Βιβλία...διαβάζουμε?

Ωπππ …για πες … εν τέλει σου άρεσε ?! … Γιατι είχα ακουσει τα καλύτερα για δαυτο …

Susan Sontag - Παρατηρώντας τον Πόνο Των Αλλων : Δεν έχει καμια σχέση με λογοτεχνία … Εντασσεται στον τομέα της Πολισμικης Θεωρίας κ Κριτικής … Εξετάζει με ποιο τροπο λειτουργεί η φωτογραφία κυριως , αλλά και αλλες μορφής τέχνης , στο να παρουσιάσει την ανθρωπινη οδυνη , τι αισθηματα εγειρει , κατά ποσο μια φωτογραφία μπορει να ειναι αντικειμενική κλπ … Επειδη δεν ειναι λογοτεχνία , σιγουρα δεν θα σε απογειωσει , αλλά ειναι απο το έργα που ειναι χρήσιμο να διαβάζονται καθως μαθαινεις πράγματα…

Μου άρεσε, διαβάζεται εύκολα χωρίς να είναι απλοϊκό (κάθε άλλο), απλά λόγω συνθηκών και μόνο δεν μπορώ να ταυτιστώ με την ηρωίδα. Αξίζει και με το παραπάνω πάντως…

ο αρχοντας των μυγων ειναι επικο??
οπως ο αρχοντας των δαχτυλυδιων??

:lol::stuck_out_tongue:

δεν ξερω…
σε 9 εβδομαδες θα σου πω…

πιο νωρις δεν γινεται?

τοτε θα βγει, τοτε θα σου πω…
μην πει κανεις…
ειναι μυστικο…

μην παρεξηγεις…
η φουλαμ εριξε 4 γκολ…
ειμαι στα ουρανια…:smiley:

ειναι αλληγορικο για μια παρεα παιδιων που μενουν ναυαγοι σε ενα ερημονησι και σιγα σιγα βγαζουν απο μεσα την βαρβαρη φυση τους στους υπολοιπους επιζωντες

δεν εχει καμια σχεση με δαχτυλιδια και τρολλ, αλλα θεωρειται απο τα κλασικα βιβλια του αιωνα

ον τοπικ

ξεκινησα παλι το επος 1984
και εχω 7-8 βιβλια standby με το καλο

το διαβασμα ειναι μεγαλη καυλα,αρκει να ειναι καλο το βιβλιο και οχι μουφιτσα.

Εγώ άρχισα ένα του Κέινς.το γενική θεωρία της απασχόλησες,του τόκου και του χρήματος.Από την εισαγωγή φαίνεται πολύ ιδιαίτερο όπως και η προσωπικότητα του κέινς.αλλά μου φαίνεται ότι θα δυσκολευτώ πολύ αφού είμαι ακόμα τρίτη λυκείου χωρίς να έχω πάρει μάθημα επιλογής οικονομία αλλά ξέρω μερικά πράγματα.ξέρει κανείς που να το έχει διαβάσει να πει μερικά πράγματα?

Ούτε έγω ξέρω από οικονομικά, αλλά με ενδιαφέρει. Στείλε πληροφορίες, αν είναι βατό και κατανοητό.
ό,τι ξέρω για οικονομία και για κέινς είναι από αυτό το θεικό βιβλίο
http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=39710

Robert Heilbroner - Οι φιλόσοφοι του οικονομικού κόσμου

Είναι βατό, και μιλά για τη ζωή και το έργο των σπουδαιότερων οικονομολόγων από τον Αdam Smith μέχρι σήμερα (εκδόθηκε το 2000). βασικά είναι ωραίο γιατί απευθύνεται σε αρχάριους, οπότε μπορείς να το καταλάβεις και να το παίζεις κι έξυπνος μετά :stuck_out_tongue:
Πάντως θα με ενδιάφεραν βιβλία προς αυτήν την κατεύθυνση (κατανοητά πάντα, ε!) σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου ο καθένας έχει την προσωπική του οικονομική θεωρία του πωπού. Αν έχετε να προτείνετε κάτι…

το πήρα από το βήμα που έχει την συλλογή με τα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο.άμα μπορείς πάρτο,είναι μόνο με 4,25 και το βιβλίο είναι τεράστιο(όχι δεν κάνω διαφήμιση στο βημα:p)

Απο αυτα που δινει το Βημα εχω ενα του adam smith, ειχα ρωτησει αυτη που μου κανει ΑΟΘ αν λεει να το διαβασω, και μου ειπε να το αφησω για αργοτερα. Γουατεβερ, εγω πολεμαω ακομα να ξεκινησω τον Φρομ :stuck_out_tongue:

Ευχαριστω πολυπολυπολυπολυπολυ για την αναλυση! Οπως ειπα δανεικο το εχω το βιβλιο, μαζι με κατι αλλα κοινωνιολογιας και τετοιας φυσης τελος παντων βιβλια, μου τα εδωσε μια παλια καθηγητρια μου ως βοηθεια για την εκθεση. :-s
Το θεμα ειναι οτι συνηθως διαβαζα τα βιβλια το βραδυ πριν κοιμηθω, και τελευταια καθε βραδυ πεφτω ξερη, χωρις να προλαβαινω να διαβασω σειρα. Θα το ξεκινησω ομως :oops:

(Αη εμ α φρηκ ολρεντη! Μηπως να ξεκινησω και τη ζωγραφικη; :p)

Σιγά μωρέ, διάβασε τα όποτε θες. Το αληθινό διάβασμα εξάλλου ξεκινάει μετά το σχολείο. :wink::wink:

(αν αρχίσεις και τη ζωγραφική, πάει, δε θέλω καν να σκέφτομαι πως μπορεί να καταντήσεις. One of the Shadowed Ones perhaps? Σκιά-φρικιό, χάλια μαύρα)

Milton Freedman - Capitalism & Freedom

Δεν το έχω τελειώσει, αλλά απο την αρχή η θεωρία του είναι αρκετά απλή και κατανοητή, οπότε πιστεύω αξίζει να του ρίξεις μία ματιά :slight_smile:

Αυτό το καιρό διαβάζω τα εξής

No Logo - Naomi Klein
Advertising the American Dream - Roland Marhand
Living with Star Trek

Παρεμπιπτόντως, ο Freedman πέραν του οτι θεωρείται απο τους σημαντικότερους οικονομολόγους του 20ου, υπήρξε και απο τους βασικούς θιασώτες του (νεο)φιλελευθερισμού όσο αφορά τα οικονομικά (φαίνεται και απο τον τίτλο του βιβλίου “Capitalism & Freedom”), και απο κείνους που βραβεύτηκαν με βραβείο Νόμπελ. Κάτι που δε θα δεις ποτέ να συμβαίνει με έναν μαρξιστή οικονομολόγο, όσο σπουδαίος και αν είναι.

Αυτά απο μια κοινωνιολογική/πολιτική σκοπιά, γιατί κατα τ’ άλλα με τα οικονομικά ποτέ δεν ήμουν καλός.

το τελευταιο που διαβασα ηταν ‘‘The Ghetto Fights’’(an authentic insight…a significant contribution to the literature of the Holocaust…’’

Leopold Von Sacher-Masoch-Venus in furs
Όσοι πιστοί προσέλθετε

το υπογειο-ντοστογιεφσκι

Όχι τέτοια όταν είμαστε μπακούρια!
:-- :stuck_out_tongue:

εχει κανεις το ημερολογιο του κερτ κομπεην???ρε…δεν το βρισκω πουθενα…εχω ψαξει σε 100 βιβλιοπωλια και ιντερνετ(υπαρχει εξω αλλα θελω στα ελληνικα…)πληρωνω η για το βιβλιο αν το εχει βαρεθει…(!!)η για φωτοτυπιες εστω!!!8)

φιλε το εχει ο παπασωτηριου…:wink:

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=542835&prid=231256&deid=0