Τι κομματάρα είναι αυτή μα τον Τουτάτη;

Πόσες φορές θέλετε να διατυμπανίσετε πόσο διακορεύει το σύμπαν ένα κομμάτι, αλλά δεν έχετε πού; Ε, εδώ θα ξεσπάτε. Δεν χρειάζεται να το λιώνετε, δεν χρειάζεται να είναι φετινό, δεν χρειάζεται τίποτα. Απλά, ποστάρουμε κομματάρες.

Ξεκινάω με το κύκνειο άσμα του περσινού Beastmilk.


each ancient minute
rewires my heart
held in a kiss-spell
of electric blood
Strange attractors
lost in the opium
of desire…desire…desire…
desire…desire

Οκεη, μπορεί να μην έχει πια το θέλγητρο του ομπσκιουρ λόγω του μεταλ κοινού που έστρεψε την προσοχή του, αλλά μιλάμε για συναίστημα και εητίλα.

2:28 και [B][SIZE=3]TURN THAT SHIT UP[/SIZE][/B]

[SPOILER]Οχι τιποτα αλλο, επειδη βαραει υπερωριες αυτο τον καιρο και ξαναγυρναω στο Γυμνασιο για 3μιση λεπτα[/SPOILER]

είναι για να το βάζεις στο τέρμα όπου και αν είσαι. Στο σπίτι, στη δουλειά, στο αμάξι, στο εξοχικό, στο μετρό, στο τραμ, στο αστικό, στο κτελ

:yes::yes:

τουτα[B][SIZE=5]τή[/SIZE][/B]

Η γαλλική λέξη της θεότητας αυτής των γαλατών είναι Tutatis και τονίζεται βεβαίως στη λίγουσα. Θεωρήται δε παράξενο που αυτή είναι η πιο δημοφιλής θεότητα στα τεύχη του Αστερίξ καθως δεν ήταν πολύ διαδεδομένη στην αρχαία Γαλατία, πιο δημοφιλής ήταν οι θεότητες Taranis, Loug και Belenos. Για να τονίσουμε αυτή τη λέξη βέβαια στη λίγουσα εμείς σαν έλληνες δε θα έπρεπε να λέμε «μα τον Τουτατή» αλλά «μα τον Τουτατίς» καθώς ως γνωστόν οι γαλλικές λέξεις είναι άκλητες. Η θεότις λοιπόν αυτή εξελληνίστηκε γλωσσικά (συνήθεια άλλωστε αυτή των αρχαίων ελλήνων που θεωρούσαν όλες τις άλλες γλώσσες «άξεστες» και εξελλήνιζαν κάθε όνομα που ήθελαν, βλ. Ξέρξης, Δαρείος) και μετονομάστηκε σε «Τουτάτης» Έτσι λοιπόν εφόσον η λέξη αυτή είναι πλέον ελληνική μπορεί να κληθεί ως εξής:
Ονομαστική: Ο Τουτάτης
Γενική: Του Τουτάτη
Αιτιατική: Τον Τουτάτη
Κλητική:(ω) Τουτάτη.
Εξού και η φράση αυτή «μα τον Τουτάτη» όπου το «Τουτάτη» είναι στην αιτιατική.

schooled

ολοι οι ανθρωποι πρεπει να το ακουσουν μια φορα στη ζωη τους.

AND WHEN WE WALK AWAY THERE’LL BE NO COMING HOME ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ!!


2:50 ακουστε ωρε κλεφτοπουλα να αγιανετε

rly??:expressionless:

btw

Η γαλλική λέξη της θεότητας αυτής των γαλατών είναι Tutatis και τονίζεται βεβαίως στη λίγουσα. Θεωρ[SIZE=4][B]εί[/B][/SIZE]ται δε παράξενο που αυτή είναι η πιο δημοφιλής θεότητα στα τεύχη του Αστερίξ καθως δεν ήταν πολύ διαδεδομένη στην αρχαία Γαλατία, πιο δημοφιλής ήταν οι θεότητες Taranis, Loug και Belenos. Για να τονίσουμε αυτή τη λέξη βέβαια στη λίγουσα εμείς σαν έλληνες δε θα έπρεπε να λέμε «μα τον Τουτατή» αλλά «μα τον Τουτατίς» καθώς ως γνωστόν οι γαλλικές λέξεις είναι άκλητες. Η θεότις λοιπόν αυτή εξελληνίστηκε γλωσσικά (συνήθεια άλλωστε αυτή των αρχαίων ελλήνων που θεωρούσαν όλες τις άλλες γλώσσες «άξεστες» και εξελλήνιζαν κάθε όνομα που ήθελαν, βλ. Ξέρξης, Δαρείος) και μετονομάστηκε σε «Τουτάτης» Έτσι λοιπόν εφόσον η λέξη αυτή είναι πλέον ελληνική μπορεί να κληθεί ως εξής:
Ονομαστική: Ο Τουτάτης
Γενική: Του Τουτάτη
Αιτιατική: Τον Τουτάτη
Κλητικήω) Τουτάτη.
Εξού και η φράση αυτή «μα τον Τουτάτη» όπου το «Τουτάτη» είναι στην αιτιατική.

Σωτηρία Μπέλλου - Νταλίκα

Έπος! Απ’ όλες τις απόψεις…

Και οι Russian Circles του Άλεξ, νοστιμούληδες είναι. Πρώτη φορά τους άκουσα.

ροκεροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

Τι κομματάρα είναι αυτή μα τον Τουτάτη;

[COLOR="#FFFFFF"]…[/COLOR]