Βραζιλία βλέπω κι εγώ γιατί η Χιλή έχει προβληματική άμυνα και γιατί αν χρειαστεί ένα χέρι βοηθείας, ο διαιτητής μάλλον θα το δώσει.
Το Ολλανδία-Μεξικό όμως είναι επικίνδυνο, αυτός ο τιτάνιος προπονητής μάλλον έχει παρουσιάσει την πιο γερή άμυνα της διοργάνωσης σε σύνολο τριών παιχνιδιών. Αν καταφέρει να μπλοκάρει Ρόμπεν και Φαν Πρόπερση, τότε πάμε για σκληρό ματς.
Παρότι συμπαθώ Ολλανδία, δε μπορώ να αντισταθώ στο να υποστηρίξω τη Μεξικάρα.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας και σταυρώνω κι εγώ τα δάχτυλα να κάνει το θαύμα της πάλι η Μεξικάρα (και για την ακρίβεια, όχι “πάλι” αλλά μάλλον επιτέλους - ωραίο θα ήταν να δικαιωθεί κάποτε αυτή η υπέροχη ομάδα που σε κάθε Μουντιάλ παίζει εξαιρετική μπάλα, γοητεύει και πωρώνει και με την ποιότητά της, και με το πάθος και τη μαχητικότητά της, περνάει ΠΑΝΤΑ απ’ τους ομίλους αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει πάει πέρα απ’ τους 16. Ειλικρινά, μακάρι να το καταφέρει τώρα).
Απλά όπως και να το κάνουμε η Ολλανδία έχει ένα, μικρό έστω, προβάδισμα για την πρόκριση στους 8. Απ’ την άλλη η Βραζιλία είναι ξεκάθαρο φαβορί.
Υ.Γ.: Φαν Πρόπερσι, :D. Κι εγώ χτες σε μια κουβέντα δεν αντιστάθηκα στη μαλάκυνση, και σε μια ερώτηση “μα δεν παίζει ο Φαν Πέρσι;” πετάχτηκα κι είπα “όχι έχει βάλει τον Φαν Τουχρόνου”.
Aυτη η Βραζιλια ειναι η πιο Σκολαρι-κη εβερ. Εχει μονο 3 χαιλαιτς για μενα, αντε 4 με τον Φρεντ.
Εχει ενα απο τα καλυτερα διδυμα κεντρικων αμυντικων που εχω δει ποτε, πραγματικα πολυ εντυπωσιακοι παιχτες.
Εχει αυτον τον αληταρα τον Νευμαρ που η μπαλαδοφατσα αλανας που εχει γοητευει τους πραγματικους ποδοσφαιροφιλους, σπανια βλεπεις παιχτη τοσο ικανο και διψασμενο να πονεσει τον αντιπαλο με καθε του επελαση, η ενεργεια που εκανε στο τελος του πρωτου ημιχρονου ηταν βγαλμενη απο το πιο τρελο ποδοσφαιρικο IQ. Μακαρι να μην τον φαει τελειως το συστημα και να αντεξει ωστε να βγαζει πνευμα αλανας για χρονια ακομα.
Εχει τον Φρεντ, την μεγαλυτερη ατραξιον του μουντιαλ μετα ( τον Γκεκα. Θυμισε στον κοσμο τη θεση πιβοτ αλλα μπερδεψε το αθλημα.
Αφου τελειωσα με τα χαιλαιτς , να πω οτι φυσικα και δεν γεμιζει το ματι και δεν με απασχολει με τετοια ομαδα αμα το παρει κιολας, θα σπρωχτει και αγρια βεβαιως, μολις βγηκε ο Νευμαρ σταματησα να βλεπω γιατι πραγματικα η ομαδα δεν εμπνεει καθολου.
Ενα σχολιο μονο για τον Χουλκ. Τον εχουν πουσαρει τοσο καργα τουρμπισιο, δεν εχω ξαναδει μαλλον τετοιο massive σε μυς ποδοσφαιριστη και αυτο του κοστιζει σε πολλα στο θεμα ποδοσφαιρικης ικανοτητας και φαινεται σε καθε ενεργεια, υποπτο πουσαρισμα χωρις αμφιβολια. Επειδη ο Ρομπεν ειναι τοσο πετυχημενος σαν αριστεροποδαρος που παιζει δεξια, δεν σημαινει οτι ΟΛΟΙ μπορουν να παιξουν ετσι, μετρησα τουλαχιστον 3 φασεις που αν θα επαιζε στα αριστερα ο Χουλκ, θα εκανε κατι πολυ καλυτερο.
Τι θα πει “τι κόκκινη έδωσε ρε”, κοκκινάρα (δικός μου όρος) ήτανε.
Το πρόβλημα είναι ότι η Ουρουγουάη προσπαθεί να διασπάσει τη μαζική ιταλική άμυνα εντελώς ανορθόδοξα: με συνδυασμούς απ’ τον άξονα, σέντρες απ’ τον άξονα, ακόμα και… ψιλοκρεμαστές μπαλιές απ’ τον άξονα (!), γενικώς πολύ άξονας ρε παιδί μου, και να πεις ότι δεν ξέρει η Ιταλία από άξονες; (:cold:) Έτσι δε γίνεται δουλειά όμως. Πρέπει να φορτώσουν απ’ τα πλάγια.