Αναζητηση ειδους μεταλ

Γεια σας παιδια, ειμαι καινουργιος εδώ, τόσο στο φόρουμ όσο και στη μουσική.

Θελω να στραφω λίγο στο ροκ και στο μέταλ, αλλά επειδή δεν ανήκω στην κουλτούρα (και πόσο γνωρίζω το μέταλ έχει πάρα πολλά είδη για όλα τα γούστα), θέλω να κάνω μια κάπως “αιρετική” στροφή από αυτό που ο πολύς κόσμος θεωρεί μέταλ 8)

Ξεκίνησα από White Metal και θέλω να προχωρήσω σε καλλιτέχνες ή κομμάτια που έχουν να κάνουν με άλλα “παράξενα” θέματα, όπως διάστημα, εξωγήινοι, ρομπότ, συνομωσίες, κυβερνοπανκ, Ατλαντίδα κλπ.

Σημαντική προϋπόθεση για μένα, επειδή ακολουθώ τη νοοτροπία του Dave Mustaine :lol:, είναι οι καλλιτέχνες να μη σχετίζονται με Black Metal, αποκρυφισμό και αντιχριστιανισμό τόσο στις προσωπικές τους πεποιθήσεις όσο και στις δουλειές τους. Για παράδειγμα οι Hypocrisy, παροτι ασχολουνται με αυτές τις θεματολογίες, ειναι εκτός για μένα, καθότι άρχισαν ως αντιχριστιανικό γκρουπ.

Ένα κάποιο ενδιαφέρον μου φάνηκε το αλμπουμ Atlantis Rising των Manilla Road, με θεματολογία πόλεμο των Aesir με τους Old Ones στην Ατλαντίδα αλλα σε καποια αλλα σημεια μου φανηκαν κι αυτοι “εκτος”.

Προσωπικά έχω ανακαλύψει τα εξής:
[ul]
[li]Iron Maiden - To Tame a Land (εμπνευσμένο απο το Dune)[/li][li]Billy Idol - Cyberpunk[/li][li]Evergray - In Search of Truth[/li][li]Blue Oyster Cult - Take me away[/li][li]Agent Steel - Όλα[/li][/ul]

Επίσης έχω ακούσει για ενα γκρουπ ονόματι DarkSpace που ασχολούνται με διαστημικά θέματα, αλλά δεν εχω βρει παραπανω πληροφοριες. Ακομα ακουσα οτι οι Warlord εγραφαν πολυ για εξωγηινους αλλα δεν εχω βρει συγκεκριμενο τιτλο.

αυτοι οι Dark Funeral νομιζω τραγουδανε για ωραια πραματα…

για το δευτερο αλμπουμ των Iron Maiden τι εχεις να πεις τοτε που εχει ενα ζομπι με τσεκουρι να σκοτωνει εναν ανθρωπακο ? δεν βγαζει κατι βιαιο ? δεν αντνακλα το θανατο ? κ ας μην ειναι αντιχριστιανικο…

περα απτην πλακα, επειδη βλεπω οτι εχεις καποια κολληματακια, γιατι την ψαχνεις προς το μεταλ ? σε τραβαει ο ηχος ? αν ναι τοτε ακου την μουσικη και χεσε τα υπολοιπα. αν παλι δεν μπορεις να προσπαερασεις, white metal Και τιποτα αλλο. που να ψαχνεις τωρα…

εδιτ : τωρα ειδα τους ξεκαρφωτους (αλλα υπερ-προσκυνηματικους) Agent Steel κατω κατω :lol:

Oι darkspace εξυμνούν τη διαγαλαξιακή υπόσταση του σατανά.
Μείνε μακριά μέρες που είναι.

Ρίξε μια ματιά στα πρώτα των Voivod, σε Atom Smasher και Black Machine από Cirith Ungol, κάποια από τα δύο πρώτα των Queensryche. Off the top of my head.

τελειως προχειρα μου ερχεται στο μυαλο το Astronomica των Crimson Glory…για τσεκαρε τους :wink:

Επειδη γουσταρεις Dave Mustaine να πουμε ακου τον κανονικο κι οχι το καμμενο απο τη μη πρεζα ομοιωμα του

O,τι αλλο ξερεις γι αυτον ειναι λαθος :smiley:

εμενα παντως αυτα μου φαινονται παραλογα γιατι κανενα γκρουπ απο οσα ξερω δεν ασχολειται αποκλειστικα με τετοια θεματα.θα μπορουσες βεβαια να ακουσεις παουερ/επικ που ασχολουνται γενικα με την φαντασια.

επισης ως συμβουλη να ξεχωριζεις τον καλλιτεχνη απο το εργο.δεκτο μη θες να ακους αντιχριστιανικους στιχους εφοσον σε προσβαλλουν.αν ομως ενας καλλιτεχνης ειναι περιεργος στη προσωπικη του ζωη,αλλα δεν το περναει στη μουσικη του δε βλεπω προβλημα.

@Moonchild και Storm ευχαριστω για τις προτασεις

@midnight g προφανως και δεν ψαχνω για γκρουπ που ασχολειται αποκλειστικα με αυτα τα θεματα αν και ανεφερα τους Hypocrisy και Agent Steel. Απο τη στιγμη που καποια συγκροτηματα θεωρουνται πχ “pirate metal” (Running Wild κλπ) δε βρισκω απιθανο να υπαρχει καποιος που αντλει θεματα απο Alien, Terminator, post-apocalyptic σκηνικά, μεταλλαγμένους κτλ.

Αν οχι, σιγουρα υπαρχουν concept albums η εστω μεμονωμενα κομματια, αλλα αντι να ψαχνω για κάτι τόσο συγκεκριμένο σαν βελόνα στα άχυρα το πιο λογικό θα ήταν να ρωτήσω.

Οσο για το αλλο που λες, το θεμα καλλιτέχνης-δημιούργημα ειναι καθαρά φιλολογικό θέμα και δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς γιατί μπορεί κάποιον να τον αφορά ή όχι ΚΑΙ ο καλλιτέχνης. Καμιά φορά είναι καθαρά θέμα ιδεολογίας. Πχ. αν κάποιος αναρχικός θέλει να διαβάσει την Πολιτεία του Πλάτωνα, θα προτιμήσει το αντίτυπο των εκδόσεων Γεωργιάδη; :Ρ

(κατι μου λέει οτι δε γλυτώνουμε το thread hijacking :D)

Εγω θα σου προτεινα τους Heart of Cygnus που σου ταιριαζουν θεματικα αλλα και μουσικα ειναι σε ηρεμα ακουσματα.
Αν,λεω ΑΝ,θελεις κατι πιο αγριο και σκοτεινο,δοκιμασε την τυχη σου με τους Oranssi Pazuzu

Για χριστιανικα θεματα ακου [B]Stryper[/B] (glam hard rock) και [B]Theocracy[/B] (μελωδικο power metal).

Γενικα αφου σε απασχολουν τοσο οι στιχοι : [B][COLOR=“Navy”]LOST HORIZON[/COLOR][/B]

Eπισης θα σε ενδιαφερουν στιχουργικα και απο [B]Therion[/B] οι δισκοι Lemuria, Sirius B ,Theli αλλα και απο [B]Haggard [/B]τα παντα.

όλα αυτά είναι ξενέρωτα. η αλήθεια είναι στους παπαροκάδες.

Trouble και αγιος ο θεος :!:

αν ψηνεις πιο σκληρο ηχο τσεκαρε τους Believer, Thrash με χριστιανικο στιχο.

επισης…

[SPOILER]και τους Faith Tones που απλα εχουν ολοκληρωμενες προσωπικοτητες και το καλυτερο κομμωτηριο της πολης…

[SPOILER][/SPOILER]

:lol::lol::lol::lol:
[/SPOILER]

[SPOILER]σοβαρα ομως, Believer νακουσεις. ειδικα το Sanity Obscure ειναι δισκαρα[/SPOILER]

Καλό μου πιστό και θρησκευόμενο παιδί…

Ακολούθα την σεπτή Οδό των [B]Nasville Pussy [/B],που θα σου μάθουν πως να μένεις μακριά από πρόστυχες κοπέλες…
Ακολούθα την ιερή Οδό των [B]Μayhem [/B],που θα σου δείξουν την καθάρια και αγνή Πηγή του Φωτός…
Ακολούθα την σεμνή Οδό των [B]Sex Pistols [/B],που θα σου δείξουν πως να συμπεριφέρεσαι σωστά στους καθηγητές και στους γονείς σου…
Ακολούθα την όσια Οδό των [B]Necromantia[/B], που θα σου δείξουν πως είναι η κατάλληλη μουσική για να “ψήσεις” την κόρη του ιερωμένου της τοπικής ενορίας…

[I]Για λοιπές συμβουλές, μη διστάσεις να με ρωτήσεις. Μέταλ δεν είναι μόνο ο Ντεϊβντ…[/I]

Στα χριστιανικά πάντα, για ακόμα πιο σκληρό ήχο μπορείς να ακούσεις Mortification, των οποίων οι 2 πρώτοι δίσκοι είναι πλάκα πλάκα αρκετά ενδιαφέροντες ακόμα και για τα βλάσφημα παλικάρια:D.

[B][COLOR=“DarkRed”][SIZE=“5”]Ael[/SIZE][/COLOR][/B]fwine εδώ είσαι…
[B]
pain of salvation - BE[/B]

Επειδη αναφερεις οτι θελεις και πραγματα σχετικα με το διαστημα, ακουω σωποδηποτε Ayreon, το The Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer, μα κυριως το The Universal Migrator Part 2: Flight Of The Migrator. Ο πρωτος ειναι αξιολογος δισκος, αλλα ο δευτερος παει σε αλλα επιπεδα, με σπουδαιες συμμετοχες και εξαιρετικο κονσεπτ.

Ψαξε τι παιζει με τους δισκους στο ιντερνετ, δεν εχω τοσο χρονο να αναλυσω τωρα, αλλα ειναι εντελως science fiction. Απλα, να ξερεις, οι Ayreon παιζουν κατα βαση prog metal και ο εγκεφαλος του γκρουπ ειναι ο Arjen Lucassen που αναλαμβανει συνηθως κιθαρες και πληκτρα και σε καθε δισκο του γκρουπ, επιλεγει καποιους καλλιτεχνες για να παιξουν μαζι. Για παραδειγμα, στο Flight Of The Migrator θα συναντησεις τον Dickinson, τον Russel Allen, τον Romeo, τον Wehrkamp και τον Kotipelto. Λιγα λογια για το γκρουπ, ψαξου 8)

ban στον κύριο…!!!
o πρώτος δίσκος είναι ανώτερος με διαφορά απο τον δεύτερο. οκ μεταλλικός δίσκος ο δεύτερος αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την ποιότητα του πρώτου.

επίσης ο τραγουδιστής των tiamat, ο Damian Wilson, ο Neal Morse, η Floor Jansen, και η φωνη της Lana Lane φυσικά, ειναι μια χαρά συμμετοχές στον πρώτο!!

πάω να φάω κρύο αρνί γιατί με σύγχυσες!!

ξεκινα με αυτο http://www.youtube.com/watch?v=Izfu-OmQbco

xaxaaxax τι σαπιλα
αημ αν εληεν αημ α λιτλ εληεν