9η Τεχνη!

η βαρεμάρα μου σήμερα μετριέται σε έτη φωτός, οπότε κάνω νταμπλ ποστ ξεθάβοντας, για να παραδεχτώ δημοσίως πόσο έχω καεί.

Μόλις τελείωσα το The Complete Nemesis the Warlock (και τους 3 -τεράστιους- τόμους), έπιασα και ξεπέταξα εν ριπεί οφθαλμού αυτό:

και πάμε δυναμικά σε:

(είμαι καμμένος, το παραδέχομαι. :oops:)

Δεν τα ειχα διαβασει ολα,ειχα διαβασει 6 τομους απο τους 11 παλιοτερα,αλλα προσφατα αγορασα και τα υπολοιπα και επιτελους ξαναενιωσα:
simply the best…ο Gaiman μαζι με Μουρ ειναι οι καλυτεροι συγγραφεις του χωρου…

bump!

Τα λέγαμε και με τον Ριπ χθες στο άλλο θρεντ.

[SIZE=“5”]Fell[/SIZE]
Warren Ellis
Ben Templesmith

Μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από αμέρικα, η οποία δυστυχώς έχει μέινει μισή, μιας και πέραν των ιστοριών του συγκεκριμένου τόμου δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η προσπάθεια του Ellis ήταν να κάνει ένα φτηνό κόμικ, προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, μακρυά από τα πανάκριβα hard-covers κλπ. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε, πάντως σίγουρα έφτιαξε μια άκρως ενδιαφέρουσα αστυνομική ιστορία, με γνήσια ατμόσφαιρα παλιού νουάρ.

Ο ντετέκτιβ Φελλ μόλις έχει έρθει με μετάθεση στο αστυνομικό τμήμα μιας κακόφημης περιοχής των ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουμε τίποτα γι αυτόν. Ούτε ποιός είναι, ούτε πώς ήρθε, ούτε καν ποιά είναι αυτή η πόλη. Ξέρουμε μόνο ότι πριν ήταν “πέρα απ’ τη γέφυρα”. τίποτε άλλο. Καλείται να αντιμετωπίση την απίστευτη σήψη, διαφθορά και παρακμή που επικρατεί σ’αυτή την εγκαταλελειμένη γωνιά.

Οι ιστορίες, οκτώ στον αριθμό, είναι τόσο μαύρες και τόσο “οικείες” ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, είναι βασισμένες κυρίως σε αληθινά συμβάντα που συναντάς στο τρελοκομείο που αποκαλείται ΗΠΑ. Κάποιες υπαινικτικές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα, δημιουργώντας ερωτηματικά που -δυστυχώς- μένουν αναπάντητα.

Αξίζει να το τσεκάρετε όπου το βρείτε.

Δεν το εψαξα αν εχει ξαναγραφτει και ειπα να το βαλω εδω και οχι στο αγαπημενη ιστορια στα κομιξ,μιας και ειναι λιγο πιο γενικο

Ο Κορτο Μαλτεζε,ειναι δημιουργια του ιταλου Hugo Pratt,το 1967…ο Πρατ,γεννημενος στην Βενετια και στη συνεχεια κοσμογυρισμενος,μη εχοντας καποια σταθερη βαση,δημοσιογραφος στο επαγγελμα αλλα πολιτης του κοσμου στην ουσια,εζησε σε διαφορα μερη του κοσμου,απο Αιθιοπια μεχρι Αργεντινη,Αμαζονιο,Γαλλια,Ιταλια κτλ,σε μια ρομαντικη εποχη,αφου γεννηθηκε το 1927 και εζησε 2 παγκοσμιους πολεμους σε διαφορα μερη του κοσμου…Το '67 αποφασισε να δημιουργησει εναν ηρωα ναυτικο,που σε αυτον θα ενσωματωνε ενα μερος του εαυτου του και ενα ακομα μεγαλυτερο μερος απο τις εμπειριες και τα ταξιδια του και θα ειχε ως σκοπο να συνδιασει τη λογοτεχνια,τη λαογραφια,την μυθολογια,την ποιηση και το κομικ…

Ο Κορτο ειναι ενας ρομαντικος τυχοδιωκτης,ενας επαναστατης και ενας πολιτης του κοσμου,που η δραση του τοποθετητε στις αρχες του αιωνα μας,φτανοντας μεχρι τα χρονια του Ισπανικου εμφυλιου,που καπου εκει θα χαθουν τα ιχνη του…Γεννημενος στη Μαλτα,καρπος του ερωτα ενος Εγγλεζου αξιωματικου και μιας Ανδαλουσιανης μαγισσας-πορνης,απο μικρος μηυθηκε στον αποκρυφισμο,στις παραδοσεις,παντα χαμενος αναμεσα στον σκληρο ρεαλιστικο κοσμο που ζει και στον κοσμο του ονειρου και του υποσυνειδητου…μπορει να πολεμαει ή να βοηθαει απο τη μια τον ΙΡΑ,ενω ταυτοχρονα να συνομιλαει με αλμπατρος και να μπλεκεται στα σχεδια κελτικων πλασματων του μυθου,μπορει να χορευει ταγκο στην Αργεντινη του 1930 ενω ταυτοχρονα να συνομιλαει με 2 φεγγαρια και να ανρωτιεται αν ολα αυτα ειναι αληθεια ή ενα ονειρο…συναντα προσωπικοτητες οπως ο Τζακ Λοντον,ο Χεμινγουεη κτλ,συνομιλει με τον Σταλιν στο τηλεφωνο ενω ο καλυτερος του φιλος και ασπονδος εχθρος του παραλληλα ειναι ο ρωσος Ρασπουτιν,γνωστος καλογερος και κακοποιο στοιχειο,με τον οποιο μοιραζονται απειρες περιπετειες,το ιδιο κελι καμια φορα,χαρες και λυπες…

Ο Κορτο ξεκινοντας καθε του περιπετεια,σχεδον παντα ψαχνει για ενα θησαυρο,σε καποιο σημειο της γης…μπορει να δειχνει παγερη απαθεια ωρες ωρες για οτι συμβαινει τριγυρω του,αλλα παντα καταληγει να αφησει πισω το θησαυρο και να αποδεχτει τις αξιες της ζωης ως κατι ανωτερο που δεν μπορει παρα να τις υπερασπιστει…πολιτικα δεν ανηκει πουθενα,απλα οπου βλεπει αδικια,μειονοτητες ή καταπιεσμενους,δεν μπορει παρα να επεμβει…εχει πολεμησει διπλα στον ΙΡΑ,απεναντι σε ναζι,στο πλευρο Ιθαγενων της αφρικης,διπλα σε ρωσσους,εναντια σε πολλους γενικα,αλλα με μοναδικο γνωμονα παντα,την προστασια του αδυναμου και την επιλυση διαφορων αινιγματων μεταφυσικων και μη,που τον βυθιζαν ακομα πιο βαθια σε μια κατασταση ονειρου/πραγματικοτητας…

Η σχεση του με τις γυναικες ειναι θυελλωδης,αφου παντου υπαρχουν καποιες που τον περιμενουν και παντα θα βρεθει και καποια καινουρια που θα αναπτυξει μαζι του μια περιεργη σχεση μισους-αγαπης…ομως ποτε δεν θα καταληξει με καμια,διοτι ο τροπος ζωης του και η πορεια της ζωης του,δν θα το επιτρεψει…η μοναδικη γυναικα που αγαπησε,ηταν στο πρωτο βιβλο με τις περιπετειες του,’‘η μπαλαντα της αλμυρης θαλλασας’’,η Πανδωρα Γκρουβεσνορ,πολλα χρονια μικροτερη του,που κατεληξε σε ενα ειδυλλιο απαγορευμενο,και μη ολοκληρωμενο,αναγοντας την ταυτοχρονα σε κατι το μοναδικο στη ζωη του,που ποτε εκτοτε δεν την αναζητησε,ουτε τα εβαψε μαυρα…απλα συνεχισε,μπλεκοντας με απειρες γυναικες αλλα ποτε καταληγοντας οριστικα με καποια,εχοντας παντα την περιπετεια τους ως την πιο ομορφη αναμνηση στο μυαλο του και μη θελοντας με το να την ψαξει,να χασει αυτο που κερδισε…

Διαβαζοντας καποιος,καποιο απο τα βιβλια της σειρας,θα νομιζει ανα διαστηματα πως διαβαζει το ημερολογιο ενος υπαρκτου Ιντιανα Τζοουνς,αφου τα βιβλια ειναι γεματα με επεξηγησεις και καταγραφες παραδοσεων,λαογραφικων στοιχειων και μυθων,απο τα διαφορα μερη που ταξιδευει ο Κορτο…ομως,θα αναγνωρισει και μια σπανια λογοτεχνικη φλεβα που διαπερνα ολα αυτα,μια ποιηση που τα ομορφαινει και το κομικ,ως μορφη εκφρασης που τα υλοποιει και μας τα παραδιδει ετοιμα να τα διαβασουμε…

Ο Κορτο,εξαφανιστηκε ξαφνικα,οπως αναφερει ενας φανταρος που τον γνωριζε,στους ‘‘Σκορπιους της ερημου’’,ενος αλλου κομικ του Πρατ,στην Ισπανια την εποχη του Εμφυλιου,οπου πηγε να πολεμησει ή ισως να κυνηγησει και εκει ενα χαμενο μυθικο θησαυρο και να τα συνδιασει και τα δυο,οπως συνηθιζε…μπορει και να πεθανε,καθως ο θανατος τον ειχε παντα πρωτο στη λιστα του,παροτι εκεινος παντα εβρισκε ενα τροπο να τον ξεγελασει,ομως μπορει και να εζησε και να γυρισε την αγαπημενη του βενετια,προσπαθοντας να τελειωσει την ‘‘Ουτοπια’’,βιβλιο του Τομας Μουρ που παντα διαβαζε ενα μερος του αλλα οι πολυαριθμες περιπετειες που εμπλεκε,δεν τον αφηναν ποτε να το τελειωσει…

Ο Πραττ πεθανε το 1995,και καπου εκει τελειωσε και η συγγαρφη των περιπετειων του ναυτικου με το σκουλαρικι…σαν κομικ,ειναι παγκοσμιος αναγνωρισμενο και πολλοι ειναι αυτοι που δεν το εντασουν καν σε αυτη τη κατηγορια,αλλα ως λογοτεχνικο εργο(αναμεσα τους κι εγω,που αν το εβλεπα ως κομικ,σιγουρα θα επαιρνε τη θεση του WATCHMEN και αλλων σπουδαιων κομικ που θεωρω κορυφαια)… Σε οποιους απο δω αρεσει η περιπετεια,τα χρονια μεταξυ 1900 και 1950 που οι ρομαντικες περιπετειες και ο τυχοδιωκτισμος ηταν στα καλυτερα τους,η λαογραφια και η παραδοση,αλλα και θελουν να διαβασουν για εναν τυπο,ρομαντικο,που αδιαφορει για το που τελειωνει η πραγματικοτητα και αρχιζει η φαντασια,ας διαβασει καποιο βιβλιο του Κορτο Μαλτεζε,του ναυτικου διχως πλοιο,που αναζητα τη περιπετεια σε στεπες,ερημους,παραλιες,κοσμοπολιτικες πολεις και σε αλλα πολλα μερη,καταληγοντας παντα να εξυμνει τη ζωη,την δυναμη της φαντασιας και την παραδοση…

Υ.Γ:Πιο μικρος,μια μαγισσα του ζητησε να του διαβασει το χερι…ειδε τη γραμμη ζωης του,και σοκαριστηκε,λεγοντας του πως ειναι παρα πολυ μικρη και πως δεν εχει πολυ χρονο ζωης…ο Κορτο ψυχραιμα,πηρε το μαχαιρι του και χαραξε εκει που τελειωνε η γραμμη,αλλη τοση,θελοντας να αποδειξει οτι φτιαχνει μονος του τη μοιρα του…οπως και εν τελη εκανε…

όμορφα! Έχω διαβάσει λίγα, αλλά πολύ μικρότερος.

Λέω να τα ξαναμαζέψω. Βρίσκοντα ιεύκολα νομίζω ε?

Ναι ρε,παντου τα εχει…δεν εχουν βγει ολα,αλλα υπαρχουν…προσφατα βγηκε και το πρωτο σε επανεκδοση,’‘η μπαλλαντα της αλμυρης θαλασσας’’,η πρωτη ιστορια…τσεκαρε αυτο και καποιο εκ των:

Η κρυφή αυλή του μυστηρίου
Αιθιοπικά
Τανγκό
Κέλτικα
Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης
Βενετσιάνικο παραμύθι
Στον αστερισμό του Αιγόκερου
Ο αετός της Βραζιλίας
Βουντού για τον κύριο πρόεδρο

που ειναι και πιο προσβασιμα και τα καλυτερα για μενα(και τα αλλα γ@μουν,αλλα ειναι πιο αποκρυφιστικα,αυτα εχουν και πολυ σεναριο/πλοκη-τα δυο τελευταια δλδ,το ελβετικα και το Μου,ειναι πιο πολυ αμα εχεις διαβασει τα αλλα…)

σε οσους αρεσει το κομιξ,υπαρχει μια πολυ καλη ιστοσελιδα που εχει και φορουμ για αυτο.
http://www.komixmag.gr/

ρε επανεκδιδονται το σπαθι των παγων και τα επτα θαυματα των παπιων.επιτελους θα τα διαβασω κι εγω κι ελπιζω να ειναι τοσο καλα οσο τα περιγραφετε.

ναι! μεσα στο9ν ιουνιο
πωπω δεν υπαρχουν τα 7 θαυματα. τα χα διαβασει οταν ημουν 6-7 κ ειχα πορωθει!
κ μετα μετακομισα κ το εχασα οποτε τωρα θα το ξαναποκτησω:D

Έλα ρε σοβαρά? :smiley: Ευκαιρία να τα απολαύσουν και οι νεότερες γενιές που δε τα είχαν προλάβει λοιπόν! Μιλάμε για 2 απο τις κορυφαίες ιστορίες disney που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ! (το Σπαθί των Πάγων παίζει να ναι η κορυφαία του Μίκυ - α ρε Γράκχε τυχερέ, θα το αποκτήσεις τελικά, δεν ήταν τυχαία η επανέκδοση φαίνεται :P)

Μένει να επανακυκλοφορήσει και η Ζωδιακή Πέτρα για να ολοκληρωθεί η επανέκδοση των αριστουργημάτων!

(επίσης οι ιστορίες αυτές είναι η ιταλική σχολή σε όλο της το μεγαλείο)

Γιουπιιι! :smiley: Kι εγω εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια για το σπαθι των παγων και τα επτα θαυματα των παπιων, αλλα δεν ειχα την τυχη να τα διαβασω!
Ελπιζω να κυκλοφορησουν σε ολη την ελλαδα ομως.

το σπαθι των παγων βγαινει στην αθηνα 19 ιουνιου και στην υπολοιπη ελλαδα 24 ιουλιου.τα 7 θαυματα των παπιων κυκλοφορουν στην αθηνα 26 ιουνιου και στην υπολοιπη ελλαδα 17 ιουλιου.

Έχει διαβάσει κανείς απο σας το τετράτομο disney manga? Αυτό που κυκλοφορεί αυτό τον καιρό… ομολογώ μου έξαψε την περιέργεια.

Βσκ,ειναι βασισμενο-η ιστορια ειναι δλδ η ιδια-σε βιντεογκεημ action rpg της Square/disney,που συνδιαζει κλασσικες ντισνευ ταινιες και μορφες με χαρακτηρες και σκηνικα απο Final Fantasy,σε ενα δικο του συμπαν…τα 2 παιχνιδια,τα εχω τερματισει και τα εχω στο προσωπικο μου τοπ 10 απο βιντεογκεημς εβερ,απιστευτο σεναριο,χαρακτηρες,μουσικη,τα παντα…τα μανγκα εχουν πλακα,αλλα μονο αυτο,δεν ακουμπανε ουτε κατα διαννοια την μαγεια των παιχνιδιων…

νΤεθ Ντηλερ ρε!

Ωραίος :thumbup:
τώρα το διάβασα το post

Εδώ και λίγες μέρες διαβάζω το elektra assassin πάλι (περιμένοντας να έρθει το watchmen)

Προτείνω να διαβάσετε το Eternals vol.3 του Neil Gaiman, δεν έχω διαβάσει τα παλιά του Jack Kirby αλλά το συγκεκριμένο είναι φοβερό.

To Silver Surfer Requiem μ’έκανε πολύ εντύπωση επίσης.
Φοβερό artwork και αρκετά συγκινητικό μπορώ να πω (ειδικά το 2 τεύχος με τον spiderman).

Για τους (αρκετούς) φίλους του Se7en
έχουν κυκλοφορήσει 7 τεύχη κομικ τα οποία συμπληρώνουν την ταινία, μέτριες εντυπώσεις.

Το spawn είναι ωραίο μετά το 100 τεύχος και προσπαθώ να φτάσω στο τωρινό τεύχος σιγά-σιγά.
Μιας και ανέφερα το 100, 100 bullets έχει διαβάσει κανείς? Τελείωσε και αυτό (περνάν τα χρόνια, θυμάμαι ακόμα όταν είχε βγει το πρώτο τεύχος)

Αυτά τα ολίγα από μένα. Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα οι μεγάλες φωτογραφίες.

Μμμ, το θυμόμουν το παιχνίδι, αν και δε το είχα παίξει ποτέ, νομίζω ήταν σε Playstation 2… (αν είχα psx2 βέβαια θα το είχα λιώσει, όντας τρελός φαν των Final Fantasy…)

Προφανώς και 4 βιβλιαράκια δε μπορούν να φτάσουν το παιχνίδι…

Bleedin,εκαμα μεγαλη αγορα σημερα:

:lol:

:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:

Για να ποστάρω σε αυτό το τόπικ, πρέπει να είμαι η σε tilt επίπεδο βαρεμάρας ή κάτι τρομερό να συμβαίνει. Μάλλον και τα 2.

Λοιπόν, δεν ήμουν ποτέ μέγας κόμικ φαν, αν και με αυτά μεγάλωσα όπως όλοι μικροί. Τις προάλλες όμως τσίμπησα το αποκάτω μαραφέτι και το κατάπια σε κάτι ώρες.

Στον ενλόγω ήρωα δεν είχα δώσει και πολύ σημασία (κακώς) στο παρελθόν, είναι αν και θεωρητικά ο πιο απόμακρος ως εξωγήινος, με τις αντιφάσεις που τον διέπουν τρομερά οικείος. Αν κάποιος παραβλέψει το ασπρόμαυρο της έκδοσης, θα βρεί εδώ κάποιες από τις καλύτερες Μάρβελ ιστορίες που έχουν γραφτεί. Σταν Λι με Jon Buschema δίπλα, στα καλύτερά του φυσικά. Και να φανταστείτε ότι έχει να κάνει με σύμπαντα το θεωρώ εξαιρετικά βαρετό. Γενικώς τα Essential της Μάρβελ είναι πολύ αξιόμαχα κατά τη γνώμη μου.

Συνέχεια λοιπόν με τον επόμενο τόμο, και το Requiem που είχε ποστάρει ο Rip_noob.