:lol::lol::lol:
εγώ όσες φορές κατεβαίνοντας από το λεωφορείο έχω δοκιμάσει να το δώσω σε κάποιον/α πάνω από 35-40, πάντα μα πάντα με κοιτάνε σαν εξωγήινο και μου λένε “όχι ευχαριστώ, έχω”… :-s
γι’αυτό πλέον το φυλάω αν δω κανέναν νεαρό. (ή καλύτερα καμιά κοπελίτσα. )
Noμιζα παντως οτι αυτο ειναι και καλα ‘παρανομο’, κατι τετοιο γραφει απο πισω το εισιτηριο.
Ή κανω λαθος? 8)
ε προφανώς το έβαλαν από πίσω για να το βλέπουν αυτοί οι 40άρηδες που έγραψα και να λένε “όχι δεν το θέλω πάρ’το μακρυά μου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!” ορ σμθ.
ήμουν με φίλο μου, κατεβαίνουμε, και ο φίλος μου δίνει το εισιτήριό του σε κάποιον, πάει να το δώσει δηλαδή, και αυτός ο κάποιος ήταν ελεγκτής ο οποίος φορούσε το καρτελάκι μέσα από το μπουφάν και δε φαινόταν. “αυτό δεν επιτρέπεται, έλα μαζί μου” του λέει, ο φίλος μου του απάντησε “τι δεν επιτρέπεται, σου έδωσα το εισιτήριό μου να το πετάξεις”, και κατεβήκαμε κύριοι. γενικά, θα ήταν πολύ ωραίο να το υιοθετήσουν όλοι αυτό το σύστημα. και μετά θα βλέπουμε γριές στη στάση να χτυπιούνται για το ποια θα πρωτοπάρει εισιτήριο από αυτούς που κατεβαίνουν
Δε μιλάω για γριές ρε, είναι αφορμή για γνωριμία και καμάκι :lol::lol:
Μας αρέσει να ζούμε στη σκοτεινή πλευρά του νόμου…
…που θα δω Broken social scene με support τους Tortoise
ω ρε πακέτο.πραγματικά, δεν ξέρω ποια από τις δύο μπάντες αγαπώ περισσότερο…
Και εδώ παίζει το πακετάκι αυτό αλλά είμαι μια φτωχή φοιτήτρια και δεν δύναμαι.
Μου αρέσει που έξω έχει τέλειο καιρό για περπάτημα.
εγώ μια φορά πήγα να το δώσω σε έναν γύρω στα 35 και μου απάντησε: “σας παρακαλώ κύριε μου…” και με κοίταζε και μένα σαν εξωγήινο.
εμενα την πρωτη φορα που μου δωσανε τους κοιτουσα σαν εξωγηινους γιατι δεν το ηξερα οτι συνηθιζεται
σχεδον παντα δινω και εγω αλλα σπανια το παιρνουν
και εμένα σπάνια το παίρνουν οπότε πλέον το αφήνω εκεί που βγάζουν τα εισητήρια(όχι στο εκδοτήριο με την πωλήτρια).αν το δεί κάποιος τα το πάρει.αν το δεί η καθαρίστρια θα το πετάξει.
Μεταβιβάζοντας λοιπόν το εισιτήριο χτυπάμε τον κάθε κακό ΟΑΣΘ/ΟΑΣΑ? Εγώ πάντως μια χαρά ικανοποιημένος είμαι από τις υπηρεσίες του πρώτου και το αντίτιμο των 0,30Ε ανά φοιτητικό εισιτήριο είναι απόλυτα λογικό. Με βρίσκετε αντίθετο [-X
Για να το δικαιολογήσω κιόλας λίγο παραπάνω, είμαι 5+ χρόνια στη Θεσσαλονίκη και από τότε που ήρθα ο ΟΑΣΘ
- έβαλε σύστημα αναγγελίας στάσεων μέσα στα λεωφορεία
- τοποθέτησε πίνακες στις περισσότερες στάσεις που σε ενημερώνουν για το χρόνο άφιξης των λεωφορείων
- προσφέρει ον-λάιν ενημέρωση για την άφιξη των λεωφορείων και αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και μέσω κινητού
- αναβαθμίζει συνεχώς το “στόλο” του με πιο σύγχρονα λεωφορεία
- εγκαινίασε πολιτιστική γραμμή την οποία δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, ενώ εμφανίζονται συνεχώς καινούργιες διαδρομές. Υπάρχει ακόμα και βανάκι για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Άνω Πόλης
- είναι γενικά αρκετά συνεπής με τα δρομολόγια του, τουλάχιστον εγώ δεν έχω παράπονα
- όλο το διάστημα που είμαι εδώ προχώρησε σε μικρή αύξηση του αντιτίμου μόλις μία φορά πριν λίγους μήνες
Αν μερικές γραμμές δεν είναι πολύ τακτικές επειδή είναι ζημιογόνες, ή αν σε ώρες αιχμής γινόμαστε σαρδέλες δε μου φτάνει για να χαλάσει η καλή άποψη που έχω για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, οπότε θα προπαγανδίσω ανάποδα από εσάς. Μη δίνετε το εισιτήριο σας στον επόμενο, στηρίξτε τις συγκοινωνίες
Πραγματικα,ποιος το βλεπει ετσι?Διευκολυνεις εναν συνανθρωπο,πολυ απλα.Το εισιτηριο εχει πληρωθει,απο κει και περα το πως θα μοιρασεις τον χρονο μεσα στον οποιο αυτο ειναι εγκυρο,γιατι ειναι παρανομο η γενικα οχι σωστο?
Συμφωνώ με τον Adaris, οι οργανισμοί αυτοί έχουν λειτουργικά έξοδα, δεν είναι φιλανθρωπικοί. Όποιος δεν έχει εισιτήριο συνήθως κακώς δεν έχει. Η μόνη εξαίρεση για’μενα είναι άτομα που δεν βρήκαν τρόπο να αγοράσουν εισιτήριο αλλά τους ακούω πως έχουν την καλή διάθεση να αγοράσουν ζητώντας εισιτήριο από τους συνεπιβάτες τους, σ’αυτη την περίπτωση μπορεί να δώσω το εισιτήριο μου λίγο πριν κατέβω.
ξέρεις βέβαια ότι δεν είμαστε/είναι όλοι φοιτητές.
Έγω πάντως όσες φορές έχω προσπαθήσει να δώσω το εισητίριο μου σε κάποιον συνήθως με κοιτάνε λες και προσπαθώ να τους πουλήσω ναρκωτικά… οπότε και εγώ το αφήνω πάνω στα μηχανήματα που το ακυρώνεις και αν κάποιος θέλει το παίρνει…
Πάντως εγώ είμαι υπέρ της μεταβίβασης γιατί όπως είπε και ο παμκιν δεν το κάνεις για να “χτυπήσεις” τον ΟΑΣΑ/ΟΑΣΘ/ΗΣΑΠ/metro, το κάνεις για να διευκολύνεις κάποιον συμπολίτη σου. εμένα πάντως μου αρέσει αυτή ή κίνηση… ίσως να είναι και από τις λίγες που υπάρχουν και δείχνουν πως υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη…
Και στο κάτω-κάτω αν ήθελαν αυτοί οι οργανισμοί να καλύπτουν τα έξοδα τους ας έβαζαν κάθε μέρα, σε καθε συρμό ελεγκτές…με αυτά που θα μάζευαν και από αυτά που θα κέρδιζαν πιο μακροπρόθεσμα (γτ αν υπάρχει καθημερινή επιτήρηση θα αγόραζαν όλοι εισητήρια) θα μπορούσαν να συντηρηθούν άνετα…
Δεν ξέρω για τι είδους αλληλεγγύη μιλάμε, αλλά είμαι διατεθειμένος να την θυσιάσω με αντάλλαγμα τις ποιοτικές υπηρεσίες που θέλω να μου παρέχονται. Ως τυχαίος επιβάτης, τα 4-5 -κ πολλά λέω- εισιτήρια που θα γλιτώσεις αν κάποιος μοιραστεί το δικό του μαζί σου δε θα κάνουν διαφορά στην τσέπη σου, αλλά για τον οργανισμό η ζημιά είναι σημαντική, οπότε μη μου λέτε ότι διευκολύνεις το συμπολίτη σου και δεν κάνεις κακό στον κάθε ΟΑΣΑ, αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα. In the long run συνάνθρωπο βοηθάς χτυπώντας εισιτήριο, εκείνον που θα χρησιμοποιήσει τη συγκοινωνία στο μέλλον.
Παράνομο φυσικά κ δεν είναι κ υπό προϋποθέσεις τα μμμ αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για αρκετούς από εμάς, αλλά σαν αντίδραση την κρίνω σπασμωδική κ αποπροσανατολισμένη, πέραν μιας ρομαντικής ρομπενδασικής διάστασης που ενδεχομένως εμπεριέχει.
Συμφωνώ μαζί σου.
Δεν το βλέπω καθόλου ότι “χτυπάω” κάποιον οργανισμό. Και μια χαρα προσανατολισμένη μου φαίνεται η κίνηση. Το ποια είναι η κατεύθυνση? το είπε ο dmembra, είναι Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…
Εμένα με βοήθησε πολύ ο κύριος που μου έδωσε το δικό του εισητήριο. και μου έχουν δώσει αρκετές φορές, και μια άλλη γριά τις προάλλες (επειδή αναφερθήκαμε και σε γριές… υπάρχουν και καλές)… η κίνησή τους μου έκανε καλό.
Φυσικά βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν τι διαφορά κάνουν στην τσέπη του άλλου τα 50 λεπτά, ή το 1 ευρώ…