πλακα για τον ΑΛμοδοβαρ ηταν λεμε.
Σαδισμό.
1.Kubrick
2.Lynch
3.Tarantino
Από αυτούς που βλέπω στο πολλ ψήφισα χαλαρά Kubrick. Βέβαια λείπουν τεράστια ονόματα και δεν έχω κουράγιο να ψάχνω 22 σελίδες να δω τι έχει γραφτεί γι’αυτό το θέμα. Πάντως κάτι μου λέει οτι πάλι Kubrick θα ψήφιζα…
ερωτηση
υπαρχει καμια πολυ μεγαλη γυναικα σκηνοθετης??
ωραια ερωτηση και πραγματικα δεν μου ρχετε καποια στο μυαλο
Τζεην Καμπιον για μενα…ειναι τρομερη σκηνοθετιδα,ασχετο αν δεν εχει κανει τοσες πολλες επιτυχιες,σε συνολο…(η γυναικα εκανε το The piano,αιωνιο ρησπεκτ…)…επισης η Σοφια Κοπολα,εχει σκηνοθετησει καλες ταινιες,λιγες μεν,αλλα πολυ καλες,με το Αυτοχειρες παρθενοι τοπ για μενα…υπαρχουν πολλες βασικα,αλλα ασχολουντε πολυ με ανεξαρτητο,αντεργκραουντ κτλ και δεν ειναι τοσο γνωστες στο ευρυ κοινο-ουτε και σε μενα δλδ σχεδον ολες-…τεσπα,καθριν μπιγκελοου επισης…αμα το γκουγκλαρεις,βρισκεις πολλες και πολλα στοιχεια…
καλα οτι υπαρχουν υπαρχουν
και μενα η τζειν καμπιον μου ερχωταν στο μυαλο
αλλα παρατηρω οτι δεν υπαρχει καμια που να μπορει να σταθει διπλα στα μεγαθηρια
ειναι τυχαιο λετε??
ε οχι και τυχαιο, αφου ξερουμε οτι μονο για την κουζινα κανουν (κι αυτο παιζει)
χχαχα
lol
και στην κουζινα οχι για μαγειρεμα
αλλα για καμια φασινα
καθως οι μεγαλυτεροι σεφ ειναι γενους αρσενικου!!!
:lol::lol:
περα απο την πλακα
σαν σεναριογραφοι υπαρχουν??
αφηνουμε εκτος τους συγγραφεις…
ετσι, πεστα :lol:
χμ, επειδη ρωτησες για πολυ μεγαλους σκηνοθετες, πολλες φορες ειναι οι ιδιοι και σεναριογραφοι. απο περιεργια εριξα μια ματια στην λιστα του Σινεμα με τις καλυτερες 200 ταινιες ολων των εποχων και απο αυτες μολις μια εχει γυναικα σκηνοθετη (Meshes of the Afternoon της Maya Deren) και ενα ντοκιμαντερ της Leni Riefenstahl http://www.imdb.com/title/tt0030522/.
Ψηφισα Buton. Sleepy Hollow η αγαπημενη μου δουλεια του.
Επισης κορυφαιοι οι Peter Jackson, Gulliermo del Toro, Spilelberg, Alfonso Cuaron, Joel Schumacher.
υπαρχει επισης και η julie taymor του Τιτου και του κορυφαιου FRIDA!
Πλάκα κάνεις
Φυσικα και οχι. Προς τι η εκπληξις;
joel γιατί ??? κ εγώ απόρρησα
Mutu για ποιες ακριβώς ταινίες τον θεωρείς κορυφαίο σκηνοθέτη? Eγώ τον βρίσκω ένα μέτριο για το Χόλιγουντ, άρα γενικά κακό σκηνοθέτη, με μερικές αξιομνημόνετες πατάτες - βίασε τα 2 batman, ενώ oι άλλοι 2 είχαν γυρίσει ταινιάρες, ενώ το Phone Booth είναι επιεικώς απαράδεκτο.
στην πραγματικότητα… ΟΧΙ
η κάμπιον που αναφέρθηκε έχει κάνει το εξαίσιο piano, αλλά μετά ? τπτ. το in the cut με την meg ryan που έχω δει είναι μετριότατο.
κορυφαία για μένα είναι η copolla - suicide virgins, lost in translation (απίστευτη ταινία) - αλλά ακόμα έχει πολύ δρόμο
σκηνοθέτριες δυστυχώς δεν βγαίνουν. δλδ θέλω να πω κ οι δύο κοπέλες μαζί δεν συγκρίνονται με κανένα από τους άνδρες που έχουν αναφερθεί
λέω να αλλάξω το πολλ σε νεο θρεντ. θα χαθούν όμως οι ψήφοι. συμφωνείτε ή θα στραβώσετε?
Ας χαθούν οι ψήφοι. Έρχονται εκλογές τον Ιούνιο . Όντως η Κόπολα κάνει ωραίες δουλειές. Διαλέγει καλά τα όπλα της για γυναίκα