Αποποινικοποίηση χασις. Υπερ ή κατά;

Συμφωνώ …

Υπέρ, φυσικά. Σκατά σε όλα τα ναρκωτικά (σκληρά και μαλακά).

Η πρώτη σου πρόταση νομίζω αναιρεί τη δεύτερη :roll:

Φυσικα η οποια γνωμη λεγεται ειναι προσωπικη μας και δεν μπορει να ειναι απολυτη μιας και το ζητημα δεν ειναι τοσο απλο οσο ορισμενοι το θετουν.Αυτο φαινεται και απο την ΕΕ που χρονια τωρα προσπαθει να βρει μια πολιτικη κατα των ναρκωτικων και δεν μπορει λογω διαφορετικων επιμερους πολιτικων των χωρων,μη συγκεκριμενη διαφοροποιηση αλλα και ΣΧΕΣΗ μαλακων και σκληρων ναρκωτικων,στατιστικων με μπερδεμενα αποτελσμεατα κλπ…

Εγω προσωπικα δεν εχω καταληξει…Παντως εχω να κανω καποιες παρατηρησεις…Το επιχειρημα οτι η μαριχουανα μπορει να χρησιμοποιηθει ως φαρμακευτικο μεσο και ειδικοτερα ως παυσιπονο το βρισκω λιγο αδυνατο δεδομενου οτι εχουν ανακαλυφθει τοσες ουσιες που χρησιμοποιουνται ηδη για αυτον το σκοπο και επιπλεον δεν λειτουργει ως επειχειρημα υπερ της νομιμοποιησης…Με ποναει το κεφαλι μου παω στο φαρμακειο να παρω 2 τζι8)

Το επιχειρημα οτι ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει στον εαυτο του ισχυει αλλα οπως και το τσιγαρο δεν ειναι βλαβη μονο στον εαυτο σου αλλα και στους γυρω σου…Ναι συμφωνω οτι και αν μεθυσεις βγαινεις εξω και θεριζεις με το αμαξι αλλα τελος παντων το ποτο πια εχει ριζωσει βαθεια στη κουλτουρα μας το εχουμε συνηθησει και υποτιθεται πως εχουμε μαθει τους κινδυνους κλπ.Το χορτο θα ειναι κατι εντελως νεο που θα αλλαξει τις ισορροπιες…Θα πρεπει μετα να γινει ολοκληρη θεσμοθετηση γυρω απο ορια κλπ.

Για αυτο που ειπε καποιος για τη μειωση χρησης στις χωρες με αποποινικοποιηση εχουμε στατιστικα στοχεια?Αλλιως δεν μπορω να πιστεψω οτι στην Ολλανδια εχει μειωθει η χρηση…Αφου εχει γινει πια κατι σαν το τσιγαρο.Αφηστε ολους τους τουριστες…Μαλιστα χωρις να εχω ουτε εγω καποιο επισημο στατιστικο αυτη τη στιγμη εχω δει σε εκπομπη οτι στην Ολλανδια αντιμετωπιζουν μεγαλο προβλημα με σκληρα ναρκωτικα αυτη τη στιγμη…Και ετσι παμε στο πιο σημαντικο κατα τη γνωμη μου…

Το να κανεις μια φορα στο τοσο κατα αρχας ειναι δυσκολο.Ενταξει μια φορα ναι…Αλλα αν κανεις 2-3-4 μετα δεν το κοβεις αφου η μαριχουανα οπως γνωριζουμε περιεχει ουσιες που με την ληψψη τους ο εγκεφαλος εκκρινει καποια ουσια που δεν θυμαμαι το ονομα της και φερνει αυτη την αισθηση χαλαρωσης και χαρας:p …Ε οταν αρχισεις και το κανεις ο εγκεφαλος αρχιζει και χρειαζεται αυτη την ουσια ωστε να κανει την εκκριση και δεν μπορει μονος του…Για αυτο σε πολλες περιπτωσεις εχουμε και συμπτωματα κρισης καταθλιψης κλπ.Και ετσι παμε σε εναν που κανει συχνα και φτανει σε σημειο το απλο χορτο δεν τον επηρεαζει…και αρχιζουν οι αναμειξεις και τα χημικα and the story goes on…Προσοχη μην με φατε…δεν λεω οτι οποιος μπαφιαζεται θα βρεθει με ενεση…Ομως η περιπτωση να αρχισω εγω απο το μηδεν την κοκα ειναι πολυ πιο μηδαμινη απο εναν που καπνιζει χορτο…

Και κατι τελευταιο…Κυριαρχει το σωστο επιχειρημα της επιτελους νομιμης διανομης,της μη αναμειξης …Ενταξει και ας πουμε οτι το χορτο πια ειναι νομιμμο και το αγοραζουμε απο μαγαζι…Με τα υπολοιπα τι γινεται?Θα συνεχισουν στα κλαμπακια τα χαπια,θα συνεχισουν στις γωνιες την κοκα θα συνεχισουν καποιοι να αγοραζουν Πορσε και τεραστια τζιπ ενω καποιοι αλλοι τρωνε το κεφαλι τους και τριγυρνανε στη Σωκρατους και στην Ομονοια πουλωντας κλεμμενα κινητα η πουλωντας το κορμι τους…Λες και το προβλημα των ναρκωτικων κρυβεται στο χορτο…

Καθαρα προσωπικη γνωμη που βεβαια δεν προσπαθω να την επιβαλω ειναι οτι για ‘‘fly high’’ δεν χρειαζομαστε κατι τοσο χαζο οπως το χορτο αφου μπορεις να ερθεις στην ιδια κατασταση με μια γαματη παρεα,η με γαματο true metal8) ,η τελος παντων κανοντας κατι που γουσταρεις…Ενταξει ναι φαινεται πληρως κοινοτυπο αλλα γιατι οχι…Αλλα βλεποντας ολα αυτα γυρω μου μου φαινεται εγωιστικο να σκεφτομαστε μονο τη παρτυ μας…:-s

Σορυ για την λιγο χαλια γραφη…

Και κατι αλλο…Φαση θα ειχε ολη αυτη τη πυγμη για την αποποινικοποιηση να τη δειχναμε για διαφορα ζητηματα που πραγματι θιγουν τις ελευθεριες μας…Οι ολλανδοι για παραδειγμα εχουν ελευθερο χορτο και σε καθε γωνια μια καμερα…Πολυ ελευθερια:wink: …

• 10000000000000 στον Kiratzos!!!

Εξάλλου είναι πολλά (πάρα πολλα) τα λεφτά που παίζονται στη βιομηχανία ναρκωτικών για να αλλάξουν μόνο και μόνο για το καλό του κοσμάκη :wink:

Καθόλου. :slight_smile: Το ότι υποστηρίζω την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών δε σημαίνει ότι είμαι υπέρ των ναρκωτικών.

True!

άρα ο Vic είναι υπέρ των ναρκωτικών!!!#-o

???

gia sas pedia barieme na diavaso 27 selides den ksero ti exete pei parte ena doraki pantos na mathenete

http://rapidshare.com/files/118326749/Grivas.Psyxotropes.Oysies.zip.html

eledorian σε παρακαλώ διάβασε τους κανόνες. τα γκρικλις απαγορεύονται

Οχι στην χρηση! Απο εκει και περα δεν ξερω αν η αποποινικοποιηση μπορει να βοηθισει σε τιποτα οπως υποστιριζουν πολοι…

Ακριβώς.
Ρε παιδιά γιατί τόση δυσκολία στο να καταλάβετε τι λέμε;

Mέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80 η μοιχεία ήταν παράνομη στην Ελλάδα και όσοι αποδεικνυόταν πως συμμετείχαν σε αυτή είχαν νομικές κυρώσεις.
Το γεγονός πως αποποινικοποιήθηκε δεν σημαίνει πως ο νομοθέτης ήθελε να στρέψει τους πολίτες με τα μούτρα στο κέρατο αλλά μάλλον πως αναγνώριζε πως:
α) το κράτος και οι νόμοι του δεν πρέπει να παρεμβαίνουν σε κάτι καθαρά προσωπικό για όσους εμπλέκονται που δεν επηρεάζει τηνκοινωνία γενικότερα
β) η δίωξη δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυνε και οδηγούσε σε γραφικές καταστάσεις

Κάπως ανάλογα είναι τα πράγματα και με τα ναρκωτικά, ειδικά για την Κάνναβη.

ψηφισα υπερ για εναν κ μονο απλουστατο λογο. ειτε ειναι νομιμα ειτε ειναι παρανομα κυκλοφορουν. οποτε… ας αδειαζουν κ οι φυλακες κ τα κρατητηρια απο τα βαπορακια…

Ρε παιδιά άμα είναι να νομιμοποιειθεί και το μαύρο τη κάτσαμε!Φαντάστειτε παιδάκια που νομίζουν πως είναι μάγκες επειδή καπνίζουν να πέρνουν και χασις από το περίπτερο μόνο και μόνο για μαγκιά.Θα ζαβλακωθούν όλα!Μην τρελαθούμε ρε παιδιά κιόλας…Τα ναρκωτικά ειναι ναρκωτικά.ΤΕΛΟΣ

ε ενταξει δεν ειπαμε πως θα τα πουλανε κ στα περιπτερα αλλα κ τωρα που υποτιθεται πως δεν ειναι νομιμα τι γινεται? παλι κυκλοφρουν…

Και που θα το πουλάνε?

Θα βάλουμε banneraki για downloading στο rocking να βγάλουμε και κανά φράγκο :smiley: