Αθλητική επικαιρότητα

Καλα θα κανεις να δεις τον Μεσσι, διοτι στο ημιχρονο θα μπορουσες να διαβασεις προσεκτικα το αρθρο.

Η χρονική συγκυρία είναι ενδεικτική: Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επιβολή απαγόρευσης εισόδου σε πολίτες 12 χωρών, κυρίως αφρικανικών και μουσουλμανικών, ενώ το Human Rights Watch είχε ήδη καλέσει τη FIFA να επανεξετάσει τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις ΗΠΑ λόγω «σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ακολούθησε η επίμαχη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς, του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, η οποία έκρυψε πίσω από το χιούμορ την ξεκάθαρη πολιτική του θέση: «Όσοι θέλουν, ας έρθουν στο Μουντιάλ του 2026, αλλά όταν τελειώσει ο χρόνος τους, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω ή… να μιλήσουν με την Κρίστι Νοέμ» είπε, αναφερόμενος στην Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι 12 χωρες αναφερονται στο Μουντιαλ. Οι ομαδες που συμμετεχουν σε “ενα παγκοσμιο αθλητικο γεγονος” ειναι αυτες που διεκδικουν την προκριση, οχι αυτες που παιζουν στο CWC. Στο κειμενο ξεκαθαρα αναφερεται οτι οσα συμβαινουν στο CWC ειναι προπομπος του Μουντιαλ.

Εβαλε γκολ ο Μεσσι; Δεν βλεπω το ματς. Καλη διασκεδαση.

Το διαβασα και το καταλαβα ολο, αλλωστε το αρθρο ειναι γραμμενο με τετοιον τροπο (καφενειακο δηλαδη) ωστε να το καταλαβαινουν ολοι, ακομα κι εγω που ειμαι χαζος.

Καμια απο τις χωρες που εγραψα δεν εχει εξασφαλισει την προκριση για το Μουντιαλ του 2026 ακομα, εκτος απο το Ιραν. Οποτε το αρθρο του φιλτατου ειναι στην καλυτερη ανενημερωτο, στην χειροτερη εξυπηρετει συγκεκριμενη ρητορικη και προωθει την διενεξη, οπως καθε clickbait αρθρο αλλωστε.

Η απαγορευση για εισοδο σε πολιτες απο αυτες τις 12 χωρες δεν εχει καμια σχεση με το CWC παντως, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Ειναι το επομενο λογικο βημα απο αυτην την σιχαμενη κυβερνηση.

Αυτή η διοργάνωση είναι τόσο γτπ ,δεν ασχολούνται σοβαρά ούτε οι παίχτες και δεν περνάει ούτε το καθημερινό ενισχυμένο της μπετ. Γουαρδιολο ΓΜΣ

2 Likes

Οκ, θαυμασια, το καταλαβες ολο. Ωρα για Μεσι τωρα.

Γελασα με αυτο, ελπιζω να εννοεις αυτο που καταλαβα :rofl:

Δεν παιζει πολυ καλα, αν και εκανε 2 φανταστικες ενεργειες. Βεβαια θα επρεπε να ντρεπομαι που το βλεπω ενω σκοτωθηκαν ανθρωποι για να παιζουν αυτοι εκει τωρα. Θα επανορθωσω βλεποντας Premier League τον Αυγουστο που ειναι ολα ροδινα και σεβονται τους παντες.

Ε, αφου δεν ντρεπεσαι, απλως σου ευχομαι καλη διασκεδαση :slight_smile: Γεμισε το γηπεδο; Ειλικρινης απορια.

1 Like

Θενκς, το εχω ανοιξει σε τρεις πλατφορμες για να παρουν λεφτα οι Σαουδαραβες!
Προφανως γεματο το γηπεδο, παιζει ο κατσικας.

Πολυ καλα κανεις, ανθρωπους σαν εσενα χρειαζονται για να κανουν τη δουλεια τους. Θενκς για το φιντμπακ.

1 Like

Αυτο περιμένουμε κάθε μέρα να βγάλουμε τους καφέδες της παραλίας και πάει κατά διαόλου… :smiling_face_with_tear:

1 Like

Τι εννοεις? Τι ανθρωπος ειμαι εγω δηλαδη?

Γκολ απο τον κατσικα, με απευθειας φαουλ.

Επισης, η referee camera ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που εχουν προσθεσει προσφατα στο ποδοσφαιρο.

Σωστα καταλαβα :rofl:

1 Like

Δεν απαντησες στο τι ανθρωπος ειμαι εγω.
Αλλα μαλλον δεν θελεις να απαντησεις. Ολα καλα, γνωστη η τακτικη αλλωστε.

“Αυτος που δινει λεφτα στους Σαουδαραβες”. Ο,τι εγραψες. Δεν ειναι δυσκολη η κατανοηση για εσενα, αλλωστε τα ξερεις ολα.

Και γιατι να μην σου απαντησω; Εχω κατι να φοβηθω; :rofl:

1 Like

Απλως δεν μπορεις να κανεις διαλογο με το να αναφερεσαι στο θεμα και οχι στον συνομιλητη, δεν πειραζει. Σε αγαπαμε κι ετσι. Απλα δεν εχεις κανενα επιχειρημα πλεον οταν το κανεις αυτο.

Λεφτα δινεις κι εσυ στους Σαουδαραβες. Εχω ανοιξει 3 πλατφορμες, μια για μενα, μια για σενα, και μια μπονους για οποιον χρηστη κανει εμπαργκο γιατι του ειπε ο Θανος ο Σαρρης που ξερει τα παντα.

Σουπερ (ψυχ)αναλυση, ευχαριστω. Παρε και μια δικη μου: το “θεμα” ειναι οτι ενω δεν ξερεις παντα πολλα, τα ξερεις ολα. Ειναι αδυνατον να πεις “οκ, ας συζητησουμε μια αλλη οπτικη, μπορει να μην εχω δει κατι, μπορει καποιος να ξερει κατι παραπανω ή μπορει ρε αδερφε να εχει σωστη σκεψη και απλως να το εκφραζει λαθος”. Αλλα οχι, διοτι εχεις παντα δικιο. Τελος αναλυσης.

Συμπερασμα: αφου εχεις σχηματισμενη αποψη για τα παντα, λεω “οκ” και προχωραμε. Ηδη εχασα αρκετο χρονο στον σημερινο “διαλογο”, την πατησα. Αφησα ενα λινκ, ειπες την αποψη σου, ενδεχεται να την πει και καποιος αλλος. Ή και οχι. Ισως θελεις τωρα να δεις referee cam, μπορει να βγει κανενα καλο πλανο :slight_smile: Btw, εχω συνδρομη στο DAZN, μπορεις να παραχωρησεις τη δικη μου σε καποιον φιλο σου, ευχαριστω για το gesture.

Κουρασαμε, αλλα ξερω οτι θα θελησεις την τελευταια κουβεντα. Γραψε την να προχωρησουμε.

Πραγματα που δεν συνεβησαν ποτε. Μια χαρα μπορω να εκτιμησω εναλλακτικες οπτικες. Ουτε ειπα πουθενα οτι “εχω παντα δικιο”, αυτο ειναι δικη σου προσθηκη, μια ακομα που εστιαζει στον χρηστη κι οχι στο θεμα. Το αρθρο που εβαλες δεν αναφερει τιποτα που δεν ισχυει για ολον τον επαγγελματικο αθλητισμο που παρακολουθει ο οποιοσδηποτε εδω μεσα, και εν τελει, τιποτα σχετικο με το CWC, το οποιο εσυ ανεφερες. Ασχετα αν ο γραφιας του αρθρου θα ηθελε να υπαρχει συσχετιση. Clickbait λεγεται.

Κατα τα αλλα δε με ενδιαφερει να εχω καμια τελευταια κουβεντα. Με ενδιαφερει να μη μου λενε τι πρεπει να πιστευω, και αν δεν το πιστευω να με παρουσιαζουν ως Α, Β ή Γ (οι επιλογες για τα επιθετα αυτα δικες σου, αναλογα την περιπτωση και το θεμα), και για αυτο σου απανταω. Αν θελεις καποια στιγμη, μπορεις να συζητησεις χωρις να εστιαζεις στο τι ανθρωπος ειμαι. Ισως.

Κριμα για τους ανθρωπους στο Τσαντ και στην Ερυθραια που δεν θα μπορεσουν να ταξιδεψουν στις ΗΠΑ για να δουν την ομαδα τους στο Μουντιαλ.

1 Like

Ελπιζω αυτο να ταιριαζει στο νημα “Αθλητικη επικαιροτητα”.

Ειδα το πρωτο μου ματς (ενταξει, περιπου 8 λεπτα στο τελος του ημιχρονου) στο CWC και καταφερα να καθυστερησω την εναρξη στο δευτερο ημιχρονο λογω κακοκαιριας. Βασικα, οι κεραυνοι ηταν επικινδυνοι, οχι η βροχη. Ευτυχως ειχε τοσο κοσμο οσο αξιζει στη διοργανωση και προφανως οι ανθρωποι καλυφθηκαν ευκολα και γρηγορα.

Παω να αγορασω ενα παγωτο, λογικα θα αρχισει μεχρι να επιστρεψω.

EDIT: σε δευτερη σκεψη, επρεπε να το βαλω στο “νεα απο ολον τον κοσμο” νομιζω. Αλλα τεσπα, το ποσταρα, τελειωσε.

2 Likes

Ας περασουμε λοιπον και σε πραγματικη αθλητικη επικαιροτητα:

Οσοι ειμαστε πανω απο 35-40 χρονων, θυμομαστε σιγουρα τον Σαντι Καθορλα, την παιχτουρα-σημαια για αρκετα χρονια της Βιγιαρεαλ (και μετεπειτα παικτη της Αρσεναλ), και λογικα θυμομαστε σχεδον σιγουρα την Οβιεδο, μια ομαδα της Ισπανιας που μεχρι το 2001 επαιζε στην Πριμερα Ντιβιζιόν, οπως λεγοταν τοτε η La Liga.

Ο Καθορλα ανδρωθηκε στην Οβιεδο, στην οποια αγωνιστηκε απο την ηλικια των 12 εως την ηλικια των 18 (2003), προτου παρει μεταγραφη για την Βιγιαρεαλ. Αφου επεστρεψε μετα απο 20 χρονια το 2023 στην ομαδα στην οποια επαιζε ως εφηβος για 6 χρονια, σημερα ανοιξε το σκορ στο 3-1 της Οβιεδο επι της Mirandes στην ηλικια των 40 χρονων, και η ομαδα του ανετρεψε το 2-1 εις βαρος της απο τον πρωτο αγωνα playoff, με αποτελεσμα να ανεβει μετα απο 24 χρονια στην πρωτη κατηγορια της Ισπανιας. :smiling_face_with_tear:

7 Likes

O Cazorla έχει την τιμή να τον έχει αναφέρει ο Βερνίκος ως Κατσορλα, Καθορλα και Κασορλα στον ίδιο αγώνα

6 Likes

Δεν ηξερα οτι παιζει ακομα, τι ωραια ιστορια :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like