θα σου προτεινα να ξεκινησεις με τα βασικα των βιβλιων του γυμνασιου και στη συνεχεια αν θες στειλε μου ενα pm να σου προτεινω κανα βιβλιο για περαιτερω αντικειμενικη εμβαθυνση.ξυπνιε
μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το φόρουμ τελευταία. παπαρδέλα, εγώ δεν είπα κανέναν ανιστόρητο, μια που είμαι και ο ιδιος. εσύ που δεν είσαι, ναι, να με βοηθήσεις να εμβαθύνω. όλως περιέργως, ωστόσο, όποτε το ζητάω αυτό από κάποιον, προσβάλεται, με λεει ξύπνιο (ή κάτι παρεμφερές) και δεν απαντάει. άουστραμπντ!
ωραια,λαθος η απαντηση μου ως προς το “ξυπνιε”.ομως σα παιδι και γω που μεγαλωνω στη Θεσσαλονικη και τη λατρευω αυτη τη πολη δε μπορω ρε παιδι μου να βλεπω “μπορουν να ονομαζονται οπως θελουν” και “ολοι τη λενε Μακεδονια τα σκοπια αρα κλαην” τι να κανουμε τωρα ?δεν ειναι απλα το ονομα Μακεδονια.τα ατομα κανουν κανονικη πλυση εγκεφαλου στους νεους τους.δε λεω πως θα παρουν τα σπαθια και θα ρθουν να μας παρουν τη Θεσσαλονικη,ομως εαν τωρα που τα τελευταια χρονια εχει ξεκινησει η ιστορια με τα βιβλια τους για ΑΛΕΞΖΑΝΤΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΑ συναντας παιδια 20-25 χρονω να υποστηριζουν θερμα την “ιστορια που τους κλεψαμε” και τον σλαβο μεγαλεξανδρο σκεψου τι στη πουτσα εχει να γινει με τις επομενες γενιες και τι φαινομενα μπορει να εκδηλωθουν.δε μου καθεται λοιπον καλα ατομα που ξερουν καποια πραγματα για την ιστορια της Μακεδονιας να το βλεπουν πιο λαρτζ το θεμα μονο και μονο γιατι ως αριστεροι νιωθουν την αναγκη να αποφυγουν καθε “εθνικιστικη” ιδεα και συμπεριφορα.πανω σε αυτα ^ πατησε το πρωτο μου κομεντ…
Πέρα απ την πλάκα,αν θες να σε παραπέμψω σε σχετική βιβλιογραφία πες.
Σιγά ρε φίλε με το όνομα Μακεδονία… Σε λίγο θα μας πεις ότι καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες.
ηδη εχει πεταχτει το ονομα Μακεδονια φιλε. Επειδη δε θελετε να το παραδεχτειτε μερικοι δεν αναιρει οτι σε ολο τον κοσμο πλεον εχει καθιερωθει η ονομασια Macedonia για τα σκοπια.
Στο φαιναλ φορ παιζανε μεσα στο γηπεδο ενα βιντεακι με τον Αντιτς στο οποιο λεει “Pero Antic from FYROM” και ενας Ισπανος που ηταν διπλα στον αδερφο μου του λεει
"What is Fyrom, isnt he Macedonian?"
εγω αυτο που ηθελα να πω τελος παντων ειναι οτι δε μπορει να κατηγορειται ο Τσιπρας οτι θα αναγνωρισει τα Σκοπια ως Μακεδονια οταν αυτο εχει ηδη γινει με τεραστιες ευθυνες ΝΔ και Πασοκ
ελα μου ντε. βγαινει ο δεξιος ο damnation και κραζει τον Τσιπρα οτι α αφησει το ονομα μακεδονια, οταν οι δεξιες κυβερνησεις νδ και πασοκ το εχουν ηδη κανει.
Καλα εισαι και μεταλας-ροκας (ποιο ανοιχτομυαλος υποτιθεται :?) και λες τετοιοες αστειοτητες.Πρωτα πρωτα δεν ειναι θρησκευτικα, ειναι ‘‘χριστιανικα’’.Επειτα τα 6 χρονια προσευχης το πρωι (υποχρεωτικη) και το κυρηγμα (ως μαθημα) με βαθμολογιες και εξετασεις ειναι το λιγοτερο φασιστικα.Μαρεσει που το σημειωνεις ως κατι αρνητικο-πραματα που θα επρεπε να χουν γινει εδω και πολυ καιρο.
Τωρα, παραλληλα με την ανεγερση τζαμιου, θα προτεινα να μετατραπουν καποιες εκκλησιες σε νοσοκομεια(ειναι ευρυχωρες,ηλιολουστες και θερμαινομενες το χειμωνα!) στα χωρια. Ας πουμε στο χωριο μου εχουμε 3-4 εκκλησιες και το ‘‘νοσοκομειο’’ στεγαζεται σε μια τρωγλη (ενα δωματιο ειναι ολο και ολο) και λειτουργει 2 φορες τη βδομαδα.Αλλα προεχει η πιστις απο την υγεια, τι αφελης που ειμαι, εδω κοιταμε την ψυχη και την αιωνιοτητα, το σιχαμερο και προσκαιρο σωμα θα μας απασχολει;
Και τα αλλα που γραφεις ειναι γελοιωδεστατα αλλα βαριεμαι να γραψω αλλα. Auf wiedersehen.
hokam, θέλω κι ευχαριστώ. παπαρδέλα, οκ. μπορούμε να συμφωνήσουμε υποθέτω ότι υπάρχει και από τις δυο μεριές υστεροβουλία. τόσο κρατική όσο και σε ατομικό επίπεδο. προφανώς οι πάντες προσπαθούν να καπηλευτούν κάτι που δεν τους ανήκει, για να καλύψουν την τωρινή τους ανυπαρξία και κενότητα μέσω της πάλαι ποτέ δόξας για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι και πολύ συχνά δεν γνωρίζουν καν σε τι έγκειται αυτή η δόξα. σε γενικότερο πλαίσιο, εγώ, όντας άσχετος, μια τέτοια κουβέντα θα ήθελα να την αρχίσω με την απορία αν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων μπορεί να αυτοονοματοδοτηθεί ένα κράτος σήμερα. και αν υπάρχουν τέτοια κριτήρια, γιατί είναι αυτά κι όχι άλλα;
Somnabulist για να μην υπάρξει παρανόηση,θα σου προτείνω πράγματα κυρίως για την ιστορία των Σλαβόφωνων φύλων και όχι για το Μακεδονικό αυτό καθαυτό.Και γι αυτό μπορώ αν θες,απλά θα χρειαστεί να ψάξω τη βιβλιοθήκη μου λίγο παραπάνω.
Πχ για τις μετακινήσεις και όχι μόνο Σλάβων,Βουλγάρων κ.α,τσέκαρε της Νυσταζοπούλου-Πελεκίδου:Oi Βαλκανικοί Λαοί (14ος-19ος αιώνας). Ενδιαφέρον εγχειρίδιο,αρκετά απλό και όχι απλοϊκό,μια και απευθυνόταν σε φοιτητές.Κυρίως εξηγείται η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης,της δημιουργίας εν τέλει εθνικών κρατών και πιθανότατα οι ρίζες και οι αιτίες της σημερινής κρίσης.
Εγώ έγραψα κάποιες θέσεις του συριζα όχι για να πω αν συμφωνώ η διαφωνώ.Προφανώς σαν κάθε νοήμων Έλληνας διαφωνώ.Το θέμα είναι να ξέρει ο καθένας τι ψηφίζει και μην έρθει μετά κανείς και πει δεν ήξερα τι ψήφιζα.Ξηγημένα πράγματα.Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του τα γραπτά μένουν και εδώ θα είμαστε αν χτύπα ξύλο ολοκληρωθεί το κακό.
Απλά κάνεις μαύρη προπαγάνδα, αναφέροντας σκόρπιες απόψεις (και όχι όλες) από διάφορα άτομα του χώρου και κόμματος κλπ.
Αν αρχίσουμε να αναφέρουμε τις απόψεις του Καρατζαφέρη, του Μάνου, της Ντόρας κ.ο.κ., τότε σίγουρα κάθε νοήμων άνθρωπος θα διαφωνεί με αυτά 8)
(μην απαντήσεις… δεν έχω όρεξη να ανοίγω διάλογο μαζί σου :roll: )
κυλιέμαι στα πατώματα… ευχαριστώ
Αν η ενημέρωση είναι μαύρη προπαγάνδα οκ…εδώ ο άλλος έβγαζε βιντεο καρατζαφέρη που το πιο νέο ήταν 15 ετών και έψαχνε μια πρόταση για να βρει κάτι να πει…Ο κόσμος άλλα λέει πάντως…http://krasodad.blogspot.com/2012/05/blog-post_4532.html
Δηλαδή όλοι οι άλλοι είμαστε ανεγκέφαλοι…:roll:
Να σουν στο εξωτερικο και να μην ειχες εκκλησια να προσευχηθεις θα σ’αρεσε? Να επιβαλλουν στα παιδια σου να προσευχονται στο αλλαχ καθε πρωι θα σαρεσε? Αν θα πρεπε κατι να προσαπτεις στο ΣΥΡΙΖΑ αυτο επρεπε να ναι το οικονομικο του προγραμμα (αν υπαρχει κατι τετοιο ) αλλα εσυ επιδιδεσαι ωντας κομματοσκυλο του ΛΑΟΣ, σε ποστ με χριστιανοφασιστικο περιεχομενο.Και εις ανωτερα νοημων ΕΛΛΗΝ:!:
“Σαν” είπε το παιδί ρε σεις, όχι “ως”. Και η αλήθεια είναι οτι μοιάζει λίγο με νοήμων Έλληνα. Από μία συγκεκριμένη γωνία.
Οι Σλάβοι και Άραβες πρόγονοί μας αισθάνονται τόσο περήφανοι αυτή τη στιγμή με τα ποστς του damnation.
Ασχετο αλλα ο βουλευτης της χρυσης αυγης που την εχει δει καραισκακης εχει παντρευτει μεξικανα.Γουσταρει απελαση της γυναικας του;#-o #-o :lol::lol:
Αυτα να τα δουν τα ζωα που τον ψηφισανε…