Γιατί ?καίγονται? τα ηχεία ;

Ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που αφορούν τους μουσικούς είναι η προστασία των πανάκριβων ηχείων αλλά και των ενισχυτών ισχύος από κακούς χειρισμούς αλλά και από απρόβλεπτα γεγονότα:
Τα 3 αυτά άρθρα , με την εμπειρία μου σαν ηλεκτρονικού, πιστεύω ότι θα σας δώσουν κάτι παραπάνω από εγκυκλοπαιδικές γνώσεις .

  1. RMS ? Peak :
  1. Clipping :
  1. Προστασία από υπέρταση, υπόταση? :

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

‘’ Στο αρμόνιο της εκκλησίας τι προτείνετε Σταθεροποιητή ή UPS; ‘’

[B]Απάντηση[/B]:

Οι σημερινές μοντέρνες ηλεκτρονικές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένα κυκλώματα σταθεροποίησης. Μάλιστα πολλά μοντέλα διατείνονται ότι αντέχουν 100 VAC ? 250 VAC χωρίς να έχουν επιλογέα (δηλαδή δουλεύουν και ΗΠΑ και Ευρώπη) .
Το ίδιο πιστεύω ότι θα έχουν και τα μοντέρνα μουσικά ηλεκτρονικά όργανα ( πχ πλήκτρα, midi , drums…). Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να πούμε ότι το regulator θα ήταν πλεονασμός , αν και δεν θα σου κάνει και κακό η σύνδεση του αν ήδη το διαθέτεις.
Αν το μουσικό όργανο ή η ηλεκτρονική συσκευή είναι μοντέλο πριν του 2000 μπορεί να μη διαθέτει τέτοια κυκλώματα σταθεροποίησης ή αν έχεις συνδεδεμένες συσκευές με μοτέρ (μαγνητόφωνα , πικάπ , ?) που σίγουρα ήταν μέχρι και τη δεκαετία του 80 τότε το regulator είναι ??το πρέπει??.
Επομένως[B] η καλύτερη προστασία [/B], όπως αναφέρεται και στο άρθρο [B]είναι το UPS [/B]και μάλιστα ένα φτηνό. Εξ άλλου δεν θα σ? αφήσει να παίζεις για πολύ ώρα αν η διακοπή ΔΕΗ συνεχίσει για πολύ χρόνο εκτός αν θέλεις μεγάλο UPS με πολλές μπαταρίες μόνιμα όμως (γιατί είναι ογκώδες για να το μεταφέρεις) εγκατεστημένο στην εκκλησία