Καλύτερος σκηνοθέτης

Darren Aronofsky:roll:

Kubrick κι αμέσως μετά Μπάρτον.

cubrick με κλειστα τα ματια…ταινια σαν το κουρδιστο πορτοκαλι δεν ξαναβγαινει!

Κουέντιν Ταραντίνο και τα μυαλά στα μπλέντερ. Οι καλύτεροι διάλογοι στην ιστορία του σινεμά. Έκανε ηθοποιό τον Τιμ Ροθ, τον Μάικλ Μάντσεν, τον Βινγκ Ρέιμς και ανέστησε τις καριέρες των Τραβόλτα, Θέρμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Καϊτέλ, κτλ. Τα Pulp Fiction και Reservoir Dogs είναι ΕΠΗ!

Από κοντά ακολουθεί ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος με το αριστουργηματικό Zodiac μπήκε στο πάνθεον των κορυφαίων.Φυσικά αγαπημένη ταινία παραμένει το ΘΕΙΚΟ Fight Club και το ανεπανάληπτο Se7en.

Την τριάδα συμπληρώνουν οι αδερφοί Κοέν, με ταινιάρες όπως O, Brother Where Are Thou?, No Country For Old Men, Fargo και το προσωπικά αγαπημένο μου Big Lebowski.

Από τη λίστα λατρεύω τους Κιούμπρικ και Μπάρτον οι οποίοι ακολουθούν από πολύ κοντά την από πάνω 3άδα και λίγο πιο κάτω τον Μάικλ Μαν.

Τέλος, ειδική μνεία στον χαμαιλέοντα και αειθαλή Κλιντ Ίστγουντ αλλά και τον πνευματικό του πατέρα τον ΑΘΑΝΑΤΟ Σέρτζιο Λεόνε που με την επική τριλογία των δολλαρίων (Ο Καλός, Ο Κακός και Ο Άσχημος, Για Μια Χούφτα Δολλάρια και Μονομαχία στο Ελ Πάσο) και φυσικά το φανταστικό Once Upon A Time In The West, πήγε τα γουέστερν στην κορυφή.

Keyser τα σπας!συμφωνω με ολα , θεωρω τον Ταραντινο ιδιοφυια , και οι διαλογοι του απλα τα σπανε!!Δεν εχω δει το Zodiac αλλα ο Φινσερ μονο που εβγαλε αυτες τις ταινιαρες γινεται αγαπητος.
μαρεσει και ο Scorzece πολυ αλλα η μανια του να παρει οσκαρ με χαλασε , και φαινεται πεντακαθαρα στις τελευταιες του ταινιες
ο Copola με 4 αθανατες ταινιες στην δεκαετια του 70’ μπηκε στο πανθεον του κινηματογραφου(2 Nονοι , The Conversation , Apocalypse Now)

γενικα οταν βγαζουν ταινια οι Coen , Ιστγουντ , Μπαρτον τρεεεεεχω…

δεν ψηφιζω βεβαια

Darren Aronofsky
Jim Jarmusch
Terry Gilliam
ΤΕΛΟΣ.-

Περιμεντε να περασουν μερικα χρονακια και θα λετε τ’ ονομα μου σ’αυτο το τοπικ. Με το μικρο μαλιστα 8)

Anyway, ο θεος ειναι ο Ταραντινο.

Αφού είναι πρώην πύθονας είναι ΘΕΟΣ…

Ωραια τα λες! Και ευχομαι να γινεις σκηνοθετης!

εδιτ/ Λαθος μου… Ας το προσπερασουμε.

Ευχαριστω ρε συ. Ακομα στο μπερδεμα ειμαι αλλα τεσπα.

Μ’ αρεσει πολυ η λογικη σου. Ο,τι συνανατραφηκε με python ειναι το καλυτερο και τελος :Ρ

εγινε εδιτ… :Ρ

Αυτό…:slight_smile: Το ξέρω πως με ειρωνέυεσαι αλλά δεν πειράζει, είμαι καλός Χριστιανός…:?

Καλά και ο Τζάρμους εννοείται είναι απίστευτος. Το Dead Man όσες φορές και να το δω, ποτέ δεν το χορταίνω. Άσε που είναι κολλητός με τον Ίγκι Ποπ και τον Τομ Γουέιτς… Δύο πολύ καλοί λόγοι για να τον πάω ακόμα περισσότερο…

Καλοπροεραιτα παντα!

Κι εγω καλη Χριστιανη ειμαι οπως βλεπεις.

νταξ
δεν χρειαζωταν κανενα Tαραντινο

Vincent and Theo (του Robert Altman) οπου κανει τον Vincent Van Gogh!!!
The Cook the Thief His Wife & Her Lover (του Peter Greenaway)
The Hit (του Stephen Frears)
τα 2 που συμπρωταγωνιστει μαζι με τον Θεο Gary Oldman :
Meantime (του Mike Leigh)
Rosencrantz & Guildenstern Are Dead

Made In Britain οπου κανει τον skinhead!!
Και το μηκρου μηκους Μεταμορφωση του Καφκα!

οτι τον εκανε γνωστο στο ευρυ κοινο,ναι!
αλλα οχι οτι τον εκανε και ηθοποιο ο Ταραντινο!!!

Τζιμ Τζαρμούς + Γκιγιέμο Ντελ Τόρο:respect:.

Peter Jackson και Tim Burton, αλλά όντως, γιατί λείπει ο Trier???

Για τον Trier σου έκανε εντύπωση; Εδώ λείπουν όλοι οι εκτος Αμερικής μεγάλοι σκηνοθέτες (που είναι και περισσότεροι απ τους Αμερικανους). Ιάπωνες, Γάλλοι, Σοβιετικοί, Ιταλοί, Βρετανοί, Σκανδιναβοί… Από Eizenstein και Tarkovski μέχρι Fellini και Truffaut! Πολύ ελλειπής λίστα με την εξαίρεση του (υπεράνω όλων) Kubrick. Πάλι καλά που είχε την τύχη να ναι Αμερικανος! Με το συμπάθιο δηλαδή Davidian.

Τεραστιοτεράστιες παραλήψεις Akira kurosawa, Orson Welles, Fritz Lang, David Lean. Υπάρχουν και άλλοι αλλά δε μου έρχονται στο μυαλό. Κορυφαίοi όλων οι Stanley Cubrick και Terry Gilliam κατά τη γνώμη μου.

To poll ειναι αμερικανιά…Ανοιχτε αλλο thread με τους κουλτουροσκηνοθέτες…Αντε γκρινιάρηδες…

Υ.Γ καλά που το ξεθαψατε το συγκεκριμενο?:lol: