ΨΧ Φεστιβάλ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

ΨΧ
φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014
Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5)
Είσοδος: 8 ευρώ ανά ημέρα
Ώρα Προσέλευσης: 19:30

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1540104806201358/

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Δημήτρια (πρώην maison crystal)
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου | Ρομάντσο
THE NOISE FIGURES
PRINS OBI & THE DREAM WARRIORS
MY DRUNKEN HAZE
CHINESE BASEMENT
THE STEAMS

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου | Ρομάντσο
BLML
BAZOOKA
CIRCASSIAN
ALIEN MUSTANGS
ACID BARRETTS

Το BIOS παρουσιάζει το ΨΧ, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική. Το ΨΧ επιχειρεί να χαρτογραφήσει το νέο κιθαριστικό ήχο με ψυχεδελικές αναφορές και καλεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εγχώρια μουσικά σχήματα στο Ρομάντσο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Τα πιο αναδυόμενα και hot ονόματα της νέας underground D.I.Y. σκηνής για πρώτη φορά συγκεντρωμένα. Στο διήμερο της Αθήνας εμφανίζονται: The Noise Figures, Prins Obi & the Dream Warriors, My Drunken Haze, Chinese Basement, The Steams, BLML, Bazooka, Circassian, Alien Mustangs και Acid Barrets.

Το ΨΧ θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να δημιουργήσει ένα ανοιχτό πεδίο επικοινωνίας κι διαλόγου μέσω της μουσικής αλλά και ένα δίκτυο καλλιτεχνικής παραγωγής. Δύο ημέρες σε κάθε πόλη αφιερωμένες στη νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική. Το line-up της Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις γύρω από την κουλτούρα της ψυχεδέλειας.

BLML
Οι BLML δημιουργήθηκαν το 2010 από τον Γιώργο Καρανικόλα, τον κιθαρίστα των θρυλικών Last Drive. Το 1990 ήταν η χρονιά που σχηματίστηκαν για πρώτη φορά ως Blackmail, και μετά από τρία άλμπουμ, οι δρόμοι τους χώρισαν για να ξανασυναντηθούν το 2010 και να δουλέψουν πάνω σε νέο υλικό. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ The Gift και ακολούθησε μία ζωντανή εμφάνιση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Οι BLML aka BLACKMAIL μόλις ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους δίσκου με τίτλο Panopticon. Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ρομάντσο θα παρουσιάσουν υλικό από όλους τους δίσκους τους Live Αfter Death, Overexposed, Seven και The Gift με το full line - up τους: Γιώργος Καρανικόλας (The Last Drive, Omega Ray), Παναγιώτης Τόγιας (Caudia), Άγγελος Αρνιώτης (Sunset of Ra), Michel Manestraux, Νικ Cage.
Ο ήχος των BLML θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μετά - ψυχεδελικός με άγρια riffs και εκρηκτικά ορχηστρικά θέματα που συνοδεύονται από πιάνο, βιολί, σκοτεινές μπασογραμμές και παγανιστικά beat.

The Noise Figures
Οι Noise Figures, το ντουέτο του Γιώργου Νίκα και του Στάμου Μπάμπαρη, δημιουργήθηκαν το 2012 και μας πηγαίνουν ένα psych/rock/garage ταξίδι με αναφορές στην Καλιφόρνια των 60s, εμπνεόμενοι από εμπειρίες δρόμου, παραισθησιογόνων και κοριτσιών της διπλανής πόρτας.


BAZOOKA
Με 6 τουρ στην Ευρώπη και 1 τουρ στις ΗΠΑ, οι Bazooka (Βόλος / Αθήνα) μπορούν να θεωρηθούν ένα από τα πιο δραστήρια γκρουπ της ελληνικής και ευρωπαϊκής ανεξάρτητης σκηνής. Οι δύο ντράμερ on stage συμπληρώνουν τις κιθάρες, το μπάσο και τη φωνή και δημιουργούν έναν συμπαγή τοίχο θορύβου, καθαρόαιμου rock ?n? roll και punk-psych ήχου. Ένα από τα συγκροτήματα που πρέπει να δεις live!
Ακούστε το ομώνυμο LP τους στην Slovenly records.

http://bazookabzk.bandcamp.com/

Prins Obi & The Dream Warriors
Ο Prins Obi γράφει τραγούδια, είναι παραγωγός και frontman των Baby Guru. Θα παρουσιάσει το σόλο πρότζεκτ του για πρώτη φορά ζωντανά με τη συνοδεία των Dream Warriors σε ένα live που ετοιμάζουν αποκλειστικά για το ΨX.

Circassian
Οι Circassian είναι ένα τετραμελές σχήμα με έδρα την Αθήνα, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του το 2009. Έχουν κυκλοφορήσει δύο EP, το Circassian και το Procrastinational και παίζουν συχνά ζωντανά, έχοντας εμφανιστεί μαζί με αρκετές μπάντες της εγχώριας αλλά και της Ευρωπαϊκής σκηνής. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Hantse Guashe, με το οποίο συνεχίζουν την παράδοση τους στην ψυχεδέλεια και τον πειραματισμό, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014.

My Drunken Haze
Συνδυάζοντας τη νεοψυχεδέλεια, τον 60?s garage ήχο και τα αιθέρια φωνητικά της dream pop σκηνής, οι My Drunken Haze, είναι ένα εξαμελές αθηναϊκό συγκρότημα, με επιρροές από Velvet Undergound, Byrds, John Barry, Βrian Jonestown Massacre και Still Corners.
Το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP (Pleasing Illusions) σε παραγωγή του Hunter Lea (Mono In VCF), ενώ το single τους με τίτλο Gambling woman συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Inn Pop Vol.1 της Inner Ear, από την οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους δίσκο μέσα στο φθινόπωρο του 2014. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ανοίξει συναυλίες για ονόματα όπως οι Still Corners, οι Allah Las και οι Singapore Sling.


Chinese Basement
Οι Chinese Basement είναι o Φοίβος Παπαθεοδοσίου (drums), ο Άρης Παπαδόπουλος (μπάσο), ο Βασίλης Πανούτσος (κιθάρα-φωνή) και ο Ηλίας Βουρλιώτης (φανφάρα, κρουστά, κιθάρα). Είναι μια μπάντα του δρόμου που τα live τους στη Διαγώνιο, στις πλατείες Ναυαρίνου και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, είναι από μόνα τους μικρές συναυλίες. Πρωτογνωρίστηκαν με το μεγάλο κοινό με τις εμφανίσεις τους στο Schoolwave όπου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, έκαναν ένα πέρασμα από το Ράδιο Αρβύλα, συνέχισαν με μια σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πιο πρόσφατη αυτή στο φετινό Rockwave Festival.
Η πρώτη τους κυκλοφορία έγινε από τους ίδιους σε μορφή CD-R (άλμπουμ Litmus) Ο ήχος τους, ηλεκτρικός, είναι ένα μείγμα από indie rock καθώς και industrial post punk στοιχεία παντρεμένα με όργανα του δρόμου και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράξει ήχο.
Πρωτότυποι μουσικά, με ιδιαίτερο, αλληγορικό ελληνικό στίχο. Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο άγνωστο, με όχημα τη μουσική και τα γεμάτα εικόνες και νοήματα λόγια. Ο καινούριος τους δίσκος, η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία με τίτλο Διαδικασία ημέρευσης, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι από την melissamusic, σε παραγωγή του Γιώργου Πεντζίκη.
https://www.facebook.com/chinesebasementband

Alien Mustangs
Οι Alien Mustangs ξεκίνησαν το 2010 κάπου στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους αποτελεί ένα μείγμα από ήχους που υπνωτίζουν, επαναλαμβανόμενες νόρμες στα drums και reverb κατευθείαν από τα 60’s συνδυασμένα με μια παραμορφωμένη ποπ αισθητική. Μέσω της ανεξάρτητης Hands In Sand κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7? το 2013 και το Μάιο του 2014 το River (10? ep).


Αcid Barretts
Οι Acid Barretts είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο noisy shoegaze/ post-punk psychedelic lo-fi ντουέτο με βάση την Αθήνα. Ο ήχος τους γεννήθηκε από την κατάθλιψη των προαστίων, την βρωμιά της πόλης και τον διαλογισμό στην ύπαιθρο.

The Steams
Οι Steams δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011. Η μουσική που γράφουν περιέχει στοιχεία από late 60’s rock, μετέωρες μελωδίες, λίγο σκοτάδι από το Manchester και σπασμωδικά tremolo.

πιστοι ακολουθοι των alien mustangs ενωθειτε

και με Moon Duo στις 11 γίνεται και γαμώ τα ψυχεδελικά τριήμερα…

Σήμερα!!

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Δημήτρια (πρώην maison crystal)
Λεωφόρος μεγάλου Αλεξάνδρου 6 ? Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης
Ώρα έναρξης: 19.30

[B]Είσοδος ελεύθερη[/B]

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
THE NOISE FIGURES
CHINESE BASEMENT
CIRCASSIAN
SCREAMING DEAD BALLOONS

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
BAZOOKA
ALIEN MUSTANGS
KID FLICKS
CHICKN