Αποποινικοποίηση χασις. Υπερ ή κατά;

Βασικά εγώ νομίζω ότι είναι εθιστικό (από ένα σημείο και μετά) και όχι λόγω της νικοτίνης. Εθίζεσαι στην μαστούρα, η οποία είναι διαφορετική από την απλή αίσθηση ξεχαρμανιάσματος που προσφέρει το τσιγάρο.

Πχ μετά από ενά κανονικό τσιγάρο δεν θα είχες όρεξη να δεις ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή των “Πράσινων Πουλιών Καλαμάτας”, αλλά και να το έβλέπες θα καταλάβαινες ότι μιλάει για την αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας και όχι για κάποιο είδος πτηνού
:lol:

Βασικα, εννοεις οτι θα επρεπε να απογορευεται καθε τι εθιστικο? Δεν το πολυ-καταλαβα.

Ενταξει, σε οποιαδηποτε ειδους μαστουρα-απολαυση μπορει να εθιστεις. Μπορει πχ να εθιστεις στις πιτσες, και να πας απο χοληστερινη ή να εθιστεις στο αλκοολ και να καψεις. Ολα θελουν ενα μετρο.

Πουλιέται και καπνός χωρίς νικοτίνη? :-k

Το σκεπτικό “δεν είναι εθιστικό στην καθαρή του μορφή, δεν πρέπει να απαγορεύεται” προσπαθώ να καταλάβω. Δεν έχω κάποιο point. Το δικό σας προσπαθώ να καταλάβω καλύτερα :wink:

ατάκα μεγατόνων. δεν περιγράφω άλλο

Απλα με ειχε διορθωσει μερικα ποστς πριν ο Κρισπ, λεγοντας οτι δεν ειναι ναρκωτικο αλλα παραισθησιογονο, μιας και δεν ειναι εθιστικο. Αυτο. Απο εκει ξεκινησε νομιζω.

Πως τα λεω ε? :stuck_out_tongue:

A, ναι.

Δεν είναι εθιστικό, άρα δεν είναι ναρκωτικό και δεν προκαλεί μεγαλύτερες βλάβες από άλλα νόμιμα προϊόντα επομένως το να πηγαίνεις φυλακή επειδή κάπνισες χόρτο είναι βλακώδες.

Καλά σίγουρα, αλλά με πίτσα δεν θυμάμαι κανέναν να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που να γράψει:

Όταν μπουκάρω στην πιτσα χατ την μοτσαρέλα τσακώνω και με τα φυλλοκάρδια μου τραβώ την ξελιγώνω

Απλα ηθελα να πω (με ατυχες παραδειγμα) οτι μπορει να εθιστεις στην απολαυση που σου προσφερει καθε ουσια, χωρις να ειναι η ιδια εθιστικη. Ετσι ομως χανεται η μπαλα…

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ούτε:

ωωωω
τρώω πίτσες και παίζω προ

χεχε, έτσι!

Και σοβαρά τώρα, αν ποτέ αποποινικοποιηθεί εδώ στην Ελλάδα νομίζετε ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν το παρεμπορίο? Εγώ νομίζω ότι τα ίδια θα είναι. Και πάλι με αεροζόλ θα ποτίζουν το αλβανικό χασίσι που θα στο πουλάνε για αγνό και ανόθευτο Καλαμάτας. Εδώ κάνανε αντίστοιχα πράγματα με το νομιμοτατο και αθώο λάδι. Στο χασίσι θα κολλήσουν? Τελικά μπορεί να ψηφίσω ΟΧΙ στο πολλ.

την καλύτερη ατάκα μου την έχει πει φίλος μηχανικός για το θέμα

“το χασίσι σε κάνει να καις όσα εγκεφαλικά κύτταρα θα έκαιγες με ένα χοντρό μεθύσι. αν λάβουμε υπόψην μας πως όσο μεγαλώνουμε τα κύτταρα αυτά αναπληρώνονται με αργότερο ρυθμό απ’ότι μικρότεροι και αν αντιληφθούμε πως το μυαλό μας είναι το βασικό όργανο εργασίας μας, το να πίνεις είναι ότι πιο αντιεπαγγελματικό μπορείς να κάνεις. δεν καταστρέφεις αυτό που σε θρέφει”

επίσης κάποτε σε διακοπές γνώρισα ένα κατ’όλα οκ παιδί, που έπινε 2-3 φορές την εβδομάδα. πέρα απ’το ότι ο τύπος φαινόταν “αλλού” ξέχναγε τόσα, που τον έκαναν πολύ κακόμοιρο στα μάτια μου…

Πολύ σωστά, αυτό είναι! Αυτό είναι το χειρότερο από όλα τα άλλα. Το πόσο εύκολα αρχίζεις και ξεχνας. Το διαπιστώνεις σιγά σιγά με τον καιρό, ακόμα και λίγες φορές να κάνεις όπως είπες.

Το παρεμποριο ειναι δυσκολο να αντιμετωπισθει ουτως η αλλως, ποσο μαλλον στο χασις.

Ναι και εγω εχω νιωσει ετσι για ατομα που ξερω οτι πινουν συχνα. Απο καποιο σημειο και μετα, η αφελεια και η ελλειψη συγκεντρωσης σε απλα πραγματα ειναι ορατη.

Η έλλειψη συγκέντρωσης και η αφελής συμπεριφορά είναι πράγματα που συνήθως μετά την επίδραση του τσιγάρου φεύγουν. (Νταξ, μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις όπως να κάνεις ξέρω γω ένα τσιγάρο το βράδυ και να μην πίνεις από το πρωί που πας στην δουλειά μέχρι το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο). Δυστυχώς η λήθη μένει.

Το ποστ του Λουκιανού ουσιαστικά εκφράζει και εμένα.

Τα πάντα που γίνονται στον κόσμο (από τους φόνους και τις αιμομιξίες μέχρι τις αγκαλιές και τη βοήθεια στους άλλους) είναι πράγματα που συμβαίνουν στη φύση. Το τι είναι παράνομο και τι όχι, είναι κάτι που επιλέγει η κοινωνία με βάση το τι πιστεύει την βοηθάει να επιβιώσει και τι όχι. (Ως επιβίωση εννοώ την ικανοποίηση των αναγκών όσων το δυνατόν περισσότερων μελών της)

Για τους λόγους που προείπε το 1ο μου account (aka montecristo), αν η χρήση χασίς ήταν νόμιμη τότε θα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα παραγωγικότητας και κατ’επέκτασιν σοβαρά προβλήματα στην ίδια την κοινωνία. Με λίγα λόγια, εμμένω στην ποινικοποίηση…

Ωχ, κλείστε με φυλακή. :lol:

δεν είναι μόνο η φυλακή ποινή στην Ελλάδα… :wink:

Δεν έχω λεφτά. :frowning:

τότε να κρατάς γερά το σαπούνι :lol: