Δισκάρες που προτείνουμε στους συμ-φορουμίτες μας

Βασικα για κανα διμηνο στο “Τι ακουτε τωρα” εγραφες μονο για αυτο και μας μιλαγες και μονο γι αυτο :stuck_out_tongue:

Με μία ακρόαση μόνο έχω να δηλώσω οτι πρόκειται περί διαμαντιού.
Εύγε φίλτατε Nihilist.

Οκ,το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι το μοναδικό που κατέχω από αυτούς,αλλά αν όλες οι δουλιές τους είναι τόσο καλές σίγουρα πρέπει να πάρω κι άλλα.Πολύ ωραία κομμάτια,πρωτότυπα,χαρακτηριστικός ήχος,ο τραγουδιστής είναι πολύ καλός στα σκληρά φωνιτικά,αλλά στα καθαρά απλά σκίζει.Υπάρχουν σημεία που θυμίζουν μπάντες όπως οι Isis-στα καλά τους-,αλλά και πιο hardcore καταστάσεις,στο πολύ ελαφρυτερό τους.

Αι αι αι αι!!!Απιστευτη μπαντα.Ψαξε το παλιο τους Until Your Heart Stops και το Antenna.
Νομιζω εχουν αναφερθει και σε αλλο τοπικ.Δεν πειραζει!Τους λεμε και εδω μπας και τους
ακουσει κανεις.Το Antenna ειναι πιο κοντα στο Perfect ενω το παλιο τους ειναι πιο καφρικο.

χαιρομαι που σου καναν εντυπωση.μια διορθωση.ενα λαθος που εκανε και ο συντακτης του hammer στην κριτικη του (τοσο ενημερωμενοι ειναι)!τα σκληρα φωνητικα τα κανει ο μπασιστας της μπαντας Caleb Scofield και τα καθαρα ο ενας απο τους 2 κιθαριστες του γκρουπ Stephen Brodsky!το συγκεκριμενο αλμπουμ που κυκλοφορησε το 2005 περιεχει συνθεσεις που γραφτηκανε το 2003-2004.η μπαντα εχωντας κυκλοφορησει το πιο pop\rock oriented Antenna προηγουμενως,και εχωντας αποκοπει εντελως απο το παρελθον της,ενιωσε μια νολσταγια να ξαναπαιξει σκληρα.ετσι κατα τη διαρκεια των 2 αυτων χρονων καθησαν και εγραψαν κομματια αναβιωνοντας για λιγο το παρελθον τους.ετσι τα συγκεντρωσανε και κυκλοφορησανε το perfect pitch black!

Και μιας και αναφεραμε τους cave in ειχα σκοπο ετσι και αλλιως να παρουσιασω την επομενη δισκαρα!

Cave In - Until Your Heart Stops

Κυκλοφορησε απο την Hydra Head (παλι!) το σωτηριο ετος 1999 (παλι!)

Οι cave in σχηματιστηκαν το 1995 στην Μασαχουσετη.μεσα απο διαφορες αλλαγες μελων και κυκλοφοριες 7ιντσων και splits καταφερνουν να κυκλοφορησουν το πρωτο τους αλμπουμ Beyond Hypothermia,γυρω στο 1997!που στην ουσια ειναι ολες οι προηγουμενες κυκλοφοριες τους μαζεμενες σε ενα δισκο!
Ετσι στη συνεχεια φτανουμε σε αυτο το φοβερο ετος και οι cave in κυκλοφορουν αυτο το διαμαντι!σημειωτεον οτι το Until Your Heart Stops ανηκει στην πρωτη περιοδο των cave in.την brutal!!!.την παραγωγη επιμεληθηκαν οι ιδιοι με τη βοηθεια μιας μορφης του συγχρονου ακραιου hardcore,του Kurt Ballou (Converge),ο οποιος γενικα συνεισφερε στη διαδικασια του αλμπουμ.Απο τους Converge επισης συνεισφερε και το ετερο ημισι του Ballou, ο τραγουδιστης τους Jacob Bannon.ο οποιος ασχοληθηκε με το artwork και προσεφερε τα φωνητικα του σε 2 κομματια!
οι cave in εδω μας παραδιδουν ενα απο τους καλυτερους δισκους μεταλικου hardcore
oisecore!αν και δεν σταματα μονο εκει ο δισκος.μεταλλικα ριφς,complex δομες (2 κομματια του δισκου φτανουν τα 8 λεπτα!!),space στοιχεια σε πρωιμη μορφη (που αργοτερα θα αποτελεσουν και τον σημα κατατεθεν του ηχου τους),sludge επιρροες,noise πειραματισμοι,η ποικιλια των φωνητικων που διακατεχει το αλμπουμ καθως και τα καθαρα φωνητικα του Stephen Brodsky (που τα ακουμε για πρωτη φορα στην ιστορια των cave in,καθως σε αυτο το δισκο εφυγε ο προηγουμενος τραγουδιστης τους,με αποτελεσμα να “αναγκαστει” να “μαθει” να τραγουδαει για ηχογραφηθει το αλμπουμ!!),και το φοβερο παιξιμο του τοτε ντραμμερ John-Robert Conners κανουν το Until Your Heart Stops ενα απο τα πιο σημαντικα αλμπουμς του συγχρονου\προοδευτικου ακραιου hardcore,με το τραγουδι που ανηγει το αλμπουμ Moral Eclipse να αποτελει το all time favorite των οπαδων τους.η συνεχεια ειναι εντελως διαφορετικη.θα ακολουθησει στο μελλον!!

Δισκαρα και λιγα λες! 8O

τα σπαει οντως αλλα μαλλον ειναι απο τα λιγοτερο καλα τους.

το επος Antenna δε ξεπερνιεται ευκολα 8)

τα σπας. :bow2: να αναμενεις ριβιου για Botch. δε σου λεω τιποτ’ αλλο…

εννοεις για τις επανακυκλοφοριες??

Καλα ολα αυτα για καποιον που ψαχνεται τρελα, αλλα τοσες προτασεις που γινονται μεχρτι τωρα δεν εχω ψαξει καμια. Μπορουμε και να κανουμε προτασεις τις οποιες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καποιος πρεπει να ψαξει. Αλλα που πραγματικα θα τον τρελανουν. Οσο καλοι ειναι οι maiden ξερω γω…Τετοιο πραγμα. Εχετε καμια? :stuck_out_tongue:

Angelwitch-Angelwitch :wink:

ε κοιτα.οι 2 προτασεις πχ που εκανα εγω προηγουμενως,ειναι κατι αντιστοιχο με τους maiden,στο χωρο τους ομως.εσυ λεγωντας maiden εννοεις κατι εξισου μεγαλο,επιδραστικο κλπ ή κατι που να παιζει εξισου καλα το ειδος των maiden?

Αι τραστ γιου.Θα τ’ακουσω.

Να τ’ακουσεις… Καταπληκτικο ειναι.!

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον Ripper, φωνή μπορεί να έχει καλή αλλά πάθος μηδέν, εδώ ο Sean Peck τα σπάει, τραγουδάει και βγαίνει από την ψυχή του και τα χαμηλά/τραχιά φωνητικά για μένα είναι το ατού σε αυτόν το δίσκο, βγάζει απίστευτο πάθος και οργή και γενικά οδηγάει σχεδόν όλα τα τραγούδια μόνος του, κάτι σαν τον barlow δλδ. Εγώ πάντως τον βάζω ένα σκαλί πίσω από το Painkiller και ισάξιο (αν όχι καλύτερο) με τις μισές δουλειές των Iced Earth. Διαβάστε και ένα review με το οποίο συμφωνώ 110% και πραγματικά δικαιώνει την μεγάλη αυτή κυκλοφορία.

http://www.revelationz.net/index.asp?ID=2239

P.S. 1: Sorry αν γίνομαι κουραστικός σε μερικούς για αυτό το album αλλά όταν στα 32 μου και έχοντας κλείσει σχεδόν 20 χρόνια ακούγοντας metal, βγαίνει ένας τέτοιος δίσκος με τόση ενέργεια και με κάνει να νιώθω 15 χρονών από το κοπάνημα ε δέ μπορώ να ξεκολλήσω ρε παιδιά…:metal:

P.S. 2: Άκουσα και τους Primal Fear που ανέφερε ο φίλος poweras, θυμίζουν κλασικούς Priest αλλά άλλο πράγμα το Painkiller και άλλο όλοι οι προηγούμενοι δίσκοι τους. Εδώ οι Cage θυμίζουν priest από Painkiller, δεν ξαναβγήκε άλλο τέτοιο album (εκτός ίσως από το ressurection όπου το ψιλοάγγιξε) και δεν θυμάμαι άλλο συγκρότημα να έχει παίξει το στύλ του painkiller εκτός από τους Cage σε αυτό το album.

μαζι και με αλλα στοιχεια περα απο το στυλ του painkiller,παρομοιως (προσωπικα) μου ακουστηκαν οι 3 inches of blood στο προηγουμενο τους!

Ξανά κάτι που οι περισσότεροι θα το έχετε ακούσει, αλλά το βάζω για να το ακούσουν και όσοι δεν το έκαναν μέχρι τώρα. Και πραγματικά αγγίζει το μεγαλείο των δίσκων που έβγαλε αυτό το γκρουπ στο παρελθόν:

[B][FONT=“Palatino Linotype”][SIZE=“2”]Dax Riggs - “We Sing of Only Blood or Love”

Ο πρώην frontman των Acid Bath στον πρώτο solo δίσκο του[/SIZE][/FONT][/B]

Draconian-The burning halo

Πολύ καλό,‘φωτεινό’,ατμοσφαιρικό μέταλ.