Τα 10 πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών

  1. Backstreet Boys - Millennium (1999)
    Το boyband που στα 90s μεσουρανούσε έκανε το μεγάλο «μπαμ» με το άλμπουμ Millenium. Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο και από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του έκανε ρεκορ πωλήσεων. Περιέχει κομμάτια όπως: « I Want it That Way», «Show Me the Meaning of Being Lonely» και άλλα.

  2. Fleetwood Mac- Rumours (1977)

Το δεύτερο άλμπουμ που ηχογράφησαν με τραγουδίστρια τη Στίβι Νικς. Ο δίσκος κατέκτησε και βραβείο Γκράμι τη συγκεκριμένη χρονιά. Περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «Dreams», «The Chain» και «Don?t Stop».

  1. Shania Twain - Come on Over (2001)
    Η καναδή Shania Twain με αυτό το άλμπουμ κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των πιο εμπορικών κάντρι άλμπουμ. Το πιο επιτυχημένο σίνγκλ του είναι το ?You?re Still the One?.

  2. Meat Loaf - Bat Out of Hell (1977)
    Το συγκρότημα με ροκ ύφος κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της ομώνυμης τριλογίας το 1977 και κατέκτησε κοινό και ειδήμονες της μουσικής. Τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου έχουν την υπογραφή του Τζιμ Στέινμαν. Ξεχωρίζουν «All Revved Up with No Place to Go», «Two out of Three Ain?t Bad» και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου.

  3. Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973)
    Ο Ρότζερ Γουότερς και η παρέα του, έκαναν απίστευτη επιτυχία με το The Dark Side of the Moon στην Αμερική με απίστευτες για την εποχή πωλήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως το εξώφυλλο του δίσκου με το πρίσμα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στη μουσική βιομηχανία.

  4. Bee Gees / Various artists - Saturday Night Fever (1977)
    Με αφορμή την ταινία και τη μόδα της ντίσκο σκηνής που χρειαζόταν ανανέωση, οι Bee Gees έβγαλαν το σάουντρακ της ταινίας μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και η επιτυχία ήταν αξιοθαύμαστη…

  5. Eagles Their Greatest Hits (1971?1975) (1976)
    Αν και μόλις 5ος τους δίσκος, οι μεγαλύτερες τους επιτυχίες μέχρι τότε, κατάφεραν και έκαναν περισσότερα από 41 εκατομμύρια πωλήσεις. Το ροκ συγκρότημα που με τον ήχο του επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες, περιλαμβάνει στο άλμπουμ τραγούδια όπως «Take it Easy», «Desperado» και άλλα.

  6. Whitney Houston / Various artists - The Bodyguard (1992)
    Άλλο ένα σάουντρακ. Η φωνή της Χιούστον όμως είναι που το κάνει μαγικό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ταινία για την επιτυχία, η οποία καθιέρωσε την αμερικανή σταρ στο είδος της τραγουδίστριας-ηθοποιού.

  7. AC/DC - Back in Black (1980)
    Με τίτλο «πένθους» λόγω του θανάτου του πρώην τραγουδιστή τους, Μπον Σκοτ, οι AC/DC κατάφεραν να φτιάξουν έναν δίσκο που τους έφερε στην κορυφή. Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος hard rock δίσκος όλων των εποχών
    http://www.flowmagazine.gr/article/view/ta_10_pio_emporika_album_olwn_twn_epoxwn/category/culture

Και επειδή ξέχασες το πιο σημαντικό:

  1. Metallica - Metallica (a.k.a. The Black Album)

    Το άλμπουμ που έβαλε το Heavy metal στα σπίτια πόσων ανθρώπων άσχετων και μη με τη rock μουσική. Είναι το άλμπουμ που χει μέσα ένα από τα κλασσικότερα και χιλιοακουσμένα σε rock/metal μαγαζιά riffs όλων των εποχών, το Enter Sandman, έχει τη βαριοπούλες Sad But True, Don’t Tread On Me και The God That Failed, τις πασίγνωστες μπαλαντάρες Nothing Else Matters και The Unforgiven καθώς και το απίστευτο My Friend Of Misery που κάνανε κόσμο και κοσμάκη να δακρύσει, τα Through The Never, Struggle Within και Holier Than Thou να συνθλίβουν με τα mid tempo Thrash riffs τους και τα Of Wolf And Man και Wherever I May Roam που υμνούν την ελευθερία του ανθρώπου και το on the road πνεύμα του Hetfield! Και όλα αυτά πλαισιωμένα από την καλύτερη παραγωγή των Metallica μετά το Ride The Lightning \m/

ρε παιδιά όχι ότι έχω κάποια ένσταση αλλά ο micheal jackson και οι beatles που είναι ξερω’γω??

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ακριβώς έγινε αυτό το ποστ ενώ πρώτη θέση στο τοπ της πηγής έχει το Thriller.

  1. Michael Jackson - Thriller (1982)
    Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Το ταλέντο, η φωνή, τα τραγούδια είναι ίσως μέρος αυτών που αναδεικνύουν το δίσκο. Κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 εκ. αντιτύπων. Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται και στο θεαματικό βίντεο κλιπ που προβλήθηκε στο MTV. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως από επτά από τα εννιά τραγούδια έφτασαν στο τοπ10 του Μπιλμπορντ, ενώ ο δίσκος κατέκτησε οκτώ βραβεία Γκράμι.

στο πρωτο σου ποστ βλεπεις πουθενα να το γραφεις?

ουτε καν ειδα αριθμους. απλα τιτλους και ονοματα και δεν ειδα τον κυρμιχαλ. so weird?

Ρε για το ποστ του Imperium λέω(τοκανωκαικουοτ), το είδα να ακολουθεί και ψάρωσα στιγμιαία ότι ήταν η συνέχεια του άρθρου. :stuck_out_tongue:

Βρε απλώς το πόσταρα γιατι η δικιά μου κάπως έτσι θα τελείωνε :slight_smile: