Χέρι-χέρι όπως παλιά.
Να επισημάνω την προσοχή σας στα σχόλια του τρολάρχοντα Γεώργιου Τενεγκέζου από κάτω!
Παλιά είχαμε τον Γκέμπελς, τώρα έχουμε την Γκεμπ-Elia Zervou.
Κλασικός… ιδιώτης. Ήθελε και είσοδο στη βουλή μαζί με τον άλλον τον προϊστορικό…
Στις επόμενες -που δεν αργούν- θα παίξει σωστό κοπρεμί με το αδελφό κόμμα (αφού τους εξηγήσει τον λάθος τρόπο που αγαπούν) και θα μπει και αυτός.
Πού είναι ο Mule να μας πει ότι η συνεργασία της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ήταν ένα κακό όνειρο, ένα λάθος της στιγμής (copyright: Πασχάλης), όπως και παλιά η συμμετοχή του Μάνου, Ανδριανόπουλου στο ΠΑΣΟΚ;
Λίγα τα λόγια σας για τον φίλο της ελευθερίας.
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου, η Δράση διοργανώνει ανοιχτό συνέδριο με κύριο ζητούμενο τις διεργασίες που θα επιτρέψουν τη συνεργασία του μεταρρυθμιστικού φιλοευρωπαϊκού χώρου, αυτού που ιστορικά χαρακτηρίζεται ως «Κέντρο».
[B]Η πρόθεση μάς βρίσκει σύμφωνους, καθώς από την πρώτη εμφάνιση της Δημιουργίας υποστηρίζουμε ότι στη χώρα μας πρέπει να επικρατήσει ένας διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός που θα στηρίζεται στην συναίνεση και στις συνεργασίες. [/B]Είναι αυτονόητο ότι η επιδίωξη της πλήρους ομοφωνίας ή της ιδεολογικής καθαρότητας οδηγεί σε κατακερματισμό και σε κομματίδια χωρίς καμία πολιτική δύναμη. Σε ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό σχήμα, σημασία δεν έχουν οι λεπτομέρειες αλλά η ουσία. Όσοι πιστεύουν σε ένα σύγχρονο κράτος αξιοκρατίας και θέλουν να συγκρουσθούν με το πελατειακό σύστημα και τους μηχανισμούς στήριξής του έχουν θέση σ? αυτή την προσπάθεια.
Παρεξήγησις, απλά ο Τζήμερος προσπαθεί να προμοτάρει συνεργασίες μεταξύ άλλων χώρων.
Κακιά στιγμή, δεν φταίνε οι μανοανδριανόπουλοι, ο άνεμος φταίει που φυσάει πότε προς τη μια και πότε προς την άλλη πλευρά. Γαμώ τα μελτέμια μου…
[…]
German industrialists and big business owners now turned in increasing numbers to Hitler?s party as a means of helping them to give Germany what they were pleased to call ?political stability.? They themselves, as ?Nationalist? and ?Conservative? parties, had dismally failed to secure any backing of consequence among the people. In the September elections they had even lost a good deal of their previous support to the Nazis. In the ?National Socialist? movement they saw an organisation that could compete for ?mass appeal? with the Social Democratic and Communist parties whilst at the same time providing a check to the political and economic threats of the disgruntled workers.
[B]The union between the Nazis and a large section of the German capitalist class was publicly sealed by the parliamentary co-operation of Hitler?s party with the ?nationalist? bloc led by Huegenberg, the leading business magnate.[/B]
[…]
Και επειδή το timing είναι το καλύτερο τρολ απ’όλα:
http://www.antinews.gr/2012/12/01/192906/
«Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας δεν πρόκειται σίγουρα να κυβερνήσει με το ΚΚΕ, ούτε καν με τον Αλαβάνο, ενώ είναι ζήτημα αν θα έχει στο σχήμα του ακόμα και τον Λαφαζάνη. Μπορεί όμως ωραιότατα να κυβερνήσει με τον Καμμένο και τον Μαριά!». Η διαπίστωση ανήκει σε βουλευτή δεξιού κόμματος που παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Την ώρα που η Κεντροδεξιά (Ν.Δ.) αποτελεί το βασικό κορμό της κυβέρνησης ευρωπαϊκού προσανατολισμού που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τα «ορφανά» της ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη μαζεύει τα κομμάτια του μετά την αποτυχία του να μπει στη Βουλή προβλέποντας επιστροφή στη δραχμή μέσα στο 2013 και ο «Ζορό» της Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.
Οι ακροβασίες Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα συνοχής
Η προσέγγιση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κορυφαίων στελεχών του με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε μια αντιμνημονιακή, καταγγελτική πολιτική πλατφόρμα δημιουργεί ρήγματα στο εσωτερικό του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των ΑΝ.ΕΛ. στις δημοσκοπήσεις αντέχουν ακόμα, αρκετοί βουλευτές που εξελέγησαν με τη σημαία του Πάνου Καμμένου διαφοροποιούνται στο παρασκήνιο από τις θέσεις του κόμματος. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος καθιστά απολύτως σαφές στους συνομιλητές τους και υπονοεί σε όλες τις επίσημες δηλώσεις του ότι δεν ανέχεται την προοπτική μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μαρκόπουλος μάλιστα το πάει ακόμα παραπέρα: οραματίζεται ενιαία Κεντροδεξιά (φυσικά όχι με τη Χρυσή Αυγή) στην οποία βέβαια προς το παρόν τουλάχιστον εξακολουθεί να δίνει αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά. Και δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμερίζονται τους προβληματισμούς του. Όταν ο Πάνος Καμμένος μιλούσε στη Βουλή, στην ψήφιση του Προϋπολογισμού, για την πιθανότητα να πάμε? στο δολάριο (!), ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Γιάννης Κουράκος δεν χειροκρότησαν. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Αναζητεί γέφυρες συνεργασίας για την πολιτική του επιβίωση ο Γ. Καρατζαφέρης
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξέρει καλά ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβρεί το δρόμο για είσοδο στην επόμενη Βουλή. Ο ίδιος μάλιστα προέβλεψε προχθές σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ότι το κόμμα που θα ανεβαίνει το προσεχές διάστημα είναι η Χρυσή Αυγή! Γνωρίζοντας ότι ο μοναχικός δρόμος είναι αδιέξοδος, ο Καρατζαφέρης αναζητά διόδους και γέφυρες για πιθανές συνεργασίες. Θα περίμενε κανείς να το παίξει ευρωπαϊστής, ευελπιστώντας σε μια συνεργασία με τη Ν.Δ., την οποία δεν τόλμησε προεκλογικά και το πλήρωσε ακριβά. Παρ? όλα αυτά, ο συνήθως απρόβλεπτος Καρατζαφέρης επιλέγει τον άλλο δρόμο. Μιλάει για τη δραχμή, ως άλλος? Αλαβάνος της Κεντροδεξιάς. Ένας ακόμη τακτικός ελιγμός από τους πολλούς που έχει κάνει στην πολιτική του καριέρα; Ο χρόνος θα δείξει.
Πάντως, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, ένα νεύμα απ? τη Συγγρού σίγουρα θα αντιμετωπιζόταν πια με πολύ μεγαλύτερο ρεαλισμό από την Καλλιρρόης σε σχέση με αυτόν που επέδειξε προεκλογικά ο πρόεδρος του κόμματος.
Η εξαγγελία για κόμμα δεν γίνεται πράξη
Περίπτωση Ψωμιάδη: ο πάλαι ποτέ ισχυρός μακεδονάρχης δεν έχει πια το αξίωμα του περιφερειάρχη, έχει όμως πάντα το πολιτικό, επικοινωνιακό του ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα έχει «εξαγγείλει» ίδρυση κόμματος αρκετές φορές όταν το φέρνει η κουβέντα σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις. Βέβαια, η εξαγγελία απέχει πολύ από την ίδρυση. Και η πολιτική σοφία που έχει επιδείξει μέχρι τώρα, σε αντίθεση με άλλους «σταρ» της Κεντροδεξιάς, απέχει πολύ από την πολιτική επιπολαιότητα της ίδρυσης ενός κόμματος μιας χρήσης. Άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, και παρά τα προβλήματα που δημιουργούνταν στις σχέσεις του με τη Συγγρού, ο Ψωμιάδης έβρισκε πάντα τρόπο να τα βρει με το κόμμα και τον αρχηγό του.
Με σημαία τις μεταρρυθμίσεις
Η Δράση του Στέφανου Μάνου ζει. Διοργανώνει σήμερα συνέδριο με τη γνωστή της ατζέντα υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Ατζέντα που μπορεί να αποκτήσει ξανά πολιτικό ενδιαφέρον μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει στις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά οι φιλελεύθεροι της Δράσης θα περιμένουν και θα εύχονται ένα νεύμα του Αντώνη Σαμαρά για πιθανή συνεργασία. Εκτός κι αν προτιμήσουν τον Νίκο Μπίστη και τους άλλους της Κεντροαριστεράς.
[B]
Ίδια ατζέντα με την κυβέρνηση
Η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου κινείται περίπου στο ίδιο μήκος κύματος. Η ατζέντα της έχει καλυφθεί από την κυβέρνηση και ο μεταρρυθμιστικός της ζήλος δεν μπορεί σήμερα να αποτελέσει τίποτα περισσότερο από μια πολιτική υπόκρουση στην κυβερνητική στρατηγική.
[/B]
Κατερίνα Κατσαβού, στον Τύπο της Κυριακής
Συγκεκριμένα γινόταν το συνέδριο χθες και σήμερα μπας και υπάρξει στο κοντινό μέλλον συνεργασία μεταξύ της Δράσης και όσων άλλων φιλελεύθερων κομμάτων υπάρχουν.
Χθες πήγα κι εγώ από περιέργεια και ομολογώ απογοητεύτηκα αρκετά ειδικά όσων αφορά τις συζητήσεις που έγιναν περί κοινωνικής πολιτικής. Αρχίδια φιλελευθερισμός. Ρε αυτοί μίλαγαν για περισσότερο κράτος αντί για συρρίκνωσή του! Επίσης, ο μόνος ομιλητής που αναφέρθηκε και λίγο στις προσωπικές ελευθερίες ήταν ο Αντώνης Καφετζόπουλος που δεν είναι καν στο κόμμα.
Δεν ξέρω…δεν μας τα λένε καλά… (εννοείται μετά απ’αυτό δεν πήγα και σήμερα στο συνέδριο.)
Btw, πρώτη φορά άκουγα τον Tζήμερο να μιλάει. Ομολογώ ότι είναι μεγάλο ταλέντο στην επικοινωνία. (Άσχετα που δεν συμφωνούσα με όλα όσα έλεγε.)
Και επειδή η όλη ιστορία ξεκίνησε από τη γνωστή κα. Ζερβού, ας τη δούμε σε ένα παράδειγμα μη χρυσαυγίτικης έκφρασης.
http://img15.imageshack.us/img15/8332/zervou.png
[SPOILER]Σημείωση: Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι αυτή: http://el.wikipedia.org/wiki/Πάολα_Ρεβενιώτη. Το σχόλιο της στο οποίο απαντάει η Ζερβού έχει φάει delete - δεν το είδα.[/SPOILER]
[ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ] Το ποιητρια τραβεστι τα σπασε.
Έχει κόμμα ρε. :lol::lol:
Φάτσαμπουκ των φίλων του Τσιμπουκλή του Ανήμερου
Λιγότερος των περιστάσεων ο ελληνικός λαός. Στις τελευταίες εκλογές, εμείς, ο ελληνικός λαός, σταθήκαμε ανίκανοι να ανταποκριθούμε στο όραμα της Δημιουργίας Ξανά και δικαίως η Δημιουργία Ξανά μας γύρισε την πλάτη με εκλογικά αποτελέσματα που θύμιζαν συμμετοχή σε ιαματικά λουτρά κάποιου ΚΑΠΗ και όχι σοβαρού πολιτικού φορέα. Είναι ο τρόπος τους να μας τιμωρήσουν γιατί δεν αξίζαμε κάτι καλύτερο. Πρέπει ο ελληνικός λαός να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του αν αποβλέπει στο να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη της Δημιουργίας Ξανά.
Αυτό είναι το γκρουπ των τρολ! :lol::lol:
Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν και πραγματικό.8)
ΣΥ.ΡΙΖΑ και ΔΡΑ.ΣΗ τα κομμάτα των τρολς φίλε μου…οτι να ναι λογικές απο τους οπαδούς των δύο αυτών κομμάτων της πλάκας…αρχίζω να συμπαθώ το ΚΚΕ που μου φαίνεται λίγότερο γραφικό απο αυτά τα 2 μέρη
Έτσι, έλα κι από μας να κάνεις τη βόλτα σου και φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις κάνα γλυκάκι για το σπίτι.