Καλύτερες κυκλοφορίες 2015

Φέτος ευτυχώς άκουσα αρκετή φρέσκια μουσική και θα ετοιμάσω ένα post για την χρονιά που φεύγει. Νομίζω αν κάτι είναι να προστεθεί στην λίστα των κορυφαίων του 2015 αυτό θα είναι οι Witchcraft.

Είσαι σίγουρος; Νομίζα ότι Abraxan hymns είναι η δική τους δισκογραφική μέσω της οποίας θα το κυκλοφορήσουν

δίκιο έχεις τελικά. #-o

πάντως συνεχίζει να είναι καλό…χεχε

Να σε αποκαλέσω ήρωα που έκατσες και άκουσες το “Sleep”; Σοβαρά τώρα, έκατσε και το άκουσες ολόκληρο; Εγώ προσπάθησα, όχι να το ακούσω όλο, να αντέξω το επαναλαμβανόμενο μοτίβο και είπα “φτάνει, δεν είναι για μένα”. Και επίσης, πως καταφέρνει κάποιος να κοιμηθεί μ’ αυτό; Το φιλόδοξο διπλό ντεμπούτο της Νορβηγίδας Mette Henriette είναι πιο αποτελεσματικό στο να σε ηρεμήσει και να βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς (έχοντας, πάντα, ακούσει ένα μεγάλο μέρος του πριν σβήσει η αντίληψη της ακοής).

Το ερώτημα είναι, πωτς γκενεν να λείπει από αυτήν τη λίστα η υπερτελειότητα των Rishloo; Εξηγείστε κύριε

Εε όχι, δεν άκουσα την 8ωρη έκδοση, υπάρχει μια edited με νορμαλ διάρκεια (92 λεπτά) :stuck_out_tongue: Δεν προσπάθησα να κοιμηθώ με αυτό αλλά είναι πολύ χαλαρωτική μουσική. Θα την ψάξω την κυρία.

Ήταν πολύ κοντά στο να μπει, απλά σε σημεία με κουράζουν λίγο οι Rishloo, Και οι Arcturus κόπηκαν για την απαίσια παραγωγή του δίσκου… τους πείραζε ο ήχος που είχαν στο Sham Mirrors;;

Περιμένω και εγώ με ήρεμες διαθέσεις…

(να γαμησω απαντησες ταυτοχρονα με το ποστ μου)
κατι για κουραση διαβαζω,…

ας πω κ εγω τα δικα μου τοπ(τυχαια σειρα):

Intronaut - The Direction Of Last Things
Sylosis - Dormant Heart
Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly
Locrian - Infinite Dissolution
Kylesa - Exhausting Fire
Speedy Ortiz - Foil Deer
Waxahatchee - Ivy Tripp

βεβαια πολλα δεν ακουσα κιολας… αλλα αποσα ακουσα σιγουρα ειναι αυτα, κ αν ακουγα περισσοτερα μαλλον θα τα βαζα ξανα ολα αυτα :stuck_out_tongue:

Μου έχει πέσει το σαγόνι στο πάτωμα…!!!

τελετουργικό post/black metal από Ρωσία (ντεμπούτο άλμπουμ!)

http://kvlt.pl/newsy/batushka-nowy-singiel-i-pre-order/

Μην οριστικοποιήσετε τις λίστες σας με τα καλύτερα του 2015 τζαστ γιετ…

Κι εμένα μου άρεσε αυτό, όμως δεν είναι από Πολωνία αλλά από Ρωσία, πολωνική είναι μόνο η label!

Οντόπι δε θυμάμαι τι άκουσα όλο το 2015, προσθέτω ορισμένα που έχω τώρα σίγουρα στο μυαλό:

Psychonaut 4 - Dipsomania
Porta Nigra - Kaiserschnitt
Ghost - Meliora
Kylesa - Exhausting Fire
Adolyne - Of Ash / Of Shit / Of Shame
Oblivionized - Life Is A Struggle, Give Up
Shining - International Blackjazz Society
Sigh - Graveward
Secrets Of The Moon - SUN

Βγάλανε οι Shining??

Ε ναι στις 23 οκτωβρίου! www.shining.no www.blackjazzsociety.org

Μπορεί να εξηγήσει κανείς γιατί το μαθαίνουμε από ραντομ ποστ στο φόρουμ κι όχι κάπου αλλού στο site? :stuck_out_tongue:

Γιατί πρέπει να με κάνουν συντάκτη, να με πληρώνουν και να σας ενημερώνω.:stuck_out_tongue:

Είναι που φτάνει το τέλος της χρονιάς και δε σταματάνε οι προσθαφαιρέσεις…
19+1 στη λίστα για φέτος (για την ώρα!).

Τα κορυφαία:
[B]Arcturus - Arcturian[/B]. Μάλλον άνηκα στη μειοψηφία στην οποία άρεσε το Sideshow. Συνεχίζω να βρίσκω τη φωνή του Vortex συναρπαστική. Στο Arcturian ωστόσο, φαίνεται η χημεία που κατά κάποιο τρόπο έλειπε από τον προκάτοχο του. Χιλιοειπωμένο το πόσο μεγάλο τραγούδι είναι το Crashland, αλλά αυτό το ρημάδι το Bane με έχει στοιχειώσει.
[B]Mgla - Exercises in Futility[/B]. Όσο έντονο είναι, άλλο τόσο έχει αυτές τις στιγμές που με ένα tremolo picking βγάζουν τέτοια πνιχτή ατμόσφαιρα, που σε καταπίνει.
[B]Dodheimsgard - A Umbra omega[/B]. Ότι ακριβώς ήθελα από τους DHG. Δυσνόητο, πνιγηρό, υπέροχο.
[B]Enforcer - From Beyond[/B]. Heavy Metal χωρίς τίποτα to περιττό. Σολάρες, Ριφάρες, τραγουδάρες. Να είμαι ειλικρινής, μέχρι φέτος τους έβρισκα μάλλον συμπαθητικούς. Δε συμμεριζόμουν τον ενθουσιασμό πολλών, ούτε έβρισκα το Diamonds-διαμάντι (sic). Τούτο δω με έκανε να αλλάξω γνώμη. Και αυτό το Farewell κόλλημα…
[B]Ghost - Meliora[/B]. Ίδια περίπτωση με τους Enforcer. Μου άρεσε το Opus, όχι τόσο το Infestissumam. Αυτό το έλιωσα. Τραγούδια, μελωδίες, ατμόσφαιρα, κιθάρες (ειδικά αυτό), τα έχει όλα. Και live έχουν αέρα μεγάλης μπάντας πλέον.
[B]Black Fast - Terms of Surrender[/B]. Black/Thrash με ολίγη από την πολυπλοκότητα των Vektor… Δεν ξέρω αν με έπιασαν τα στερητικά μου για τους τελευταίους και το βάζω τόσο ψηλά, αλλά λειτουργεί σαν μεθαδόνη… Και αυτό σίγουρα τους τιμά!
[B]Deafheaven - New Bermuda[/B]. Η -μάλλον- αγαπημένη μου κυκλοφορία από δαύτους.

Ένα κλικ παρακάτω:

Ghost Bath - Moonlover. (Με ψάρωσαν για τα καλά με Golden Number που το θεωρώ από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς. Τα υπόλοιπα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ ποιοτικό στο σύνολο του)
Vargnatt - Grausammler
Downfall of Nur - Umbras de Barbagia
Nechochwen - Heart of Acamon
Sacral Rage - Illusions in Infinite Void (Από τις ελάχιστες Speed/Thrash κυκλοφορίες που μου άρεσαν φέτος).
Nocternity - Harps Of The Ancient Temples
Katavasia -Sacrilegious Testament
Lamb of God - VII: Sturm und Grang
Faith No More- Sol Invictus
Motorhead - Bad Magic
Gnaw Their Tongues - Abyss of Longing Throats
Satan - Atom by Atom

Λογικά και το [B]Baroness [/B]πάει ανάμεσα στα κορυφαία. Το λιώνω…

Δεν έβαλα στη λίστα Deathhammer, Ranger, Encyrcle, Napalm Death που μου άρεσαν αρκετά.

Στη δεκαδα μου ανετα!

To βάζω και εδώ. Αλφαβητική λίστα. Εκτενή σχόλια στο blog.

Armored Saint - Win Hands Down
Bio-Cancer - Tormenting the Innocent
Black Fast - Terms of Surrender
Crypt Sermon - Out of the Garden
Deathhammer - Evil Power
Denner/Shermann - Satan’s Tomb
Dr. Living Dead - Crush the Sublime Gods
Encyrcle - Encyrcle
Enforcer - From Beyond
Exarsis - The Human Project
Faith No More - Sol Invictus
Malevolent Creation - Dead Man’s Path
Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat
Negative Self - Negative Self
Powermad - Infinite
Ranger - Where Evil Dwells
Sacral Rage - Illusions in Infinite Void
Satan - Atom by Atom
Satan’s Host - Pre-dating God Part I και ΙΙ
Vhol - Deeper than Sky

Ξερή λίστα φορ δε γουίν.-

Arcturus - Arcturian
Dodheimsgard - A Umbra Omega
Mgła - Exercises in Futility
Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase.
Batushka - Litourgiya
Downfall of Nur - Umbras de Barbagia
Enslaved - In Times
Faith No More - Sol Invictus
Moonspell - Extinct
Hades Almighty - Pyre Era, Black!
Izah - Sistere
Panopticon - Autumn Eternal
VI - De Praestigiis Angelorum
A Forest of Stars - Beware The Sword You Cannot See
Luciferian Light Orchestra
Sigh - Graveward
Killing Joke - Pylon
Melechesh - Enki
Rosetta - Quintessential Ephemera
Minsk - The Crash and the Draw

Είναι και τα 3 εξαιρετικά (ένα κλικ παραπάνω το Encyrcle που δεν το περίμενα), για κάποιο λόγο ωστόσο δεν τα έχω όσο ψηλά έχω τους Black Fast ή τους Sacral Rage για παράδειγμα.
2016 μας έρχονται οι Nekromantheon ωστόσο που ήδη φλερτάρουν με τη λίστα μου (χωρίς να έχω ακούσει νότα!).

@tidus666 νομίζω πως πρέπει να τσεκάρω αρκετά πράγματα από τη λίστα σου!

Και το Black Fast και το Sacral Rage μου αρεσανε (το 2ο πολυ περισσοτερο), και τα 2 θα τα εβαζα στα τοπ. Τωρα ποιος δισκος θα μεινει δεν μπορεις να το ξερεις αμεσως, πχ το Black Fast το τσεκαρα πριν κανα μηνα :wink: