Ηλιθίων συνδεσμολογία

Fool’s Bi - Amping ΕΔΩ :
http://stefanos06.blogspot.gr/2013/06/bi-wiring-amping.html
Θα παρακαλούσα όσοι έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία σναφερόμενες συνδεσμολογίες και τα αναγραφόμενα είναι ότι έχω συγκρατήσει από ξένες ιστοσελίδες.

Σε συνδυασμό με το τρέχον άρθρο πιστεύω θα βοηθήσει και μια ανάγνωση του άρθρου:
[B]Καλώδια Balanced - Unbalanced ?Stereo[/B] :

Ίσως η παρούσα ανάλυση βοηθήει περισσότερο στην κατανόηση του θέματος:

Το standard bi-wiring (Fool?s Amping) έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο ζεύγη καλωδίων {στον ενισχυτή είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα αφού έχουμε μία και μοναδική πηγή εξόδου και στην άλλη άκρη (στο ηχείο) καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο .(Για το right ομοίως και για το left channel).

Είναι σαν σε μια πρίζα να βάζουμε ένα Τ (ταφ) και σ? αυτό να συνδέσουμε 2 φις που καταλήγουν σε 2 λαμπτήρες ή το ίδιο αν συνδέαμε 2 λαμπτήρες (4 καλώδια) που να καταλήγουν σ? ένα φις που θα μπει σ’ αυτή την πρίζα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Να γιατί λέγεται fool’s…
Το ??παράξενο?? λοιπόν με τη μέθοδο ΒΙ-WIRE είναι ότι οι 4 αγωγοί στην ουσία είναι 2 αγωγοί αφού στην μεριά του ενισχυτή είναι βραχυκυκλωμένοι (δηλαδή σαν να είχαμε συνδέσει τους βραχυκυκλωτήρες στη μεριά του ηχείου). Η πραγματικότητα είναι ότι και οι 2 πλευρές του παθητικού crossover λαμβάνουν το ίδιο ακριβώς σήμα από τον ενισχυτή.
Αυτό λοιπόν που λέω στο άρθρο είναι ότι μέσα στο σαλόνι μας (καλώδια όχι πολύ μεγάλου μήκους) είτε κάνουμε τη σύνδεση παράλληλα στον ενισχυτή είτε με τους βραχυκυκλωτήρες δεν υπάρχει καμιά διαφορά (ή πολύ-πολύ αμελητέα) . Τώρα αν η υλοποίηση γίνεται σε ύπαιθρο (μεγάλου μήκους καλώδια) τότε δεν υπάρχει πάλι λόγος ΒΙ-WIRE αλλά επιλογή καλωδίου μεγαλύτερης διατομής (κι αυτό γίνεται από τους τεχνικούς).
Τώρα τα 2 θέματα bi-wire & bi amping τα έθεσα μαζί γιατί το bi-wire είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του bi ? amping αλλά και γιατί το σύνολο των ιστοσελίδων από τα οποία μελέτησα το θέμα ( το είπα στην αρχή αυτού του thread ότι δεν έχω εμπειρία με τέτοιες υλοποιήσεις) σχεδόν στο σύνολο τους ασχολούνται με το θέμα σαν: bi amping vs bi-wiring.