ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014

3-0. Και θα γίνει πολυ δυνατό παιχνίδι στο Αλγερία - Ρωσία την τελευταία αγωνιστική !

Sent from my iPhone using Tapatalk

…και μιλώντας για παρηκμασμένες ομάδες, γελάει ο κόσμος με τα χάλια των νοτιοκορεατών, κι εγώ ακόμα περισσότερο - και χαιρέκακα - με τους κάποτε “4ους στον κόσμο”, χαρ χαρ χαρ :!:

γαμάει η αλγερία!! και με καλή μπαλίτσα!! έχουν πολύ καλά παιχτάκια.αν σκεφτείς βέβαια οτι κάτι μπενζεμάδες και κάτι ζιντάν είναι αλγερινοί τότε λογικό είναι να βγάζει κατα καιρούς καλούς παίκτες.

…κοίτα ο Μελιτσανί…που θα πάει και καλά στο Μουντιάλ:p :slight_smile: :!:

Ρε Μουτζαχεντίν κανονικοί οι Αλγερινοί λέμε. Από 'κει που δεν το περίμενα ευχαριστήθηκα μπαλίτσα. Στο 2ο κάλλιστα θα μπορούσαν να 'χαν κάνει τουλάχιστον το 3-2 οι Κορεάτες και να γινόταν ροντέο το ματς αλλά και πάλι.

Ωραια μπαλιτσα οι Αλγερινοι

Σύμφωνα με τον Χελάκη, την θέση του Κατσουράνη θα την πάρει ο … Τζιόλης!

Κωλόφαρδη Πορτογαλία. Αντί να φάει 4 σήμερα…

Όση αντιπάθεια έχω για τον Κλάψα άλλη τόση έχω για τα αμερικανάκια που μου θέλουν ΣΟΚΚΕΡ και έχουν πάρει πολύ ζεστά την όλη φάση. Επίσης ό,τι και να λέμε ενώ σ’ όλο το ματς σερνόταν (και γενικά είναι προφανές ότι δεν μπορεί με το γόνατο και παίζει δύο ταχύτητες κάτω) έβγαλε διαβήτη σχεδόν σε νεκρό χρόνο.

Πόσο δίνει το Χ στο Γερμανία - ΗΠΑ την τελευταία αγωνιστική να δούμε… 8)

Δεν πειράζει, και πάλι σπίτι της θα πάει και θα κλαίει πάλι ο “καλύτερος παίκτης στον κόσμο”. Έτσι όπως παίζει, ούτε νίκη δεν μπορεί με τη Γκάνα, όχι συνδυασμό ευρείας νίκης δικιάς της + ευρείας ήττας των Αμερικάνων που θέλει για να περάσει.

Καλά για το ότι θα πάει σπίτι του στα παπάρια μας, αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι. Απλά έτσι όπως έγινε ο όμιλος ελπίζουμε να μην παίξουν για το Χ οι άλλοι μπας και έχουν ελπίδες να περάσουν οι συμπαθείς Γκανέζοι.

Ε ναι, προφανώς σ’ αυτό ελπίζω κι εγώ. Είμαι απαισιόδοξος όμως, βλέπω τους Αμερικάνους να περνάνε ως δεύτεροι. Βέβαια μπροστά στη Λουκρητία ήταν second best option για μένα μετά τη Γκάνα. Γενικά όταν βλέπω Αμερικάνους που παίζουν καλή μπάλα (παρ’ όλο που είναι Αμερικάνοι) γουστάρω, μου είναι πολύ συμπαθείς. Ειδικά κάτι Ντέμπσεϊ, Τζόουνς και Νταμάρκους Μπίσλεϊ είναι μπαλαδόφατσες (δεν περίμενα ποτέ ότι θα έγραφα αυτή την πρόταση =Ρ).

Δεν ξέρω ρε συ μπορεί να φταίει το ότι βρίσκομαι Βόρεια Αμερική κι εδώ το “σόκκερ” είναι παιχνίδι 4ης διαλογής ξέρω 'γω το οποίο παίζουν περισσότερο γυναίκες παρά άντρες. Όχι ότι είναι κακό αυτό απλά είναι ενδεικτικό της διαφοράς στην προσέγγιση - όσοι παίζουν ή το παρακολουθούν το προσεγγίζουν με τελείως αμερικανική λογική, λες και πρόκειται για αμερικανικό ποδόσφαιρο ή χόκεϊ ας πούμε. Αυτό φαίνεται και στο πώς έχουν οργανώσει το MLS, στα πρότυπα των υπόλοιπων σπορ τους (με περιφέρειες κτλ.). Ε δεν κολλάει το συγκεκριμένο άθλημα με την κουλτούρα τους, τι να κάνουμε. Είναι σα να προσπαθείς να φέρεις το μπέιζμπολ στην Ευρώπη. Το κορυφαίο δε, είναι όταν βλέπεις στην τηλεόραση Αμερικανούς να αναλύουν φάσεις και σου φαίνεται ότι βλέπεις ανάλυση NBA. Ε άμα είσαι Ευρωπαίος, δε σου κάθεται καλά, πώς να το κάνουμε.

[SPOILER]Βέβαια σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, μπροστά στις ομορφιές της ΕΡΤ που 'χω φάει στη μάπα τόσα χρόνια βέβαια, προτιμώ ακόμα και τους Αμερικανούς :lol:[/SPOILER]

Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για τίποτα απ’ όλα όσα λες, πράγματι, τους Αμερικάνους όλοι τους έχουμε στο μυαλό μας ως ένα λαό που πώς να το κάνουμε, δε σκαμπάζουν από μπάλα ρε παιδί μου, δεν το χουν το άθλημα, τι να κάνουμε τώρα (βέβαια αυτόματα μου γεννιούνται ειρωνικές σκέψεις/συγκρίσεις σε σχέση με τη δική μας σχέση ως λαού με τη μπάλα, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα… τουλάχιστον εμείς το έχουμε πρώτο άθλημα! =Ρ). Αυτό είναι το θέμα όμως: ότι μέσα σ’ έναν [U]κυριολεκτικά [B]άμπαλο[/B] λαό[/U] (βλ. “α+μπάλα”=δεν ξέρουν από ΜΠΑΛΑ αλλά μόνο από “μπάλα” - δηλ. μπάσκετ, american football κι ό,τι άλλη μαλακία υπάρχει) η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ είναι οι “άλλοι”, οι ξεχωριστοί, η ηρωική/γαμάτη μειοψηφία που έχει δοθεί στο Άθλημα που λατρεύει όλος ο υπόλοιπος κόσμος αλλά η ίδια η χώρα της έχει στο κλάσιμο: ε πώς θα γίνει, είναι γαμάτο αυτό!

Υ.Γ.: Παρεπιπτόντως, δεν έχω και μεγάλη επαφή με Αμερικάνους σχολιαστές ποδοσφαίρου (και τις περισσότερες φορές μου βγάζουν κι εμένα - ίσως και λόγω προφοράς βέβαια και γενικότερης “αμερικανιάς” στο λόγο - μια αίσθηση ότι… σχολιαστές ΝΒΑ μιλάνε για ποδόσφαιρο :/), αλλά αυτά είναι και σχετικά. Π.χ. μια φορά μετά από φετινό αγώνα Premier League, δε θυμάμαι τώρα ποιόν, είχα αφήσει το λινκ να παίζει και είδα λίγο την εκπομπή που ακολούθησε, η οποία ήταν σε αμερικάνικο κανάλι. Ήταν λοιπόν που λες ο Αμερικάνος παρουσιαστής με καλεσμένους κυρίως Άγγλους παλιούς παίκτες, και το παλικάρι τόσο μέσα από τις ερωτήσεις που έκανε, όσο και με τις αναλύσεις του, πραγματικά γαμούσε και έδερνε - καλύτερα κι απ’ τους Άγγλους τα έλεγε και τον γούσταρα άπειρα. Καμιά φορά συμβαίνει ακόμα κι αυτό. Να βάζουν οι Αμερικάνοι τα γυαλιά στους Ευρωπαίους, είτε παίζοντας ποδόσφαιρο, είτε μιλώντας γι’ αυτό.

Η team usa παντως εχει κανει μπολικα βηματα βελτιωσης τα τελευταια χρονια.Απο ομαδες
που δεν ξερανε τι να κανουν στο γηπεδο εχουμε φτασει να βλεπουμε ωραια μπαλα.

Οσον αφορα σχολιαστες εχω δει αρκετα για να μπορω να κρινω μονο NFL με αμερικανικη
περιγραφη.Εκει δινουν ρεσιταλ παντως.Και στην αναλυση και στο τι λενε.

Το κακο ειναι οι ενα εκατομμυριο διαφημισεις αλλα τι να κανεις.

Eνταξει πολλα μπραβο γενικα γιατι τραβαει απειρο κουπι αλλα με Ρωσσια το Βελγιο εβαλε δευτερα με το που μπηκε ο Κεβιν.Ο οποιος για καποιο μυστηριωδη λογο δε ξεκιναει με τον ρουκουνα τον Βιλμοτς.Τρωει στη ταβερνα του Σαμπεγια κι αυτος μου φαινεται.

Για ολους αυτους τους μεγαλους παικτες ουτε κουβεντα βεβαια, ο Κοστα ομως ειναι προδοταρος.

Καμία σύγκριση γενικά (Ζιντάν και Μπενζεμά γεννήθηκαν στη Γαλλία) αλλά στην τελική ποιος είπε προδόταρο τον Κόστα πέρα από τους Βραζιλιάνους;

Το τρωει το mocking του γενικοτερα απ’τη ποδοσφαιρικη κοινοτητα(αυτο εξελαβα εγω), βρηκαν και ευκαιρεια που δε τραβηξε καθολου και τον κραζαν διαφοροι.Για Ζιζου my bad, νομιζα οτι ειχε γεννηθει κιολας εκει, αλλα βαλε Βιειρα ξερω γω, παραδειγματα υπαρχουν.Τους Βραζιλιανους αμα ειχαν Εθνικη -φοβητρο οπως παλια δε θα τους πολυενοιαζε εντωμεταξυ.Και ο Ντεκο εκανε τραμπα αλλα την εποχη του μπαμ του το κεντρο τους δεν ειχε αναγκη για κανεναν Ντεκο.