…http://www.imdb.com/title/tt1190080 για να προετοιμαζόμαστε:p :!:
εγω το εχω προγραμματισει για το βραδυ,μιας και σημερα ξαναδιαβασα και το 1ο βιβλιο…Τι κοσμος ρε πουστημ:!:
μόνο σε εμένα βγάζει αυτό στο λινκ του stef??
Όχι, γιατί σαν hyper link έχει μπει αυτό: “http://www.imdb.com/title/tt1190080…για”
Το “2012” είναι παρ’ όλα αυτά.
oμολογώ ότι είχα πάρα πολλά χρόνια να το δώ και δεν το θυμόμουν σχεδόν καθόλου…
Συχνά πυκνά λέω ότι η αγαπημένη μου ερμηνεία Al Pacino είναι στο Scarface, διότι δένει τέλεια το comic στοιχείο του χαρακτήρα με τον σκληρό ρεαλισμό και φέρνει έναν πραγματικά larger than life χαρακτήρα στην οθόνη ολοζώντανο…
εδώ όμως αντιθέτως, παίρνει έναν επίσης larger than life χαρακτήρα και τον προσγειώνει υπέροχα στην πραγματικότητα, κάνοντας τον αντί να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα να μπλέκεται θαυμάσια και απολύτως γήινα με το περιβάλλον και τις συνθήκες που ζεί…
Η αληθινή ιστορία του Φρανκ Σέρπικο, αρκετά ριζοσπαστική για ταινία ευρείας διανομής + αρκετά αρχιδάτη… το σενάριο της είναι υποδειγματικό, μπλέκει τέλεια το ντοκυμαντερίστικο ύφος με εκείνο της καθαρά κινηματογραφικής γλώσσας και ώρες ώρες αναρωτιέσαι τι βλέπεις… αιχμηρό και χωρίς να χαρίζεται, παρουσιάζει την διαφθορά μέσα στο σώμα της αστυνομίας ως κάτι πάντα επίκαιρο και ρεαλιστικό ενώ η υποβόσκουσα μελαγχολία του πρωταγωνιστή σε συνδιασμό με την στον φόντο νοσταλγική διάθεση για μια εποχή όπου η αθωότητα και το αμερικανικό όνειρο γινόντουσαν φωτιά για να σκάσει κάποιος ενα τσιγαριλίκι είναι απλά καθηλωτική και σε επηρεάζει σαν θεατή άμεσα, καθώς συνδέεσαι ακόμα πιο εύκολα με τον κεντρικό ήρωα και την αγωνία του…
σενάριο που απλά δεν γράφεται κάθε μέρα αλλά και παλιός καλός Σίντνεη Λιούμετ με αψεγάδιαστη σκηνοθεσία…
Τέσπα, πέρα από το γεγονός ότι είναι ταινιάρα, με άγγιξε και συναισθηματικά αρκετά…
Η καλύτερη ερμηνεία του -πιστιρικά εδώ- Πατσίνο για εμένα, οριακά μαζί με τον Τόνυ Μοντάνα…
επίσης:
http://www.youtube.com/watch?v=r1DMnQHvN7A
:’) :’)
wtf??? εμενα μου εβγαζε μια σημειωση για Αρχοντα των Δαχτυλιδιων! :-s
…όχι το βγάζει και σε μένα…για το ‘‘2012’’ αναφερόμουν
…διορθώθηκε…επιτέλους:p
:):!:
παιζει ναχα να το δω απο το γυμνασιο
Κορυφαιο, τρελα twists εν ετη 1973 και ερμηνειαρες
α + μουσικαρα ε
απο τα καλυτερα con movies ever
Gremlins
One more time. Από τις αγαπημένες πλέον ταινίες χριστουγέννων. Δεν γίνεται να υπάρξουν πραγματικές γιορτές χωρίς τα gremilns να τραγουδάνε τα κάλαντα
Επίσης κάτι που πρόσεξα για πρώτη φορά στην ταινία.
[SPOILER]Στην σκηνή που ο πατέρας του Μπίλυ πάει στο συνέδριο με τους εφευρέτες. Στην πρώτη σκηνή στα δεξιά του υπάρχει ένας μπάρμπας με την time machine από την ομώνυμη ταινία.
Και αφού αλλάζει η σκηνή και επιστρεφεί ξανά ο μπάρμπας έχει εξαφανιστεί μέσα σε καπνούς.
[/SPOILER]
Xθες βράδυ η παρέα ήθελε περιπέτεια. Τους έβαλα λοιπόν αυτό το οποίο είχα ματαδεί. Μου άρεσε περισσότερο από την 1η φορά. Το τέλος όμως παραμένει εξαιρετικά απλοϊκό και άνευρο…
ψιλοσάπισα το σκ
Το πρώτο παραμένει μια από τις μεγαλύτερες ευχάριστες εκπλήξεις των 90ς, το άλλο με εκπληκτική σκηνοθεσία και το τελευταίο με το καλύτερο σενάριο που μάλλον έχει γραφτεί ποτέ…
well said, αλλά εμένα το chinatown δεν με έπιασε καθόλου γμτ
ξαναδες το τωρα που μεγαλωσες
μεγάλος το είδα, μην βλέπεις εσένα που σε έχει πιάσει κρίση ηλικίας
=/
[COLOR=“White”]…[/COLOR]
[B]Edward Scissorhands [/B]
Σε ένα απίστευτα γαμάτο blu ray rip που με έκανε να αναρωτιέμαι πόσο καλύτερα θα έδειχνε το ίδιο το blu ray αν το είχα. Anyway πολυαγαπημένη ταινία και μιας και πρόσφατα έκανε ταξίδι με χιόνια την θυμήθηκα και την ξαναέβαλα. Δεν αφήνω να περάσει και πολύ καιρός χωρίς μια επαναληπτική προβολή πάντως. Πάω να βάλω το soundtrack να παίζει.
Έλεος ρε συ, κι εγώ αυτό είδα μετά από χρόνια το Σάββατο! Ακριβώς έτσι…μάλλον το καλύτερο σενάριο έβερ, σενάριο για να διδάσκεται στις σχολές. Και όλοι οι χαρακτήρες ένας κι ένας, ο Nickolson, η Dunaway, o Huston εκπληκτικές ερμηνείες. Α και ευτυχώς που ο Polanski επέμενε για το δικό του φινάλε. Μιλάμε για φινάλε ταινίας που δεν το ξεχνάς ποτέ.
Μα
[SPOILER]πιο γαμάτο μαύρο φινάλε έχετε ξαναδεί;[/SPOILER]
Και επίσης λατρεύω
[SPOILER]το κλείσιμο του ματιού στο θεατή για το τέλος της ταινίας στη σκηνή που ο Gittes λέει στην Evelyn για την ιστορία στην Chinatown και για το ψεγάδι στην ίριδα του ματιού της. Και φυσικά η σύνδεση με την κλασική ατάκα στο τέλος, Forget it Jake, it’s Chinatown[/SPOILER]
Γενικα απ’όπου και να την πιάσεις την ταινία, δεν πιάνεται. Άψογη σε όλα.
Kαι να μη μιλήσουμε για την ιστορική σημασία της ταινίας μιας και επανέφερε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο είδος.
συμφωνώ σε όλα, από εσένα που το πόσταρες προχτές πιάστηκα και είπα να το ξαναδώ:p
το μουσικό θέμα του Goldsmith παίζει όλη τη μέρα στο γραφείο
http://www.youtube.com/watch?v=f7th0sBFpg0
Forget it Jake…
:’)
Αγνοουσα το Chinatown, με εχετε μπριζωσει για τα καλα…
Goldsmith…γι’αυτό το score και του Alien πραγματικά πεθαίνω λέμε