9η Τεχνη!

O Bilal ειναι απο τα μεγαλυτερα κεφαλαια της Ευρωπαικης ιστοριας στο χωρο, και τα δυο παραπανω ειναι απλα αριστουργηματικα…ειδικα η ‘‘γυναικα παγιδα’’…πο,μα το θεο,αμα τα ειχα φερει μαζι μου απο ελλαδα,θα τα διαβαζα και γω επιτοπου τωρα,ξανα…τεσπα,δες τα και τα λεμε…

Πω ρε Bilal. Μιλάμε για ποιότητα, όχι αστεία.

γνωρίζει κάποιος αν το The Alchoholic του Jonathan Ames “κυκλοφορεί” online?

Επιτέλους βρήκα τα λεφτά και πηρα το from hell του moore :smiley:

Τελείωσα την “Πόλη των αθανάτων”. Φανταστικό. Σκοτεινά φουτουριστικό, σατιρικό σε σημεία (ειδικά η ιστορία των παντοδύναμων Θεών που παρακαλάνε τους ανθρώπους να τους βοηθήσουν πέφτοντας σε μια τεράστια αντίφαση την βρήκα απίστευτα συμβολική και σατιρική), με μία διαστροφική ατμόσφαιρα να επικρατεί σε κάθε σκίτσο. Οι “'άγγελοι” είναι ότι πιο ανατριχιαστικό μπορει να σκεφτεί ανθρώπινο μυαλό, μιλάμε με ανατρίχιαζαν σε κάθε εμφάνισή τους. Ακολουθεί η “Γυναίκα παγίδα”… Θα πάω να πάρω και την ταινία να την ξαναδώ (την οποία έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Μπιλάλ, ε).

H ταινια καλτ-ιζει πολυ,εμενα δεν με χαλασε,διοτι ειμαι και φανμποη και μια χαρα ομορφα…αλλα ναι,τα κομικ του δεν παιζονται…μεγαλος καλλιτεχνης…

Δεν με τρέλανε και πάρα πολύ το “Γυναίκα παγίδα” πάντως. Σαφώς ανώτερο η “πόλη των αθανάτων”.

εγω πρωτα επαιξα το game nikopol μετα ειδα την ταινια και μετα διαβασα το κομικ…:stuck_out_tongue:
πραγματι o Enki Bilal εκανε πολυ καλη δουλεια!!!

Σήμερα διάβασα για άλλη μια φορά ένα χρυσό τεύχος του Κομιξ που είχε βγεί το 2003…Χαμένοι στις Άνδεις…Ο Ατσίδας του Παναμά…Τα καρότα της χαράς…όσες φορές και να τα διαβάσω πάντα είναι το ίδιο γαμάτα :slight_smile: μάλλον πρέπει να ξαναρχίσω να παίρνω Κομιξ αν και μου φαίνεται ότι δε θα είναι το ίδιο καλά όσο παλιά…ας πεί κάποιος γνώμη για τα καινούργια.

μπα…δεν αξιζει πια.ακομα κι εγω που το επαιρνα φανατικα,εχω σταματησει να το παιρνω εδω και δυο μηνες.καλυτερα να σταματησουν να το εκδιδουν,γιατι χαλανε το ονμα που ειχαν φτιαξει τοσα χρονια.

προτιμησε τους τομους με τα απαντα του ροσα και του μπαρκς,που ειναι πολυ καλες δουλιες(ιδιως του μπαρκς)

Καλά αυτά θα τα αγοράσω σίγουρα κάποια στιγμή…ειδικά Βίος και Πολιτεία και τα Χαμένα Επεισόδια.Θέλω να τα έχω μαζεμένα 8) στα καινούργια δε βάζουν πλέον καθόλου Μπαρκς, έτσι δεν είναι?

βαζουν απο μια δεκασελιδη σε καθε τευχος:wink:

πηρα τα τευχη του Blacksand χθες…καλα…εχω φαει κολλημα…ειχα που ειχα παρανοια με ντετεκτιβ κτλ…περασε τοσο ευχαριστα η ωρα που εχω διαθεση μιλαμε!!!οι χαρακτηρες ειναι τοσο ωραια φτιαγμενοι…πχ οι μπατσοι που ειναι λυκοσκυλα,οι πολιτικοι βατραχοι,λιονταρια κτλ,οι κακκοι νυφιτσες,κορακες κτλ…δενουν απιστευτα τα ζωα με χαρακτηρες!!!

(απο τη σκηνη με τα λευκα ζωα που ηταν ρατσιστες προς τα μαυρα και ο blacksand λεει “εχω ασπρο στο προσωπο”…)

Το αρκτικο εθνος παιζει να ειναι το καλυτερο,και απο κοντα μετα το τελευταιο με τους κομμουνιστες…και το πρωτο βεβαια επος,νουαρ μεχρι κοκκαλο…ειναι ο Μπλακσαντ,μεγαλη αγαπη,οπως και να εχει…\m/

Λατρεύω τα σχέδια του Blacksand…

Από τα αγαπημένα μου και μενα το Blacksad, καταπληκτικό σχέδιο (λες και το κάθε καρέ είναι πίνακας)! Το 1ο είναι ένα πολύ ωραίο νουάρ, ενώ στο 2ο και 3ο δίνεται περισσότερο βάση και στην ιστορία, με ανατροπες στην πλοκή κλπ. Ίσως περισσότερο αγαπημένο είναι το 2ο που έχει να κάνει με το ρατσισμό. Κάπου άκουσα ότι περιμένουμε και 4ο μες το 2010!!! :bounce:
Επίσης, παρήγγειλα τον 1ο τόμο του “The Dreaming”, γιατί μας έλειψε το sandman universe…

όταν έχετε λεφτά κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και αγοράστε το from hell του moore. Aγγλία βικτωριανή εποχή. Oυσιαστικά είναι μια εκδοχή του jack the ripper αλλά απίστευτα απεικονισμένη και καταφέρνει να βάλει πολλά δικά του στοιχεία παρόλο που μένει πιστός στα όσα είναι γνωστά έχοντας κάνει πολύ καλή ερευνα του θέματος. Γενικά αρκετά διαφορετικό απο τα άλλα του κομιξ αλλά αξίζει με τα χίλια (απλώς δώστε του λίγο χρόνο στην αρχή και μετά δεν θα μπορείτε να το αφήσετε απο τα χέρια σας!)

Κυκλοφόρησε το “Κόκκινο Φίδι” απο τις εκδόσεις Κέδρος, μεταφρασμένο στα ελληνικά. Φρικιαστικό, αιματηρό και διεστραμμένο manga, πνιγμένο στο αίμα και τη κατάθλιψη. Γούσταρα όσο δεν πάει. Μόνο 9 ευρώ κάνει, πιστεύω αξίζει να το πάρει κανείς. :slight_smile:

Μερικά καρέ

[SPOILER]

[/SPOILER]

τα κομικ με τις κωμωδιες του Αριστοφανη…με κανουνε και γελαω σαν βλακας…(αποδοση σουπερκουλ και σκιτσα τσαπατσουλικα μεν αλλα με μερακι…γιαυτο μαρεσουν και πολυ) δεν ξερω αλλα απο μικρη ειχα καψα με αυτα…αγοραζα…μου τα χανανε…τελος παντων ειχα 3-4 αλλα αποφασισα οτι θελω ολη τη σειρα!!!οποτε χθες παρηγγειλα οτι ελειπε.50 ευρω.

Διάβασα μια περίληψη της ιστορίας του Sandman και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!εντυπώσεις κανείς?κ αν ξέρετε τίποτα για τιμές…