blogspot.com
Γαλάτσι, http://lsgalatsiou.wordpress.com
Αμπελόκηποι, http://ampelokipoi.espiv.net
Μαρούσι, http://ansinamar.blogspot.com
Πατήσια, http://patissiasynelefsi.blogspot.com
Καισαριανή, http://laikisyneleysikaisarianis.blogspot.com
Ν. Ηράκλειο, http://neohrakleio.blogspot.com
Ν. Ιωνία, http://sinelefsinionia.wordpress.com
Ν. Σμύρνη, http://plateians.blogspot.com
Νέου Κόσμου, http://nkosmos-sineleusi.blogspot.com
Αγ. Παρασκευή, http://syneleysiplateiasagias.blogspot.com
Ηλιούπολη, http://askilioupolis.espivblogs.net
Αγ. Δημήτριος, http://katadimadim.blogspot.com
Αιγάλεω, http://lasynaigaleo.blogspot.com
Χολαργός Παπάγου, http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com
Γκύζη, http://gyzi.espivblogs.net
Νίκαια, http://syneleyshnikaia.wordpress.com
Κερατσίνι, http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com
Περιστέρι, http://sineleusiperisteri.blogspot.com
Γλυκά νερά, http://sineleusiglikonneron.blogspot.com
Χαϊδάρι, http://syneleysihaidari.wordpress.com
Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Κορυδαλλού, http://alsk.org[/SPOILER]
[B]Λαϊκές συνελεύσεις άλλων πόλεων[/B]

[SPOILER] Θεσσαλονίκη, http://aganaktismenoi-thess.blogspot.com
Έβρος, http://aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.com
Ηράκλειο, http://aganaktismenoihrakleio.blogspot.com
Δράμα, http://aganaktismenoi-drama.gr
Βόλος, http://aganaktismenoi-volos.blogspot.com
Καβάλα, http://realdemocracykavala.squat.gr
Καστοριά, http://aganaktismenoi-kastoria.blogspot.com
Πύργος, http://aganaktismenoi-pyrgou.blogferry.com
Κέρκυρα, http://amesi-dimokratia-corfu.blogspot.com
Σύρος, http://laikisyneleusisyrou.blogspot.com
Χανιά, http://aganaktismenoixania.blogspot.com
Κόρινθος, http://perivolakia.gr
Άρτα, http://aganaktismenoisthnarta.blogspot.com
Καλαμάτα, http://aganaktismenoikaistinkalamata.blogspot.com
Γιαννιτσά, http://realdemocracygiannitsa.blogspot.com
Τήνος, http://aganaktismenoi-tiniakoi.blogspot.com
Πάτρα, http://patras-democracy.blogspot.com
Λαμία, http://patras-democracy.blogspot.com
Πρέβεζα, http://politesprevezas.eu
Τρίκαλα, http://aganaktismenoi-trikala.blogspot.com
Κεφαλονιά, http://www.stopcrisis.gr
Σαντορίνη, https://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμενοι-ΣΤΗ-Σαντορινη/151547581582902
Λάρισα, http://aganaktismenoilarisas.blogspot.com
Αίγινα, http://aganaktismenoi-aiginas.blogspot.com
Ικαρία, http://aganaktismenoi-ikarias.blogspot.com
Σητεία, http://aganaktismenoisitias.blogspot.com
Πτολεμάϊδα, http://aganaktismenoipolitesptolemaidas.blogspot.com
Μυτιλήνη, http://aganaktismenoi-mytilene.blogspot.com
Ξυλόκαστρο, http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com
Βέροια, http://www.agapoveria.gr
Μέγαρα, http://laikisinelefsimnp.blogspot.com
Σπάρτη, http://aganaktismenoi-spartis.blogspot.com
Χίος, http://www.aganaktismenoi-chios.gr
Κιάτο, http://www.plateiakiatou.gr/site
Μολάοι, http://plateiamolaon.wordpress.com
Ύδρα, http://hydra-aganaktismenoi.blogspot.com[/SPOILER]
Οι παραπάνω σύνδεσμοι αποτελούν ορισμένες μόνο από το σύνολο των προσπαθειών στον ελλαδικό χώρο.
Ηλιόσποροι ? www.iliosporoi.net
Πρωτοβουλία δικτύωσης ?ένας άλλος κόσμος? - www.enasalloskosmos-community.net
[/SPOILER]

Σα να πέφτει λίγο βαριά στο στομάχι αυτή η ξερή παράθεση 200-300 λινκ, έστω και κατηγοριοποιημένων. Μπορεί και να γεροπαραξένεψα, γι’ αυτό δε μου φαίνεται τόσο λειτουργική και χρήσιμη είναι αυτή η μορφή πληροφόρησης.

Προτιμώ τη “σχολή”: αφιερώνω κάποια λεπτά από το χρόνο μου για να δω τι λέει αυτό που θέλω να κοινοποιήσω και αν είναι δυνατόν να προσθέσω κανα δυο λεξούλες.
Αποφεύγονται ανενεργά λινκ, (www.skoros.espiv.net -το ενεργό btw υπάρχει στο 1ο ποστ-, www.xariseto.gr), αναμετάδοση σαητ που η τελευταία τους ανανέωση έγινε το 2010 (Terra Verde Χανιά http://terraverdexania.blogspot.com), δε χαώνεται κανείς και δεν πνίγονται οι πληροφορίες.

Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση παντού, αλλά να, έλεγα να συγκεντρωθούν ευαισθητούληδες ωσάν καρδιές μαρουλιών και να φκιάσουν μια ωραία τονοσαλάτα που θα παρακινήσει κι άλλους να 'ρθουν να δοκιμάσουν.
But that’s just me. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Στο διά ταύτα, είχα ακούσει διάφορα περίεργα για την κιβωτό (υπάλληλοι βαπτισμένοι εθελοντές, θέσεις που “καταλαμβάνονται” από παιδάκια με εργαζόμενους γονείς).
Για το οφ δε ρεκορντ και μόνο, διότι και να ισχύουν, ποιος έχασε τη διαφάνεια…θα μου πεις. Οπότε καλώς αναφέρθηκε.

[U][I]Εδώ[/I][/U] η χέρι με χέρι δωρεά ρούχων της ομάδας Ι.Δ.Ε.Α., για ιδέες άνευ μεσολαβητών.

[B][I]http://idea.org.gr/gr/[/I][/B]

Στο [I][U] freerice [/U][/I] βρίσκεις παιχνιδάκι γνώσεων για χαζολόγημα.
Πρόκειται για click to donate site, με έσοδα από την ανανέωση των διαφημιστικών μπανερ. Απαντάς σωστά, γίνεται δωρεά στο World Food Programme
[U][I]http://www.wfp.org/?utm_source=freerice.com&utm_medium=link&utm_campaign=fr_hp_link[/I][/U]

ps: Τίποτα δεν ειν’ οφτόπικ. Μένα μ’ έπιασαν τα ψυχαναγκαστικά μου και το ριξα στα [I]βαριά[/I]. Οκ, ίσως διαφωνώ με τους αντιρρησίες συνείδησης (no offence frikisketi), αλλά δεν είναι της παρούσης.

εντιτ για να μη μονοπωλώ
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει τόσο με το φαίνεσθαι, αυτό το γνωρίζω. Έτυχε να μάθω δυο πραματάκια από κοντινό μου που απευθύνθηκε.
αναλάβετε :slight_smile:

AlteredCourse no offence taken, ειναι παντως νομιζω κ αυτοι μια συλλογικοτητα κ μπορει η σελιδα να βοηθησει οσους σκεφτονται να ακολουθησουν τετοιο δρομο…κατα τ’αλλα συνεχισε την καλη δουλεια

έχεις ένα πόιντ,δεν είναι όμορφο ειδικά όταν στα προηγούμενα πόστ γίνεται και περίληψη του περιεχομένου.
απλά,νομίζω ότι κάποιος που ψάχνει κάτι συγκεκριμένο θα βοηθηθεί εξίσου από την ξερή αναγραφή του site.
για τα ανενεργά,ισχύει,λάθος μου,έπρεπε να τα κοιτάξω.θα τα σβήσω:wink:

και για να μαι οντόπικ,θα γραψω κάτι για ένα τουλάχιστον λίνκ

http://pagkaki.org
καφενείο δημιουργημένο από ανέργους
δεν υπάρχει ιδιοκτήτης,οι αποφάσεις παίρνονται με συνελεύσεις
τα όποια κέρδη υπάρχουν,δίνονται αρχικά για να εξοφληθεί το εσωτερικό δάνειο που δώσαν οι δημιουργοί του και στη συνέχεια θα δίνονται σε παρόμοια εγχειρήματα.

τα προϊόντα προέρχονται όσο είναι δυνατό από εναλλακτικό και ανταλλακτικό εμπόριο κυρίως από τον sporos.org που νομίζω αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα.

οι τιμές είναι αρκετα χαμηλές [κλικ]
βρίσκεται σε σημείο με εύκολη πρόσβαση μέσω μετρό[ξανακλικ] και νομίζω είναι μια προσπάθεια που αξίζει την στήριξή μας

Στο [B]Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος[/B] μπορείτε να πάτε [SIZE=“3”]ρούχα, βιβλία, παπούτσια, κουβέρτες[/SIZE] κλπ. Αλλά και να πάρετε(αν δεν είστε σε ανάγκη βέβαια, καλύτερα όχι κατά τη δική μου άποψη γιατί υπάρχει φτώχεια στην περιοχή). Για περισσότερα δείτε στο blog τους
http://stekiakadimia-platonos.blogspot.com/

[U]-Που είναι το Στέκι Αλληλεγγύης της Επιτροπής Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος:[/U]
Στην οδό Τηλεφάνους 12 (κάθετη στη Λένορμαν, μπορείτε να έρθετε από την Πλάτωνος) απέναντι από το 60ο δημοτικό σχολείο
[U]-Πότε είναι ανοικτό:[/U]
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00-13.00.
[U]-Πίνουμε κάτι;[/U]
Και βέβαια. Καφέ, τσίπουρο, ρακί. Κερνάμε γλυκά και ό,τι άλλο προκύψει.

[U]-Τι μπορούμε να βρούμε;[/U]

-Ενημέρωση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ
-Ρούχα γυναικεία, ανδρικά και παιδικά
-τσάντες για γυναίκες και παιδιά
-παπούτσια για όλες τις ηλικίες
-παιχνίδια
-βρεφικά ρούχα , αλλά και παρκοκρέβατα, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, καρότσια και καθίσματα φαγητού.
-βιβλία
-CD/ DVD
-τα τεύχη της εφημερίδας μας «Ακαδημία Πλάτωνος»
-Την περιοδική έκδοση του Νέου Κινήματος Αρχιτεκτόνων , με τίτλο «Οι δημόσιοι χώροι ως κοινωνικό αγαθό σε κρίση»
-Παλιές εφημερίδες (τα αφιερώματα «Επτά Ημέρες» της «Καθημερινής», «Athens Voice», ?Lifo»
[U]Ακόμη[/U]
Για πρώτη φορά μπορείτε να δείτε από κοντά τη συλλογή φωτογραφιών της ANIMA για τα πτηνά που «φιλοξενούνται» στο πάρκο μας
-αλλά και σπάνιες φωτογραφίες (φωτοτυπημένες) και εφημερίδες από τις ανασκαφές του παρελθόντος, όπως και τα σχεδιαγράμματα για το πως ήταν η Ακαδημία του Πλάτωνα στο παρελθόν

-To σχέδιο αναστολής έκδοσης των οικοδομικών αδειών στη γειτονιά μας
-Και το όραμά μας για την περιοχή.

Γεια σας και πάλι.
Βασικά, δεν ξέρω αν κολλάει πολύ, αλλά κολλάει περισσότερο από άλλα θέματα, οπότε πάρτε το, όλο και κάποιον θα ενδιαφέρει.

[B]Εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και αλληλεγγύης/ Floral - Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, 20.00[/B]
[U]Πώς παρεμβαίνουν οι διάφορες συλλογικότητες; Ποια η συμβολή τους, ο ρόλος τους και τα αποτελέσματα στην κοινωνία;[/U]
Ομιλητές:
Εκπρόσωποι και μέλη πρωτοβουλιών και κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης όπως η πρωτοβουλία Κίνηση 136 με επίκεντρο την εμπορευματοποίηση του νερού, ο συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο ο Σπόρος και το κίνημα Δεν πληρώνω χαράτσια.
Συντονισμός:
Ήρα Σινιγαλιά (δημοσιογράφος)

http://www.floralcafe.gr/events.php#

bump

Δεν πρέπει αυτό το θρεντ να θάβεται, ειδικά στις μέρες μας που η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γι αυτά τα ζητήματα είναι μεγαλύτερη.

Καλή φίλη ανοίγει κοινωνικό χώρο πολιτιστικών δράσεων στην Γ’ Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας με την ονομασία “Κλέφτες” διαθέσιμο και ανοιχτό για κάθε ιδέα που να εμπίπτει με τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του πρώτου ποστ.
Για αρχή στο πρόγραμμα υπάρχουν μαθήματα για θεατρικό παιχνίδι, κιθάρα, αρμόνιο και σεμινάριο φωτογραφίας με ανώτατη ταρίφα 8 ευρώ/μάθημα ή ώρα για τους ενδιαφερόμενους, αλλά ο στόχος είναι να εμπλουτιστεί περισσότερο και με διαφορετικού είδους προτάσεις και δράσεις (εγχρήματες και μη), οπότε προσεγγίστε άφοβα, είναι δικό μας το κορίτσι.

Αν δεν αλλάξει κάτι 16 Σεπτέμβρη θα γίνουν τα εγκαίνια, ίσως και με κάποιο λαιβ που θα ενδιαφέρει το φόρουμ κι από μουσικής πλευράς.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Μπράβο AlteredCourse που άνοιξες τέτοιο thread!

Επίσης, μην ξεχνάμε να ρωτάμε συγγενείς και γνωστούς αν ξέρουν οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια, οπότε δίνουμε τα πράγματα χέρι με χέρι.
Κοιτάχτε στο πατάρι σας αν έχετε ακόμα παλιά παιχνίδια και δώστε τα.
Και μια τακτοποίηση της ντουλάπας σίγουρα θα φέρει στο φως ρούχα που δεν θέλετε πια.
Εκτός απ’το να τα δώσετε χέρι με χέρι σε οικογένειες όπως είπα πριν, μπορείτε να τ’αφήσετε και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους όπως το Nosotros στην Θεμιστοκλέους 66 στα Εξάρχεια.

[I][U]Διακόπτονται τα συσσίτια λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Δεν υπάρχουν εθελοντές[/U][/I]

Διακοπές τελικά θα πάνε μόνο οι εθελοντές ή και το παπαδαριό;

Oι άποροι δεν ξέρουν να μαγειρεύουν; Έχουν φορτωμένο πρόγραμμα; Ή τα περιμένουν όλα έτοιμα;