Βιβλία...διαβάζουμε?

να το γράψω πάλι εκεί???
έκανα που έκανα την μαλακία,τουλάχιστον να μην υπάρχει σε 2 θρεντ.#-o

2η συνεχόμενη!οκ είδα ότι το έγραψες.οφφ τοπικ εντ!

Now playing: Anathema - Alternative 4
via FoxyTunes

Λοιπόν αυτά και αν είναι νέα…σε όσους αρέσει ο ήρωας Drizzt Do’Urden έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν την νέα του περιπέτεια στο βιβλίο Ο Βασιλιάς των Πειρατών που κυκλοφόρισε στις 5 του μήνα…
ορίστε και το λινκ για την περιγραφή http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1079,και σαφώς την Δευτέρα πρωί πρωί θα το έχω στα χέρια μου…!!!
:yahoo::yahoo::yahoo:

p.s:σορρυ για το dp.

Now playing: Iced Earth - Burning Times
via FoxyTunes

Γιούπιιιιιιιιιιιιιι!!!
Πάνω που τελείωσα το 7ο βέβαια οπότε αργώ ακόμα αλλά δεν πτοούμαι!
Drizzt Do’Urden ρεεεε!!!:smiley:

έχεις καιρό μέχρι τότε…:slight_smile:

Now playing: Iced Earth - Dante’s Inferno
via FoxyTunes

Άρχισα πριν λίγες μέρες τη μάχη μου με το τέρας που λέγεται Gravity’s Rainbow (του Thomas Pynchon). Πριν ακόμα το αρχίσω ήξερα και ξέρω ακόμα ότι θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία. Από τον ίδιο συγγραφέα έχω προς το παρόν διαβάσει το V. και το λάτρεψα. Πρόκειται για μια δαιδαλώδη ιστορία που ακουμπά σε τόσα πολλά μικρά και σπουδαία, μα πάνω από όλα είναι η αποτύπωση ενός εύθραυστου σύμπαντος αναζητήσεων και ονειρόξεων (πως τα λέω έτσι ο άτοιμος :P). Όπως εύστοχα διάβασα κάπου, αν νομίζετε πως μια μέρα μπορείτε να γίνετε συγγραφές, διαβάστε πρώτα λίγο Pynchon.

Να μην αναλώνομαι σε περιλήψεις, δείτε εδώ για το V και εδώ για το Rainbow.

μονο agatha christie διαβαζω8)βασικα βαριεμαι να τα αρχισω αλλα αμα γινει η αρχη παιρνω φορα:pωραιο πραγμα το διαβασμα:)(εκτος απ του σχολειου φυσικα)

Έχωντας πάθει εξάρτηση διαβάζω Καμύ αυτό τον καιρό. Συγκεκριμένα ένα βιβλίο του με 4 διηγήματα (ο ίδιος έλεγε πως είναι δοκίμια, πράγμα που νομίζω ότι είναι πιο σωστό) εν ονόματι “Οι Γάμοι”. Μίλαει για το πως κάποια πράγματα γύρω μας μάς κάνουν να συνειδητοποιούμε καταστάσεις της ζωής (ο συνδιασμός τους συγκεκριμένα γι’ αυτό και “οι γάμοι”). Κλασσικός Καμύ δηλαδή. [Εκδόσεις Καστανιώτη]

Το τελευταίο λογοτεχνικό που διάβασα είναι “Τα δαιμόνια” του Άντριου Ντεϊβιντσον. Αρκετά κακή μετάφραση πρωτοτύπου, αφού ο αυθεντικός τίτλος ήταν “The Gargoyle”. Ήταν καλό και διαβαζόταν ευχάριστα.
Αυτή την περίοδο, διαβάζω τους “Άραβες” του Βασίλη Ραφαηλίδη (R.I.P.). Πάντα εξαιρετικός σε όλες τις δουλειές του.

Εγω διαβάζω τώρα το “Βρυκόλακες” απο τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ.

8O
και για πες??και εγώ το έχω διαβάσει και με ενθουσίασε πολύ.

Now playing: Great Big Sea - The Night Pat Murphy Died
via FoxyTunes

Ωραιο ειναι όσο έχω διαβάσει.

Για πρώτα βήματα φαντάζομαι καλό είναι. πολλά απ αυτά που λέει τα ξέρω βέβαια…

Με τη σπάει που κάνει αναφορές σε πολλά απαγορευμένα βιβλία και αντε να τα βρείς αυτά.

Με τιποτα

DUNE!!!
Eπισης το Υφαντο της Φιοναβαρ ειναι καταπληκτικη τριλογια…

το μόνο κακό και έχεις δίκιο…στο google ψάχνω συνέχεια,σε φάση είμαι πάνω από το pc και το διαβάζω για να έχω πρόσβαση…και εγώ δεν το έχω τελειώσει όλο…
Επίσης τελείωσα το βιβλίο του Drizzt και με ενθουσίασε τρελά,άρχισα να τα διαβάζω από την αρχή όλα!8)

Now playing: Iced Earth - The Setian Massacre
via FoxyTunes

τελειωσα προσφατα το “Οι μυκητες απο τον Γιογγοθ” του Χ.Φ.Λαβκραφτ εκδοσεις αιολος.
εφιαλτικα ποιηματα υπο την σκια του Ε.Α.Ποε,βαρια μουχλιασμενη ατμοσφαιρα οπως μονο
ο Λαβκραφτ μπορει να φτιαξει.Αριστουργημα.

υπαρχει ενα βιβλιο εκδοσεις αρχετυπο,ειναι συλλογικο εργο.δεν ειναι ιδιεατιαρα ακριβο και το λενε “τα απαγορευμενα βιβλια”.
εκει θα βρεις οτι χρειαζεται να ξερεις για νεκρονομικον,πνακοτικα χειρογραφα και αλλα.
επισης μπορεις να βρεις το νεκρονομικον πολυ ευκολα σε καποιο καταστημα παπασωτηριου.
υπαρχει μαλιστα σε 2 εκδοσεις.και χρειαζεται κυριως σ’αυτους που θα ασχοληθουν με Λαβκραφτ.:wink:

Μόλις τέλειωσα ένα τριπλό βιβλίο του Φ. Κάφκα ‘‘Η μεταμόρφωσις - Ο πύργος - Αμερική’’. :slight_smile:

Το πρώτο είναι τελειο αλλά είναι μικρό (σαν δοκίμιο) τα άλλα είναι η αποθέωση της βαρεμάρας. Συγγνώμη αλλά μπορεί να θεωρείται κλασσικός ο κάφκα αλλά τα βιβλία του είναι τόσο βαρετά που θα μπορούσαν να σε σκοτώσουν, να ευχαριστεί την Γκεστάπο που έκανε κατάσχεση τα βιβλία του και τον έκανε διάσημο γιατί αλλιώς δεν τον βλέπω να έκανε τίποτα.[-X

Βαρετός ή όχι, ο Κάφκα μέσω των έργων του περιέγραψε όσο κανένας άλλος στην εποχή του την αλλοτρίωση του μέσου ανθρώπου της εποχής του, του μπλεγμένου στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ενός κόσμου στον οποίο δεν έχει κανέναν απολύτως έλεγχο πάνω στη ζωή του - ενός ανθρώπου αδύναμου ο οποίος βλέπει τον παραλογισμό γύρω του αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτα για να τον αλλάξει. Εξ’ ου και το βαρύ, φορτικό ίσως, ύφος του Κάφκα - δεν ήθελε να περάσει ελαφρά νοήματα…

Ο Κάφκα βαδίζει πλάι στους γερμανούς εξπρεσσιονιστές στη ζωγραφική, οι οποίοι περνούσαν δυνατά κοινωνικά και ψυχολογικά μηνύματα μέσω των έργων τους, και των οποίων την τέχνη οι ναζί τη θεωρούσαν “παρακμιακή” και σύμβολο εκφυλισμού.

Κατα τ’ άλλα τα γούστα είναι γούστα φυσικά. Το ύφος του Κάφκα είναι όντως κάπως. Η Μεταμόρφωση πάντως, όπως και η Δίκη και ο Πύργος, θεωρούνται τα κλασικότερα του κείμενα.

Ο Κάφκα είναι άρρωστος και καθόλου βαρετός.

Respect στον Κάφκα. Καταπληκτική πένα και οι συμβολισμοί του είναι ευφυέστατοι. Η μεταμόρφωση και ο πύργος είναι απλά καταπληκτικά.

Αυτο το συγκεκριμενο βιβλιο που λες απο τις εκδοσείς αρχετυπο θατο ψάξω δε το ξέρω…

βεβαια οποως ειπα τα περισσοτερα ειδικα για νεκρονομικον τα ξέρω, γι αυτο κ πρεπει να ξες οτι κυκλοφορούν απειρες εκδοσεις κ δε ξέρω τώρα τι έχει ο Παπασωτηριου…

Εγω ψηνομαι να βρω βιβλια οπως το Μaleus Malleficarum kai ακομα πιο αντεργκραουντ