"10"

Μπράβο Μάνε!

Είμαι τόσο πηγμένος στην δουλειά που αποφάσισα σήμερα να παίξω στο pc αυτά τα 10 album των υπέροχων συγκροτημάτων που δεν παίζουν post rock!

Ξεκίνησα με 65days και ότι ώρα τελειώσουν θα φύγω από το γραφείο!!! :slight_smile:

Τενκιου. Ελπίζω όταν μπήκαν οι Envy να μην σε έδιωξαν με τις κλωτσιές!

Είμαι όλη την ώρα στο play / pause με τόση δουλειά γαμώτο! Μόλις τελείωσε το Night rider / The resurrectionists (ε το έβαλα όλο το διπλό!) και προχωράω!

μπράβο και από μένα για envy

πάντως οι Killimanjaro ΔΕΝ παίζουν post-rock… να τα λέμε κι αυτά.
άνετα έμπαιναν οι Shora στην θέση τους.

Οι Kilimanjaro είναι στην κατηγορία που “απλά προκύπτει ακούσια”, όπως λέω στην εισαγωγή του άρθρου, ένα αποτέλεσμα που υπό μία έννοια προσεγγίζει ηχητικά το post-rock και ακόμα πιο πολύ το post-rock ακροατήριο. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου αταίριαστοι στην δεκάδα.

Οι Shora εννοείται ότι έμπαιναν, όπως και πολλοί ακόμα.

Μπράβο στον Μάνο για τα μη ποστ ροκ συγκροτήματα, και ειδικά για Clann Zu και Envy!
Εντάξει, αιώνια συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι ποστ ροκ αλλά στην τελική είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθει, όποιος δεν ξέρει, κάποια από τις μπάντες που είναι στο αφιέρωμα.

Επίσης πολλά μπράβο στα παιδιά για το αφιέρωμα στο 90’ς πανκ. Είναι ΟΤΙ πρέπει για τώρα που ανοίγει ο καιρός 8)

edit: Μόλις είδα πως το αφιέρωμα στο 90’ς πανκ δεν ανήκει στο “10” αλλά δεν πειράζει :stuck_out_tongue:

τενκ γιου!!!

Μάνο θα συμφωνήσω με τον Grym από πάνω! Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρίας να μάθει ο κόσμος δυο μπάντες παραπάνω, αλλά για τους killimanjaro (στέκομαι σε αυτούς γιατί έχω περάσει ολόκληρο το στρατιωτικό μου ακούγοντάς τους) δεν μπορείς με καμία δύναμη να τους εντάξεις στο post rock. Σίγουρα οι ακροατές του είδους μπορεί να τους ακούσουν, όπως μπορεί κ όχι, όπως ακόμα μπορούν να ακούσουν και χιλιάδες άλλα πράγματα. Αλλά οι killimanjaro παίζουν αυτό που λένε. darkjazz. όπως και πάρα πολλές άλλες καλές μπάντες. δλδ είναι ένα είδος από μόνο του. αν κάνεις το αντίστροφο θα σου καθόταν καλά στο μάτι? Θέλω να πω, στο darkjazz έβαζες Pelican (τυχαίο παράδειγμα). τέσπα. ωραία προσπάθεια. ωραίες οι μπάντες, μάλλον άτοπος ο τίτλος.

Μωρε καταλαβαινω την ενσταση σου, απλα δεν καταλαβες οτι ο τιτλος ειναι κυριολεκτικος. Πχ δεν ξερω αν εχεις ακουσει clann zu, αλλα οσο ποστροκ ειναι οι κιλιμαντζαρο αλλο τοσο ειναι αυτοι. Το τελευταιο teeth of the sea; ουτε κοντα στο ποστ ροκ. Οι cbp; περαν μεμονωμενων στιγμων, αν τους πεις ποστ ροκ, εισαι αντικειμενικα λαθος. Γι αυτο κι επαψαν να τους κατατασσουν εκει. Οι silver mt zion; απο τα πρωτα τους αλμπουμ που ειναι καθαρα ποστ ροκ και παρολο που ξεκινησαν ως σαηντ προτζεκτ της σημαντικοτερης ποστροκ μπαντας, αυτο που εχουν καταληξει να παιζουν στα τελευταια αλμπουμ ειναι κατι εντελως διαφορετικο, περαν των εμφανων καταβολων τους. Οι 65dos; μοιαζουν πια να μην ενδιαφερονται καν να κρατησουν τους πιστους τους ειδους… και η λιστα συνεχιζεται

Οταν λεω οτι αυτες οι μπαντες ΔΕΝ ειναι ποστ ροκ το εννοω. Ακριβως οπως οι πανεμορφοι κιλιμαντζαρο δεν ειναι ποστ ροκ, γιατι ξεκινησαν απο διαφορετικη εντελως αφετηρια αλλα κατεληξαν να παιζουν κατι που λογω πολλων στοιχειων της ταυτοτητας τους (ινστρουμενταλ, σκοτεινο, ατμοσφαιρικο,ενιοτε ηλεκτρονικο κ.ο.κ.) κατεληξε να αγκαλιαστει απο την ποστ ροκ κοινοτητα με λογικο τροπο.

Συνεπως, η ενσταση που δεχομαι ειναι να μου πει καποιος ‘ρε μλκ, αυτοι ειναι κυριως ποστ ροκ, τι τους εβαλες εκει;’ που και αυτο υποκειμενικο ειναι αλλα κουβεντα να γινεται.

Οπως και να χει, συμφωνω απολυτα με αυτο που λες: οι κιλιμαντζαρο παιζουν οντως αυτο που λενε.

Οκ!! I’ve got your point!

Τακη ωραια τα λες για την Αυστραλια!

με εβαλες και σε ενα τριπ να ξανακουσω καποιους δισκους που ειχα καιρο να ακουσω! :slight_smile:

[…] πέθανε από κύρωση του ύπατος […]

Αλήθεια τώρα;;;

επικύρωση…κύρωση…κίρρωση…σιτ χαπενς

Congrats για το 10ρι Cypress Hill ρεεε, μόνο το dust μου ξεχάσατε…

3 Likes