Ναι κανονικά από την σειρά cult stories
ααα, ωραια…
thanx…8)
θετρικη κωμωδια του φο…πολυ σωστο βιβλιο!!
Eγώ επιτέλους βρήκα το “Mysteries of the Cathedrals” του Fulcanelli…θεωρείται το κορυφαίο βιβλίο αλχημειας/συμβολισμού του προηγούμενου αιώνα. Αναλύει όλους τους συμβολισμούς από τους γοτθικούς Καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης…Βαρύ θα είναι μάλλον, αλλά από την “ποπ-κορν” αισθητική του Dan Brown μάλλον θα απέχει έτη φωτός. Για να δούμε…Α αν το ψάχνει και κάποιος άλλος (γιατί είναι αρκέτα σπάνιο) p.m.
Τελείωσα αυτό, τώρα διαβάζω την τριλογία της Νέας Υόρκης του 'Οστερ, συνέχεια έχει το Man in the Dark του ιδίου και μετά επιτέλους το Jitterbug Perfume του Ρόμπινς.
Και πολύ το καθυστέρησες. (στο επιτέλους αναφέρομαι).
πηρα σημερα το Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον απο τον Ζοζέ Σαραμάγκου
από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
ειναι μια σειρα που κυκλοφορει καθε πεμπτη στα περιπτερα…
2.90 για το πρωτο βιβλιο και 5.90 τα υπολοιπα…
επομενη τιτλοι…
* Ζοζέ Σαραμάγκου - Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον
* Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Για ποιον χτυπά η καμπάνα
* Ίβο Άντριτς - Η Δεσποινίδα
* Αλμπέρ Καμύ - Η πτώση
* Ελίας Κανέτι - Πάρτι και αερομαχίες
* Ναντίν Γκόρντιμερ - Ένας τυχαίος εραστής
* Ίμρε Κέρτες - Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο
* Γουίλιαμ Φώκνερ - Η Βουή και η Μανία
* Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ - Ο σκλάβος
* Λουίτζι Πιραντέλο - Χάος
* Γουίλιαμ Γκόλντινγκ - Ο Άρχοντας των Μυγών
* Ντόρις Λέσινγκ - Το πέμπτο παιδί
* Γιασουνάρι Καουαμπάτα - Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών
* Έρμαν Έσσε - Ροσάλντε
* Χάρολντ Πίντερ - Οι Νάνοι
* Σωλ Μπέλοου - Η μοναδική
* Κενζαμπούρο Όε - Μια προσωπική υπόθεση
* Γκράτσια Ντελέντα - Καλαμιές στον άνεμο
* Καμίλο Χοσέ Θέλα - Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε
* Γιόζεφ Μπρόντσκι - Το τραγούδι του εκκρεμούς
* Περ Λάγκερκβιστ - Ο Νάνος
* Ράντγιαρντ Κίπλινγκ - Δαίμονες των κυμάτων
* Αντρέ Ζιντ - Ο Προμηθέας ελεύθερος δεσμώτης
* Πάβλο Νερούδα - Εστραβαγάριο
δεν ξερω αν ενδιαφερει κανεναν . . .
Μεγάλοι νομπελίστες συγγραφείς στη βιβλιοθήκη σας
24 νομπελίστες συγγραφείς, 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!
Μια μοναδική προσφορά ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και τη FAQ. Από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, και για 24 εβδομάδες, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ανεκτίμητη σκληρόδετη συλλογή βιβλίων σημαντικών συγγραφέων, βραβευμένων με Νόμπελ λογοτεχνίας.
Για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία συλλογή 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε πολυτελείς εκδόσεις, έγκυρες μεταφράσεις και σε προσιτή τιμή για όλους (5,90 ευρώ ο τόμος) με την υπογραφή των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Χμ… ενδιαφέρον!
Βέβαια κάποια από αυτά τα είχαν δώσει (πολύ) παλαιότερα με κάποια εφημερίδα.
καλα ειναι…
χοντρο εξωφυλλο…
και ενα μικρο περιοδικακι 32 σελιδων με συνέντευξη. . .
Xμ…ενδιαφέρουσα λίστα.
Ξεκίνησα τον “Ξένο” του Καμύ,οπότε θα επιχειρήσω αν είναι να πάρω και την “πτώση”.
Ευχαριστούμε!
Γεα κι εγω το πηρα αλλα διαβασα μονο το ενθετο, οχι το βιβλιο. Νομπελ Λογοτεχνιας και εχει τελειωσει τεχνικο λυκειο… Αυτα ειναι.
Ετσι ντυμενα που ειναι μου θυμιζουν τη ΦΑΣΗ με τον Καζαντζακη και τα βιβλια του που εξεδωσε η γυναικα του, τον Λουντεμη κτλ. Εχουν καλες μεταφρασεις οι εκδοσεις Καστανιωτη οποτε αξιζει, συλλεκτικο πραμα. Η τιμη ειναι αρκετα καλη. Θα τα μαζεψω, δεν πανε ετσι χαμενα αυτα.
Νεφελη, αν θελησεις να διαβασεις κι αλλο Καμυ μετα τον Ξενο διαβασε καλυτερα την Πανουκλα και οχι την Πτωση. Ειναι τριλογια.
σημερα ξεκινησα το ‘Drown’ του Junot Diaz. Μεχρι τωρα καλο ειναι
Για δώσε ίνφο γιατί έπεσε στα χέρια μου από το bookcrossing to The Brief Wondrous Life of Oscar Wao του ιδίου και πρέπει να το διαβάσω σύντομα για να το ελευθερώσω.
Δεν τον ήξερα καν σαν όνομα τον κύριο…
Τελειώσα για δεύτερη φορά το Μυστηριώδης Νησί του Ιουλίου Βερν και τώρα διαβάζω το 20.000 λέυγες κάτω από την θάλασσα.
Τελειωσα το “Η σημειολογια στην καθημερινη ζωη” του Ουμπερτο Εκο, μετα απο πολυ καιρο και καπως αποσπασματικα. Μου αρεσει ο ατιμος.
Ξεκιναω το “η Επανασταση της Ελπιδας” του Εριχ Φρομ οπου να’ναι, το εχω στα σκαρια. Αν το εχει τσεκαρει κανεις ας πει αν αξιζει. Ετσι κι αλλιως δανεικο το εχω
Α, διαβασα και την εισαγωγη στην ψυχαναλυση του Φροιντ, το vol.1 που εδινε η καθημερινη μονο. Την ωρα του μαθηματος κι ολας, ηταν πωρωση να διαβαζω την αναλυση ονειρων ενω εκανα ιστορια πχ :oops:
Ω σε ευχαριστώ!δεν το ήξερα!
Μου άρεσε πολύ ο Ξένος… περισσότερο από τον ευτυχισμένο θάνατο.
Προς το παρόν κάνω ένα “διάλειμμα” και διαβάζω τα ποιήματα του Μπρεχτ και θα συνεχίσω με την Πανούκλα!
Μπα Μπα? Φρομ? Φρουντ?
Έχοντας διαβάσει σχεδόν τα άπαντα απο Φρομ (πολλές φορές, υπήρξε μια περίοδος που τον έλιωνα) και 6-7 βιβλία του Φρόυντ (και άλλα πολλά για τον Φρόυντ) έχω να πω τα εξής, πολύ συνοπτικά.
Η Επανάσταση της Ελπίδας είναι πολύ καλό, όπως όλα του Φρομ. Ωστόσο τα απόλυτα βιβλία του είναι τα εξής (σημείωνε τίτλους): Η Υγιής Κοινωνία, ο Φόβος μπροστά στην Ελευθερία και το Να Έχεις ή να Είσαι. Α, α, και η Ανατομία της Ανθρώπινης Καταστροφικότητας, απίστευτο βιβλίο σε δύο τόμους σχετικό με την ανάλυση της ανθρώπινης επιθετικότητας. (θα λεγα κι άλλα, αλλά είπα οτι θα πω συνοοπτικά ό,τι είναι να πω)
Σε κάποια σημεία οι αναλύσεις του Φρομ δείχνουν τα σημάδια του χρόνου και της εποχής που τα γραφε βέβαια, ωστόσο σε άλλα πραγματικά γίνονται διαχρονικές. Έχει πει πολλά φοβερά πράγματα και το καλό είναι πως το ύφος του είναι τέτοιο που μπορεί να τον διαβάσει και να τον καταλάβει και κάποιος που δεν ασχολειται πολύ με αυτά.
Για τον γερο Φρόυντ τώρα, οκ, ο άνθρωπος έθεσε τα θεμέλια της ψυχανάλυσης και σημάδεψε ολόκληρο αιώνα με τις (παλαβές ακόμα και τώρα απο ορισμένους) θεωρίες του. Η Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση που διάβασες ήταν η καλύτερη ίσως αρχή που θα μπορούσες να κάνεις, εξαιρετική επιλογή. Για συνέχεια προτείνω ανεπιφύλακτα κάποιο απο τα μικρότερα βιβλιαράκια του (σε μέγεθος, όχι σε σημασία), και μάλλον το Πολιτισμός Πηγή Δυστυχίας θα ήταν και το πρώτο που θα πρότεινα.
Ράνια, μετά απο τα ανιμε και ψυχοαναλυτικοβιβλία. Well done, well done, βαδίζεις σε ωραίους δρόμους. Συνέχισε. In the end you’ ll become a freak just like us. (ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη) \:D/
Πωωωω, καιρό είχα να μπω εδώ και βλέπω γίνεται δουλειά!
@ Narcoleptic και Crimson Idol - έχουμε επακριβώς τα ίδια λογοτεχνικά γούστα:D
@ Ellanor - ωραία ανάλυση, δυστυχώς έχω διαβάσει ελάχιστα Φρομ, και έχω ρίξει περισσότερο βάρος στα “κοινωνιολογικά” του έργα. Πρέπει το ξέρω, αλλα τεμπελιάζω ασύστολα, το έχω ρίξει κι εγώ στον Όστερ…
και επειδή κάπου-κάπως αναφέρθηκε και ο Καμύ πιο πάνω, μεγάλη μεγάλη αδυναμία, πρέπει να πω πως ο “Ξένος” είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, ξέρετε, ένα από αυτά που θα έπαιρνα σε ένα νησί αν ναυαγούσα κι έτσι.
Μόλις τέλειωσα το “Θανατάδικο”, comic novel της Alison Bechdel. Είναι η αυτοβιογραφία της δοσμένη μέσα από σκίτσα και περιγράφει την παιδική και εφηβική της ηλικία η οποία στιγματίστηκε από την πορεία της προς την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας της μέσω της ψυχωτικής της σχέσης με τον (επίσης ομοφυλόφιλο όπως θα αποδειχθεί) πατέρα της και των λογοτεχνικών της αναζητήσεων.
όντως, ΠΟΛΥ παλιότερα :lol:
τα χω κι εγώ