Καλό, αλλά για κάποιο λόγο δεν ξετρελάθηκα. Ίσως φταίνε και οι άλλες αγορές.
Slaine εγγύηση γενικά και οι περισσότερες ιστορίες του τόμου είναι φοβερές.
Mια σειρά από μικρές ιστορίες με ήρωα τον Red, πολύ φολκλορ, ωραίο σχέδιο, γενικά προτείνεται για αγορά. Στα ελληνικά το συγκεκριμένο.
Αλλά αυτό που με άφησε πραγματικά μαλάκα ήταν το…
Χαλαρά ο πιο cool και heavy metal χαρακτήρας εκεί έξω. Τρελό μαύρο χιούμορ, πολύ ξυλίκι και 2 πολύ καλές ιστορίες. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί εδώ, προσωπικά δεν θυμάμαι να το χω πετύχει πουθενά, αλλά αξίζει με τα χίλια να το παραγγείλετε. Ακόμα και αν είναι η πρώτη επαφή κάποιου με τον Lobo, σε βάζει γρήγορα στο κόσμο του και δεν χάνεσαι.
Τώρα αναμένω από βδομάδα και άλλες παραλαβές, επομένως to be continued…
ωραίος ο νιχιλιστ. Από Χελμπόι τσίμπα όπωσκαιδήποτε το wake the devil!(τόμος 2).
Αλλά νομίζω στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει ασπρόμαυρο, οπότε προτίμησε το αγγλικό.
Πολύ καλή εισαγωγή στον ήρωα, origins κατά κάποιο τρόπο θα έλεγα, ωραία πλοκή, δράση, γενικά ότι θέλει κανείς να περιέχει ένα κομικ και όπως λέει και το αυτοκόλλητο στο εξώφυλλο θα βρει και στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν και στην πρώτη (μούφα) ταινία Hellboy.
To πραγματικό έπος όμως είναι το Wake The Devil. Αν θέλετε να διαβάσετε μόνο μία ιστορία Hellboy, τσιμπάτε αυτό με κλειστά τα μάτια.
Τώρα σειρά παίρνουν αυτά τα δύο:
Αλλά επειδή είναι κουμούτσες και πρέπει να διαβάσω κάποια στιγμή και για την εξεταστική, μην περιμένετε σχόλια σύντομα.
Lupin, μ έβαλες σε σκέψεις γιατί σκεφτόμουν ν 'αρχίσω το Y:the last man, αλλά μ’έψησες και για το 100 bullets. Δεν μου λες, η ιστορία συνεχίζεται στα επόμενα τομάκια ή διαβάζεται κάθε τόμος σαν αυτοτελής ιστορία???
Εχουν καποια κοινα,αλλα ναι,μπορεις να τα διαβασεις και ως αυτονομα…η βασικη ιστορια ειναι παντα η ιδια,ενας τυπας απο το πουθενα,σκαει και προσφερει σε εναν ασχετο κατεστραμενο,100 σφαιρες και μια βαλιτσα με ενα οπλο + αποδειξεις για ποιο ατομο του κατεστρεψε τη ζωη,δινοντας του ασυλια να πραξει οτι γουσταρει,εφοσον χρησιμοποιησει τις 100 σφαιρες…βεβαια,συνδεονται οπως σου ειπα ολα μεταξυ τους και μαθαινεις και πληροφοριες για τον αρχικο τυπα με τη βαλιτσα κτλ κτλ,αλλα αξιζει να τα λιωσεις…επηρεασμενο πολυ απο ταραντινους,ριτσιδες,μιλερ και λοιπους …πραγματευεται την εκδικηση και τα ηθικα διλληματα που πεφτουν στο τραπεζι,αμα εχεις τετοιες ευκαιριες…
Συμφωνώ. Πολύ έξυπνο το σύμπαν του edika και μπορείς να τον διαβάσεις και να τον ξαναδιαβάσεις πολλές φορές. Έχω μερικά άλμπουμ του στα γαλλικά, αλλά νομίζω πως κάποιοι τόμοι έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Για ρώτα σε κανένα κομιξάδικο.
Όσο αφορά το θέμα της Disney και της Marvel, σιγά ρε παιδιά. Δε μου κάνει καμία ιδιαίτερη εντύπωση. Οι δύο αυτοί κολοσσοί εξάλλου ήταν πάντα η σημαία του “american dream” όσο αφορά τα κόμικς (δε το λέω υποτιμητικά αυτό, εξάλλου ξέρετε πόσο μου αρέσουν τα disney comics) και ενσάρκωναν τις ίδιες αξίες, τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει λοιπόν.
Ή μη μου πείτε πως θα φανταζόσασταν παράταιρο τον Spiderman στην Disneyland ας πούμε. Εγώ καθόλου. Το ίδιο κοινό εξάλλου που γούσταρε το “Nemo” ήταν που πήγαινε μαζικά και στις ταινίες του Spiderman, ή λοιπών υπερηρώων. Ή έστω, στην πλειοψηφία του.
Μία εξαιρετική περίπτωση manga γεμάτο αίμα και μακελιά που βρήκα πρόσφατα είναι το Tokyo Akazukin. Επειδή είναι για 18+ ιστορία και εικόνες σε spoiler.
Ιστορία
Η ιστορία του είναι σχετική με ένα κοριτσάκι, την Akazukin (Red Riding Hood) που γυρνάει το Tokyo ντυμένη κοκκινοσκουφίτσα. Στην εισαγωγή της σειράς τη βρίσκουμε με ένα άντρα γυμνό δίπλα της να την αποπλανεί. Σύντομα ο άντρας βρίσκεται τεμαχισμένος, το κοριτσάκι πνιγμένο στά αίματα και τρέχει να ξεφύγει απο αστυνομικούς που τη κυνηγάν. Μα, τι θα απογίνει?
Εικόνες
[SPOILER]
[/SPOILER]
Προτείνεται σε όλους, ειδικά στους fans των άρρωστων-μακάβριων ιστοριών. Εγώ απο 2 κεφάλαια που έχω προλάβει να διαβάσω έχω πορωθεί 110%
Μιλάμε ότι πιο σουρεαλιστικό έχω διαβάσει. Το Πασχαλινο Λαγουδάκι προσλαμβάνει τον Lobo να καθαρίσει τον Άγιο Βασίλη… για λόγους ανταγωνισμού! Φυσικά επακολουθεί μακελειό.
Δεν το έχω διαβάσει όλο ακόμα, αλλά το σενάριο φαίνεται δυνατό. Για να δούμε…
Όσο για τους δύο πρώτους τόμους του Δικαστή. Ο πρώτος είναι εισαγωγικός ουσιαστικά, βλέπεις την εξέλιξη του χαρακτήρα, οι ιστορίες είναι ψιλο απλοϊκές αλλά δεν χάνεις τον ενδιαφέρον σου.
Το πραγματικό έπος ξεκινά στον δεύτερο τόμο, ο οποίος περιέχει όλη τη σειρά τευχών Cursed Earth με τον Dredd να δίνει ρεσιτάλ. Το διάβασα όλο σε ένα βράδυ και μιλάμε για 320 σελίδες ε. Αυτό τα λέει όλα.