Αθλητική επικαιρότητα

Εν τω μεταξυ οι Ολυμπιακοι λενε τραβαγε ο ενας τον αλλο…κλασικη παρανοια.

https://protathlima.com/anapodo-sfyrigma/

Για να μαι ειλικρινης δεν ξερω τον κανονισμο κτλ. Προσωπικα μου φαινεται πεντακαθαρο ριξιμο του αμυντικου, αλλα το οτι το δε βαρ και δεν το δωσε μου κανε τοση εντυπωση που με βαλε σε σκεψεις μηπως ο κανονισμος λεει τιποτα αλλο

2 Likes

Κι εγώ ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν ακυρώθηκε το πέναλτι (που έγινε) ενώ είχε προηγηθεί φάουλ στον αμυντικό. Μήπως άλλαξε τίποτα στους κανονισμούς/πρωτόκολλο για το πότε επεμβαίνει το VAR? Π.χ. δε μπορεί να επέμβει για φάσεις που ο διαιτητής αφήνει πλεονέκτημα και δεν είναι φάσεις για πέναλτι; Γιατί κάτι τέτοια περίεργα κάνουν και με τις κίτρινες κάρτες που δε τις εξετάζουν και βλέπεις παλαβές κάρτες να βγαίνουν.

(κι εγώ με γαύρο οπαδό της Ομόνοιας το έβλεπα το ματς! Ισχύει αυτό που λέει ο @shadowking69)

Μήπως να ζητήσουμε Έλληνες διαιτητές στην Ευρώπη μπας και βελτιωθούν οι διαιτησίες; :sweat_smile:

2 Likes

Αν και το ξέραμε πολύ καιρό τώρα, εκεί στον Ολυμπιακό δεν την παλεύουν κάστανο.

Εχουν κάνει το ποδόσφαιρο εμετό. Δεν παίρνω καν θέση για το αν ειναι οφσάιντ ή οχι, αλλά η κίνηση να διυλίζουν τον κώνωπα, σε κάθε φάση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρει γιατί φαίνεται να έχει την καλύτερη ομάδα (αυτή την στιγμή τουλάχιστον) και δεν χρειάζεται τέτοια λογική. Πραγματικά πλέον δυσφημούν το αθλημα. Το μόνο που κάνουν είναι να φανατίζουν και τίποτα άλλο. Σε μια υγιή κοινωνία, μια τέτοια ομάδα θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.

2 Likes

Αν θέλετε , αφήστε αυτό το τοπικ για άλλα θέματα και την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα επιμέρους .

Όχι, τίποτε άλλο , αλλά έχω ελάχιστα θρεντ του τομέα των αθλητικών unmuted . Μην το κάνω και αυτό , κρίμα είναι

ευχαριστώ από όσους το σεβαστούν

3 Likes

:disappointed_relieved:

1 Like

Ήταν χαρακτηριστική μορφή (και κυρίως, φωνή!) των “ένδοξων” μπασκετικών 90s ο Κώστας Μπατής που μετέδιδε τους αγώνες έχοντας βαθιά γνώση του αθλήματος (είχε άλλωστε παίξει σε κορυφαίο εθνικό επίπεδο) και γνήσιο, απροσποίητο, μεταδοτικό πάθος.
Ειδικά αν αγωνιζόταν ελληνική ομάδα σε διεθνή αγώνα, όταν έβαζε καλάθι το άκουγε όλη η πολυκατοικία, αν μάλιστα αυτό ήταν “ηρωικό” τρίποντο ή κάποιο εντυπωσιακό κάρφωμα τότε όλη η γειτονιά γινόταν κοινωνός του ενθουσιασμού του!
Έχω σταματήσει προ πολλού να παρακολουθώ μπάσκετ, όμως νομίζω ότι είχε χαθεί από τις μεταδόσεις εδώ και πολύ καιρό.
Κρίμα, ήταν νέος…

1 Like

Κρίμα ρε γμτ. Μεγαλώσαμε με τη φωνή του.

1 Like

Με εντολή Μητσοτάκη άκυρο στην επιστροφή κόσμου στα γήπεδα.

1 Like

Πάλι μας έσωσε!

2 Likes

Εμάς τους ΑΕΚτζήδες σίγουρα. Σκέψου να βλέπεις από κοντά αυτό το θέαμα

4 Likes

Τι να πούμε και εμείς οι Παναθηναικοί…

2 Likes

αυτοί μας είπαν στην αρχή να έχει κόσμο αλλά μετά τους είπαμε… κοκ

Πολύ σωστή (αν και έχω μια υποψία ότι ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα) η κίνηση του Μητσοτάκη να άρει την απόφαση για επιστροφή, έστω και σε ποσοστό 10%, του κόσμου στα γήπεδα. Κατ’ αρχήν η συγκυρία είναι η πλέον ακατάλληλη, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να είναι ήδη εδώ, και με πολλές περιοχές να βρίσκονται ή να πλησιάζουν τα επίπεδα συναγερμού δεν χρειάζονται κι άλλες εστίες μετάδοσης.

Για όσους σπεύσουν να κάνουν την ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά εντελώς άκυρη σύγκριση με τους κινηματογράφους και τα θέατρα, ας υπενθυμίσουμε ότι σε τέτοιους χώρους ο αριθμός των θεατών και οι αποστάσεις μεταξύ τους εύκολα τηρούνται και ελέγχονται σε αντίθεση με τα γήπεδα όπου τα λιγοστά εισιτήρια θα καταλήξουν κατά πάσα βεβαιότητα σε οργανωμένους που θα συνωστιστούν σε κάποια μεριά της εξέδρας, και άντε να εξακριβώσεις πόσοι είναι και αν κρατούν τις δέουσες αποστάσεις!

Σε ένα άλλο θέμα που άπτεται της αθλητικής επικαιρότητας, βλέποντας τα κρούσματα στους συλλόγους να αυξάνονται, θυμήθηκα που το καλοκαίρι η ΟΥΕΦΑ μέσα στη βιασύνη της να τελειώνει με τα προκριματικά των… πληβείων, θέσπισε τον κανονισμό να χάνει το ματς στα χαρτιά όποιος σύλλογος δεν μπορούσε να κατεβάσει τουλάχιστον 13 υγιείς παίκτες - και όντως υπήρξαν περιπτώσεις που κρίθηκαν προκρίσεις έτσι. Είμαι περίεργος να δω τώρα που παίζουν τα “μεγάλα παιδιά”, αν θα επιδείξει την ίδια ευκολία στο να κατακυρώνει νίκες χωρίς αγώνα.

1 Like

Πάντως σε αθλητές και συλλόγους γίνεται χαμός από κρούσματα και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ . Να δούμε που θα πάει αυτό το πράγμα…

Πιστευεις οτι η αποφαση για επιστροφη των οπαδων στα γηπεδα εγινε ερημην της κυβερνησης μωρε; Εμενα μου φαινεται οτι θελανε να πουνε παλι “με προσωπικη αποφαση Μητσοτακη” παλι. Οι πατερουληδες μας λειπανε…

2 Likes

Κερδίζεις 9-0 ενώ οι αντίπαλοι παίζουν από το 5-0 με 10 παίκτες, βάζεις πέναλτυ για το 10-0 και παίρνεις την μπάλα να την πας γρήγορα στη σέντρα, είσαι μπάσταρδος ή όχι;

1 Like

Ρε συ, έβλεπα τα γκολ από περιέγεια, τουλάχιστον τα οκτώ μου φάνηκαν “πνιγμένα”.

Αυτό ναι είναι υπερβολή αλλά θεωρητικά δεν είναι κάτι unfair

Πέρσυ το πρωτάθλημα κρίθηκε στη διαφορά τερμάτων γι αυτό δεν είναι και τόσο unfair.Άλλωστε είναι η χαρά του over η Ολλανδία.