Τροποι βελτιωσης ηχου χωρις πολλα χρηματα

η κατασταση εινα η εξης.εχω μια κιθαρουλα και εναν ενισχυτακο και μαρεσουν,ομως λογω οικονομικων και γενικα καμια ορεξη να αλλαξω εξοπλισμο η κατι τετοιο,γτ ειμαι ευχαριστημενος με τον ηχο,απλα απο το καλος να γινει λιγο καλυτερος.
λοιπον ενισχυτη δεν μπορω να αλλαξω και κατ’επεκταση ουτε κιθαρα.
θελω λοιπον να κανω τον ηχο λιγο πιο θρας χωρις πολλα εξοδα μιας και παιζω μονο στο δωματιο και αντε με καποιον φιλο τιποτα παραπανω.
πληροφοριες που θελω ειναι καποιο πεταλακι η μαγνητες η γενικα καπως να κανω τον ηχο λιγο καλυτερο η λιγο πιο βαρυ.
θελω να φτασω ηχο πιο βαρυ απλα καιλιγο καλυτερο ποιοτητικα.
ευχαριστω παιδια
κιθαρα
http://www.thomann.de/gr/ibanez_grg270b_bkn.htm
ενισχυτης
http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i.htm

‘Παίξε’ με το eq και το gain, για να γίνει πιο βαρύς ο ήχος άλλαξε πάχος χορδών και βάρα πιο δυναμικά με το δεξί.

Γενικότερα όσο βελτιώνονται τα χέρια σου τόσο θα καλυτερεύει ο ήχος σου (no shit!).

Από εκεί και πέρα ο καλύτερος (και σε πολλές περιπτώσεις φθηνότερος) τρόπος για να αλλάξεις παθητικά τον ήχο είναι να πάρεις έναν καλό ενισχυτή που θα κρατήσεις για χρόνια.

Μία λύση-hansaplast είναι ένα distortion που θα σου αρέσει, αλλά ο ενισχυτής είναι αυτό που θα αλλάξει πραγματικά την χροιά.

βαλε headphones

:lol::lol::lol:

eq και gain εχω ψαξει .νομιζω δεν παει παραπανω το gain.χορδες θα βαλω 10αρες απο 9αρες που εχω.
ξερω οτι για καλυτερο ηχο θελω ενισχυτη αλλα πρωτα απο ολα δεν χρειαζομαι καινουριο,γτ αν παρω θα προτιμησω να ειναι και πολλα βατ ετσι?που τα πολλα βατ δεν τα χρειαζομαι.κανενα καλο πεταλακι ξερεις?

Διάλεξε κανα πεταλάκι distortion απο boss, τίποτα τέτοιο. Δοκίμασε γενικά πετάλια για να δείς ποιος ήχος σε ικανοποιεί. Θα βρείς πάρα πολλά σε λογικές τιμές

Πειραματίσου με το eq! Για θρας ήχο, προτεινω να ρυθμισεις το eq σε Bass 6-7, Middle 4-5, Trembe 7-8! Αν ο ενιχυτης εχει reverb στο 3-4 πιστευω οτι ειναι μια χαρα! Βεβαια τίποτα απο όλα αυτα δεν ειναι απόλυτο! Κάνε δοκιμές και όποια ρύθμισει σου “κάτσει” καλυτερα, επέλεξε αυτην!

[B]πεταλάκι MT-2 Boss[/B], ρύθμιση στο[U] “φαζ”[/U] και…καθάρισες!!!

([I]εμένα παραπονέθηκαν γείτονες. Έτσι -κλείνοντας την εξώπορτα- έμεινα ευχαριστημένος. Δεν πρόκειται να το αποχωριστώ ποτέ[/I]!!!) :slight_smile:

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια,θα τσεκαρω το ΜΤ-2 και σημερα θα δω την συμβουλη στου st3ven,ευχαριστω και παλι

Active μαγνητης emg.

το σκευτηκα αλλα με εναν combo ενισχυτη που δεν ειναι και λαμπατος θα αξιζουν τα λευτα?και αν βαλω θα τα βαλω σε κιθαρα 300 ευρω οποτε δεν ειμαι τοσο σιγουρος…

Κοιτα αν η κιθαρα σε βολευει δεν εχει σημασια το ποσο κανει. Εξυπακουεται οτι εχει αξιοπρεπη χαρακτηριστικα βεβαια για να ισχυει κατι τετοιο που η δικια σου μαλλον εχει.

Αυτη ειναι η αποψη μου. Αν δεν θες να χωσεις τωρα πολλα λεφτα και θες μεταλ καταστασεις, χτυπα ένα πεταλι. Από επιλογες… Απειρες. Οι κιθαριστες θα ξερουν καλυτερα.

δεν εχω ιδεα αν εχει αξιοπρεπη χαρακτηριστικα.καποιος κιθαριστας να δει εστω απο τομαν να μου πει τι παιζει με μαγνητες και κανενα πεταλι?

Μαγνήτες man πρέπει εσύ να δοκιμάσεις τους ήχους να μας πείς τι σου αρέσει. Εγώ πχ είμαι υπερευχαριστημένος με δύο διπλούς τύπου hum, duncan μαγνήτες στην κιθάρα μου. Άλλοι προτιμούν μονούς ή πχ emg

δυσκολο να δοκιμασω μαγνητες…

Τώρα τι μαγνήτες φορά η κιθάρα σου;

stock
PSND1 humbucking neck pickup, PSNDS single-coil mid pickup, PSND2 humbucking bridge pickup,

A οκ! Εγώ σίγουρα θα τους άλλαζα :stuck_out_tongue:

βαλε εναν duncan εστω στο single

η κιθαρα ειναι των 300 ευρω θα αξιζει να τους αλλαξω σε αυτην?χωρις λαμπατο?

Ναι ρε σύ άνετα. Άλλαξε μαγνήτες, πάρε και κανα πεταλάκι και είσαι κομπλέ.