Στις 7 του μήνα πέθανε ο Jerry Robinson, αυτός ο οποίος δημιούργησε τον χαρακτήρα του Joker
RIP
Πέθανε ο Βικαρ ρε μαλάκα! 8O8O:(
8O
Που το διαβασες?
Wikipedia, στους θανάτους. Δυστυχώς.
[B][I]High Noon at Inferno Gulch[/I][/B]
Mmm, να ένα ωραίο νέο! Δε περίμενα βασικά να βγει τόσο νωρίς!
Λογικά καλύπτει την περίοδο 34-35, κάπου εκεί έκανε και τις πρώτες του εμφανίσεις στα κόμικς ο Ντόναλντ! Την πρώτη του ιστορία, βασισμένη στο ομότιτλο καρτούν (“The Wise Little Hen”) την σχεδίασε ο Al Taliaffero, η συνέχεια όμως ανήκε στον Gottfredson. Αυτά φυσικά πολύ πριν τον Καρλ Μπαρκς… (κάτι το οποίο για κάποιον παράξενο λόγο δεν είδα ποτέ να αναφέρεται στο ΚΟΜΙΞ, την εποχή που το αγόραζα).
Hμουν ετοιμος να μπω κια να κραξω,αλλα μετα ειδα πως τις ιστοριες για τους δυο αγαπημενους μου χαρακτηρες,τις αναλαμβανει ο καταπληκτικος Αzzarello(συν τον Bermejo στην ιστορια για Ρορσαχ)οποτε θα περιμενω πριν μιλησω,αν και για να πω την αληθεια ειμαι σιγουρος πως σε αυτες τις δυο δε θα απογοητευτω.
ΚΑΥΛΑ!! Και είναι και prequel άρα θα λύσει αρκετές απορίες. Κοιτάξτε και το εξώφυλλο απο το κόμικ του δόκτωρα :D:D
μονο την ιστορια του Αζαρελο ψηνω-γτ πιστευω πως ενα καλο crime/noir sidestory δεν θα αφαιρεσει τιποτα απο τον Ρορσακ…κατα τ’αλλα, πσοφος στον εμπνευστη της ιδεας για να μην προλαβει να ξεζουμισει αλλο το ευαγγελιο της 9ης τεχνης…
Κάτσε να δούμε πρώτα το αποτέλεσμα και μετά μιλάμε για ξεζούμισμα ή όχι
οπως το να δω καποιον να φτιαξει prequel του Operation mindcrime και να μην ανηκει στους 'Ryche, oπως το να δω καποιον να φτιαξει prequel του Psycho και να μην ειναι ο Xιτσκοκ, ετσι και οταν βλεπω αλλους να αγγιζουν χαρακτηρες και ιστοριες του Αλαν Μουρ-οπου εχει φτιαξει ηδη ενα πετυχημενο προφιλ του παρελθοντος στα μελη των Watchmen+εχουν γαμησει την μανα σε σχεδον ολα του τα κομικ με τις κινηματογραφικες μεταφορες κτλ κτλ τραγικα- αγανακτω, καρκινος και μονο!
Να έλεγα πώς δεν έχεις δίκιο…δεν μπορώ να το πώ…αλλά είναι watchmen ρε γαμώτο…τουλάχιστον ο Azzarelo θα σεβαστεί τον Alan…
Θα τα διαβάσω αλλά καλύτερα να μην την ξεκινούσαν την όλη ιστορία.
το προβλημα ειναι, οτι κανουν prequel στο πιθανοτατα πιο σημαντικο κομικ απο τη δεκαετια του '50 και μετα παγκοσμιως, χωρις καμια εγκριση απο τον δημιουργο του…δλδ,περα του βεβηλου του ολου θεματος, ειναι και προκλητικο!
μονο ο Αζαρελο αλλα και αυτος μια crime story λογικα χωρις ιδιαιτερες αποκαλυψεις ή εκπληξεις…
οπως και ναχει, κριμα
Το θέμα είναι να κάνουν απλές ιστορίες χωρίς καμιά ιδιαίτερα μπερδεμένη πλοκή, ώστε να μην αναγκαστούν να τραβήξουν τους χαρακτήρες απο τα μαλλιά(όπως συνήθως συμβαίνει στα prequel) και βγεί τίποτα εντελώς μαλακία.
Ό,τι είπε ο Λούπιν, ο οποίος ξέρει καλά τι εστί Άλαν Μουρ, ποιά η σημασία του για τα κόμικς των τελευταίων 30 χρόνων, και πόσο απροσχημάτιστα, ανεξέλεγκτα και ξεδιάντροπα έχουν εκμεταλλευτεί την επιτυχία των [U]δικών του[/U] έργων τα λαμόγια της βιομηχανίας των κόμικς.
Και υπογράμμισα το “δικών του” γιατί αυτή τη στιγμή έργα-σταθμοί όπως το Watchmen ΔΕΝ ανήκουν “επισήμως” στον Μουρ! Όσο αφορά τα πνευματικά δικαιώματα δηλαδή. Ανήκουν στην DC. To ίδιο και έργα όπως V For Vendetta, The Killing Joke, LOEG, Promethea, Swamp Thing κλπ. Ο ίδιος ο Μουρ είχε πει πριν λίγα χρόνια πως δεν διαθέτει κάποιο αντίτυπο τους στην βιβλιοθήκη του.
Να μη πούμε για τα αίσχη που έκαναν με τις μεταφορές των έργων του σε ταινίες, φυσικά χωρίς την έγκριση του…
Ακόμα και καλό να είναι το prequel λοιπόν (που δεν αποκλείεται, υπάρχουν πολλοί ικανοί δημιουργοί εκεί έξω), να φάνε σκατά. Δε πρόκειται να δώσω χρήματα γι’αυτό.
http://news247.gr/kosmos/news/pethane_o_sxediasths_komiks_zan_ziro.1685886.html
αντιο στον μεγαλυτερο κομιστα εβερ και προσωπικο μου ‘ηρωα’ του χωρου…
οτι και να πω ειναι λιγο, η συνεισφορα του στην παγκοσμια Τεχνη τεραστια,καλο ταξιδι και μονο…
Αγόρασα και εγώ τον πρώτο τόμο το Fall από το Relax. Δεν ήξερα την ύπαρξη του μέχρι που το είδα εκεί. Κεραυνοβόλος έρωτας. Τώρα διαβάζω το 2ο το Winter. Μαγική ατμόσφαιρα. Παραπέμπει κατευθείαν σε αγαπημένες παιδικές σειρές bbc κτλ. Narnia, Box of delights κτλ.
Σε πιο επικό mood προτείνω το Northlanders. Όπως έχει σχολιαστεί χαρακτηριστικά “Vkings done right”. Όσο έχω διαβάσει δεν έχει σχέση με φανταστικά στοιχεία. Μόνο λάσπες, αίμα, βροχή, προδοσίες και μιζέρια. Vikings done right! Μου αρέσει πολύ και το στόρι και το σχέδιο προς το παρόν. Ακόμα βέβαια είμαι στον 2ο τόμο. Ο πρώτος ήταν πολύ απολαυστικός. 196 σελίδες. Περιληπτικά έχει να κάνει με την επιστροφή ενός βαράγγου πολεμιστή από την Κων/πολη στην πατρίδα του, στους νήσους Ώρκνευ και τι τον περιμένει εκεί. Από εκεί αρχίζει ο κακός χαμός! Ιδανικό για φανς του επικού, των Βίκινγκς καθώς και γενικά των μεσαιωνικών ιστοριών.
http://northlanders.net/