Εκλογές 2012 Β' Γύρος

Έτσι… ψήφο στα μικρά κόμματα! :lol:

Μια που αναφέρθηκε και επειδή πρέπει να μην ξεχνάμε και με ποιο κριτήριο θα πρέπει να ψηφίσουμε, ας θυμηθούμε τι αποφάσισαν να εφαρμόσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν 3 μήνες:

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχονται διευκρινίσεις επί της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα διασαφηνίζονται οι διατάξεις ως ακολούθως :

?Για όσους αμείβονται βάσει της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., η μείωση στα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων, για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, ανέρχεται σε 22% επί των κλιμακίων που είχαν ισχύ την 01/01/2012.
?Ειδικότερα για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών, ανεξαρτήτως ειδικότητας του εργαζόμενου, κλάδου της επιχείρησης και ΣΣΕ, οι νόμιμες αποδοχές διαμορφώνονται στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. μειωμένα κατά 32%.
?Η αμοιβή των εργαζομένων ηλικίας 15 έως 18 ετών που απασχολούνται με σχέση μαθητείας, περιορίζεται στο 68% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου της Ε.Γ.Σ.Ε.Ε.
?[B]Αναστέλλεται η δυνατότητα αύξησης αποδοχών, είτε μέσω αναπροσαρμογής των βασικών μισθών και ημερομισθίων είτε μέσω ωρίμανσης επιδομάτων λόγω πολυετίας, μέχρι το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%.[/B]
?Οι συλλογικές συμβάσεις που θα λήξουν ή θα καταγγελθούν μετά τις 14.05.2012, δεσμεύουν για έναν τρίμηνο μετά τη λήξη τους, μόνο τους υφιστάμενους εργαζομένους των εταιριών.
?Μετά την λήξη του τριμήνου, εφόσον δεν συναφθεί νέα ΣΣΕ, συνεχίζουν να ισχύουν ? για τους ήδη εργαζόμενους- ως κανονιστικοί όροι της σύμβασης ο βασικός μισθός και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας. Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα παύουν να ισχύουν αυτοδικαίως.
?Όσοι προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου, καλύπτονται από τους όρους της συλλογικής σύμβασης, εάν συντρέχει ταυτοχρόνως η συνθήκη του να είναι μέλη -εργοδότες και εργαζόμενοι- των αντίστοιχων οργανώσεων που υπογράφουν τη σύμβαση.
?Για τις ΣΣΕ που έχουν λήξει ή καταγγελθεί και έχει παρέλθει το εξάμηνο παράτασης ισχύος τους μέχρι 14.02.2012, προβλέπονται τα ακόλουθα :
Για μεν τους ήδη εργαζόμενους, και έως τις 14.05.2012, παραμένουν ενεργοί οι όροι των εν λόγω ΣΣΕ ως μέρος των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 14.02.2012-14.05.2012, οι αμοιβές καθορίζονται με ατομική συμφωνία και έως των νομίμων ορίων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
· Τα ανωτέρω ισχύουν για όλες τις Σ.Σ.Ε ( κλαδικές ,ομοιοεπαγγελματικές, επιχειρησιακές) .

Σε σχέση με τα ανωτέρω σημειώνουμε τα εξής :

1.Δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για την εφαρμογή των νέων μειωμένων μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων που υπάγονται στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε…
2.Οι προβλεπόμενες μειώσεις δεν είναι υποχρεωτικές για τους εργοδότες, δεδομένου ότι μπορούν είτε να μην τις εφαρμόσουν, είτε να επιλέξουν μικρότερα ποσοστά μείωσης Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

(συνοπτικά η εγκύκλιος “Ρύθμιση θεμάτων για την εφαρμογή της παρ.6 του άρθρου 1 του ν.4046/2012”)

πολύ ησυχία επικρατεί στο τοπικ μετά από τη δημοσιοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρχηγό του πάντως…:-k

Μόνο στο τόπικ?

Όλο το internet έκανε logout να πάει να μαζέψει τις καταθέσεις του.

Δικομματισμός ήταν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ
Δικομματισμός δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ; :-k:-k :stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol:

[SPOILER]δυστυχώς υπάρχει και μεγάλη αλήθεια σε αυτή τη δήλωση[/SPOILER]

Κάτι ξέρεις εσύ… πες το, μπας και προλάβω να βγάλω τα ευρουλάκια μου! 8O :lol:

[SPOILER]Άσχετο, επειδή δεν το θυμάμαι, τι όριο ανάληψης έχουν τα ΑΤΜ και το όριο αυτό είναι ανά ανάληψη, ή υπάρχει και κάποιο όριο ανά ημέρα;[/SPOILER]

εξαρτάται από την τράπεζα και συνήθως μπαίνει πλαφόν για λόγους ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχει ζητήσει ο πελάτης κάτι διαφορετικό είναι γύρω στο χιλιάρικο κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

Το κάνανε meme, άρα είναι η αλήθεια.

υπάρχει καποιος επίσημος αριθμός για αυτό?
γιατι και για τον απριλη τα ίδια έλεγαν και μόλις βγήκε ο αριθμός οτι τελικά είχαμε αύξηση των καταθέσεων(μικρή, αλλά αύξηση) !!!

[B]Άδωνις vs Ουρφ (1/3) 1Jun12[/B]

Υπάρχει αυτό που βλέπω?

#-o
#-o#-o
#-o#-o#-o
#-o#-o#-o#-o

Το κομμάτι όπου ο Dead απείλησε να μου πετάξει τομάτες ή το έχασες ή δεν το αναφέρεις γιατί είναι ενδεικτικό του πως κάποιοι στον συριζα αντιλαμβάνονται τον διάλογο με όσους διαφωνούν.

Έχει φύγει πολύ χρήμα μετά τις εκλογές. Εδώ ξανακινείται η αγορά ακινήτων λίγο, γιατί -σωστά- κάποιοι που δεν ξέρουν πως/δεν μπορούν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω καταλαβαίνουν πως θα απαξιωθούν λιγότερο αν τοποθετηθούν σε γη παρά σε νεοδραχμές…

Kαι σε αυτοκίνητα, μιλάω εκ πείρας…

όσο για το βίντεο πιο πάνω, αν δεν είναι φτιαχτό τότε μιλάμε για μεγάλη αηδία.

Πριν μερικούς μήνες είχα πετύχει ένα χαβαλεδιάρικο γρουπάκι στο facebook με τίτλο γαμιέται ο Διας. Πάνω στην βαρεμάρα μου μερικές βδομάδες αφού έκανα το like μπήκα στην σελίδα να δω τι παίζει, κανένα ανέκδοτο κάτι αστείο να σκοτώσω την ώρα μου. Αυτό που είδα ήταν 10άδες άτομα να βρίζουν με το πλέον χυδαίο τρόπο τον δημιουργό της σελίδας για προσβολή του δωδεκάθεου. Αυτούς μου θυμίζεις με απαντήσεις σαν και αυτές.

Πάμε σιγά σιγά…

πίστεψε με είναι αλήθεια
και το χειρότερο είναι πως ενώ υπάρχουν τρόποι για να διώξεις τα λεφτά ακόμη κι αν δεν έχεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα, ο περισσότερος κόσμος τα παίρνει στο σπίτι του…

δεν το ρωτάω ειρωνικά.

το ξέρω οτι τα παίρνει σπιτι του. στην τοπική κοινωνία εχω ακούσει οτι πολύς κόσμος, σχετικά μεγάλος σε ηλικία, παίρνει τα χρήματα του αλλά τα ξαναγυρίζει.με χώμα!! πάνε και τα θάβουν! προφανώς είναι λιγότεροι αυτοι που τα ξαναγυρίζουν. απλά διάβαζα ενα άρθρο πως δεν ειναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα οσο παρουσιάζεται. για λαρισα πάντα μιλούσε το άρθρο.

Θεός!:lol:

[SPOILER]Μόνο εμένα μου θύμισε αυτόν;

Ρε παιδιά έλεος πια με την καταστροφολογία. Τέτοιου είδους ενέργειες σαν αυτή του άρθρου έχουν συγκεκριμένο σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κόσμο (τα είδαμε τις προάλλες και με Παπαδήμο-Μπαρόζο).Τσάμπα τα ποστάρετε τέτοια άρθρα. Εδώ μέσα δεν πρόκειται κανείς να δει αυτό το άρθρο και να πει “Α! Τελικά δεν θα ψηφίσω συριζα”. Αυτά είναι για τους αφελής που τα πιστεύουν και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τέτοια άτομα στο ρόκινγκ. Τέτοιου είδους άρθρα που μιλάνε για την δραχμή και για όλες τις καταστροφές μου θυμίζουν τους PMRC που έλεγαν ότι το μέταλ οδηγεί τα παιδιά στον σατανισμό και εψαχναν και έβρισκαν οποιαδήποτε μαλακία νόμιζαν ότι θα κάνει τα παιδά να μην ακούν μεταλ και τα δημοσίευαν . Είναι όλα τα μπλογκ και για μερικά κλικ παραπάνω γράφουν ότι να 'ναι.