αλλαξε το αλλα μεχρι ποσες ψηφους μπορει να βαλει ο καθενας? και μεχρι ποσα ονοματα μπορουν να μπουν στο πολλ?
- λέω να βάλω 9 τεράστιους (κυρίως Αμερικανούς) κ ένα “άλλος”
Βάλε όποιον θες. Πάλι ο κιούμπρικ θα βγει
Αμα βαλει Φωσκολο εγω αυτον θα ψηφισω, οι κορυφαιες κωμωδιες απο καταβολης πολιτισμου.
+11
Eγω θα ελεγα David Lynch , Terry Gilliam , Del toro
Το The Number 23 ειναι η καλυτερη του δουλεια ως τωρα πιστευω. Αν και δεν εχει παρει καλες κριτικες.
Το Φαντασμα της Οπερας ηταν μια αλλη πολυ καλη δουλεια. Τα Batman οντως τα κατεστρεψε, αλλα η επιλογη μου κριθηκε απο το 23 κυριως… Δεν μπορεις να πεις οτι η σκηνοθεσια δεν ηταν εστω καλη;
Και δεν ειναι απαραιτητο ο Schumacher να βρισκεται αναμεσα στους κορυφαιους του Χολιγουντ… Απλα ειναι ενας απ’ τους αγαπημενους μου σκηνοθετες.
εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι φεικ ακαουντ
Woody Allen.
Πολυ εμπορικουρα και αμερικανιλα ρε παιδια στις επιλογες…[-X
Που ναι ο Φελινι, ο Μπουνιουελ, ο Μπεργκμαν, ο Αντονιονι, ο Τρυφω, ο Αλμοδοβαρ, ο Ταρκοφσκι, ο Βεντερς, ο Γκονταρ, ο Κιτανο κλπ; Αυτοι ειναι οι πραγματικοι Δασκαλοι.
Που ναι ο Βαγκνερ, που ν’ ο Πουτσινι;
η αναφορά στον κάμερον είναι αστεία
όπως κ στον woody. είμαι τεράστιος οπαδός του, αλλά ο άνθρωπος δεν είναι σκηνοθέτης: πέρα από κάποια δικά του ευρήματα τα πρώτα χρόνια, αποδεδειγμένα ΔΕΝ διευθύνει τους ηθοποιούς κ ΔΕΝ φτιάχνει πλάνα. τι καλύτερος σκηνοθέτης λοιπόν ?
Tους ηθοποιους του τους καθοδηγει ΟΣΟ χρειαζεται, δεν ειναι δικτατορας. Το εχει δηλωσει πολλες φορες. Ολη η μαγκια του ειναι στο καστινγκ. Αν διαλεξεις τους καταλληλους δε χρειαζεται να ανησυχεις.
Επισης καλυτερος σκηνοθετης δε σημαινει πιο βιρτουοζος. Συμφωνα παλι με δηλωσεις του, οταν γυριζεις κωμωδιες ή καθαρα δραματα δεν υπαρχει πολυ περιθωριο για ακροβασιες. Παρολα αυτα σε καποιες ταινιες του υπαρχουν αρκετα “δουλεμενες” σεκανς.
Αλλα ως ενα σημειο εχεις δικιο. Ο Woody δεν ειναι απλα μονο σκηνοθετης οπως οι περισσοτεροι αμερικανοι-υπαλληλοι στην ουσια των στουντιο. (εξαιρουνται οι ανεξαρτητοι βεβαια: Τζαρμους, Σεηλς, Βαν Σαντ κλπ)
Ειναι κατι παραπανω.
χμουφ, ο ίδιος αυτό λέει, ναι. οι ηθοποιοί του όμως έχεις διαβάσει τι λένε ?
κακά τα ψέματα ο γούντυ είναι ο άνθρωπος από τον οποίο πολλοί star (julia roberts) ζήτησαν καθόλου ή ελάχιστα λεφτά, μόνο κ μόνο για να παίξουν σε ταινία του. μετά, αν διαβάσεις συνεντεύξεις ηθοποιών, θα δεις ότι όλοι γουστάρουν που τους δίνει μια γενική εικόνα του τι θέλει και μετά τους αφήνει ελεύθερους. ναι είναι φοβερός στο casting, γιατί πιστεύω ότι ο γούντυ γράφει τους ρόλους πάνω σε ηθοποιούς που έχει δει. αναφορικά όμως με τη διεύθυνση των ηθοποιών κ τα πλάνα, τα βαριέται πάρα πολύ. ιδιαίτερα οι ταινίες του μετά τα 90s είναι απλοϊκές σε βαθμό απελπισίας - στο matchpoint είπε να ξαναασχοληθεί κ μας έδωσε ένα αριστούργημα μετά από πολλά χρόνια - πιθανότατα κ το τελευταίο της καριέρας του.
ο ίδιος δηλώνει συγγραφέας πάντως, όχι σκηνοθέτης
Διαφωνουμε συμφωνοντας τελικα…
Ποσοι σκηνοθετες μπορεσαν να δωσουν αριστουργηματικη ταινια σχεδον 40 χρονια μετα το ξεκινημα τους;
Eχεις δικιο για το συγγραφεας, διαφωνω ομως για τις μετα το 90 ταινιες του. Deconstructing Harry, Celebrity, Mighty Aphrodite, Sweet and lowdown, Everyone says I Love you, Bullets over Broadway. Ταινιαρες και εντελως διαφορετικες στην αφηγηση και την αισθητικη.
Τεσπα, δεν ειμαι και ο πιο αντικειμενικος κριτης οπως καταλαβαινετε…:roll:
Η αγαπημενη μου πενταδα σημερα εχει :