Αυτό το καιρό δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για διάβασμα να πώ την αλήθεια, παρόλα αυτά ξεφυλλίζω το Alien Omnibus
και το Revolutionary Girl Utena Adolescence
κατά τα άλλα έχει πέσει λίγη βαρεμάρα αλλά πιστεύω σύντομα θα επανέλθω…
Αυτό το καιρό δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη για διάβασμα να πώ την αλήθεια, παρόλα αυτά ξεφυλλίζω το Alien Omnibus
και το Revolutionary Girl Utena Adolescence
κατά τα άλλα έχει πέσει λίγη βαρεμάρα αλλά πιστεύω σύντομα θα επανέλθω…
κι εγω βασικα κομιξ αρκα αστεριξ λουκι λουκ αλλα βασικα το πρωτο.ροσσα μπαρκς θεοι.μηπως μπορειτε να ανεβασετε πουθενα κανα παλιο τευχος του κομιξ?εχω βρει στο scribd τα τευχη σχεδον μεχρι το 100 σε pdf και τα εκτυπωνω μηπως μπορει να ανεβασει κανεις καποια απο τα επομενα τευχη?πχ 146148 130 121 και ου τω καθεξης
Για το φίλο μου τον Nihilist που ζήτησε μορ ίνφο για Slaine, αλλά και όποιον άλλον νοιώθει.
Λεπόν, οι πρόσφατες επανακυκλοφορίες της 2000AD είναι πολύ όμορφες, και σε μικρότερο format (=φθηνότερες), ενώ είναι και αρκετά πλήρεις. για πάμε…
Τόμος #1. Warrior’s Dawn
Οι πρώτες ιστορίες του Κέλτη Ηγεμόνα, από τα μέσα των 80ς. Ασπρόμαυρο καλτ σχέδιο. Το “Sky Chariots” είναι χαλαρά η 2η καλύτερη ιστορία Slaine που έχω διαβάσει. Ορμάμε με κλειστά τα μάτια!
Τόμος #2. Time Killer
2 μεγάλες ιστορίες. Δυνατός τόμος, αλλά στην ομώνυμη κάπου χάνεται η μπάλα με τα ταξίδια στο χρόνο και τους εξωγήινους. Όχι άσχημο, όχι κλασσικό Σλέιν όμως.
Τόμος #3. The King
εδώ πάω πάσο, γιατί έχω την παλιά έκδοση με άλλες ιστορίες μέσα, όμως η ομώνυμη ιστορία είναι κορυφή, ιδανικό προοίμιο του ΕΠΟΥΣ που ακολουθεί.
Τόμος #4. The Horned God
Τι να πούμε τώρα για την ιστορία που πιάνει τον “άρχοντα” και τα “δαχτυλίδια” του, τα ρίχνει σε ένα μπωλ με γάλα και τα τρώει για πρωινό? Απλά το μεγαλύτερο έπος που γράφτηκε ποτέ. Στεγνά κι ασάλιωτα! (Ναι, είμαι αντικειμενικός!:p)
Από κει και πέρα, υπάρχουν τα τρία “Books of Invasions”, αρκετά πρόσφατα εκδομένα, που ναι μεν είναι εντυπωσιακά, όμως το φορτωμένο photosop-έ σχέδιο των καρέ εμένα με κούρασε αφάνταστα. Δεν τα συστήνω, δεν τα απορρίπτω. περί ορέξεως…
και τέλος, υπάρχουν δεκάδες ακομη ιστορίες του Σλέιν σε παλιά τεύχη του 2000AD magazine, οι οποίες δεν έχουν συλλεχθεί σε καποιο τόμο.
Στα ελληνικά, πέρα από το “Αγόρι” στα 80ς, οι κυκλοφορίες της Ο2Η το 2000 περιελάμβαναν και 4 από αυτές (“Ο Κυρίαρχος των θηρίων” & “Kai” στο πρώτο τεύχος, και “Η Βασίλισσα των φιδιών” & “Macha” στο 2ο). Προτείνονται και τα 2 αυτά τεύχη, γιατί και φτηνά είναι, και καλές είναι οι ιστορίες, και δεν βρίσκονται εύκολα αλλού.
P.S. Kiss my Axe! 8)
Αρχηγέ τα σπασες! 8)
Έχω φύγει σούμπιτος για The King και Warrior’s Dawn. Τα Books of Invasions τα τσέκαρα σε ένα βιβλιοπωλείο, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το visual μέρος. Λες και είναι δουλειά του Set<h> οπότε μακριά και αγαπημένοι.
εγώ ο μαλάκας που το 2ο το αγόρασα κιόλας…#-o
:lol:
Ρε ψηλέ όταν αγοράζουμε κόμικ το ανοίγουμε πριν πληρώσουμε! :lol:
τα τυφλά φανμποϊλίκια πολλές φορές οδηγούν σε λάθος επιλογές… :oops::oops:
Όταν διάβασα γι αυτά τα καινούρια, το στόρυ με ψιλοέψησε. Αλλά όταν τα τσέκαρα και είδα το artwork ξενέρωσα.
Διαβαζουμε 2000AD ε αλητες??ειδα προχτες ενα τουμπανι ,καμια 200αρα σελιδες και βαλε,με συλλογες απο τα καλυτερα και θα το χτυπησω λιαν συντομως,35 εουρος,μιας και εχω μονο μεμονομενα τευχοι(και τομακια απο κατι Ντρεντ κτλ…)…
Fnac? Το είδα και γω αυτόν τον τόμο.
relax your soul,αλλα παιζει να ειναι και ο ιδιος μαλλον…με μια ξεφυλλα,γ@μησε,τωρα σε καμια βδομαδα πιστευω να το εχω…
Συλλογή γενικότερα από ιστορίες της 2000AD?
Δεν την έχω δει… :-k
Nαι, απ όλους τους τίτλους της. Μεγάλος, ωραίος τόμος. Θα σ αρέσει πιστεύω.
Ναι,αυτο,και γω δεν τοχα πετυχει πουθενα,ουτε ηξερα αν επαιζε,αλλα το ειδα προχτες στο ασχετο και ηταν γαματο(κανονιστε ,1 κοπια πρεπει να εχει μονο και την θελω!!!)
Kαλή φάση φαίνεται… αν κ στο σάιτ δε λέει τίποτα. :-k
Lupin, κατέβηκα ρηλάξ σήμερα και το είδα. όντως πολύ γαμάτο.
(κουφάλα, το άφησα για σένα. πήρα Nemesis)
Btw, σχετικά με τις φοτοσοπιές του “Books of Invasions”, έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιό κόμικ έχω με γαμάτο φοτοσοπ-έ artwork. Τελικά θυμήθηκα.
[SIZE=“7”]ΜΕGALEX[/SIZE]
Alexandro Jodorowsky (Writer)
Fred Beltran (Artist)
Εδώ, το (φουλ 3D/photoshoped) artwork, όχι μόνο δε μας χαλάει, αλλά δίνει έναν ακόμα πιο class-y αέρα στο sci-fi σενάριο. Το μυστικό? Η τεχνολογία παίζει απλά συνοδευτικό ρόλο στα ζωγαφισμένα στο χέρι σκίτσα.
μεγαλη καρδια,Gracie:D:D…θα παω το σαββατο να το παρω…και μιας και ειμαστε τελικα 2000ad και τα συναφι εδω φανς,που σκατα μπορω επιτελους να βρω κανα κομικ του Μοεμπιους??εχω ινκαλ,αρκετα μπλουμπερυ,αλλα ψαχνω γαμωτο Αρζακ κ διαφορα αλλα και δεν βρισκω πουθενα…(btw,megalex γ@μει)
Να το πάρεις. Αξίζει. Αν και με μια γρήγορη ματιά/ξεφύλλα είδα πως δεν πρέπει να έχει Nemesis μέσα. κρίμα.
Για Μοέμπιους σε Comicon ή §Solaris κοίταξες? :-k
Από Megalex ξέρει κανείς αν η Μαμουθκόμιξ έβγαλε στα ελληνικά και μετά το 2ο τεύχος?
(δεν την κατέχω την γαλλικήν για να κυνηγήσω τα πρωτότυπα…:()
σολαρις και κομικον μπα,δεν εχουν μου ειπαν τπτ…γαμωτο και εχω φαει σκαλωμα να βρω το The Long Tomorrow και καμια συλλογη με Αρζακ(οτιδηποτε βασικα,διοτι ο τυπος ειναι θεος)…μεγκαλεξ εχω και γω αυτο,αλλα για 2ο δεν ξερω,εχω καιρο να κοιταξω κιολας στα ραφια…
Διάβαζα χτες την προπέρσινη συνέντευξη του Vicotnik (Dodheimsgard) στον Γιοβανίτη στο Χάμμερ, και το μάτι μου έπεσε εδώ:
μεγαλώνωντας, είχα ενθουσιαστεί πολύ μ’έναν χαρακτήρα που λεγόταν Nemesis. Δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα έλεγες “ήρωας” καθώς περιφρονούσε ολικά αυτό που λέμε ζωή. Δρούσε όμως σ’ ένα βρώμικο κόσμο που με συνάρπαζε, όλο το περιβάλλον τριγύρω του ήταν γεμισμένο με πόνο και μαρτύριο.
ο γιούζερ Torquemada φαντάζομαι θα είναι πιο αρμόδιος από μένα να μιλήσει γι’αυτό, αλλά μιας και δεν τον βλέπω πολύ “ζεστό”, παίρνω την πρωτοβουλία.
[CENTER][FONT=“Book Antiqua”][SIZE=“6”]NEMESIS THE WARLOCK[/SIZE][/FONT]
2000AD
[/CENTER]
Δεν τα πάω καλά με τα “συμπαντικά” superhero σενάρια (βλ. Flash, Superman κλπ), όμως εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό. Ο μαέστρος Pat Mills παίρνει τις αμερικάνικες πατέντες του είδους και τις κάνει με τα κρεμμυδάκια.
Χοντρικά: Σε ένα απώτατο μέλλον, η Γη (εδώ ως Termight) καταδυναστεύεται από την τυρρανία του υπερ-διαβολικού δικτάτορα Tomas Torquemada (όνομα δανεισμένο από τον ηγέτη της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης). Αυτός ελέγχει πλήρως τις συνειδήσεις των ανθρώπων, οι μέθοδοί του είναι αυταρχικά φασιστικές, υποχρεώνει τους ανθρώπους να τον λατρεύουν ως θεό, ενώ έχει εξαπολύσει και μαζικές επιθέσεις/γενοκτονίες σε κάθε είδους εξωγήινη μορφή ζωής. Ο ίδιος και ακόλουθοί του, οι Terminators, εμφανισιακά μοιάζουν με μια διασταύρωση Κου-Κλουξ-Κλαν με την Ιερά Εξέταση. Το σύνθημά του: “Be Pure. Be Vigilant. Behave”
Η μόνη πηγή αντίστασης εναντίον του, είναι ο Νemesis. Ένας εξωγήινος με ό,τι-να’ναι δαιμονική μορφή, τεράστιες υπερφυσικές δυναμεις, και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον. Ο Nemesis δεν είναι ο κλασικός υπερ-ήρωας που θα δείρει τους κακούς και θα σώσει το γκομενάκι που πεφτει απ’τον ουρανοξύστη. Αγνοεί πλήρως τον πόνο ανθρώπων και εξωγήινων, ακόμα και την ύπαρξη ολόκληρων πλανητών, και εστιάζει στον λυσσαλέο -ιδιοτελή ίσως- αγώνα του ενάντια στον Torquemada.
Στις βίαιες (όπως οι περισσότερες της 2000AD) ιστορίες του, ο Nemesis αρκετές φορές συμμαχεί με τους ABC Warriors, ακόμα και με τον ίδιο τον Torquemada, ταξιδεύει στο χρόνο, και γενικώς γ*μεί και δέρνει!
Πίσω απ’όλα αυτά όμως, κρύβεται για άλλη μια φορά (Pat Mills γαρ) το έντονο κοινωνικό σχόλιο. Χώρια από την κριτική στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, υπάρχει και η απομυθοποίηση του μοντέλου του “σωτήρα” που θα απαλλάξει τους ανθρώπους από τα δεινά. Ο Nemesis δεν δίνει δεκάρα για τα βάσανα των ανθρώπων, αλλά πολεμάει το κακό για το δικό του συμφέρον.
Η 2000AD πρόσφατα επανακυκλοφόρησε όλες τις ιστορίες του τίτλου σε 3 τόμους με τίτλο “The complete Nemesis the Warlock”. Εγώ τσίμπησα τους 2 και περιμένω τον 3ο.
trivia: Το 1987, κυκλοφόρησε και η μεταφορά του Nemesis σε arcade video-game. Οι τότε θαμώνες των “ουφάδικων” και των Amiga/Atari/Amstrad πιθανώς να το θυμούνται…