Φήμες: Καλοκαίρι 2007!

+1

Δε συμφέρει καμια από τις δύο εταιρείες αυτός ο ανταγωνισμός σχετικά με τις 2/7. Οι Scorpions από μόνοι τους έχουν ΠΟΛΥ δυνατό κοινό, βαλτε και τα support… Η μεν Didi θα φέρει προφανώς όνομα οπότε ο κόσμος θα χωριστεί στα 2 κι έτσι και οι 2 θα χάσουν.

Ψήνεται κανείς για αλλαγή ημερομηνίας; Άλλωστε η Didi δε θα ρισκάρει νέο στραπάτσο μετά το περσινό rockwave. ΕΚΤΟΣ και αν στις 2/7 έρθει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ όνομα…

Παρεπιμπτόντως, η τελευταία (επιβεβαιωμένη) χρονολογικά συναυλία του Ozzy είναι στις 30/6 στο Μιλάνο… Και κάνει συναυλία κάθε 2 μέρες οπότε επόμενη ημερομηνία… 2/7…

Επίσης ακούγονται έντονα και οι stones για 6/7… Συν το΄άγνωστο όνομα της 1ημέρας του rockwave.

Δηλαδή, υποθετικά:

1/7 : ??? (Heaven and Hell???)

2/7 : Ozzy

3/7 : Metallica

6/7 : Rolling Stones

Λοιπόν, ποιά τράπεζα προτιμάτε να χτυπήσουμε; Μια με μπόλικο χρήμα όμως!!! :smiley: :smiley: :smiley:

Πάντως δε μου φαίνεται να χωράνε όλα αυτά τα ονόματα στο rockwave. Η Didi δε μας έχει συνηθίσει σε τόσο μεγάλα έξοδα. Βλέπω έναν εκ των Ozzy/Heaven and Hell για 2η μέρα + κανα όνομα “λαικής απαίτησης” την 1η μέρα. Δηλαδή twisted sister/him/placebo/wasp κάτι τέτοιο :smiley: Α και deep purple! :smiley: :smiley:

τωρα ξερω οτι πολλοι θα με πουν γκρινιάρη, αλλα ετσι όπως ειναι το σκηνικο, θα κάνω μία προβλεψη για τα συναυλιακα δρωμενα. προσωπικα πιστευω οτι δε θα βλεπουμε σε 5-6 χρονια μεταλ συναυλια στην ελλαδα, και τα πιο πολλα θα ειναι στη φάση του φεστιβαλ.

παιδια, οι τιμές ειναι απαραδεκτες συνήθως. 80 ευρω για να εισαι στις μπροστα σειρες μεταλλικα; ημαρτον.τα άλλα ονοματα εκεινης της μερα πρεπει να θεριζουν. το λογικο που το ανακοινωσαν νωριτερα ειναι για να δουν πως θα παει τον πρωτο μηνα η προπωληση. αν δε τσιμπάει ο κοσμος, θα φέρουν κάτι πιο δελεαστικο.

όσοι πηγαίνουν στις συναυλίες γενικά, όλοι ξέρουν ότι οι περισσότερες βγαίνουν με 200-300 εισιτήρια μάξιμουμ. και ειναι πάρα πολλές για πιο μικρά γκρουπ που ειναι τρεις κι ο κουκος. απ’ οτι ακουσα (δεν πηγα) bonfire και ufo πχ δεν πηγαν καλα. και πως να πάνε όταν ο έλληνας έχει απο 3 εως και 10 ροκ μεταλ λαιβ που πρεπει να διαλέξει το μηνα, με τα εισιτήρια συνήθως να ειναι 30 ευρω;

ο έλληνας ΔΕΝ εχει τα λεφτα του γερμανου, του αγγλου κ.τ.λ. η πλειοψηφία τουλαχιστον των ελληνων δηλαδη. παρόλα αυτα, τα εισιτήρια ειναι αρκετα ακριβότερα τις περρισότερες φορες απο τα αντίστοιχα των συναυλιων σε αυτες τις χωρες. και τα κλαμπ ειναι αξιοπρεπη στις ξενες χωρες…

αν κάποιοι δε πάρουν χαμπαρι πως ετσι ΔΕΝ γινεται δουλεια,αλλα και το ελληνικό κοινο να μην γκρινιάζει (έχω πχ ακουσει απο άτομο οτι το εισιτήριο των 20 ευρω δεν ειναι καλο για Krokus. ΕΛΕΟΣ), καποιες εταιριες θα μπουν μεσα, αλλες δε θα βγαλουν τα προσδοκουμενα και θα μεινει η ντιντι στο χωρο. και θα βλεπουμε παλι λαιβ του τυπου ενα το μηνα/δίμηνο πχ και θα ειναι όπως στα 90’ς που πηγαιναν όλοι…

σκεφτειτε το ρε. metallica 99 = 8.500 δραχμες = 25 ευρω. αμφιβάλλω αν ανεβηκε τόσο το κασέ. αφήστε που ο χώρος ειναι της εταιρίας, δηλαδή δεν θα εχουν τοσα λειτουργικά εξοδα…

Φίλε μου, έχω την εντύπωση ότι ο Ozzy έχει ανακοινώσει ΟΛΕΣ τις στάσεις της περιοδείας του και δεν νομίζω ότι θα προστεθεί κάποια ακόμα! :frowning:
Μακάρι να διαψευστώ!

Όχι ρε παιδιά να βάζουμε στο ίδιο “τσουβάλι” θεούς όπως οι Twisted Sister και οι W.A.S.P., με ακατανόμαστες μπάντες (βλέπε παραπάνω)… :?

εγώ σε αυτά που λέτε γενικά για τις τιμές θα προσθέσω το πολύ βασικό θέμα της ασφάλειας.Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ήσασταν στους Metallica στη Ριζούπολη αρένα αλλά όσοι ήσασταν θα θυμάστε το τι έγινε στην έξοδο.
Η συγκεκριμένη συναυλία εκτός από ευχάριστες αναμνήσεις από την band μου άφησε τραύμα.Βγαίνοντας έξω σαν κοπάδι από μία μόνο πόρτα που χώραγε 2 άτομα τη φορά παραλίγο να σκοτωθούμε.Άτομα λιποθυμούσαν,ειδικά κοπέλες,τις μετέφεραν στα χέρια , είχαμε φρακάρει στις πόρτες και οι πίσω έσπρωχναν με μανία,δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει και γλιτώσαμε στο τσακ.Αυτό έγινε παλιά βέβαια και από τότε έχουν βάλει μυαλό ε;Πέρυσι στους Depeche ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο το Terra Vibe και φυσικά εγώ που είχα και την προηγούμενη εμπειρία ήμουν έτοιμος να φύγω.Δεν μπορούσες ούτε τσιγάρο να ανάψεις γιατί θα έκαιγες τον μπροστινό.
Κάτι να γινόταν την είχαμε κάτσει.
Και σκέφτομαι… ωραία…80?;…να τα δώσουμε.Αλλά ρε φίλε κάνε κάτι να είμαστε και άνετοι.Θα πάμε να λιώσουμε πάλι;Έλεος.
Γεμίζετε τους συναυλιακούς χώρους ασφυκτικά και μόνο από κωλοφαρδία δεν συμβαίνει κάτι.Πάρτε μέτρα.
Αυτάαααααααα…

Κάνεις λάθος. Ο πληθωρισμός έχει κάνει τις 8.500 δραχμές του '99 να ισοδυναμούν με τουλάχιστον 50-55 Ευρώ σημερινά. Βάλε και ότι είναι φεστιβάλ, βάλε και ότι από τότε έχουν ανέβει οι Metallica σε δημοσιότητα (όχι ανάμεσα στο metal κοινό…), βάλε και τη διοργανώτρια…

Αυτό αρκεί! :wink:

Κάνεις λάθος. Ο πληθωρισμός έχει κάνει τις 8.500 δραχμές του '99 να ισοδυναμούν με τουλάχιστον 50-55 Ευρώ σημερινά. Βάλε και ότι είναι φεστιβάλ, βάλε και ότι από τότε έχουν ανέβει οι Metallica σε δημοσιότητα (όχι ανάμεσα στο metal κοινό…), βάλε και τη διοργανώτρια…[/quote]

δες το απο την άλλη. αν χοντρικα πουμε οτι θα εχουν 25000 εισιτήρια, (αφου εδω άλλοι κι αλλοι ειχαν, αυτοι δε θα χουν;) με ενα μεσο ορο των εισιτηριων ας πουμε χοντρικα 70 ευρω, τα εσοδα θα ειναι 1.750.000. δεδομένου οτι οι metallica θα λαβουν ας πουμε αμοιβη περιπου στο υψος των red hot chili peppers, ας βγαλουμε τα 250.000 ευρω. μας μένουν 1.500.000 ας βγαλουμε το crew, μεταφορικα, ξενοδοχεία. βγάλε και τις αμοιβές των άλλων γκρουπ, που λογικα θα ειναι μικρότερα. βγάλε και την εφορία. βγαλε και λειτουργικα εξοδα. έτσι όπως δειχνει, η εταιρία θα τσεπώσει ένα ποσο χοντρικά μεταξυ των 600.000 με ενα δυνατό φεστιβαλ και 900.000 με 1.000.000 αν παιξει παρα πολυ καλα το επικοινωνιακο παιχνιδι. ειμαι σίγουρος ότι θα στοχεύσουν στα 25000 εισιτήρια, και θα ισχύσει ο νόμος της προσφορας και ζήτησης. αν δουν απο τις αντιδρασεις του κοσμου οτι θελουν κι αλλα γκρουπ και δυνατα για να τα σκασουν, θα τους φερουν.

μπορει να κανω λάθος ετσι όπως τα υπολογίζω. πάντως χιλια τα εκατο ότι και να γινει θα βγάλουν πάνω απο μισο μύριο. το εισιτήριο δε δικαιολογειται.

Γιατί ξέρετε πόσα ζητάει το συγκρότημα και ξέρετε και πόσα θα βγάλει η εταιρεία; Είπαμε εντελώς άκυρη η επιλογή του εισιτηρίου και αυτό κατακριτέο, αλλά το αν και πόσα θα βγάλει η εταιρεία δεν το ξέρουν και οι ίδιοι καλά καλά.

σωστο αυτο που λες. απλα υποθετω καθως συγκρινω την γενικη απήχηση που έχει το καθε γκρουπ.

αν δε κανω λάθος η αμοιβη των ρεντ χοτ περισυ ήταν 300.000.

αλλα και πάλι οι metallica αποκλειεται να εχουν κασε πιο υψηλο απο αυτο. δεδομενου οτι αλλα γκρουπ που ειναι στα πανω τους και πουλανε τρελα παιρνουν τόσα…οντως οι εταιριες δε ξερουν τι κερδος θα εχουν. αλλα βάση πωλησεων και οτι οι metallica εχουν 8 χρονια να ερθουν ξερουν τουλαχιστον ότι θα βγαλουν καλο κερδος.

απλα φερονται έξυπνα. με ένα καλο πακετο, όσο πιο ψηλα (μεχρι την αποσταση ασφαλειας), τοσο πιο πολλα

αν ερθουν γκρουπ που περιοδευουν πχ motorhead και machine head, θα παει και η κουτση μαρια. παρολα αυτα, αν δεις δεν εχουν ανακοινωσει, αλλα τα εισιτηρια την αλλη εβδομαδα θα βγουν

προσωπικα πιστευω οτι πρωτα βαζεις το κυριως πιατο να δεις αντιδρασεις,και μετα παιζεις τα χαρτια σου. οντως δε ξερουμε νουμερα. αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα εσοδα θα ειναι περιπου εκει. το θεωρεις απιθανο να εχουν κερδος μισο μυριο; βασικα για μενα το πιο πιθανο ειναι…

Πρόταση: Δεν κάνουμε copy-paste τις παλιές συζητήσεις επί του θέματος? Μην παιδευόμαστε να τα ξαναγράφουμε δηλαδή… Αφού έτσι και αλλιώς από αυτούς που πρέπει κανείς δε θα μας διαβάσει… :frowning: :frowning:

Για να μη μπαίνουν λάθος σκέψεις στον καθένα, οι Black Sabbath έπαιξαν με 500.000. Ο Morrissey πριν 3 μήνες στα Ολ. Ακίνητα με 150.000. Υπάρχει περίπτωση οι Red Hot Chili Peppers να ζητάνε 300.000; Όχι. Το ίδιο και οι Metallica.

Επειδή λοιπόν δεν έχουμε ιδέα για το τι ζητάνε και το τι έχουν κατά νου να φέρουν την ίδια μέρα, προτείνω τουλάχιστον να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα άλλα ονόματα. Μην ξεχνάτε ότι και για τους Tool υπήρχε μια σχετική γκρίνια τις πρώτες μέρες, αλλά όταν ανακοινώθηκαν οι Mastodon όλοι ηρέμησαν. Άμα ανακοινώσουν τίποτα Slayer (γκουχ γκουχ) και Motorhead την ίδια μέρα θα μας κακοπέσει τόσο; Μιλάμε πάντα για τα 60 ευρώ βέβαια.

Ηταν αναμενομενο να ειναι τοσο ακριβα τα εισητηρια. Οι Μεταλικα θα μπορουσαν να πανε σε μια ακομα πολη της Γερμανιας οπου θα μαζευαν και τον διπλασιο κοσμο κι επομενως ο διοργανωτης θα εβαζε και φτηνοτερο εισιτηριο και θα εβγαζε πολυ ανετα τα λεφτα της αμοιβης των Μεταλικα συν κερδος γι’αυτον. Απ’την στιγμη που τους φερνουν εδω οι διοργανωτες μας και ξερουν οτι θα μαζεψουν το ΠΟΛΥ 20.000, ξερουν επισης οτι θα πρεπει να ζητησουν καμια 60αρα ευρω για να μην μπουνε μεσα.

το ειχα διαβασει. αν ηταν ανακριβες, τοτε πάω πάσο. αν και δε νομιζω να εχουν μεγαλυτερη ταριφα απο sabbath. αλλα εχεις δικιο. ας μην προδικαζουμε.

αν θες παμε ενα στοιχημα. εγω λέω πως αν ερθουν οι slayer, θα μπουν την πρωτη ή την δευτερη μερα (μαλλον την πρωτη). αν παλι παιξουν μαζι με metallica, θα παραδεχτω το λάθος μου. παρόλα αυτα η πειρα με εχει διδαξει πως δε θα γινει. οι slayer εχουν το δικο τους κοινο, που τους ακολουθει οτι και να γινει.

παει το στοιχημα; ο χαμένος κερνάει καφέ. :stuck_out_tongue:

αν πάλι δεν ερθουν καν, τοτε ακυρο.

Τίθεται βεβαίως και το θέμα του ανταγωνισμού, τον οποίο ίσως να μη θεωρούμε (εγώ τουλάχιστον δε το θεωρούσα μέχρι πρότινος) σημαντικό παράγοντα για την ακρίβεια των εισιτηρίων, αλλά είναι. Θα επεκταθώ αργότερα γιατί πρέπει να φύγω.

Μακάρι να έχουμε ένα πραγματικό φεστιβάλ φέτος.

Άντε και οι Peppers έχουν ένα κενό στις 2 Ιουλίου και 3 παίζουν στη Πολωνία.
Άντε λέμε…

2 Ιουλιου ειναι το φεστιβαλ των Σκορπιονς ομως.

Φέρτε και τους Peppers ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Τώρα είναι η ευκαιρία!!Οχι όταν παρακμάσουν και αυτοί σαν τους Metallica!

Δεν προλαβαίνει ο εξοπλισμός να φτάσει από εδώ στην Πολωνία σε τόσο λίγο και να στηθεί.

Αν είναι παιδιά να ανακοινωθεί άλλο όνομα, δε θα ανακοινωθεί την ημέρα που είπε η Didi, αλλά την ημέρα που θέλει το μεγάλο όνομα. Πέρσι και οι depeche mode (1/8 ) μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ θεωρήθηκαν και ας είχαν περάσει κάτι εβδομάδες. Τζάμπα ψάχνετε με τις ημερομηνίες νομίζω…

(άσε που αν είναι τόσο μεγάλα ονόματα, σε τόσο κοντινές ημερομηνίες, μόνο πτώση πωλήσεων προκαλείται…)

διαβάζοντας κάπου περί ταρίφας των συγκροτημάτων…

από άλλη πηγή προσέγγισης συγκροτημάτων πέρυσι το καλοκαίρι, πέραν των γνωστών (και μη) εταιρειών, οι Peppers και οι Bon Jovi κοστολογούντουσαν κάπου πάνω από 1.000.000 και ακόμα πιο πάνω οι Coldplay με 1.500.000 γιούρα.

Νομίζω πως έχουν ξεφύγει και θα συνεχίσουν να ξεφεύγουν όσο πέφτουν τα έσοδα από τα cd.