Ανχόλη δώσε κι άλλο φως. Τι παίζουν οι φίλοι από πάνω? Τους ακούω συχνά ως πρόταση, αλλά δεν έχω ακούσει μισή νότα…
to lid που αναφέρθηκε είναι πολύ καλό πάντως!
Ανχόλη δώσε κι άλλο φως. Τι παίζουν οι φίλοι από πάνω? Τους ακούω συχνά ως πρόταση, αλλά δεν έχω ακούσει μισή νότα…
to lid που αναφέρθηκε είναι πολύ καλό πάντως!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Το wiki τους δίνει σαν
Various
Experimental Rock
Avant-progressive rock
Στην ουσία παίζουν ότι να ναι, έχουν βγάλει 3 δίσκους και στον καθένα παίζουν τελείως άλλα πράγματα. Σε αυτόν που προτείνω (ντεμπούτο) θυμίζουν λίγο πράιμους, λίγο Rage, με μία κουταλιά σερφ, μια τζούρα σκα, φάνκι μπασογραμμές κλπ. Επίσης είναι εχθροί με τους Ρεντ Χοτ Τσίλι Πέππερς (κουτσομπολιό) γιατί τους κλέφσανε το Καλιφορνικέισον για τίτλο. Τσέκαρε άμα θες το πρώτο κομμάτι του δίσκου δω:
Πς. Δεν υφίστανται κιόλας πια.
όταν ακούω φανκ κ σκα σε αγαπώ πιο πολυ…
Να προσθέσω την όλη Φρικ Σόου αισθητική τους (βγαίνει και στον ήχο το καρναβαλιάρικο). Ε αυτά, άκου όλο το δισκάκι, για τότε που βγήκιε είναι από τα πιο επαναστατικά πράγματα.
Οκ, μετά τους φοβερούς Simon&Garfunkel να αναφέρω τον εκπληκτικό Chris De Burgh… To συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ολόκληρο ένα μελαγχωλικό ταξίδι, με τους ευρηματικούς στίχους του Chris να δίνουν άλλη διάσταση… Αλλά κυρίως το εναρκτήριο Spanish Train είναι όλα τα λεφτά. Από τα καλύτερα τραγούδια των 70s γενικότερα.
Επίσης :respect: :respect:
Το πρώτο άλμπουμ του Chris De Burgh που είχα αποκτήσει! 8)
Pleymo - Keçkispasse (1999)
Εεεε δεν έχω και πολλά να πω εδώ, Γάλλοι τα παιδιά, νου-ραπκοράδες.
Όσοι γουστάρετε λίνκιν παρκ καταστάσεις και πιθηκιές τώρα που είναι καλοκαιράκι και ρουφιώνται σαν παγωμένη μπύρα, μην το σκέφτεστε καν. Απλά ετοιμαστείτε να μαζεύετε σαγόνια από το πάτωμα.
Ωραια, αφου γιναμε “φλωροι” και γουσταραμε S&G και Chris deBurgh, ας επιστρεψουμε σε χαρντκορ καταστασεις…
Killing Joke - Hosannas From The Basements Of Hell
Oι Killing Joke μπορει να ξεπηδησαν απο το post-punk κινημα, εξελιχθηκαν ομως σε ενα απο τα πολυ ιδιαιτερα σχηματα του σκληρου ηχου. Επηρεασαν Metallica (βλεπε διασκευη στο The Wait απο το ομωνυμο ντεμπουτο του 1980) και κυκλοφορησαν μερικες πολυ ενδιαφερουσες δουλειες οπως το προαναφερθεν ντεμπουτο, το Pandemonium του 1994, το επισης ομωνυμο του 2003 και φυσικα το προτεινομενο Hosannas του 2006. Στο συγκεκριμενο οι Joke αγκαλιαζουν industrial φορμες με rock’n’roll αισθητικη και φυσικα (οπως παντα) φανταστικους στιχους. Τα κολλητιλικια του frontman Jaz Coleman αλλα και του μπασιστα Paul Raven με τον Al Jourgensen (Ministry) ειναι φανερα. Δοκιμαστε αφοβα…
Κι αφου ειπα για τον Paul Raven ας δουμε εναν ακομα δισκο που συμμετεχει ο εν λογω…
Prong - Rude Awakening
Οι Prong ειναι το σχημα του εξαιρετικου κιθαριστα Tommy Victor (συμμετειχε νομιζω στο τελευταιο Ministry) και παραγωγος εδω ειναι ο Terry Date (Pantera). Επισης περαν του Raven που ανεφερα, στα ντραμς βρισκουμε τον Ted Parsons (ex-Swans, Jesu). Τα σχηματα αυτα δειχνουν πανω κατω το δρομο που κινειται ο δισκος τον οποιο θα χαρακτηριζα alternative rock/metal. Ξεχωριζουν οι στριφνες (και καθολου ευπεπτες) μελωδιες…
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΟΣ
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Τρομερό συγκρότημα οι Prong. Μου κάνει εντύπωση πάντως που βάζεις τον συγκεκριμένο δίσκο, και όχι to Cleansing ή το Beg to Differ. Anyway, μικρή σημασία έχει.
Από την άλλη οι Killing Joke είναι τεράστιοι, αν και δεν είναι του προσωπικού μου γούστου.
Μπράβο ρε ChrisP, ωραίες επιλογές.
Απλως προσπαθω να βαζω δισκους οχι τρομερα γνωστους…
Και τωρα που το θυμηθηκα ας βαλω αλλες δυο προτασεις, μιας κι οι συγκεκριμενοι εχουν καιρο να μας “ενοχλησουν”…
Thorns vs. Emperor (1998 )
Thorns - Thorns (2000)
Δεν εχω να πω πολλα για τουτους εδω. Απλως, ο,τι ενδιαφερον εχει ακουστει στο blackmetal εδω και 15 χρονια ειναι δικη του (για τον κυριο Snorre Ruch ο λογος) “ευθυνη”. Τα συγκεκριμενα δυο αριστουργηματα το επιβεβαιωνουν. Intelligent blackmetal. Intelligent μουσικη γενικως…
Μην το ξεχασω. Στο Thorns τραγουδανε (η, καλυτερα, φτυνουν λεξεις) ο Satyr αλλα και ο ανεπαναληπτος Aldrahn…
Μία διαφορετική πρόταση αυτή τη φορά. Το φετινό άλμπουμ των Los Angeles με Michelle Luppi στα φωνητικά είναι μία πολύ όμορφη aor πρόταση και ότι πρέπει για το καλοκαίρι! Σίγουρα ελάχιστους θα ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άλμπουμ, είμαι σίγουρος όμως πώς κάποιος παππούλης θα βρεί “κατι” σε αυτο!
Serart - s/t (2003)
Serart is the self-titled, first, and to date, only album by the band Serart. It is the first release on Tankian’s own label, Serjical Strike Records. The music of the self-titled album is not easy to categorize; indeed one could argue that the tracks are a fusion of many different beats, rhythms and riffs varying from rock to several types of traditional and folk music from many different countries. The track “Cinema” starts with a tabla rhythm followed by a fast drum and bass beat, but suddenly switches to the sound of a rock song using distorted guitar and a typical rock drum kit. “Love is the Peace” starts off with the sounds of guns being fired and explosions, realistically portraying the sounds of war, followed by Arto Tunçboyacıyan’s Armenian folk chant.
Νομίζω στις προσφορές στο μετρόπολις μόνιμα. Για τρεχάτε.
ασε. απο κ*λοφαρδια το χα πετυχει 5 ευρω στο μετροπολις! εννοειται το τσιμπησα.
Χεχε, μια απ’ τα ιδια κι εγω…
Primordial - Storm Before Calm
Εκει που οι Bathory του Hammerheart συναντανε τους πρωιμους Anathema, στεκονται οι Ιρλανδοι Primordial κι αυτος ο δισκος του 2002 ειναι κατα τη γνωμη μου το κορυφαιο δημιουργημα τους. Προσθεστε και καποιες υπογειες Thin Lizzy αναφορες (που υπαρχουν σε καθε μεταγενεστερο του Lynnott Ιρλανδο μουσικο)…
Virus - Carheart
Το πιο προσφατο δημιουργημα του Carl Michael Eide (DHG, Aura Noir) ειναι ενα στρυφνο metal δημιουργημα που αλλοτε thrash-αρει, αλλοτε avantgard-ιζει και γενικως μας προξενει ευχαριστους πονοκεφαλους. Σαφεις αναφορες στους Ved Buens Ende (χωρις το black στοιχειο) και φυσικα η αιωνια αγαπη για Voivod…
Εξαιρετικά μποθ. Απλά για primordial, το Gathering Wilderness είναι κάμποσα σκαλιά πιο πάνω.
Εμενα παλι δεν μου εκανε κλικ οσο τα υπολοιπα τους. Το Coffin Ships βεβαια ειναι ΕΠΟΣ…
Πρόκειται για πρόταση του Al-Dazeera…
Το έχω ακούσει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα και έχω μείνει άφωνος8O 8O 8O
Progressive με την πραγματική έννοια του όρου (και μερικά τελειώματα στα φωνητικά που φέρνουν σε Buddy Lackey)
Τα alien angel, queen και amazedisgrace είναι κομματάρες…
Όποιος δεν το τσεκάρει, damn you fool!!!
3-Wake Pig
Δισκάρα!