9η Τεχνη!

μπορεις να τα βρεις στο νετ πολυ ευκολα παντως για να παρεις μια γευση

μετα αποφασιζεις κ αν θα δωσεις λεφτα

:slight_smile:

Ειμαι σιγουρος οτι εχει αναφερθει αλλα just in case να πω για το αριστουργηματικο monster του Naoki Urasawa, για μενα το καλυτερο manga με πολλαπλες αν και κυριως θεολογικες αναφορες.Δυστυχως το anime ειναι κατωτερο των προσδοκιων μου και χαλαει κατα πολυ αυτο το κατα τα αλλα μεγαλειωδες στορι…Στο εξωφυλλο του πρωτου τευχους γραφει: Düsseldorf, West Germany in 1986. One day, Dr. Kenzo Tenma ignored his boss’s order and executed humanitarian rescue of a man’s child. That’s how this horrible story begins
Δεν θελω να πω παραπανω απ αυτην την πιασαρικη ατακα, καθε φορα που καποιος το διαβαζει ανθιζει ενα λουλουδι…προσοχη, it fucks with your mind

Ελα ρε, είναι τόσο καλύτερο το manga απο το anime του Monster λοιπόν? Εγώ είδα το ανιμε πριν κανένα τρίμηνο και έπαθα σοκ σχεδόν, παίζει να ναι το πιο κολλητικό ανιμε που έχω δει…

ναι το manga το παταει κατω (οπως γινεται σχεδον παντα δλδ)

:wink:

εγω σημερα πηρα τα death note,10 και 11,αλλα δεν εχω διαβασει ακομα τα προηγουμενα.μου φαινεται ωραιο προς το παρον αν και λιγο μπερδεμενο.οσοι τα εχετε διαβασει,σας αρεσε?

το Death Note ειναι ενα καλο manga και με ενδιαφερουσα πλοκη,αυτο φαινεται και με τον κοσμο που εφερε στα manga και στα anime οταν βγηκε αλλωστε,καθως πολλοι που δεν ειχαν ιδεα και δεν ασχολουνταν με αυτα το λατρεψαν.

για να καταλαβεις,τους 5 πρωτους τομους τους διαβαζεις για πλακα,τοσο εθιστικο ειναι.
βεβαια μετα κατα τι γνωμη μου κανει μια μικρη κοιλιτσα αλλα οχι τπτ τραγικο.

ειναι φυσικο να σου φαινεται μπερδεμενο,γιατι αν εχεις μονο τους τομους 10-11 και η σειρα τελειωνει στον 12ο τομο,τοτε καταλαβαινεις!:stuck_out_tongue:

καλο θα ηταν να διαβασεις πρωτα απο το νετ κ μετα να συνεχισεις απο τους τομους που αγορασες.

Ρε Queen Rulez. Δεν ξεκινάει κάποιος με τα τελευταία τεύχη της σειράς, απο τη στιγμή που είναι σε συνέχειες! Είπαμε, οι γιαπωνέζοι διαβάζουν ανάποδα τα manga, αλλά αυτό δε σημαίνει να ξεκινάς απο τα τελευταία volumes. :stuck_out_tongue:

Πάρε ξεκίνα το απο το πρώτο τεύχος, και μετά ένα, έναααα. :stuck_out_tongue:

δεν εβρισκα κανεναν αλλο και ηθελα να παρω κατι να διαβαζω μες στην εβδομαδα για αυτο τους πηρα:pτην επομενη φορα θα αρχισω να διαβαζω κανονικα!:smiley:

Comics απο πού κατεβάζετε; Δεν υπάρχουν πολλά σε γνωστούς torrents.Μπορεί κάποιος να μου στείλει κανα λινκ;

Επειδή δεν τα πολυπαλεύω τα γιαπωνέζικα, προτείνω ένα κομιξάκι που φορέθηκε πολύ το 2009: Incognito της Marvel. Μη σας τρομάζει η εκδότρια εταιρεία, είναι εκτός continuity.

Υπόθεση: ένας “σούπερ κακός” συλλαμβάνεται από τους κυβερνητικούς, δέχεται να καταθέσει ενάντια στο πρώην αφεντικό του και μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το αρνητικό; Τον αναγκάζουν να πάρει χάπια για να χάσει τις υπερδυνάμεις του. Α, και δουλεύει 9-5 ως υπάλληλος γραφείου. Μέχρι που, μην αντέχοντας άλλο τη ζωή του, το γυρίζει στη ντρόγκα…και αντιλαμβάνεται ότι λειτουργεί κατασταλτικά στα αντισουπερηρωικά χάπια. Ακολουθεί χαμός, μπουζούκια και άλλα ωραία.

Πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, με εντελώς “γκρίζους” χαρακτήρες. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί.

preacher και ασυναγωνιστος ειναι και ο Cho με το Liberty meadows …
επισης το κλασσικο που αρκετοι μας εχουμε διαβασει ειναι το Bone του jeff smith (μα αυτα τα πλασματακια ειναι τοοσο γλυκααααα .)

αυτο που μου τη σπαει με τα μανγκα,ειναι οτι ασχετα με το ποσο ωραια ειναι η υποθεση και το σεναριο γενικα,το σχεδιο τους φαινεται τοσο τυποποιημενο,τοσο ιδιο σε ολα,που κατανταει σπαστικο.κανενας σχεδιαστης δεν φαινεται να εχει προσωπικο στυλ οπως π.χ μπορεις να πεις για σχεδιαστες σε αλλα κομικς(rosa,uderzo,e.t.c)

Ε,εξαρταται βσκ…τα ευρειας κυκλοφοριας μανγκα,δλδ ναρουτηδες,μπλητς και λοιπεςπαπαριες:p,ειναι τπτ το ιδιαιτερο σε σκιτσο,τυποποιηση ναι…

αλλα αμα ψαξεις γενικα διαφορα,θα δεις μεγαλη ποικιλια σε σκιτσο και χαρακτηριστικες πινελιες του καθε καλλιτεχνη…

(μεγαλες πικ στο σποιλερ)

[SPOILER]katsuhiro otomo-AKIRA

Hayao Miyazaki-Nausicaa of the valley of the wind

Takeshi Obata-Death note

Masamune Shirow-Ghost in the shell

Hiroaki Samura(και ενας απο τους μεγαλυτερους σκιτσογραφους εβερ για μενα με τρομερες τεχνικες με μολυβι και καρβουνο

Goseki Kojima-lone wolf and cub

Norihiro Yagi-Claymore

Aκομα και ο Οντα,του one piece,εχει σχεδον δημιουργησει νεο κυμα

[/SPOILER]

και αλλοι παρα πολλοι…προσωπικο στυλ υπαρχει 110%(εγω προσωπικα πιστευω πως oι καλλιτεχνες αυτου του χωρου ειναι οτι καλυτερο εχει υπαρξει-ασχετο αν ειμαι φαν καποιων ευρωπαιων κυριως-),απλα θελει λιγο παραπανω ψαξιμο…τωρα κατι σαμανους,κατι μπλητς,κατι ναρουτους κτλ,ε,ναι,ολα αυτα μοιαζουν πολυ και καπου χανεται η προσωπικη σφραγιδα…αλλα αυτο δεν ειναι φαινομενο μονο εκει στη ιαπωνια(ποσοι αμερικανοι σκιτσογραφοι δουλευουν σε μαρβελ και ντισι και δεν εχουν καν ενα χαρακτηριστικο στοιχειο στα σκιτσα τους)…

ε,ενταξει ισως να ειναι αυτο που λες εσυ,απλα οτι εχω διαβασει ή εχω ριξει μια ματια ειναι αρκετα παρομοιο,ασχετα αν καποια σχεδια ειναι πολυ εντυπωσιακα.προσωπικα,δεν εχω διαβασει ουτε ναρουτο,ουτε το σαμαν κινγκ(αν και να πω την αληθεια οτι μου αρεσε σε ανιμε το συγκεκριμενο παλια:oops:),αλλα π.χ το death note και το full metal alchemist που εχω διαβασει λιγο,αν και το σκιτσο ειναι ωραιο,δεν μπορω να καταλαβω ευκολα τη διαφορα.ισως να φταιει οτι δεν ειμαι και πολυ εξασκημενος σε αυτο το στυλ:p.

για τους αμερικανους της μαρβελ και της dc εχεις εν μερει δικιο,αλλα υπαρχουν και καποιοι που ξεχωριζεται ευκολα το προσωπικο τους στυλ και ειναι και ωραιο:)

γεια σας mangakes kai anime funs (αν υπαρχουν)
εγω ειμαι καμμενο προσωπικα
εχω δει one piece,death note,elfen lied,code geass,fairy tail,hellsing,dragonball,shaman king,detroit metal city και εχω διαβασει απο manga kingdom hearts,final fantasy (το εχω ξεκινησει και στο ανιμε)
και το elfen lied εχω διαβασει
εχω και μια λιστα για αλλα 20 που θελω να δω οπωσδηποτε :stuck_out_tongue:

θελω να προτεινω το detroit metal city σε ολους εδω μεσα…το λογο?παρτε μια γευση απο το opening http://www.youtube.com/watch?v=2Q7i8AISGkc

Εντάξει spoiler ΠΩΡΩΣΗ. Απλά.

Τα έχω ξαναπεί για τα manga, δε κουράζομαι να τα λέω πάλι. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ των “κακοσχεδιασμένων” manga! (σε σχέση με τα “καλά αμερικάνικα” πχ) (δεν πάει στον queen rulez αυτό, γενικά μιλάω μια που το έχω ακούσει απο πολύ κόσμο κατά καιρούς). Ας είμαστε σοβαροί. Οι άνθρωποι στην Ιαπωνία ασχολούνται εντατικά με το σχέδιο απο παιδιά. Έχουν αναπτύξει εξαιρετικές ικανότητες, και αυτό φαίνεται τόσο στον σχεδιασμό των backgrounds, στην απόδοση των συναισθημάτων του ήρωα (νομίζετε πως είναι “εύκολο” να αποδόσεις συναισθήματα με 2-3 γραμμές στο πρόσωπο όπως κάνουν αυτοί?), στον σχεδιασμό των σωμάτων, στην σκηνοθετική ικανότητα (παράδειγμα οι οπτικές γωνίες που χρησιμοποιούν) κλπ κλπ.

Οκ, είναι τυποποιημένο, αλλά μόνο εν μέρει. Τα παραδείγματα πάνω του Lupin είναι χαρακτηριστικά. Οι πρωτοπόροι δημιουργοί πάντα είχαν το στυλ τους. Βασικά όπως σωστά είπε, δεν είναι λιγότερο τυποποιημένο απο το αμερικάνικο υπρηρωικό πχ. Όπου και εκεί υπάρχουν οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ και οι χιλιάδες απομιμητές. Όπως τόσος και τόσος κόσμος θέλει να μάθει να σχεδιάζει στο στυλ του “Σουπερμαν”, έτσι και τόσος θέλει να σχεδιάζει στο στυλ των manga.

Πάντως προσωπικά πάνω απ’ όλα επιλέγω ευρωπαική σχολή. :stuck_out_tongue:

καλα,ασχετα με το σχεδιο,νομιζω οτι τα υπερηρωικα ειναι κατωτερα απο τα περισσοτερα ειδη κομικς που υπαρχουν.

τα μανγκα δεν τα θεωρω κακοσχεδιασμενα(το αντιθετο μαλιστα),αλλα πολυ '‘τελεια’'και καποια ειναι ιδια μεταξυ τους.επισης στα ανιμε ιδιαιτερα δεν φαινεται καμια σχεδον διαφορα.τωρα τα σχεδια που ποσταρε ο λουπιν στο σποιλερ,ειναι πραγματι καταπληκτικα,αλλα δεν αποτελουν την πλειοψηφια(ισως να αλλαξω αποψη στο μελλον).παντως γενικα τα μανγκα σαν κομιξ ειναι απο τα καλυτερα,βαση σεναριων και δρασης.

παλικαρια…
αγοραζει κανεις εδω κομικ απο το ιnternet…??
αν ναι ριξτε καμια φωνη(και κανενα site) να δω και εγω τι παιζει…

:slight_smile:

Απο την πλευρά μου πάντως κλασικά amazon και ebay, αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα…

[FONT=“Tahoma”][SIZE=“2”]Για graphic novel, ποικιλια-καλες τιμες χωρις μεταφορικα…play.com[/SIZE][/FONT]