Το φονικό κουνέλι παρουσιάζει

Γειά και χαρά στον φορουμόκοσμο! Λοιπόν παιδιά, αυτό το θρεντ στο εξής θα αποτελεί την εδώ γωνιά/φωλιά του φονικού κούνελου, του οποίου ο γράφων συνιστά ενσάρκωση.

Έχοντας κάνει διάφορες παρουσιάσεις και αφιερώματα κατά καιρούς, και διαπιστώνοντας πως εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος από το ρόκιν που επισκέπτεται το blog μου και διαβάζει όσα γράφω, σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να υπάρχει ένας χώρος μέσα στο φόρουμ, στον οποίο να μπορώ να καταφεύγω όποτε ετοιμάζω ένα νέο αφιέρωμα, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται - και να γίνεται ορατό το κείμενο σε μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Θα επανέρχομαι λοιπόν κατά καιρούς στο παρόν θρεντ, μια ή δυο φορές τον μήνα, με updates, ή links για παλιά κείμενα που έχω γράψει, τα οποία πιστεύω πως μπορεί να ενδιαφέρουν μια μερίδα του εδώ κόσμου, ή τους επισκέπτες.

Στην μεν Κουνελοχώρα η θεματολογία των κειμένων είναι γενικότερη, και τα αφιερώματα πιθανό να άπτονται του γενικότερου καλλιτεχνικού χώρου (ιστορία τέχνης, κόμικς, λογοτεχνία, κινηματογράφος).

Πριν λίγες όμως μέρες έφτιαξα και ένα νέο, ολόφρεσκο blog. Ο τίτλος του “Μουσικά Χνάρια”. Εκεί θα προβαίνω σε παρουσιάσεις αποκλειστικά μουσικού περιεχομένου, αφενός δίσκων που υπήρξαν επιδραστικοί/ιδιαίτεροι για την ιστορία της μουσικής, αφετέρου θα κάνουμε με τον καιρό μεγάλα αφιερώματα, πέρα από μουσικά στυλ και είδη. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί σταδιακά ένα πλήρες ιστορικό αρχείο/μουσική βιβλιοθήκη, με παρουσιάσεις εκατοντάδων δίσκων, χωρισμένους ανά είδος κι δεκαετία.

Ιδού και το νεογέννητο:

Μουσικά Χνάρια

Αυτά λοιπόν προς το παρόν. Θα τα πούμε ξανά μελλοντικά. :blues:

Ο Lou Reed μας άφησε λοιπόν για την τεράστια αυτή μπάντα των ουρανών και, ως έναν έλαχιστο φόρο τιμής, έγραψα στην σειρά κάποια κείμενα.

Παρουσίαση τρίων από τους ιστορικότερους του δίσκους:

[COLOR=“DarkSlateGray”][B]The Velvet Underground - White Light / White Heat[/B][/COLOR]

[COLOR=“Indigo”][B]Lou Reed - Transformer[/B][/COLOR]

[COLOR=“DarkRed”][B]Lou Reed - Berlin[/B][/COLOR]

Και ένα αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει τα πάνω reviews και ορισμένες επιπλέον πληροφορίες, στο ενημερωτικό site του Exit News.

[COLOR=“DarkGreen”][B]Τέσσερα Ιστορικά Άλμπουμ του Lou Reed[/B][/COLOR]

R.I.P. Lou. Always walk on the wild side.

[B]links:[/B]

[B]Μέρος Πρώτο[/B]
[B]Μέρος Δεύτερο[/B]

Η φράση “φονικό κουνέλι” είναι από την ταινία των Μόντι Παιθονς να υποθέσω?

Υποθέτεις σωστά :slight_smile:

Ένα χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα διαφορετικό από τα άλλα! Η σκοτεινή όψη των Γιορτών, μέσα από τα άδυτα των ευρωπαϊκών μύθων και θρύλων!

[B]Σκοτεινοί Μύθοι και Παραδόσεις των Χριστουγέννων
[/B]
Μπορεί εξάλλου όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει την τελευταία μου εκπομπή για το 2013, με θέμα της ακριβώς το πάνω και άκρως χαρακτηριστική μουσική υπόκρουση:

[B]Φονικό Κουνέλι - Horror Christmas Special[/B]

Καλές γιορτές! :papas:

Το πρώτο μέρος ενός μεγάλου αφιερώματος!

[B][U]Εισαγωγή στον Χίτσκοκ[/U][/B] (< κλικ)

Μια σκιαγράφηση των βασικών ιδεών, της τεχνικής και του στυλ του μεγάλου σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει ως το τέλος του μήνα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος, με παρουσίαση των 25 (συν μίας) καλύτερων ταινιών του!

αξίολογο blog ρίξε μια ματια και στις ιστορίες του johnny rocker !!!
καλη χρονια να έχεις θα σε παρακολουθώ

Σε πρόσθεσα μόλις στη λίστα παρακολούθησης. :slight_smile:

Ταραταάααμ! :trumpet::trumpet:

[SIZE=3]Οι 25 (και μία) καλύτερες ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Μέρος 1 [/SIZE] (< κλικ)

Και έπεται συνέχεια. 8)

Χρειαζόμουν ένα Χιτσκοκικό αφιέρωμα. Τρομερή δουλειά!

Ευχαριστώ φίλε μου, να σαι καλά!

Σε αναμονή για το τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον Χίτσκοκ (άτιμα κείμενα, να είχα χρόνο να έγραφα όλη μέρα, κάθε μέρα, μα δεν έχω!), πάμε σε ένα μουσικό διάλειμμα, με ορισμένες λαχταριστές παρουσιάσεις δίσκων από τα [I]Μουσικά Χνάρια[/I]!

Κλικ στον τίτλο και μεταβαίνετε μεμιάς στην παρουσίαση. Το κουνέλι έχει παρουσιάσεις για όλα τα γούστα, τα λέει ωραία και συμφέρει.

Funkadelic - Free Your Mind and Your Ass Will Follow (1970)

Aphrodite’s Child - End of the World (1968 )

James Brown - Live At The Apollo (1962 )

Xάρης και Πάνος Κατσιμίχας - Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι (1978/83/96)

Donna Summer - Bad Girls (1979)

Μike Oldfield - Tubular Bells (1973)

Blind Guardian - Somewhere Far Beoynd (1992)

Savatage - Streets: A Rock Opera (1991)

Roxy Music - Avalon (1982)

David Bowie - Young Americans (1975)

Ορισμένοι από σας τα είδατε πέρυσι. Άλλοι όμως δεν είχατε τη τύχη να βιώσετε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία. Ιδού λοιπόν, η περσινή μου ανάρτηση για τα ΠΙΟ ΕΛΕΕΙΝΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΣΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, εκ νέου δημοσιευμένη, στο Βlog των Χναρίων! (ή blog των Xθονίων, ωραία ακούγεται και έτσι).

Συνολικά παρουσιάζουμε σχεδόν 100 δίσκους!!! Κάποια εξώφυλλα τα έχετε ξαναδεί, εδώ κι εκεί. Άλλα θα τα δείτε για πρώτη φορά. Βάλτε στην άκρη κάθε υπόνοια γούστου και αισθητικής, ξεχάστε όσα ξέρατε ως τώρα, και κάντε κλικ στο λινκ, με θάρρος, τόλμη και γοητεία.

[B][I]Τα Πιο Ελεεινά Εξώφυλλα Δίσκων[/I][/B]

Ένα κείμενο ικανό να σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Είναι γεγονός!!!

[B]Οι 25 (και μία) Καλύτερες Ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ - Θέσεις 10-1.[/B] (< click)

Ένας εμπορικός τομέας που έχει βιώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο πετσί του είναι αναμφισβήτητα εκείνος των περιοδικών. Κατακλυζόμαστε από μια πληθώρα περιοδικών εκδόσεων, για όλα φαινομενικά τα γούστα, τα οποία ωστόσο δε μπορούμε - ή δεν θέλουμε - να αγοράσουμε. Μεταξύ μας, πολλά από αυτά τα περιοδικά δεν αξίζουν και πολλά πράγματα, ενώ όσα αξίζουν, θα χρειαζόντουσαν ομολογουμένως μια γερή δόση ανανέωσης. Οι καιροί τρέχουν και οι εκδόσεις οφείλουν να τους παραβγούν στο τρέξιμο, ειδάλλως θα μείνουν πίσω, ξεπερασμένες και καταϊδρωμένες!

Εμείς, ωστόσο, καταφύγαμε στα πλέον απόκρυφα λημέρια και σταθήκαμε μάρτυρες νέων, επαναστατικών εξελίξεων - στο όνομα της της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης του διψασμένου για γνώση κοινού. Σας παρουσιάζω λοιπόν τα εξώφυλλα ορισμένων καινούργιων περιοδικών, τα οποία αναμένεται να βγουν στην κυκλοφορία τον επόμενο καιρό - αν και η ημερομηνία έκδοσης τους παραμένει ανεξιχνίαστη. Το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των συγκεκριμένων περιοδικών είναι η τέλεια προσαρμογή τους στους μεταβαλλόμενους ρυθμούς των καιρών μας και στα γούστα του απαιτητικού καταναλωτή.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΚΑΙΡΩΝ < ΚΛΙΚ!

Κύριες, κύριοι και παιδιά, το απόλυτο διαδικτυακό αφιέρωμα σε ένα διαχρονικά αγαπημένο μας συγκρότημα είναι γεγονός:

Lullabies on Fascination Street - H Iστορία των CURE, μέρος πρώτο

Αγαπητέ κόσμε του ρόκιν! Eπιστρέφουμε μετά από κάποιο καιρό στα μεγάλα αφιερώματα, και τι καλό έχουμε σήμερα? Χεχεχε.

Τα απαγορευμένα. Τα λογοκριμένα. Τα εξώφυλλα που ξεσήκωσαν ουκ ολίγες αντιδράσεις! Αυτή είναι η παρουσίαση μας για τα πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα δίσκων!

Το πρώτο μέρος φυσικά - το κείμενο έβγαινε τόσο μεγάλο σε έκταση που φοβήθηκα μήπως πάθει καμιά ζημιά ο Blogger, χε. Τον επόμενο καιρό θα επανέλθω με τη συνέχεια.

Α, ναι, το λινκ. Ιδού:

Tα 60 Πιο Αμφιλεγόμενα Εξώφυλλα Δίσκων, Μέρος Πρώτο

Αγαπητό κοινό του Ρόκιν, Λαέ της Ελλάδας. Mε χαρά σας ανακοινώνω πως αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στις εκλογές. Συνειδητοποίησα πως η χώρα - μα και ο κόσμος όλος - με χρειάζεται. Πάνω απ’ όλα ζήλεψα όμως, που κατέβαιναν τόσοι άλλοι, εκτός από μένα.

Ιδού λοιπόν το προεκλογικό μου κείμενο, μαζί με τα απαραίτητα πόστερ. Με αίσθημα ευθύνης.
Ένα Κουνέλι. Ένα όραμα. Ένας λαός. Μια ελπίδα. Ένα καρότο.

Το Φονικό Κουνέλι - Προεκλογική Διακήρυξη

Μικρά κείμενα, λέξεις, αποτυπώματα…

[I]Οι μικρές, καθημερινές μας πτήσεις[/I]

[I]Ο Βάτραχος και η Πριγκίπισσα[/I]
[I]Η Πολιτεία του Χρόνου[/I]

[I]Στον Ιστό[/I]