Πάνε οι παλιές καλές εποχές που παίρνανε μέρος μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ. Τώρα επιτρέπουν μέχρι και σε γεύματα κουνουπιών. [-X
Πάντως συμφωνω με 2 παρατηρήσεις που διάβασα σε άλλο σαιτ.
1ον Πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοι facebook twiter google+ απο όλους τους αθλητές ώστε να υπάρχει δίκαιη μεταχείρηση…
2ον Η ΔΗΜΑΡ αφού ζήτησε να αποκλειστέι απο τους αγώνες η αθλήτρια δεν θα έπρεπε να ζητήσει και μια ανάλογη τιμωρία και απο όλους όσους έχουν γράψει κάτι θετικό για αυτη?
Προσωπικα το θεωρώ υποκρισία στην Ελλάδα να σε τιμωρούν για κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι είναι τρομερό λάθος και να το απλοποιούμε και να το υποτιμούμε σαν γεγονός.
Αν νομίζετε ότι το θέμα είναι η Παπαχρήστου και η οποιαδήποτε Παπαχρήστου στην τελική…
Το θέμα είναι το πως θα εκφράζομαι εγώ, εσύ, ο δίπλα. Και το τι συνέπειες θα πληρώνω για αυτό που θα εκφράζω. Και το ποιος θα το κρίνει, με ποια κριτήρια. Πολιτική ορθότητα είπε ο Mandrake πριν λίγο. Και η δικαιοσύνη είναι ένα θέμα.
Να σας δω εγώ να χάνετε δουλειά λόγω ενός ποστ στο facebook ή στο rocking και να μην έχετε δυνατότητα υπεράσπισης.
Tέλος πάντων, το θέμα είναι η Παπαχρήστου, όσο π.χ. το θέμα στο μακελειό του Ντένβερ είναι ο James Holmes. Ας ξύσουμε και λίγο την επιφάνεια.
Αυτό κατάλαβες;
Προφανώς (μάλλον όχι σε όλους προφανές) αναφερόμουν στο αθλητικό πνεύμα των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, και εν μέρει και των πρώτων 5-10 ίσως σύγχρονων.
Τώρα απλά εμπορικοί αγώνες για να χαίρονται οι εταιρίες.
Ας ξύσουμε και λίγο την επιφάνεια.
προφανώς. το θέμα είναι ότι οι φασιστορατσιστικές φωνές όσο πάει και πληθαίνουν. αυτό είναι το θέμα και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Βαριέμαι να κάνω 4-5 quote τώρα για αυτό απαντώ γενικά.
Περί Ολυμπιακών κύκλων
Αν η δικαιολογία είναι “έλα μωρέ οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα πανηγύρι, είναι αγορά, είναι εμπόριο” δεν προχωράω άλλο το θέμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος περαιτέρω διαλόγου νομίζω.
Τώρα αν κάποια αθλήτρια χαρακτηρίζει “τροφή κουνουπιών” μια ομάδα ανθρώπων και το κάνει δημόσια (τα tweet της είναι διαθέσιμα σε όλο τον κοσμάκη) σε μια περίοδο που εκπροσωπεί μια χώρα σε μια διοργάνωση ενότητας λαών (άσχετα με το τι έχει γίνει σήμερα) και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι “έλα μωρέ ένα αστείο έκανε η κοπέλα” τότε δεν έχει νόημα να αναρωτιόμαστε πως βγήκε η Χρυσή Αυγή στην βουλή. Και όχι αυτό δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε τραβηγμένο, ούτε έλεγχος στο τι λέει ο καθένας όπως έχω δει να γράφετε.
Διαφορετικό είναι μια προσβολή αυτού τους είδους στην καθημερινότητα του καθένα που είναι δικό του θέμα αν θα την δεχτεί ή θα την αγνοήσει (προσωπικά έχω μαλώσει πολλές φορές για τέτοια “κακόγουστα αστεία” έχω διαλύσει και φιλίες όταν αυτά τα αστεία επαναλαμβάνονταν και δεν το μετάνιωσα στιγμή) και εντελώς διαφορετικό όταν γίνεται δημόσια κάτω από τέτοιες περιπτώσεις που περιέγραψα παραπάνω. Η ενέργεια της κρίθηκε από τους αρμόδιους και σωστά για μένα τιμωρήθηκε με την συγκεκριμένη ποινή. Οι υπόλοιποι συνεχίστε να το θεωρείται αθώο αστείο, κάντε και κανένα like σε καμιά από τις δεκάδες σελίδες υποστήριξης στο facebook που έγιναν σε χρόνο ρεκόρ.
Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε συντηρητική την καταδίκη ρατσιστικών συμπεριφορών. Το είδα και αυτό.
Δηλαδή αν πάω στα “Ανέκδοτα” και γράψω το παλιό ανεκδοτάκι με τον Χίτλερ που έπαιζε… τέτρις, θα με πλακώσεις κι έτσι;
Εϊπαμε, λογοκρισία σε ανέκδοτα δεν πρέπει να υπάρχει.
Από την άλλη, τα δημόσια πρόσωπα (όπως κι αν ορίζονται δημόσια ή μη) θα έπρεπε να σκέφτονται λίγο πριν δημοσιεύουν κάτι που θεωρούν αθώο αστείο κλπ (καλόγουστο ή κακόγουστο, αυτό είναι τις περισσότερες φορές υποκειμενικό).
Από όλη την ιστορία βγαίνει και ένα άλλο θέμα που υπάρχει χρόνια τώρα, ειδικά στη νέα γενιά, ότι δηλαδή θεωρεί η γενιά του φέισμπουκ κλπ πολύ λογικό να γράφει το οτιδήποτε, προσωπικό ή μη, στο λογαριασμό του, δίχως να προβληματίζεται ότι δεν είναι πια προσωπική κουβεντούλα, αλλά γίνεται σε δημόσιο χώρο.
Δεν έχω πλακωθεί με κανεναν που με ενοχλεί, απλά κομμένη η παρέα αν δω συμπεριφορά ανάλογη που επαναλαμβάνεται, απλά και ωραία. Στο χώρο εργασίας μου συνυπάρχω με ένθερμό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής by the way
Πες μου εσύ ποιο είναι. Η έκφραση “με έφαγαν τα κουνούπια” είναι ρατσιστική; Το ότι η καταγωγή των Αφρικανών είναι από τον Δυτικό Νείλο είναι ρατσιστικό; Ή μήπως ότι υπάρχουν πολλοί Αφρικανοί στην Ελλάδα; Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ρατσιστικό και ξαναλέω ότι απόδειξη είναι ότι αν η φράση είχε διαφορετική εθνικότητα (όχι τόσο φορτισμένη) και δεν ερέθιζε τα επιλεκτικά ευαίσθητα αυτιά δε θα γινόταν ντόρος.
Επιμένω όμως επίσης ότι αφού αποδεικνύεται ότι είναι Χρυσαυγίτισσα σε ιδεολογία και πιστεύω να την αποκλείσουν απο την αποστολή αν θέλουν αλλά για ΑΥΤΟΝ τον λόγο. Όπως επίσης και να σταματήσουν να λένε παπαριές περί ελληνικής ψυχής και εθνικής υπερηφάνειας κάθε φορά που ένα ντοπαρισμένος μαλάκας βγαίνει πρώτος σε κάποιο άθλημα. Γιατί αυτά πυροδοτούν τον εθνικισμό περισσότερο από το τι θα γράψει στο Τουίτερ της μία αθλήτρια με κακό χιούμορ
Σιγά τη μαλακία ρε σεις που έγινε και ολόκληρο θέμα
Έγραψε μια παπαριά η άλλη στο twitter(lol με τι ασχολούμαστε) της και έκαναν την τρίχα τριχιά
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…βγαίνουν και κράζουν και αυτοί που στέλνουν Πακιστανούς να κουνάνε σημαιάκια και να κολλούν αφίσες :!:
Facebook έχει?
Να τρέξουμε να δούμε και σε τι σελίδες έχει κάνει like, να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα
φέτος δεν εχει τέτοια. δεν πέρασε το κονδύλι…
Μου κάνει εντύπωση που πρέπει να τονίζω το υπερβολικά προφανές αλλά οκ.
Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου [B][SIZE=“7”][U]θα τρώνε σπιτικό φαγητό[/U][/SIZE][/B]
Αφού “σπιτικό φαγητό” είναι, εμείς είμαστε ξένη κουζίνα γι΄αυτά
It’s a joke
…έτσι είναι…με τι ασχολούμαστε πάλι ρε γαμώτο
…η τύπισα έγραψε χοντρή μαλακία, αλλά μάλλον δεν πολυκατάλαβε τι έγραψε
:):!:
Και πάλι ρε συ [B]Dead[/B], ασχέτως τί έγραψε -δε διαφωνώ ότι ήταν ΧΟΝΤΡΟμαλακία-, ή τί πιστεύει, είναι λόγος αυτός να τιμωρηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο; Αναλογίσου μόνο(ξέρω, στα παπάρια σου) πόσες ώρες έχει “φάει” απ’ τη ζωή της για αυτήν τη μέρα και πώς κάποιοι έτσι ελαφρά τη καρδία της το στερούν… Αυτό εσύ το λες δικαιοσύνη; Ας την επέπλητταν, σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπήρχε, αλλά όχι αυτό…δλδ, εάν έβριζε, ή δήλωνε ανοικτά ότι είναι ρατσίστρια, τί θα της κάνανε; Θα την έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα; Ας σοβαρευτούμε, έχουμε μεγαλοποιήσει το facebook και το twitter και λαμβάνουμε υπ’ όψη την κάθε μαλακία που ανεβάζει ο ένας και ο άλλος, δλδ, αν κάποιος από εμάς γράψει ότι είναι το ο,τιδήποτε, θα το λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας επειδή το έγραψε στο facebook; Αυτό είναι πιο ανησυχητικό και από την ηλιθιότητα της Παπαχρήστου. Και δεύτερον, ακόμα και να πρόσκειται σε αυτόν τον χώρο τί λόγος τους πέφτει από πότε τα προσωπικά μας και οι πολιτικές-ιδεολογικές-θρησκευτικές μας πεποιθήσεις έχουν να κάνουν με αυτό; Υποτίθεται θα έπρεπε να υπάρχει διάθεση (και πνεύμα) συμφιλίωσης και συνεργασίας και όχι να κοιτάμε ο ένας να “φάμε” τον άλλον - ή μάλλον, να “βγάλουμε το μάτι του άλλου”…Είπε την παπαριά, ζήτησε συγγνώμη, θα μπορούσαν να δείξουν κάποια επιείκεια… Τέλος πάντων, με την ίδια λογική να παίρνουν όλοι (δημόσια πρόσωπα και μη) αυτό που τους αξίζει…και να μη θυμόμαστε να είμαστε άνθρωποι όποτε μας βολεύει!!!
Είμαστε κάτι σαν… εξωτική κουζίνα για αυτά τα κουνούπια;
Άσχετο (σχετικό δηλαδή), η περιοχή του δυτικού Νείλου, όπου είναι διαδεδομένος ο ιός αυτός, είναι εντοπισμένη στο βόρειο Νείλο, ή κατά μήκος όλου του ποταμού; Γιατί άλλο Αιγύπτιοι και άλλο Σουδανοί. Έχουμε πολλούς Αιγύπτιους στην Ελλάδα; :-k
Όταν στο twitter στέλνει ευχές στον Κασιδιάρη για τα γενέθλιά του λέγοντάς του να παραμείνει αληθινός, νομίζω μια χαρά κατάλαβε τι έγραψε και τι εννοούσε με το “ανεκδοτάκι”…
Ενω το ανεκδοτακι που ακουγοταν παντου το 2000 που ελεγε Γιατι βγηκε πρωτος ο Κεντερης; Επειδη τον κυνηγουσαν 7 μαυροι ηταν ΟΚ; Πολυ κακο για το τιποτα και σαφως δεν ειναι δημοκρατικο να την αποκλεισουν απο την Ολυμπιακη Αποστολη για ενα tweet…
Γενικά συμφωνώ με μάντρεηκ, αλλά ο μόνος λόγος που χαίρομαι για τον αποκλεισμό της ηλίθιας είναι ότι από τότε που βγήκε αυτή η πίπα το τουήτερ, έκανε θρησκεία την ακατάσχετη παραγωγή μαλακίας ντυμένης σε απόφθεγμα.
Καλώς να φάει το γουρουνοπούτσι η καριόλα λοιπόν και εύχομαι πολλές ακόμα “συντριβές ονείρων” από ένα λάθος τουήτ.
Πέτυχα στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του αντ1 το εξής:
Παίζουν την είδηση για την αθλήτρια κλπ… και καπάκι επόμενη είδηση:
[SPOILER]ο κίνδυνος από τα κουνούπια με τον ιό του δυτικού Νείλου κλπ
εντελώς “τυχαία” #-o[/SPOILER]