Εκλογές 2012

Μετά τις τελευταίες πληροφορίες/φήμες ότι η Ντόρα μάλλον επιστρέφει στο μαντρί της ΝΔ για τις εκλογές… έχουμε και ανακοίνωση του ΛΑΟΣ που χαρίζει για μια ακόμα φορά πολλά γέλια :lol:

Από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο ΛΑΟΣ δεν τοποθετείται σε σενάρια, διαρροές, υποθέσεις, ή ακόμα και προθέσεις. [SIZE=“3”][B]Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού.[/B][/SIZE] Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, έχει δώσει εξετάσεις ότι μπορεί να είναι το αποτελεσματικό ανάχωμα».

To είπαμε αυτό, υπάρχουν τάσεις τέτοιες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτό που μου δίνει αισιοδοξία (προσωπικά εμένα).

Αλλά η κυρίαρχη τάση που εκφράζεται δεν είναι αυτή. Είναι αυτή που εκφράζεται από τον (πάλαι ποτέ) Συνασπισμό. Για να συμβαίνει αυτή η ηθελημένη παραπλάνηση του λαού που τον οδηγούν δόλια προς την έξοδο από την ΕΕ σημαίνει ότι είτε οι ομάδες που αναφέρεις είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τους άλλους για μόστρα, είτε ότι εκφράζουν μειοψηφικές τάσεις αλλά μόλις γίνουν κυβέρνηση θα καταλάβουν τα ηνία της παράταξης και θα ορίσουν τη δική τους πολιτική. Και τα δύο επιχειρήματα είναι για γέλια.

Δεν είναι πιο απλό, φυσιολογικό και ρεαλιστικό να δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιο κομμάτι της “σύγρονης αριστεράς” (αν και πιο ριζοσπαστικό από ότι σε άλλες χώρες) δεν βλέπει τη διάλυση της ΕΕ; Πιστεύει ότι μπορούμε να “λαικοποιήσουμε” την ΕΕ; Και αν είναι να επιχειρηματολογήσουμε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δε μας δίνει (και στους δυο μας) αυτή η λογική αρκετά επιχειρήματα για να το κάνουμε; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ιστορίες με φαντάσματα

Προφανως και ειμαι υπερ του ο καθενας μεσα σε ενα κομμα να εχει την ελευθερια να πει την αποψη του. Απλα πρεπει να υπαρχει μια καποια συγκλιση αποψεων. Δεν την βλεπω στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπαρχουν τεραστιες διαφορες. Και επειδη δεν εχουν και προγραμμα ο καθενας λεει οτι του καπνισει

Ο ΣΥΡΙΖΑ παιρνει ενα νομπελ οικονομικων την ημερα

το μνημονιο 2 σε 63 προτασεις

Ξέρετε τι είναι πιο σημαντικό απο το τι θα κανείς;Ποτέ θα το κανείς.Λέει ο Λαφαζανης ότι δε θα είχαμε φτάσει εδώ με εθνικό νόμισμα και έχει 1000 δικια.Αλλά άμα βγούμε σήμερα στην κατάσταση που είμαστε απο το Ευρώ τον ηπιαμε.Η δραχμή θα φάει τέτοια υποτίμηση που αρκεί να σκεφτείς πόσο θα κοστίζει το πετρέλαιο για να τρομαξεις.Τώρα αναγκάστηκα είμαστε εγκλωβισμένοι στο Ευρώ.Οπότε πρώτα πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να σταθεί στα πόδια της η χώρα,και μετά βγαίνουμε με αξιοπρέπεια απο το Ευρώ και την Ευρώπη που χρησιμοποιουμαστε για να βγάλουν λεφτά οι “δυνατοί”.Ήταν λάθος που μπήκαμε απο την αρχή…αλλα τώρα είναι λάθος να βγούμε.

Aυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παιδιά…
Εμφανίζει ήδη δείγματα εξουσιαστικής αλλαζονείας στην υποψία εξουσίας (με το 16,8% που λέει και ο Κανάκης και τον κράζουν τα συριζάκια…)

Παράδειγμα;

Eγώ είμαι της σκληρής γραμμής εδώ, το λέω και φωναχτά! :smiley:

@Μandrake: Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο masterplan δόλιας κομμουνιστικής παλινόρθωσης στην συμπεριφορά του Τσίπρα ούτε εγώ…
Απλά πιστεύω πως είναι ένα αρχομανές τσουτσέκι που έχει μεταμφιεστεί σε Ανδρέα για να μαζέψει τους κλαμένους πασόκους που νοσταλγούν τις “καλές εποχές” και λέει ό,τι μαλακία να’ναι για να μαζέψει ψήφους…
Θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν πραγματικά, σοβαρά ρίσκα στη μέση (και όχι, δεν με καθησυχάζειει η σιγουριά ούτε του Τσίπρα ούτε της σόφι-κ, φαντάζομαι κανείς τους δεν μιλάει με τον Σόιμπλε… #-o)
Ειδικά αυτός ο “ρόλος” Ανδρέα πλέον…
Χθες μίλησε για “χρονοντούλαπα της ιστορίας”, σήμερα πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Αρσένη, αν δεν έκανε ζέστη όπου να’ναι θα έσκαγε και με ζιβάγκο!! :lol::lol:

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια έλεγε πάνω κάτω και με Τσίπρα και με Αλαβάνο και με Δαμανάκη. Ας ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την προσωπολατρεία και το προσωπομίσος (sic), δεν είναι τα πρόσωπα αυτά που ορίζουν την γενική κατεύθυνση.

Κι εγώ έχω τις αντιρρήσεις μου προς το ΣΥΡΙΖΑ και έχω φτάσει εδώ μέσα σχεδόν να τον υποστηρίζω γιατί δε βλέπω να γίνεται κάποια αντιπαράθεση με όρους πολιτικής αλλά με όρους 3ης δημοτικού.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ανδρέα, υπάρχει ένας φόβος, που είναι απόλυτα δικαιολογημένος, ότι με το μανδύα της αριστερά μπορεί να μας έρθει άλλος ένας οπορτουνιστής σοσιαλδημοκράτης. Υπάρχει όμως μία διαφορά που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Το ΠΑΣΟΚ και ο Α.Π. εμφανίστηκαν ως κομήτες στην πολιτική ζωή της μεταπολίτευσης χωρίς καμμία σύνδεση σε εργατικά κινήματα, συνδικαλισμό, αγώνες κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα λάθη του, έχει αυτήν την παράδοση που είναι υπέρ του.

Το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσπαθεί να παίξει αριστερή μπάλα σε καπιταλιστικό γήπεδο. Δεν έχει πρόθεση να αλλάξει ριζικά τις κοινωνικές και οικονομικές δομές που γεννούν τις ανισότητες. Και αργά ή γρήγορα θα τεθεί αντιμέτωπος με αυτές και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει τη ρήξη ή θα ενσωματωθεί. Γι αυτό και πιστεύω ότι ο ρόλος του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πολύ περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, λόγω μικρότερης εσωστρέφειας) είναι πολύ σημαντικός ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία ώστε να “τραβάνε” το ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά μαζί με τις δικές του ριζοσπαστικές συνιστώσες.

Φυσικά τα παραπάνω από αριστερή σκοπιά. Όσοι θεωρούν το Σοιμπλε εγγυητή της οικονομίας της Ελλάδας, μπορούν να έχουν τη δική τους οπτική

Δεν υπάρχει θέμα ούτε προσωπολατρείας ούτε προσωπομίσους (sic). :stuck_out_tongue:
Συμπεριφορές κρίνουμε και αυτές εκφράζονται και διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσωπα, ακόμα και σε αριστερά κόμματα που θεωρητικά λειτουργούν ως “συλλογικότητες” κλπ.
Με τον Αλαβάνο ο Τσίπρας ταιριάζουν σε πολλά. Με την Δαμανάκη όχι: Στα χρόνια της η λεγόμενη “ανανεωτική” πτέρυγα του τότε Συν (Παπαγιαννάκης, Κουναλάκης κλπ.) όχι απλά υπήρχε αλλά έβγαινε και πολύ πιό φωναχτά προς τα έξω σε σχέση με την εποχή Αλαβάνου-Τσίπρα που έφερε την διάσπαση με τον Κουβέλη και τους δικούς του. Και εκείνη η πτέρυγα του Συν ήταν εκτιμώ πραγματικά “ευρωαριστερή” και όχι ευκαιριακά όπως σήμερα.
Πλάκα-πλάκα με εκείνους μπορούσαμε να τα βρούμε σε κάποια θέματα που δεν άπτονταν της οικονομίας, π.χ. κανείς μας δεν γούσταρε τον Χριστόδουλο και θα είμασταν και εμείς και αυτοί ευτυχείς αν διαχωριζόταν το κράτος με την εκκλησία. Σήμερα με τον Τατσιόπουλο το ξύλο μάλλον θα άρχιζε πριν να διαπιστωθεί αν συμφωνούμε σε κάτι…

Τώρα αυτό το τελευταίο “Όσοι θεωρούν το Σοιμπλε εγγυητή της οικονομίας της Ελλάδας” πες πως το έγραψες για να με πικάρεις και δεν πιστεύεις πως είναι η άποψη μου! #-o
Τόσα σεντόνια έχω γράψει σε αυτά τα θρεντς, δεν μπορεί να με ξέρεις τόσο λίγο…8O
Προφανώς και τον ανέφερα ως παράγοντα που έχει δείξει πως ψήνεται σοβαρά να μας εξωθήσει εκτός ?, και που δυστυχώς είναι αρκετά ισχυρός για να το καταφέρει…

αναρωτιεμαι αν θα καταpρευσει το τραπεζικο συστημα σε περιπτωση που φτασουμε λιγες μερες πριν τις εκλογες και οι δημοσκοπησεις δινουν ακομα συριζα…:-k:-k

Πιστευεις οτι τα στοιχεια που δινονται ειναι φτιαχτα;

οχι λεω οτι ο κοσμος οτι φραγκα εχει θα παει να τα βγαλει απ τις τραπεζες για να μην υποτιμηθουν σε δραχμες…σκεψου μια βδομαδα ποιο πριν και να προηγειται ο συριζα…

ηδη εδω και μια βδομαδα ψιλοχαμος γινεται…

Από την περασμένη εβδομάδα που άρχισαν οι δηλώσεις έχουν γίνει λέει αναλήψεις ενός δις ?!
Και είναι λογικό με αυτά που είπαν!
Το κακό είναι πως οι περισσότεροι που σηκώνουν λεφτά δεν έχουν λογαριασμούς να τα στείλουν έξω και γίνεται η χαρά του ληστή και του διαρρήκτη!
Μία κακομοίρα λέει στην Κρήτη σήκωσε 45 χιλιάρικα (σε μετρητά, ναί… #-o) και της την είχαν στημένη και την λήστεψαν!

Στασου. Θελει μερικες μερες καποιος για να κινησει καποιος τις διαδικασιες. Θα ανεβει και αλλο το bank run.
Επισης τι εχετε να πειτε για το νεο μαργαριταρι του ΣΥΡΙΖΑ; 1% φορος στον ΤΖΙΡΟ των επιχειρησεων

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

δε γινεται ολες οι αντιπαραθεσεις μεταξυ 11 εκατομυριων ψηφοφορων να γινονται με ορους πολιτικης ομως προκειμενου να αποφασισει ο αλλος τι θα ψηφισει ετσι?το κοιταει και πιο χειροπιαστα και “μπακάλικα” το θεμα.

Μαλακιες. Το ειπε μολις τωρα ο Τσιπρας καθαρα στη ΝΕΤ :¨ Επιχειρηματικοι κυκλοι παιρνουν τα λεφτα τους απο τις τραπεζες, οχι ο κοσμος¨

Χαχαχαχχα!!!

Δεν συμφωνώ. Δεν θα έλεγα, δηλαδή, ότι πρόκειται για την όποια εξουσιαστική αλαζονεία. Μάλλον για ιδεολογική αλαζονεία μού φαίνεται ότι πρόκειται και για αδιάλλακτο δογματισμό νοοτροπίας «κάτω τα αφεντικά ? όλα τα αφεντικά».

Έχοντας δει όλη την εκπομπή, που κύλισε αρκετά πολιτισμένα, συμπεραίνω ότι η τελική έκρηξη οφείλεται:

1. Στο γεγονός ότι ο Σταυρίδης τόλμησε να διακόψει το εντυπωσιακό λογοτεχνικό ρητορικό σχήμα περί Μπαρμπα-Θωμά που προφανώς τόσην ώρα ετοίμαζε ο Τατσόπουλος. Δεν διακόπτουμε συγγραφέα σε τέτοιες περιπτώσεις!
  2. Στο γεγονός ότι προηγήθηκε μια μετριοπαθής, τεχνική και ρεαλιστική ανάλυση από τον Σκυλακάκη, από την οποία ο Τατσόπουλος θεώρησε ότι έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή, τόσο με το λογοτεχνικό σχήμα όσο και με την «ηρωική» έξοδο. Το διαδίκτυο βούιξε για τις «κουτουλιές» και αδιαφόρησε για την ανάλυση του Ευρωβουλευτή.
  3. Στο γεγονός ότι ο Ντινόπουλος είχε ήδη διακόψει τον Τατσόπουλο επανελεγμένα και με κάπως αυταρχικό τρόπο, με μόνο σκοπό να αρθρώσει εντελώς ξύλινο κομματικό λόγο.
  4. Στο γεγονός ότι η συντονίστρια δημοσιογράφος τόλμησε να υπογραμμίσει ότι ο Σταυρίδης προέρχεται από την πραγματική αγορά δίνοντας σε αυτή την ιδιότητα ένα «ανεπίτρεπτο» θετικό πρόσημο.

Δεν ξέρω γιατί πολλοί κατηγορούν τον Σταυρίδη. Εγώ είδα έναν μάλλον διαλλακτικό άνθρωπο να ισχυρίζεται ότι, στην δική του πραγματική περίπτωση, η επιχείρησή του διακρίθηκε για την συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους και πως η ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων οφείλει να προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δεν ξέρω αν είναι λογικό να γίνεται η γραβάτα κόκκινο πανί, πάντως οι προσβλητικοί αφηρημένοι χαρακτηρισμοί περί δουλοκρατίας (ειδικά όταν προηγείται τόσο φιλικός λόγος περί συνεργασίας) ήταν απαράδεκτοι και όφειλαν να απαντηθούν. Δεν είδα πού ήταν εριστικός ο Σταυρίδης. Ας μου το δείξει κάποιος.

Η πλακα ειναι οτι ο Σταυριδης ζητησε συγγνωμη. Ισως το εκανε και ο Τατσοπουλος, δε το γνωριζω.

Ασχετο ενα κατα τη γνωμη μου αρθρο που αποτυπωνει τι ζουμε αυτο τον καιρο. Αρνηση