ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ)

ειμαι μάστορας. πως να το κάνουμε 8)

:lol::lol::lol:

για αλλού το πήγαινα, και αλλού με πήγε!!
ειπα μπας και ενδιαφερθεί κανείς μια που ειναι ανοιχτό το φορουμ να μαθαίνει που παίζει και τι σε ταινιες στη λαρισα(και να λεμε και τίποτα αν βλέπω κατι απο αυτα), και εδω έχουμε ανοίξει κόντρες, μουσικές, φοιτητική ζωη, της παναγιάς τα μάτια. :lol:

αντε να δούμε πότε θα πει κάποιος κατι για καμιά ταινία

και ήθελα να το πω κι εγώ αυτό…
εκμεταλλέυεται τη λέσχη μας:p
και να φανταστείς ότι δεν πήγε καν στην ταινία[-X

το θρεντ είναι κάτι σαν σειρήνα μάλλον… κλείστε μάτια όμως όχι αυτιά

ε δεν ήθελα να παω να δω το τρίτο μέρος με την μια ρε συ. ήθελα να δω πρώτα τα άλλα δυο…

*να την εκμεταλλεύεστε εσείς κύρια μου…!

[SIZE=“4”][B][COLOR=“DarkRed”] [B]Män som hatar kvinnor[/B][/COLOR][/B][/SIZE] [B](the girl with the dragon tattoo-το κορίτσι με το τατουάζ)[/B] (2009)
[B]http://www.imdb.com/title/tt1132620/[/B]

ενας δημοσιογράφος που είναι κοντά στο να μπει φυλακή για δυσφημιστική έρευνα και άρθρο που έχει κάνει, δέχεται μια πρόταση να ερευνήσει την εξαφάνιση/δολοφονία μιας γυναίκας 40 χρόνια πριν, μέλος μια μεγάλης σε δύναμη οικογένειας. στην δύσκολη προσπάθεια του να ανακαλύψει τι ειχε γίνει τόσο καιρό πίσω, θα βοηθήσει μια πανκ/χακερ γυναίκα που εχει και η ίδια τα δικά της προβλήματα

μεταφορά του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του Stieg Larsson.
την βρήκα τόσο καλή οσο και την πρώτη φορά που την ειχα δει. αυτη την φορά βέβαια φάνηκαν μερικά πράγματα πιο ξεκάθαρα.
η ταινία είναι μια μίξη μυστηρίου με δράμα. σκηνοθετημένη τοσο καλά που σώσει μερικές(οκ. κάμποσες) ατέλειες. οι ανολοκλήρωτοι χαρακτήρες, η σχεδόν μηδενική ανάλυση διάφορων καταστάσεων οπως η ριζα του κακού του άσχημου τρόπου απέναντι στις γυναίκες, οι “ουλές” που έχουν αφήσει ολοκληρωτικές και ακραίες ιδεολογίες,πχ ναζισμός, η διαφθορά ανάλογα με την δύναμη του καθενός . μπορεί να έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα ή και ημιτελείς ολα αυτα, αλλά ολα σώζονται απο την ατμοσφαίρα της ίδιας της ταινίας. σκοτάδια παντού, μια ατμόσφαιρα κρύα(με την καλή έννοια) και μια εγρηγορση πως κατι συμβαίνει συνέχεια ενω στην ουσία λιγες φορές ειναι η στιγμές που θα δείξει κατι…
τρομερή στο ρόλο της Lisbeth η Noomi Rapace

*ανετα σκότωνα τον κηδεμόνα της Lisbeth …

την άλλη τρίτη πάλι για το beginners

[SIZE=“4”][COLOR=“DarkRed”][B] Beginners[/B][/COLOR][/SIZE] B [/B]
[B]http://www.imdb.com/title/tt1532503/[/B]

ο oliver, ενας σκιτσογράφος, προσπαθεί να διαχειριστεί την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του, που ειχε ακολουθήσει τον χαμό και της μητέρας του. ταυτόχρονα χωρίς να το έχει στο μυαλό του και ούτε καν στην διάθεση του, γνωρίζει μια κοπέλα που αμέσως του κάνει κλικ.

ο Mike Mills μετα απο τα βιντεοκλίπ, τα εξώφυλλα, τις διαφημίσεις και την πρώτη του απόπειρα για ταινία μεγάλου μήκους(Thumbsucke), βρίσκεται να έχει δημιουργήσει ενα μικρο διαμαντάκι.
μια γλυκόπικρη ταινία που πάει μπρος και πίσω σχεδόν σε όλη την διάρκεια της. στο παρελθόν όπου ένας διαδικαστικός γάμος(εξαιτίας της κρυφής ομοφυλοφιλίας του πάτερα του) των γονιών του που φαίνεται να έχει σημαδέψει τον oliver, στον πρόσφατο χαμό του πάτερα του που είχε βγήκε ανοιχτά να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, και στο παρόν όπου μια κοπέλα θα του δείξει(αλλά και στον εαυτό της) οτι τα λάθη, τα σωστά, αλλά και οι νέες αρχές(Beginners) είναι ζητήματα που αποτελούνται απο μια μίξη των σκιών του παρελθόντος του κάθε ατόμου και λιγότερο ,αλλά το ιδιο σημαντικό, απο την χρονική στιγμή που θα κάνεις ενα νέο ξεκίνημα και την αντίδραση του περίγυρου σου. αλλά πάνω από όλα είναι η απόφαση που σε κάνει διαφορετικό. οταν πάρεις απόφαση να διαθέσεις τον εαυτό σου σε νέες αλήθειες και καταστάσεις μπορεί να εχεις διάφορα αποτελέσματα αλλά το βήμα της αλλαγής εχει ήδη γίνει…

η ταινία χωρίς να εκβιάσει ποτέ, ενώ έχει τις ευκαιρίες, πατάει πάνω στις 3 καλές ερμηνείες των Ewan McGregor(πολύ καλός χωρίς εκρήξεις και ακρότητες), Christopher Plummer(Oscar για β ρόλο!!!) and Mélanie Laurent για να δείξει οτι ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια αρχή. να τραβήξεις μια γραμμή και να ζήσεις, να πεις, ή να ξεκινήσεις κάτι με αφετηρία αυτό που πραγματικά είσαι. χωρίς φόβο απο το παρελθόν ούτε την όποια διαφορετικότητα.

*η ταινια ειναι μια μεταφορά γεγονότων στην ζωή του σκηνοθέτη
*την πέμπτη δεν εχει… εχουν παρτυ λεει… πφφφ

[B]The stuffed rabbit asked - What
is real? And the Horse said, "Real
isn’t how you’re made. It’s a thing
that happens to you. When a child
loves you for a long long time not
just to play with, but really loves,
then you become real…[/B]

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια αρχή. σε όποιο θέμα… είτε είσαι 18, [I]είτε 30[/I], είτε ακομη και 75 με καρκίνο.
όταν ξεκαθαρίσεις το σε τι σε έχει διαμορφώσει το παρελθόν και αν θες να ανοιχτείς, τότε τίποτα δεν είναι λάθος. μπορεί η αντίδραση των άλλων φυσικά να σε βοηθήσει ή να σε “ρίξει”, αλλά η νέες αρχές έτσι είναι. το σημαντικό δεν είναι η απόδοση(αποτέλεσμα) της κίνησης, αλλά η ίδια η κίνηση.
όταν με σεβασμό δείξεις στον άλλον το ποιος είσαι και τι θέλεις να κάνεις σε αυτή την νέα δική σου αρχή, τότε όλα είναι καλά. ένας μικρός φόβος πάντα θα υπάρχει όταν θα βγεις να πεις σε κάποιον/κάποιους οτι φτάνει ως εδώ, οτι έχω κάνει λάθος, οτι είμαι ερωτευμένος, οτι σαγαπω, οτι δεν σε θέλω ποια, οτι αλλάζω ζωή,οτι, οτι, οτι, αλλά οσο είσαι αληθινός προσπαθώντας να κάνεις μια νέα αρχή, η ελπίδα και η δίψα για αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη απο τον όποιο φόβο.

επίσης η συνειδητοποίηση του τι θες να κάνεις και του ποιος είσαι(δηλαδή το οτι θέλεις να αρχίσεις απο την αρχή), δεν έρχεται μόνο μετά απο μεγάλη σκέψη και μεγάλες αναζητήσεις.
μπορεί να έρθει απο ενα χαμόγελο που δεν περίμενες ποτέ να δεις(που πίστευες οτι δεν υπάρχει), μια κουβέντα με έναν σχεδόν άγνωστο, εναν θάνατο κάποιου δικού σου, ή και από μια κατάσταση που δεν ήταν οικεία και σχεδόν αυτόματα σου άνοιξε τα μάτια.
βέβαια κανείς δεν ξέρει τον απόλυτο τρόπο…αλλά το πιο δύσκολο βημα ειναι η απόφαση. έστω και ξαφνική…

[B]Anna and Oliver sit side by side on his bed.[/B]

[B]OLIVER[/B]
       What happens now?

[B]ANNA[/B]
       I don't know.

[B]OLIVER[/B]
       How does that work[B]?[/B]

[I][B] They look at each other, they smile.[/B][/I]

[B]STAGE CLUB[/B]
THN TETAΡΤΗ 5/12 ΣΤΟ SMOKING & DRINKING CINEMA … TERRY GILLIAM : ‘’ OI ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ‘’ .
21.45 - FREE

[B] The Adventures of Baron Munchausen[/B] ( 1988 )
[B]http://www.imdb.com/title/tt0096764/[/B]

*είσοδος ελεύθερη

Aπ¨οσο ξερω κωλολεει,αλλα δεν το εχω δει.

Μεγαλη ταινια indeed…μαζι με το Time Bandits και το Brazil, η λεγομενη trilogy of Imagination του Gilliam…

στα + τα εξωπραγματικα-στην κυριολεξια- σκηνικα και κουστουμια… και μονο δηλαδη εικαστικα να το δει κανεις, θα μεινει σεκος…επιπλεον μεγαλο + η παρουσια του Eric Idle, oπως αντιστοιχα εκανε με τον Palin στο Brazil και τον Cleese στο Time Bandits…

επισης, η εικονα της Thurman ως Αφροδιτης ειναι Pure classic για μενα…

Ούτε εγώ το’χω δει και δεν τρελαινόμουν ποτέ να το δω ιδιαίτερα. Ίσως επειδή έχω συνδεθεί από μικρός με αυτό το εικαστικό αριστουργηματάκι του Τσέχου Karel Zeman, το οποίο ενέπνευσε και τον ίδιο τον Gilliam να δημιουργήσει την ταινία.

http://www.imdb.com/title/tt0054665/

με ψήνει να το δω… αν και είναι μια μέρα πριν τον Graves στον ίδιο χώρο.

*στα υπόψιν και αυτό του amazing. μπράβο ρε

Ωπα,τι διαμαντακι ειναι αυτο???

αύριο [B]Μπλε - Trois couleurs: Bleu[/B]

πέμπτη [B]Sophie Scholl - Die letzten Tage[/B]

επόμενη τρίτη [B]the girl who played with fire - Flickan som lekte med elden[/B]

1. ζντοινννγκκκ… πριν μας έβαλαν το τρίτο μέρος.!. τώρα εχει το πρώτο που ήθελα να δω!!! οπότε πάμε…
  2. παίζει ο graves :smiley:
  3. άντε να το ξαναδούμε και αυτό μια που δεν θυμαμαι τίποτα.

Εχω δει μονο το ‘‘Βleu’’.
Να πας…

ναι, θα πάω.

[B] [COLOR=“Blue”][B][SIZE=“4”]Trois couleurs: Bleu[/SIZE][/B][/COLOR] (1993) [/B] [B]Krzysztof Kieslowski[/B]
[B]http://www.imdb.com/title/tt0108394/[/B]

η Julie, γυναίκα ενας πολυ γνωστού σύνθετη έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο του όπως και με αυτόν της κόρης τους.

η Julie δεν θα σπαράξει απο το κλάμα, δεν θα χάσει εντελώς τον εαυτό της, και δεν θα μείνει πάνω από τα “χαλάσματα” … θα απομακρυνθεί απο όλους και ολα οσα ειχε δίπλα της στην προηγούμενη ζωή της…ολα εκτός απο μια μουσική συμφωνία που δεν εχει ολοκληρωθεί…
οσο περνάει ο καιρός η Julie θα δείξει πως οτι και να γινει, τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός ποτέ δεν σβήνουν, παρολες τις απώλειες και τις κατραπακιές που μπορεί να ζησει ο άλλος… μπορεί να θολώνουν, να αλλάζουν όψη, να κρύβονται, αλλά αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς, θα είναι πάντα εκεί. και όταν είσαι κάτι αληθινά, αυτό δεν σβήνει.ακομη και οταν το παρελθόν έρθει αναπάντεχα να σου χτυπήσει την πόρτα και να διαλύσει οτι ειχες σαν δεδομένο για ενα μεγάλο μέρος της ζωής σου.

τρομερή ταινία απο Kieslowski με μια ΘΕΑ Juliette Binoche στον ρολο της Julie .
εδω δεν εχει σπαρακτικές αλλά ανούσιες σκηνές. ούτε ξεσπάσματα απλά για το μάτι(και όταν “πρέπει” να γίνει αυτό, η julie απλά μένει για λιγο κάτω απο το νερό…).η ατομικότητα, η ελευθερία, ο άνθρωπος χωρίς μάσκες, είναι εκει χωρίς υπερβολές και φτηνά περιελίγματα.
ο Kieslowski οτι ήθελε να δείξει το έκανε με την julie να είναι απλα αυτή που πρέπει σύμφωνα με τον χαρακτήρα της και με διάφορες σκηνές που δείχνουν και εννοούν χίλια δυο άλλα πράγματα(τα ποντίκια, η ασφαλής πτώση απο γέφυρα ακομη και ηλικιωμένου, το περπάτημα πάνω σε σχοινί, η ανακύκλωση απο άνθρωπο που με το ζόρι το μπορεί,και αμέτρητα άλλα. )

τρομερή μουσική που παίζει καθοριστικό ρόλο συνέχεια… απο την συμφωνία που δεν έχει τέλος και εμφανίζεται στο μυαλό της julie, μεχρι το ιδιο το τέλος της ταινίας που σφραγίζει με εναν σχεδόν λυτρωτικό τρόπο όλες τις αλλαγές και βάζει μια κάποια τελεία.

*τελικά οτι ταινία εχω αφήσει και δεν βλέπω, ειναι ενα σκέτο διαμάντι…σύντομα και οι άλλες 2

**σήμερα εχει και το [B]The Adventures of Baron Munchausen[/B] στο [B]stage[/B] αλλά δεν ξέρω αν την παλέψω να πάω μεχρι εκει ετσι χύμα. και αυτός ο [B]παλιοjiopas [/B]δεν έμενε λαρισα… να τον τραβάω απο δω και απο κει… τι τον θες τον [B]παλιοβολο[/B] μωρεεεε [SPOILER]:har:[/SPOILER]

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ

[SIZE=“4”]«Aκόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία. Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε. Kι αν ακόμα διάνεμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε. H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί. ?H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει?»[/SIZE]

[SPOILER]

Α Κορ. 13,4 Ἡ ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται,

Α Κορ. 13,5 οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν,

Α Κορ. 13,6 οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ·

Α Κορ. 13,7 [B]πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει.[/B]

Α Κορ. 13,8 ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι, παύσονται· εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται.

Α Κορ. 13,9 ἐκ μέρους δὲ γινώσκομεν καὶ ἐκ μέρους προφητεύομεν·

Α Κορ. 13,10 ὅταν δὲ ἔλθῃ τὸ τέλειον, τότε τὸ ἐκ μέρους καταργηθήσεται.

Α Κορ. 13,11 ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμην· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου.

Α Κορ. 13,12 βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι, τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον· ἄρτι γινώσκω ἐκ μέρους, τότε δὲ ἐπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην.

Α Κορ. 13,13 νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.
[/SPOILER]

Eρχομαι ερχομαι…
Εμεις σημερα φιλε,στο Αχιλλειον δειχνουμε Truffaut!!!(O αγαπημενος μου σκηνοθετης ολων των εποχων!)
Βολος-Λαρισα,τα λικνα του πολιτισμου!!!

:thumbup:
μπράβο… δειτε εσεις σήμερα εκει Truffaut, και αύριο εδω να δούμε graves :smiley:

Μαλλον θα ερθω.Μαλλον!

[B]Coraline [/B]

[B]Arthur Christmas[/B]

το πρώτο με ψήνει.