Εκλογές 2012

Πάντως σίγουρα δεν δεσμέυανε τις δικές σου καταθέσεις…

Δεν βλέπω να έγραψε κανείς για δέσμευση.

Αλλά όπως και νάχει, όταν ζητάει κάποιος δάνειο από πού βρίσκονται τα χρήματα?

Aυτό. Αρχίσαν τα παπαγαλάκια να ρίχνουν πιασάρικους τίτλους ώστε να ψαρώσει ο κόσμος. Δεν ελεγε κάτι παράλογο ο Στρατούλης.
Βέβαια μπορεί να γουστάρουμε να τραβάμε τις όποιες καταθέσεις για να πληρώνουμε τα χαμένα των τραπεζών και τα άκρως δίκαια χαράτσια, οπότε πάω πάσο.

Ξέρω γω ψάξτο…

Εγώ πάντως θα στηρίξω μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τις καταθέσεις μου, θα σταματήσει το χαράτσι και θα πει στο αφεντικό μου να μου ξανανεβάσει τον μισθό.

Υπάρχουν κανόνες και ένας από αυτούς λέγεται κεφαλαιακή επάρκεια.
Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών για ποιο λόγο νομίζεις πως πρέπει να γίνει;
Είναι μέγιστος λαϊκισμός να προτείνεις χρηματοδότηση της αγοράς μέσω των καταθέσεων χωρίς να αναφέρεις καν τη λέξη δέσμευση ?μετά από αυτή τη δήλωση θα δεις για πότε θα γίνουν καπνός αυτές οι καταθέσεις.

+1

Το καλύτερο ποστ απ’ όλες τις σελίδες.

Ο πολιτικός μηχανικός Τσίπρας φαίνεται να μην καταλαβαίνει ότι δε χτίζεται το σπίτι της αριστεράς με θεμέλια τη ΝΔ και τον ΣΕΒ.

Άμα δεν ξέρεις, καλό είναι να μη σχολιάζεις.

για να δοκιμάσουμε να βγάλουμε ότι καταθέσεις έχει ο καθένας την ίδια μέρα και θα καταλάβεις από που έρχοντε τα λεφτά για τα δάνεια.

Σου απάντησαν πιο πάνω μην σκας

Δεσμευση καταθέσεων βέβαια γίνεται σε περίπτωση χρεοκοπίας έτσι?

Οι εκάστοτε κανόνες ισχύουν πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο. Αν το πλαίσιο αλλάξει (από ασύδοτη ιδιωτική πρωτοβουλία σε δημόσιο έλεγχο) αλλάζουν και οι κανόνες.

Από κει και πέρα εάν λένε “όχι δέσμευση” τότε απλώς περιμένουμε να μην δεσμεύσουν. Αν το παραβούν θα βρουν πολύ σύντομα το λαό μπροστά τους και θα εξαφανιστούν από τον χάρτη.

Απορώ πραγματικά τι περίμεναν κάποιοι να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά έλεγε πριν τις εκλογές, αυτά λέει και μετά. Το όποιο σχέδιο ασφαλώς μπορεί και να μην είναι βιώσιμο, μπορεί να αποδειχτεί πατάτα ολκής, αλλά είναι ένα εναλλακτικό σχέδιο. Αντιπαρατέθηκε με το τωρινό σχέδιο που είναι λιτότητα και ύφεση μέχρι να μας ξαναγαπήσουν οι αγορές και τουλάχιστον στις κάλπες φάνηκε να έχει αποδοχή.

Εγώ προσωπικά παραμένω υπέρ της άποψης περί εξόδου από το ευρώ, αλλά το να διαστρεβλώνουμε οτιδήποτε αντιτίθεται στις επιταγές της τρόικας είναι μάλλον μικρόψυχη και ραγιάδικη αντίληψη.

Ρε τελικά αμα ξαναγίνουν εκλογές και βγεί πρώτος ο τσίπρας θα πάρει τις 50 μπονους έδρες?
Αλλοι λένε ναι άλλοι όχι.

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να φυγουμε απο το ευρω . Τα στοιχεια της καθημερινοτητας δειχνουν παντως οτι αν ηταν να ειμαστε εκτος Ευρω επρεπε να το εχουμε κανει απο την πρωτη μερα και οχι να εχουμε φτασει στο σημειο που ειμαστε τωρα…

Πριν ξεσπάσει η κρίση οι τράπεζες αντλούσαν κεφάλαια από καταθέσεις και από βραχυπρόθεσμο δανεισμό στην διατραπεζική αγορά. Μετά την κρίση δεν δάνειζε κανένας οπότε για αυτό είδαμε τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων να φτάνουν μέχρι και 8% :!: αφού ήταν η μοναδική πηγή ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή με τις προβλέψεις των δανείων να χτυπάνε κόκκινο την διαρροή κεφαλαίων από τις καταθέσεις και το κούρεμα των ομολόγων που στην ουσία είναι λεφτά που δάνεισαν οι τράπεζες στο κράτος, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Το πρόβλημα του κράτους έχει περάσει και στις τράπεζες οι οποίες δεν δίνουν γιατί δεν έχουν να δώσουν ρευστότητα στην αγορά. Το ότι ο Στρατούλης έρχεται και κάνει τέτοιες δηλώσεις μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα, Είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε απλά λέει μαλακίες. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα, ενδεικτικό και του πόσο έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο http://euobserver.com/9/113563

Άμα φύγουμε από το ευρω πόσο θα είναι η ισοτιμία ευρώ-δραχμής ρε παιδιά?

:lol::lol::lol:

Μην γελάς! Εδώ ο ChrisP θέλει να φύγουμε από το ευρω!

Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών,[B] εγγυόμαστε[/B] τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών.

Τα χαράτσια θα ακυρωθούν. Το έχουμε πει από την αρχή. Ήταν παράνομα κι αντισυνταγματικά.

Δεύτερον, αποκατάσταση μισθών, ώστε να έχουν αγοραστική δύναμη για να μπορούν να αγοράζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για να κινείται και η οικονομία.

σε βλεπω τον Ιουνη να το ριχνεις ΣΥΡΙΖΑ μονοκουκι :stuck_out_tongue:

υ.γ.: Sequel του “λεφτα υπαρχουν” μου θυμησε παντως το παραληρημα του Στρατουλη [-X

Δεν με πολυαφορά το θέμα (και φυσικά στ’αρχίδια μου ο Στρατούλης και οι βλάκες του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αυτό το υφάκι που χαβαλεδιάζετε ειρωνικά (τις κατα πολλές φορές σοβαρότερες από τις δικές σας) απόψεις άλλων και λέτε τις μαλακιούλες σας είναι για πολλά μπουκέτα.