ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014

Δεν ξέρω με τί διάθεση το γράφεις, αλλά ναι, ισχύει αυτό. Εγώ προσωπικά το έγραψα βάσει της συμπάθειας που τους έχω. Όχι ότι δεν πάω τους Βραζιλιάνους, αλλά ανάμεσα στους δύο λαούς θα ήθελα να το σηκώσει η Αργεντινή. Επιπλέον -ίσως και επηρεασμένη απ’ τα διάφορα σχόλια που ειπώθηκαν για το ποδόσφαιρο που έπαιξε φέτος-, πιστεύω ότι ούτως ή άλλως δεν αξίζει την πρωτιά. Οκ, λέω 'γω τώρα.

Είναι πραγματικά αστεία τα επιχειρήματα όσων απόψε είναι με Γερμανία “εκτάκτως” και “για να μην πάει τελικό/το πάρει η Βραζιλία”.

[I]Και γιατί ρε μεγάλε τέτοιο μένος εναντίον της Βραζιλίας;[/I]
“Ε γιατί παίζουν άσχημο ποδόσφαιρο, γιατί παίζουν βρώμικα, ξέρεις μωρέ, με το ξύλο και όλα αυτά, γιατί τους σπρώχνει η διαιτησία…”

Ναι. Και γι’ αυτό είστε με τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ. :?

Πάρτε να χετε λοιπόν ορισμένα τινά, και αν είστε διατεθειμένοι να τα αναγνωρίσετε, έχει καλώς, αν πάλι όχι…

1. Η Βραζιλία δεν παίζει πιο “άσχημο” ποδόσφαιρο ούτε από τη Γερμανία, ούτε από την Ολλανδία, ούτε από την Αργεντινή.
  2. …απλά, έχει υιοθετήσει (αλλά όχι για πρώτη φορά) ένα πολύ πιο κυνικό/ευρωπαϊκό στυλ σε σχέση με το joga bonito του παρελθόντος.
  3. …το να απωθεί κάποιον αυτός ο “εξευρωπαϊσμός” του παιχνιδιού της Σελεσάο ΑΛΛΑ παράλληλα να παρακαλάει να δει ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ, δεν το σχολιάζω καν, αφού οι ίδιοι που το υποστηρίζουν δε βλέπουν το κραυγαλέο παράδοξο του συλλογισμού.
  4. Ούτε θα σχολιάσω τις κλάψες περί βρώμικου παιχνιδιού από κάποιους που θέλουν να το πάρει είτε η Γερμανία (που αν αρχίσουμε για το παρελθόν και την ιστορία της σ’ αυτόν τον τομέα θα γελάσει ο κάθε πικραμένος) είτε η Ολλανδία που και σ’ αυτό το Μουντιάλ έχει βασικό τον ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ.

Τη Βραζιλία την κάνανε ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ εκείνοι που εύχεστε να τους αποκλείσουν, να τους δώσουν ένα σκληρό μάθημα μπλα μπλα μπλα.

Αν κάτσει ευρωπαϊκός τελικός, καλώς να τον λουστείτε, όψιμοι.
Αλλά μετά μην παραπονεθεί κανείς για το έκτρωμα α-λα '06 και '10 που κατά 99% θα προκύψει, σύμφωνοι;

Γερμανια ωρε, ευρωπαικος τελικος ωρε, με την αιωνια εχθρα

Και λατινικος τελικος να παιξει εχθρα φουλ υπαρχει αλλα προτιμω τον πρωτη λυση απο την κλωτσοπατιναδα που θα παιξουν οι ΜπορατοΦερνατινιοι

Αν το κίνητρό σου είναι αυτό (η αντιπαλότητα) τότε καμία αντίρρηση, το σέβομαι - εγώ τους υποκριτές δεν μπορώ, που ξαφνικά εν έτει 2014 τους ξινίζει το “αντιαισθητικό” παιχνίδι της Βραζιλίας, μετά από δύο Μουντιάλ “συναρπαστικών” ευρωπαϊκών τελικών - αχαχούυυυυχα! Αλλά και πάλι, σκέψου το, δε συγκρίνεται με την ένταση ενός Βραζιλία - Αργεντινή. Και ιστορικά να το δεις δηλαδή. Οι αναμετρήσεις τους το '82 και το '90 είναι από τα απόλυτα ποδοσφαιρικά classics - και όχι για αμιγώς ποδοσφαιρικούς λόγους.

μου ειναι αδιαφορες κ οι 4 (ισως να πηγαινα προς ολλανδια μερια) αλλα θα στηριξω μπραζιλ γιατι γουσταρω αυτες τις συσπειρωσεις οταν λειπουν οι σταρ της ομαδας…

Εγώ δεν θέλω να το πάρει η Ολλανδία μόνο και μόνο γιατί θα μας ζαλίσουν όλοι πάλι με τον Ρόμπεν ([I]“ναααα, που τον λέγατε λούζερ άσχετοι”[/I]) και θα αγνοηθεί γι’ αλλη μια φορά ο υπέροχος Σνάιντερ (που σώζει ουσιαστικά το ματς με το Μεξικό και δεν υπενθυμίζω καν τι Μουντιάλ - και Τσ.Λ. - έχει κάνει το '10) ή, αν μιλάμε για Μπάγερν, ο Ριμπερί.

^ Για άλλη μια φορά,

Με συγκινεί αυτή η ταύτιση απόψεων που έχουμε τελευταία. Κι εγώ εδώ και καιρό το λέω ότι ο Σνάιντερ είναι η απόλυτη ηγετική φυσιογνωμία/ο πραγματικός κάπταιν αυτής της Ολλανδίας - άλλο που ο Ρόμπεν “φαίνεται” πολύ περισσότερο μέσα στο γήπεδο (και βέβαια όχι ότι δεν κάνει κι αυτός πολύ καλό τουρνουά, ειδικά τηρουμένων των αναλογιών).

ΣΩΠΟΔΗΠΟΤΕ :!:

Αναμφισβήτητα στους μεγάλους παίκτες της εποχής μας ο Ρόμπεν και μπορεί όντως τελικά να κάνει από δυο μεγάλες ενέργειες σε ημιτελικό, τελικό και να γίνει ο απόλυτος παίκτης της διοργάνωσης, απλά μέχρι τότε ας θυμόμαστε ότι και στην Ολλανδία και στη Μπάγερν έχει έναν υπέρτατο συμπαίκτη που παίρνει όμως πολύ λιγότερη αναγνώριση απ’ όση του αξίζει.

Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια ο Ρόμπεν έχοντας διορθώσει (εν μέρει) και κάποια πράγματα (π.χ. πλέον δεν πάει να τελειώσει μόνος του ΚΑΘΕ φάση που αρχίζει μ’ αυτή την μία (1) κίνηση που ξέρει να κάνει) και έχοντας καταφέρει να του “φυτρώσει” και χαρακτήρας, έχει ανέβει πάρα πολύ - αλλά κατά ένα φοβερό τρόπο είναι πάαααλι υπερτιμημένος: ενώ κάνει σταθερά καλές (τουλάχιστον) εμφανίσεις, του γλύφουν όλοι τ’ αρχίδια και σπάνε τα δικά μας για το πόσο “συγκλονιστικός, απίστευτος, εξωπραγματικός” είναι. Ειδικά αυτός ο Μπακόπουλος στο ματς με την Κόστα Ρίκα το γάμησε και ψόφησε, έκανε λες κι έβλεπε κάναν Ντιεγκίτο στα καλά του ξέρω γω.

Εγω παλι νομιζω οτι ο σναιντερ δεν κανει σε καμια περίπτωση τοσο καλο μουντιαλ οσο το δεκα. Οχι οτι δεν ειναι και παλι παικταρας και δεν βοηθαει πολυ, αλλα το λεω συγκριτικα. Απο την αλλη μερια, ο ρομπεν ειναι πιο ωριμος και πιο ηγετικος απο ποτε. Ξεχειλίζει απο τα μπατζακια το “ειμαι στην καλυτερη στιγμη της ποδοσφαιρικης μου καριερας”. Αν το παρει η Ολλανδια με τον ρομπεν να παιζει καλα και να σκοραρει σε τελικο, το μουντιαλ θα μεινει στην ιστορια ως το μουντιαλ του ρομπεν και εμενα μου αρεσουν κατι τετοια γραφικα.

Το να το παρει η αθλια φετος αργεντινη η η γερμανια που επαιξε καλα μονο με πορτογαλια με εναν παικτη παραπανω θα ειναι ξενερα.

Τελος, να πω οτι η βραζιλια παιζει πολυ πιο ελκυστικά απο αργεντινη-γερμανια, εστω και αν κανει κοιλιες σε καθε ματς. Και το ξυλο που παιζει σε συνδυασμο με το παθος που βγαζει για μενα ειναι θελκτικό. Ειδικα αν χωρις νειμαρ πεισμωσει ο χουλκ και κανει τα 2 καλυτερα ματς της καριερας του τωρα -που δεν ειναι και απιθανο, σε στιγμες γυαλιζει το ματι του- θα δωσει ενα συναρπαστικο φιναλε, παρα το οτι ποτε δεν μου αρεσει να το σηκωνει ο διοργανωτης, προφανως.

Η μη βράβευση του Σνάιντερ 2010 ήταν έγκλημα.
Φανταστική χρονιά έκανε ο παικταράς, τρεμπλ με Ίντερ και τελικό με Ολλανδία.

Στην τωρινή Ολλανδία πέρα από τις 3 μεγάλες προσωπικότητες (Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν) υπάρχει και ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών που έχει ξεκάθαρα προβάδισμα ενάντια στον ανύπαρκτο της Αργεντινής.

Mάγκες…

Γερμανια-Βραζιλία 0-1

Ολλανδία-Αργεντινή 6-7 στα πεναλτι (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση)

Τελικός:
Αργεντινή-Βραζιλία 2-1 στην παράταση (1-1 κανονικός αγώνας)

Ψαγμένο παιδιά…αλήθεια…

Ποιος απο δω ειναι με Βραζιλια να τον παραδεχτω? :smiley:

Τοχεις παιξει και στο στοιχημα δηλαδη? Το αληθεια που κολλαει? :roll:

Ποια ομαδα υποστηριζες δοκτορ?

Αν και θελω πολυ Αργεντινη-Βραζιλια στον τελικο πιστευω οτι οι Γερμανοι θα περασουν και ανετα και αμα περασουμε αυριο την Ολλανδια παμε να παρουμε εκδικηση για το καλπικο πεναλτι του Μπρεμε το 90 στην Ιταλια

Subbuteo φίλε μου…subbuteo…20 χρόνια μετά…

Ιερές στιγμές…

…λίγα λεπτά έμειναν…θα δούμε αν πάει μέχρι τέλους το σπρώξιμο:):!:

Γαμώ τα σύμπαντα όλα, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΝΕΡ :!:

Ε, ρε, κατενάτσιο που θα φάμε στη μάπα τώρα…

Αρχιστε να μετρατε τσουρουκια

Δεν γουσταρω γερμανούς αλλα και η Βραζιλία εχει παίξει ας το πούμε ευγενικά οχι και κατι ιδιαίτερο και της εχει χαριστεί και η διαιτησία. Αλλα μονο και μονο για την υπερμορφάρα τον Δαυιδ ( !) λουιζ θέλω να περασει τελικό.
Ααααα ρε μίλερ αχωνευτος αλλα δολοφόνος ο άτιμος.
Και τωρα ταμπούρι.
Τουλάχιστον ας μην γίνει σαν το Αργεντινή - Βέλγιο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

…και τι έπαιζα subbuteo σαν το μαλάκα;;;;:stuck_out_tongue: